- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zato sto u Hrvatskoj nema jeftinijih Nitro modela, tj. ima, ali su po nerealno visokoj cijeni i drzi ih samo ducan tia-mobiteli: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro Mozes primjetiti da je VN7-791G-580M za 1000kn skuplji u tom ducanu koji vjerojatno narucuje iz tih ili nekih drugih njemackih ducana (npr. CaseKing, ali od tamo se nemoze naruciti ako nije iz firme). Znaci u Hrvatskoj ima samo onih najjacih Nitro modela, tzv. Black edition sa 860M grafickama. Black edition imaju malo bolje izradjene ventilatore i taj logo/potpis na touchpadu, nista posebno uglavnom, pogotovo kako si rekao da ti graficka i nije narocito bitna. Sa slabijom grafickom nije potrebno tolko dobro hladjenje i ulickani ventilatori, iz cega bi se zakljucilo da bi model sa 840M trebao biti najtisi jer bi se logicno ventilatori trebali manje palit nego kod modela sa npr. i7/860M.
Nisam skonto. Di si vidio da nema IPS?
http://www.notebookcheck.net/Asus-G750JS-T4064H-Gaming-Notebook-Review.116946.0.html
http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/ASUS_ROG_G750JS/
G750 serija nema IPS uopce ja mislim, tek na G751 su metnuli IPS matrice
@The_Fichek
mnogo hvala!
Ekipa hvala svima na savjetima... u US sam do kraja 3. Mjeseca pa cu jos vidit, ima vremena. Mozda i naletim na nesto u nekim outlet trgovinama, a da toga nema u online ponudi... u svakom slucaju javim sto sam uzeo na kraju :)
A mozda se u meduvremenu javim i za neki novi savjet :)
Roby, taj sa ebaya nije T4064H, nego RS71 model. Na toj asusovoj stranici iz sluzbenih specs se vidi da ne dolazi sa 7200rpm 750GB HDDom, a ovaj sa ebaya dolazi, znaci to isto nije taj model. Ja sam zakljucio da je IPS iz guglanja bas tog modela, makar sam to nabrzake gledao i sad kad bolje vidim kod nekih ducana pise IPS, kod nekih ne, sto je los znak..
Np Snoopes :)
Ja svoj lap (vidi pod moj PC) uzeo prije 3 godine sa ove stranice http://www.powernotebooks.com/
Složio si konfihuraciju,(uplatio preko banke 1200$),dostavili ga za 10 dana frendu koji je tamo studirao i on mi ga donio kad se vraćao.
Komp radi ko vurica,nikakvih zamjerki nemam(doduše malo GTX 675 gubi dah sa novim grafuljama,al se još uvijek dobro drži sa igricama..)
Izdržat će on još neko vrijeme dok ne zamijenim grafu ili iskemijam nešto sa eksternom grafom,poput forumaša darkydark-a u temi o EGPU..
Valja napomenut da je ponuda gaming laptopa u visljem rangu prakticki i dost dobra u Hrvatskoj pa ak se kolega forumas ne misli vracati u SAD mozda mu najpametnije ovdje kupit laptop, Acer Nitro kao jeftiniji best buy 17,3" (od 7300kn), a Asus G751 kao skuplji i veci 17,3" po meni best buy (od 10300kn). U SADu na te laptope tesko da bi dobio vise od 1god medjunarodnog jamstva, cesto je to i dosta manje, u Njemackoj se dobije jednako jamstva kao u Hrvatskoj, ali se laptop u slucaju nezgode salje nazad kod vecine brandova (iznimka je Lenovo, za Asus nisam gledao i neznam vrijedi li to i za Lenovo iz SADa).
Pozdrav ekipa,
tražim laptop 15" između 4000 i 5000kn. Treba mi za studiranje. Najviše office, internet i filmovi, igre malo manje tako da najjača grafička nije presudna. FHD je plus i naravno što brži procesor to bolje. Više od 4gb ram je isto plus. Zanima me i vaše mišljenje da li je bolje kupiti laptop sa HDD diskom pa kasnije dodati još ssd ili samo manji SSD. Ako ima model u tom rangu s osvjetljenom tipkovnicom to bi mi puno značilo. Već sam tražio po netu i razmišljam između sljedećih par modela:
Slobodno napišite ako znate za neki bolji model u tom rangu :)
Zahvaljujem!
