Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.690
|
čitano: 14.673.548
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
The_Fichek kaže...

Po meni Nitro, Asus i Lenovo do 7500kn gaze taj HP Omen, kakve god BeatsAudio zvucnike i izradu imao. Touch ekran je jedino po meni posebno sto nudi preko ovih nabrojanih. Fora je sto ima sve konektore pozadi kao sto je Acer stavio u npr. mog v5-573g :P Druga stvar je sto mislim da HP Omen nema mjesto za drugi disk, nisam vise siguran, ali mislim da je tako i to bi znacilo da je 256GB SSD premaleno opcenito za storage, kako je ekipa rekla u Bug Lab emisiji #2

Normalno da ga gaze kad je ovaj ugrubo 2x skuplji. Touch ekran ima i y50 koji je i sa time i sa 4k opet jeftiniji od omena. Baš sam sad malo proletio kroz par recenzija omena i uglavnom su negativne recenzije ili ne baš pozitivne što se tiče zvuka, pogotovo kad se zna da iza toga stoji Beats.

11 godina
djorg kaže...
Pozz, trebam prijenosnik iskljucivo za igranje lola i obavljanje svakodnevnog posla, znaci nista prezahtjevno. Cijena do 4500 kn ako bi se moglo naci nesto. Hvala

Procitaj sto sam napisao punk94-u 3 posta iznad tvog.

11 godina
djorg kaže...
Pozz, trebam prijenosnik iskljucivo za igranje lola i obavljanje svakodnevnog posla, znaci nista prezahtjevno. Cijena do 4500 kn ako bi se moglo naci nesto. Hvala

Fenomenalna ponuda i za lol, ali i za igranje novih i zahtjevnijih igara je x550jk, ako bi se protegnuo niti 200 kn. Ako ne planiraš ubuduće igrati ništa zahtjevnije onda bi ti možda bila dosta i 840m sa FHD ekranom za tu cijenu. Ne znam koliko lol opterećuje procesor, ali mislim da bi i5 4210u trebao biti dovoljan.

10 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav...

S 4300kn kao gornjom granicom želio bih kupiti racunar čija bi najzahtjevnija zadaća bila igranje igrica u granicama dopustenog.

Molio bih pomoć u odabiru, ono što je meni zapelo za oko je:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=V3-572G-33X6

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+i5-4210m

Zanima me da li je opravdana rrazlika u cijeni izmedju ova dva  ili... Takodjer sam otvoren za druge prijedloge.

Hvala!!!!!!!!!!

0 0 hvala 0
16 godina
trass kaže...

Pozdrav...

S 4300kn kao gornjom granicom želio bih kupiti racunar čija bi najzahtjevnija zadaća bila igranje igrica u granicama dopustenog.

Molio bih pomoć u odabiru, ono što je meni zapelo za oko je:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=V3-572G-33X6

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+i5-4210m

Zanima me da li je opravdana rrazlika u cijeni izmedju ova dva  ili... Takodjer sam otvoren za druge prijedloge.

Hvala!!!!!!!!!!

Neces se bas naigrati sa GT 840m na fullHD rezoluciji,gledaj GT 840m sa nekim i5 procesorom takta barem 2.3 ghz na HD rezoluciji ( 1366x768 ).

Vjerujem da je fHD bolji ekran,naravno bolja rezolucija,vise piksela itd.,ali graficka za novije igre,a i unazad 2-3 godine jednostavno nije ( nema snage ) za FHD.

11 godina
AirLive kaže...
djorg kaže...

Fenomenalna ponuda i za lol, ali i za igranje novih i zahtjevnijih igara je x550jk, ako bi se protegnuo niti 200 kn. Ako ne planiraš ubuduće igrati ništa zahtjevnije onda bi ti možda bila dosta i 840m sa FHD ekranom za tu cijenu. Ne znam koliko lol opterećuje procesor, ali mislim da bi i5 4210u trebao biti dovoljan.

Bio bi i3U dovoljan, 150% i na FHD.

Jos jenput, ja na Doti2 ne vidim razlike bio na balanced ili high-performans i5-4200U, a samo na high-performansu nonstop radi iznad 2Ghz, tj. na 2.3Ghz u mom slucaju. Igram na FHD rezi, high graphics, medium shadow quality i 80% render quality sa nekim jos postavkama ukljucenim. Taj render quality najvise utjece na fps. Znaci sa tim postavkama meni fps ide 50-55-60. Grafa je 750M koja pokazuje vrlo slicne rezultate kao 840M za Dotu. Stoga bi se s obzirom na vrlo vrlo slicnu mehaniku igre LoL trebao jednako ponasati, tj. vrtjeti jos bolje radi definitivno slabije grafike, a gotovo sigurno slabijeg CPU opterecenja.

To je to kaj se LoLa i Dote2 tice. U pricu moze uci i CS:GO kao popularna manje zahtjevna online igra. Naravno za sve 3 igre je kljucna stabilna internet veza i malen ping..

Znaci da fino napisem, a ne pogledaj taj i taj post. Po meni ti je djorg najpametnije ici na: Acer V3-572G-33X6 ili Lenovo z50 i5 ili 17,3" Acer E5-771G To je to ako opcenito nisi neki gamer, tj. igras samo LoL i tako.. ako pak jesi gamer i mislio si da se za te pare neces naigrat onda bi se fino iznenadio gaming kapacitetom tog x550jk Asusa koji rastura sve, osim najzahtjevnijih igara na HD rezi s kojom i dolazi, znaci nema FHD.

AirLive ovo nije bilo demantiranje, samo malo diskutiranje, dobra je preporuka kao i uvijek.

@trass

Zavisi na koje igre pucas, ako su mozda gore 3 navedene igre, onda je taj Acer super, a mozes i jeftinije proci kao sto napisah prijemalo u ovom postu, ako pak pucas na cim bolje i jace onda bi ti bilo pametnije da ustedis 500kn i ides na Asus x550jk, naravno ako je HD reza okej.. 850M je daleko jaca od 840M, sve zavisi sto tocno mislis igrati..

EDIT: da, razlika je opravdana, i5M je 50% jaci od i3U

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2015 19:11 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Svjestan sam nedostatka snage 840m Fhd bi bio za filmove i serije.

Znam da ima i onaj lenovo z50 koji se uklapa u sve kriterije Al ona bijela boja me peče za oci

15 godina
neaktivan

Pronašao sam Lenovo u430p na computeruniverse + imaju HR delivery

Sad se dvoumim između dva modela u430p i u430. Zanima me da li se isplati uzeti u430 razlika u cijeni je skoro 100€ i da li je toliko bolji po specsima od u430p.

@The_Fichek od tebe želim odgovor obavezno :D

0 0 hvala 0
11 godina

Nisam bas istrazivao te laptope tako da neznam radi li se ili ne o super izradi jer je nesto tu dobro naplaceno. Opcenito gledam laptope od 15,6" nadalje. Zar nisi prije linkao 15,6"?

Onaj v5-573g je bas kao kategorija ultrabooka i za razliku od Lenova nudi IPS dosta kvalitetniji ekran. To sto pise gebraucht moze znacit da ga je neko vratio nakon samo mjesec dana i tako. v5 Acera je zamijenio jos kvalitetniji Nitro, a cijena se prakticki nije puno pomakla prema gore, izrada je jaca, svi modeli dolaze sa IPS, tezak je 2.4kg i to bih ja gledao da kupujem za te pare: vn7-571g 3cell baterija, ali ne random kvalitete. Meni najinteresantniji model je sa i5-5200U, 850M, 8GB, 508GB SSHD za 730 eura..

Bas i neznam za neki 14" best buy u tom rangu u Njemackoj...

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2015 18:43 (The_Fichek).
11 godina
The_Fichek kaže...

AirLive ovo nije bilo demantiranje, samo malo diskutiranje, dobra je preporuka kao i uvijek.

Nemaš problema :D. Znam da se za ovaj malo jeftiniji rang kombinira za igre ovisno o cijeni 840m+i3 4030u/i5 4210u/i5 4210m samo ja ne pamtim ta imena pusta od modela jer mi baš i nisu napeti, a nemam sad baš vremena tražit to sve. Ja više pamtim nitro, y50, g551, ugl. skužio si poantu :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2015 19:03 (AirLive).
15 godina
neaktivan

@The_Fichek ovo što si rekao za cyberport, ne nudi mi kod registracije Hrvatsku pod državama, a vidim na njihovoj stranici da im piše da je poštarina za HR 14.5€. Nije mi jasno da li sad imaju dostavu za HR ili ne :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 0:00 (FCA00000).

0 0 hvala 0
11 godina

Probaj i sa austrijskim i sa njemackim. Ja sam informaciju da dostavljaju u HR pokupio od par forumasa..