Kako trazis vrlo kvalitetan 17,3" ekran odabir je jednosmjeran, odnosno ide na Acer Nitro VN7-791G jer jedini opcenito nudi 17,3" IPS za manje novce, a tu je onda i gamerski stih (crveno osvj. tipkovnica), odlicno hladjenje, m.2 za SSD, dosta tanak dizajn za gamerski, opcenito 17,3" laptop, 4 odlicna zvucnika za surround, ali bez bassa, dobra baterija koja bi ispunila zahtjev itd.
Cisto hardverske specifikacije idu prema budzetu i tu dolazim do glavnog pitanja jer pricas da bi ga uglavnom koristio za obicnu namjenu, a zatim da zelis igrati neke igre medju kojima si naveo prilicno zahtjevnu, DA:Inqisition. Znaci u prvom slucaju pa i djelomicno drugom je dovoljna 840M graficka, a za novije igre kao taj DA nastavak je daleko pozeljnija prilicno jaca 850M ili jos bolje 860M graficka koje imaju svoju cijenu.
Gledao sam MediaMarkt.at, Saturn.at i jos Cyberport.at, isto priznat ducan i onaj koji ima bolje cijene od druga dva. Nitroa sa 840M, jakim i5H, 4GB RAM i Win8.1 mozes naci za 702 eura - klik ili sa 8GB RAM, SSHD diskom i bez Win8.1 za 752 eura - klik2 sto je opcenito manji ulozeno/dobiveno omjer, ali dobra stvar jer imas odmah pozeljnijih 8GB RAMa, a to je zgodno jer taj laptop bas i nije dobar za samostalno prckanje po komponentama, odnosno treba bit oprezan pri samostalnoj nadogradnji, tj. nosit ga na servis za vecu sigurnost. To je jedina realna mana laptopu, barem po meni, a slicno se navodi na notebookchecku di inace mozes vidjeti citav review laptopa - KLIK Mozes primjetit koliko su dobre temperature za prakticki najjaci hardver koji ide u njega, da nije glasan u idle i pod loadom itd. Autonomija baterije se sigurno moze jos produljit jednom kad se stavi na power saver mode u Windowsima.
Ta 2 su po meni najbolja jeftinija u Austriji, a mislim da se vrijedi protegnuti na onog sa 860M grafickom, pravom stvari za igranje novijih igara na FHD u laptopu tog ranga s obzirom na sadasnje stanje trzista i pogotovo kako modeli sa 850M nisu puno jeftiniji: klik3 Eh sada.. 964 eura, fino premasen budzet. Isti u njemackom Cyberportu kosta 940 eura, a izvrsna ponuda je u notebooksbilliger.de - KLIK ! gdje isti kosta 900 eura, radi se o akciji, pise da su jos 43 modela spremna po toj cijeni. Forumasica "Anita" je vec kupovala od tamo, odnosno njena familija iz Njemacke pa ju mozes pitati za iskustva i sigurno da dostavljaju puno brze u Austriju pa vidi malo kako i sto. Za kraj, vrijedi reci da za igre pa i najzahtjevnije bas i nebi vidio razliku izmedju i5 i i7 skupa sa 860M grafickom, tako da tu nema brige te je za temperature i bolji i5.
Hvala na savjetu :) Odlucio sam se za klik3 ponudu. Uzeti cu ga za 964 EUR, jer mi se stvarno po svemu sto sam procitao cini kao jako dobar izbor. Stvarno PUNOOOO hvala !