10 godina
neaktivan

@ The_Fichek 

nije ti los ovaj VN-7 15" http://www.computeruniverse.net/products/90584588/acer-aspire-vn7-571g-574h.asp

Cjenovno je isti kao i 17" 580M, s tim da ima jacu grafu.

Ok, proc je nesto slabiji...koliko zapravo (20-30%)? Intel Core i5 (5. Gen.) 5200U / 2.2 GHz max 2.7  vs.  Intel Core i5 (4. Gen.) 4210H / 2.9 GHz max 3.5

Ali je definitivno bolje postelan nego starija generacija 4100U...

Ostalo je sve isto...SSHD, rami...

Kvaliteta izrade isto se nadam da je ista, posebice monitor??

...ne znam, prvi nudi jaci proc (ali opet trosi brze bateriju), dok drugi nudi bolju grafu....isot je 17 vs 15, no posto budem dosta spajal komp s TV-om pri gledanju filmova, cak mi 15 ide pod ruku...s tim da onda def. idem na dock ako uzmem 15".

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

stariji susjed odlučio kupiti novi laptop (čitaj prvi u životu), savladao je internet youtube, fb, gmail i takve neke sitnice. Vjerovatno će i neki film pogledati a i unuci mu dođu na neko igranje manje zahtjevnih igara. Buđet mu je do max 3000, da bar ima hdmi izlaz pošto ima smart tv te da može na rate. Što je naisplativije za te pare i zahtjeve?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

@klokan_jack

Prvo procitaj edit zatim nastavi citat normalno post...

Grafa u njemu je masivno ili drasticno jaca nego sto je proc u 17,3" modelu. GTX 850M je 60-100% jaca od 840M, zavisi kako u kojim igrama. 850M je solidna za igranje na FHD i novijih igara, ali ne najzahtjevnijih i takve bi mogla vrtit na HD rezi i sa tim i5-5200U, dok npr. te neke najzahtjevnije igre (AC:Unity, Shadow of Mordor, Ryse: SoR, The Evil Within..) bi se tesko vrtile na HD rezi kod 840M. Naravno moze to zavisit dosta i ako bi se neke postavke malo smanjile u odnosu na one sa notebookchecka (koje ti pisu kad predjes misem preko rezolucije). U usporedbi sa starijom generacijom, 840M je malo slabija od 750M, dok je DDR3 850M identicna performansama stare GTX 765M, znaci dobar napredak, a GDDR5 verzija je jaca, no to nije ta u tom Aceru inace bi bio predobar laptop (860M=overclockana gddr5 850M)

Ja te postotke razlike izmedju procesora gledam prema passmarku. Prema tome bi i5-4210H trebao biti prosjecno 20% jaci od i5-5200U. Sve skupa je testirano jedno 35 procesora, bas i ne puno. Naravno za igrice je vecinom bitnija graficka, nego procesor. Za najzahtjevnije je sve bitno naravno..

Kvaliteta izrade je ista sa vanjske strane, iznutra nesto drugacija. 15.6" model ima 1 ventilator, a na mjesto 2. je stavljena dvd-przilica i stoga je obavezno stavljen U, a ne H procesor. 850M ima malo manji max. TDP od i5H. Tu imas review sa i5U i 840M: klik To je valjda najjeftiniji model vn7-571g pa ima TN matricu. Znaci temperature su solidne i nebi trebalo biti straha sa 850M, pogotovo kada se uzme u obzir da ces tesko sa bilokojom igrom tako opteretetit hardver ("Prime95 and Furmark run for at least an hour"). IPS matrice naravno da ce biti vrlo tesko identicne (kontrast, svjetlina, razina crne itd.), dok got je IPS nemoze biti lose.

Znaci zavisi sto mislis igrati, koliki si gamer, koliki filmofil, kolko blizu sebe mislis stavljati laptop itd. Za kraj napomena da jamstvo Acer Nitroa gotovo sigurno neces moci iskoristiti u hrv. servisu (forumasica Anita zvala Acer.hr prije par mjeseci vezano za vn7-791g jaci model..), nego bi u slucaju nezgode trebao slati laptop nazad u CU ili di vec mislis kupovati i to bi vjerojatno opet nesto platio ili mozda cak i ne u slucaju amazon.de, neznam pojedinosti. To ti sve kazem jer je Asus G551JK iz Hrvatske izravni konkurent tom Aceru sa 850M. Prednost su jamstvo iskoristivo u Hrv, procesor i veci HDD, dok neznam kako usporediti 7200rpm HDD sa SSHDom. Acer je malo laksi i ima najnoviji m.2 utor za SSD, dok kod Asusa nema toga, znaci SSD ide klasicno preko optickog citaca pa onda trebas kupovati i ladicu za SSD (10 dolara ebay, 150kn Hrvatska..). Eh sad, ti za razliku izmedju dva mozes kupiti taj SSD. Uglavnom tu sad mozes spekulirat i jos si razmisliti, prvenstveno 850M vs veca dijagonala 17,3".

EDIT: Tolko pisanja da bi na kraju vidio da bi laptop dosta spajao na TV. U tom slucaju Asus X550JK je savrsen odabir (nepoznato je li u njemu gddr5 ili ddr3 850M)

Usput pitanje sto ce ti dock samo za spajanje na TV? Svi ti laptopi imaju HDMI port, konverteri nisu skupi ako nemas HDMi na TVu..

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 12:52 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

pozdrav evo dvojba je izmedu dell 3542 15.6hd i7 4210u ,8gb rama , 840m ,1tb hd ili asus x550j i5 4200h ,gtx 850 ddr5 ,1tb hd , 15.6 hd led .. i 4gb rama  cjena 5000kn oba dva dell 3god garancije asus 2 +3 gratis u elipsa

samo se mislim radi rama ovaj ima 8 ovaj 4 ali to mogu proširit s tiam da asus ima brzi procesor i grafu skoro duplo bolju pa bi molio za savjet što je bolje

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Bez dvojbe, Asus X550JK, drasticno jaca graficka, jaci procesor, rame lako nadodas, a jedno od tog dvoje tesko + sto imas 3 gratis god jamstva sto je super i u vrijednosti 4gb rama to sigurno, mozes slobodno linkat tu ponudu ili ju staviti u Temu Akcije i popusti :)

13 godina
neaktivan

Iskustva sa Vemil-om?  S obzirom da su neki laptopi dosta jeftiniji tamo za cash.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav. Planiram kupit prijenosno računalo za 5000kn i sveo sam izbor na dva laptopa i ne mogu se odlučit koji bi mi više odgovarao. Laptop bi uglavnom bio korišten za FL Studio (glazba) te osobne potrebe. Dva između koja se dvoumim su:

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11904

i

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11480

Više se naginjem prema tome da uzmem Asus-a jer razlike su skoro nikakve, osim to da Asus ima 4M cache-a u usporedbi s Lenovovim 5M, ali zato ima 17,3'' ekran dok Lenovo ima 15,6'' što je svakako veća prednost po meni. Pa eto, ako netko ima iskustva sa ijednim prijenosnim računalom ili neki savjet, zahvaljujem unaprijed.

0 0 hvala 0
11 godina

Nema 5mb cache, neznam otkud ti to, uostalom imaju iste procesore. Taj Lenovo nikako nije best buy u tom rangu, 15.6" apsolutni best buy sa HD rezom u tom rangu je Asus X550JK, dok sa FHD ima vise odabira. Vidi koju rezu zelis i koju dijagonalu laptopa. Btw. i5-4200H je jaci od i7U, guglaj ako nije jasno..

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 16:25 (The_Fichek).
16 godina

Acer Aspire V3-572G (core i3-4030U, GT840M, 4GB, 1TB, FHD)  3800 kn

Acer Aspire E5 (core i5-4210M, GT840M, 4GB, 1TB, FHD)       4057 kn

Za rad u 2D Autocad-u, 2D 3D Archicad, malo PS, ostali uredski software, internet, cesto na gradilistu, ponekad za filmove i wot wow.
Isplati li se ovih 250 kn vise, hocu li osjetiti razliku u ovom jacem proc? Na laptopu ne planiram rendati 3d, za to imam pc, pa nisam siguran koliko je potreban i5.

Obavezno cu ubaciti ssd uz ovaj ugradeni hdd, a razlika u cijeni je polovica novog ssd-a (iritantno je cekati minutu a nekad i vise da mi otvori projekt(e) u arhi. ili auto. na terenu kad nekome treba nesto pokazati, a o paljenju da i ne govorim).

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 16:52 (Icefox).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Očito je onda greška stranice/prodavača, ja sam guglao da vidim jer mi je bilo sumnjivo pa nisam našao odgovor. Imaš li možda neku preporuku za do 5000kn osim tog ASUS-a? Bilo bi poželjno da ima 8gb RAM memorije. Dijagonala i FHD nisu tolko presudni, al ako postoji neki takav, nije na odmet. Vjerojatno znaš modele i vrste bolje nego ja, jer vidim da si u tome, a ja da lutam po nabavi.net i ostalim "pouzdanim" net izvorima me dovelo do odabira između ta 2 što se pokazalo da i nije baš najbolji izbor.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 17:15 (Bliss).