Pitao bih sad samo (iako ovo vjerojatno nije dobro mjesto za to pitanje ali mozda me mozete upititi gdje bi bilo dobro pitati). Dakle pitao bi postoje li neke dobre bezicne slusalice po ok cijeni (dakle do recimo 200 EUR) koje bi mi se isplatilo kupovati za taj laptop a da mi na njima zvuk pri gledanju youtube i serije i filmova bude kvalitetan i dobar? (jer ne znam koliko to ovisi i o zvucnoj kartici u njemu i slicno. Ne razumijem se bas).
Unaprijed hvala :)
Pozdrav!
Pošto ovdje kod nas je strašno slaba ponuda ultrabook-ova, tražim po stranicama iz EU, a dugo nisam u tome kako što i gdje kupiti.
Evo konkretno ovaj cyberport.at iz Austrije. Vidim da @mourinho_9 se je odlučio uzeti laptop sa te stranice.
Da li oni imaju dostavu za HR ili da li je moguće ikako naručiti laptop bez da moram po njega u Austriju ako bi od tamo uzeo?
I vezano za ultrabook, tražim za faks konkretno, baterija koja traje barem 8h, vecinom cu ga koristiti za programiranje, pa mi je jako bitno da nije pretežak i da mogu s njim na faks.
Ciljam na Lenovo u430p jer po svim karakteristikama meni se čini kao najbolji izbor. Imate li vi možda koji prijedlog bolji?
Hvala :)
@FCA00000 ja uzimam od tamo jer zivim u Becu tako da ti ne bi mogao reci imaju li dostavu... ali neki dan sam ih nesto pitao preko emaila i u roku od 24h su mi odgovorili tako da savjetujem da probas pitati ako se odlucis.
Cyberport ima dostavu u HR za 25 eura, ak se ne varam.
Di si nasao taj Lenovo i kolko kosta?
Ako ti nije problem gebraucht laptop, checkiraj si sa Cyberporta v5-573g kojeg sam imam. 2kg je tezak, IPS 15,6", cvrsca izrada, iznadprosjecna baterija (ali ne extra dobra kao neka zasebna), na power saveru sa tim i5U moze potrajat 8h.
Np. Mislim da je to malo previse novca za jedne slusalice i da ti netrebaju bezicne kad vec imas laptop, bilo bi mi jasno da imas 5 metara udaljen TV pa hoces slusat bez zice. Za taj upit trazi temu za opcenito periferiju ili bas slusalice. Vjerojatno ces se nacekat, ali ces dobit kvalitetniji odgovor. Neznam ima li maticna alc1150 ili onu drugu standardniju zvucnu za Haswell ploce. Za razliku od desktop maticnih kod laptopa je takve informacije tesko nac, ali bi trebalo biti moguce.. Uglavnom neka realtek bi trebala biti zvucna, mozda ti moze pomoc neko od kolega koji vec imaju Nitroa, vjerojatno ce ti se javit ovdje, a sigurno ako pitas na temu "Acer Nitro".. Uglavnom, zvuk je sigurno kvalitetan i dobar, pitanje je koliki si audiofil i to sto zvucnici nemogu proizvesti bass ne znaci da nebi mogle slusalice i to jeftinije.
Hvala na odgovoru, potraziti cu onda te teme pa pitati. Postoje razlozi zbog kojih bi bezicne i zasto sam to spreman i platiti (dosta) vise.
Jos jednom hvala i na preporuci za laptop ;)
Radi se o Lenovo Ideapad u430p kojeg apsolutno nigdje ne mogu naći ovdje u Hrvatskoj Link. Gledam baš po cyberportu, ali među onim državama koje nude nigdje nema Kroatien :D
EDIT: tko nađe taj lenovo i da je dostava za HR svaka mu čast :D
- 960M 7,5% bolja od 860M to se riješi sa OC-om od clock 135MHz, memory 330MHz. i dobije se i malo više od 7,5%. :)
E sad 965M je bolja 3.9% od 870M ako će ići u ovaj cjenovni rang onda konkretno bolje je 965M.
ALI neće ići po istoj cjeni kod naših mujana će ići skoro kao lap sa 970M plus vidim Alienware sa 860M 4GB za 19.900kn ne vjerujem. LOL.
Slika: 3Dmark11 comparision chart from HASEE.
Sve to stoji, samo sam prenio vijest. Naravno da je 965m bolja od 960m, samim time više i grije pa nebi ni očekivao da će to staviti u y50 bez preinaka u sustavu hlađenja. 960m bi valjda trebala biti i po potrošnji blizu 860m pa je mogu strpati u y50 bez nekih većih odstupanja u zagrijavanju.
Ovo za alienware me isto ne iznenađuje previše jer je općenito kao brand dosta skuplji, sad još to stavi u hrvatske okvire i dobiješ baš to. U tom najskupljem rangu za gaming laptope kod nas praktički asus nema konkurencije jer taj alienware košta nenormalno skupo, a nema nekih prevelikih razlika (ajde on jedini nudi 18.4''). Dobro, tu još ima i nekih gaming msi laptopa, ali to je kod tia-mobiteli, a oni su opet posebna vrsta mujana koji dižu cijene u nebesa.
Eto ti i hp omen ne treba alienware. http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=hp+omen
Da ima 860M. Oboje se doda i jeftinije od već ugrađenog SSD-a i 8 GB RAM-a + a touch je ionako po želji nije obavezan.
Treba pogledati tu malo širu sliku. Dakle ja sam maltene za pol te love ulovio 860M sa i7 i ok, ja zadovoljan. :)
Na koncu svega, stvarno dugog razmisljanja i vaganja za ovo sam odlucil: http://www.computeruniverse.net/products/90575476/acer-aspire-vn7-791g-580m.asp , dakle VN7-791G-580M
Cijena me izade oko 5.500 kn, s dostavom jel? (samo treba provjeriti dal je taj model moguce dostaviti u HR) ...ako sam dobro razmel http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4655482_-aspire-vn7-791g-580m-acer.html tu odaberem 7. ponudaca, computer universe?
Cini se da je najveci nedostatak grafa (ali u mom slucaju to je manje bitno).
Jos bi htel uzeti bar 256 Gb ssd-a, te se osigurati kakvim takvim jamstvom...ima tko iskustva?
To bi bilo to...cital sam recenzije i ono kaj me najvise zanima, kvaliteta izrade je odlicna, ekran odlican..procesor vrlo dobar i tak...
Trebam laptop do nekih 4k pretežno za igranje igrica i surfanje netom..Moze biti 15,6 ekran,free dos i hard moze i manje od 1TB.
Eto ti i hp omen ne treba alienware. http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=hp+omen
Da ima 860M. Oboje se doda i jeftinije od već ugrađenog SSD-a i 8 GB RAM-a + a touch je ionako po želji nije obavezan.
Treba pogledati tu malo širu sliku. Dakle ja sam maltene za pol te love ulovio 860M sa i7 i ok, ja zadovoljan. :)
Nisam ni znao da je omen stigao u hr. Svakako prenapuhana cijena bez obzira na SSD i napumpavanje sa ram-om. Ne znam što si htio reći sa tim da treba sagledati širu sliku. Da se može proći 2x jeftinije sa istom konfiguracijom? Da se za te pare može kupit jedan g751 sa jakim i7h i 980m? Da je hp pohlepan i da svoj proizvod prodaje ko suho zlato, a da konkurencija ima to isto samo upola cijene? Alienware isto? Nije da to nisam znao i prije. Mene bi npr. više zanimali neki prodajni rezultati od npr. y50/nitro/g551 pa neki high end gaming laptopi asus/alienware/msi... Ako imaš neke linkove slobodno nabaci :D
Nisam to pratio, ne znam gdje ali sumLJam da se loše prodaju, ide to k'o salata.
(Nitro sad ide sa i7-4720HQ, 10-ke HQ su potrošili....)
Šta sumNJaš da se loše prodaje. To kažeš za sve što sam ja naveo da se dobro prodaje ili samo o nitru pričaš?
Po meni Nitro, Asus i Lenovo do 7500kn gaze taj HP Omen, kakve god BeatsAudio zvucnike i izradu imao. Touch ekran je jedino po meni posebno sto nudi preko ovih nabrojanih. Fora je sto ima sve konektore pozadi kao sto je Acer stavio u npr. mog v5-573g :P Druga stvar je sto mislim da HP Omen nema mjesto za drugi disk, nisam vise siguran, ali mislim da je tako i to bi znacilo da je 256GB SSD premaleno opcenito za storage, kako je ekipa rekla u Bug Lab emisiji #2
Zadnji put kad sam gledao je bila dostava 30 eura za Zg iz CU, vidi jos jednom. S obzirom na to ja sam rekao da bi sa dostavom kostao 5400kn onaj model za 680 eura, a taj za 730 eura bi trebao kostat 5775kn.. 17,3" tesko da bi dobio nest bolje kad pricamo o all-around namjeni, 15.6" za 730 eura i vise za gaming bolji je manji Nitro, tocnije ovaj model: klik sa GTX 850M, Broadwell i5U koji bi trebao biti vrlo blizu Haswell i7U i tako i je prema sadasnjih 10 primjeraka testiranih na Passmarku. U odnosu na Haswella kod Broadwella su bolje rjeseni clockovi, nema famozne 1.6/1.7Ghz brojke za i5 proc. Mislim da sam ti ovo sve vec rekao, za svaki slucaj ponavljam, mozda jos nekome pomogne..
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50+i5+ solidna izrada, srednje jaki proc
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i5-4210m+840m solidna izrada, najjaci proc, moguca kupnja coolera
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=V3-572G-33X6+ jaca izrada, najslabiji proc
Za igre je najbitnija grafa pa ti sad vidi koje igre mislis igrati, kolko procesorski zahtjevne.
Sva 3 su predlozena i radi FHD rezolucije na kojoj bi sa 840M fluidno mogao igrati neke starije ili neke popularnije kolko tolko stare igre kao CS:GO, LoL, Dota2 i to i sa i3U. Npr. ja u Doti2 ne vidim razliku bio i5-4200U na balanced modeu (clock jezgri skace) ili na high-performans (ne pada ispod 2300Mhz kod mene, zavisi od laptopa do laptopa, pogotovo kod U procesora, stoga ti je i5M siguran odabir za npr. WoW)
Trebao bih laptop do 4000kn za sestru. Primarna namjena Office, gledanje filmova, glazba, surfanje. Znači ništa extra gaming ovo-ono bitno da je lijep (samo da nije roza ili crveni) i da ima dobar ekran i zvučnike. Poželjno FHD ekran. Plaćanje PBZ Amex
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=V3-572G-33X6+
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+i3+z50
Po meni su to 2 najbolja za nju. Za najmanje novca nude FHD, i3, a 840M u ovom slucaju dolazi kao plus. Neke pare i ne idu na nju, upravo radi cijene tih laptopa, omjera ulozeno/dobiveno. Acer je tezi, zato sto je cvrsci, tj. gore ima metalnu izradu. Takodjer ima svjetlecu tipkovnicu. Radi toga je po meni best buy 15.6" za all-around namjenu u rangu 3000-4000kn
Eh da, vrijedi jos spomenuti Acer E5-771G, ako zeli best buy 17,3" FHD.
Iako je namjena takva kakva je, ja nebih isao na laptop ispod i3, pogotovo kako oni sa Pentiumom, bez grafe i FHD kostaju 3100kn (lenovo z50). Tj. FHD reza ima svoju cijenu, pogotovo u tom jeftinom rangu.
- 960M 7,5% bolja od 860M to se riješi sa OC-om od clock 135MHz, memory 330MHz. i dobije se i malo više od 7,5%. :)
E sad 965M je bolja 3.9% od 870M ako će ići u ovaj cjenovni rang onda konkretno bolje je 965M.
ALI neće ići po istoj cjeni kod naših mujana će ići skoro kao lap sa 970M plus vidim Alienware sa 860M 4GB za 19.900kn ne vjerujem. LOL.
Drito, pogle još ovo: http://www.techpowerup.com/209820/nvidia-disables-geforce-gtx-900m-mobile-gpu-overclocking-with-driver-update.html lel