0 0 hvala 0
11 godina

@Icefox

Idi na E5 Acera. Na terenu po ljeti ne pali high performans mode i to je to. 50% je inace jaci proc kad ih gledamo oba na high performans. Propatio bi se sa i3U na WoW i WoTu.

@Bliss

Mogu dati prijedloge, samo napisi 15.6" ili 17.3"

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 17:17 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

@The_Fichek

Može za 17.3''.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

znaci asus x550jk bez dvojbe i uzet još 4 gb rama a jel neophodno to odma oče mi radit s tim i5 4200h i gtx 850 i 4gb ok

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Bliss kaže...

Može za 17.3''.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=e5-771g+i5 Gledaj modele sa FHD, a oni sa 6GB rama za 4731kn su best buy za placanje gotovinom, na rate je najbolji onaj u Linksu jer je cijena ista za rate i cash. Malo jos vidi bi li procesor bio u redu za taj program za glazbu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 18:49 (The_Fichek).
11 godina
augi80 kaže...

znaci asus x550jk bez dvojbe i uzet još 4 gb rama a jel neophodno to odma oče mi radit s tim i5 4200h i gtx 850 i 4gb ok

Sto ne bi radilo dobro. Rijetko koja skupina programa skupa sa Windowsima ce zauzet tako veliku kolicinu memorije, sve zavisi s cim se mislis baviti, za prosjecnog korisnika je to skroz u redu. Integrirana krade najvise memorije. Tako da ako bi se bavio zahtjevnijim stvarima mozes stavit u Nvidia Control Panelu da ti 850M radi za sve, ali to naravno nije preporucljivo jer integrirana trosi manje. One zahtjevnije igre koje trose i zahtjevaju puno memorije bi tako i tako za fluidniji gameplay trebao igrati na HD rezoluciji koja je manje zahtjevna pa opet vjerojatno nebi islo preko 4GB RAMa. Zakljucak je da sam proucis hoce li ti ili nece trebati. Ispod laptopa bi 99% trebao biti poklopac za nadogradnju RAMa za razliku od npr. 17,3" jeftinijeg Asusa.

17 godina

Sto bi preporucili do nekakvih 7k kn (moze gore dole parsto kuna). 

Namjena: VisualStudio, PS, poneka igra (WoT, nista prezahtjevno).

Volio bih da ima IPS ekran i da je disk brzi od 5.4Krpm.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
11 godina

15,6" Asus N551JM !

17,3" Acer VN7-791G nema ispod 7500kn, a bilo ga je ispod 7000kn (tesko da cemo to ponovno vidit), stoga nije isplativ koliko Asus. Naravno veca dijagonala se placa, IPS na 17,3" je vrlo rijedak, ima m.2 utor za SSD stoga je i dalje super ponuda, narocito ako je veliki plus veca dijagonala.

Disk u Asusu je za klasicni jaci Asus 7200rpm, dok je kod Acera 5400rpm+8GB SSD cache.

Sto se tice SSDa 551JM modeli imaju polovicni msata utor, rijedak i skup utor kolko sam skuzio pa su rijetki i SSDi kaj idu u njega i tu neznam sta preporuciti. Naravno SSD mozes i klasicno preko optike staviti. Inace Asus je bolji za nadogradnju od Acer Nitroa kod kojeg su zakomplicirali pristup komponentama. Asus nije ekstra po tom pitanju, ali se puno lakse dodje do RAM slotova i half ili mini msata slota, optika se skida vrlo lako.

Kako nisi spomenuo dijagonalu malo sam pojasnio obje opcije. Znaci konacna preporuka je Asus  n551jm, s time da u obzir jos uzmi ROG (drugacije pofarbane) Asuse g551jm sa i7, 860M za 7300kn i g551jk za 6600kn sa i7, 850M koja je jedno 20% slabija od 860M prvenstveno radi ddr3 memorije koja igra ulogu na FHD. Grafa je i dalje super pa ako nisi neki hardkor gamer pogledaj rezultate na notebookchecku i youtubeu, da vidis ima li smisla ici na 860M.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 22:30 (The_Fichek).
17 godina

Zaboravio sam, 17'' je must, ips nije. Koja je razlika izmedju U, M i H procesora?

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice