Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.685
|
čitano: 14.665.128
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Mjerio sam i u pvz sve max temp. su 70 C,najvise 75c i to samo jedna jezgra

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pozdrav ekipa, kupujem si lap i citam vec par dana ovu temu od nekih zadnjih 20 stranica, ubiste me :D odlucio sam potrosit do 6000 kuna, zelio bih klasiku cini mi se kad citam sta i drugi zele, hehe, dakle, tu i tamo odigrat sta, nisam pretjeran fan ali volim odigrat fifu, cod i slican zanr, multitask da ne stopa, ekran i nije toliko bitan, mislim 15, 17, svejedno, tezina isto tako nebitna, spec su mi bitnije, kako sam skuzio, Asus X550JK je BEST BUY u kategoriji al kako sam ja u BiH, jako sam ogranicen i ne mogu da ga nadem nigdje, tocnije ima jedno mjesto al cekam odgovor, ipak mi se valja pripremat na alternativu...

ima li ista blizu njega a da se uklapa u moj budet??

takoder sam citao i o HP ProBook 470 (E9Y83EA) kao jako dobrom lapu, pa?

hvala lijepa,

zivili! ;)

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Di kupujes laptop?

16 godina
neaktivan

a ima vise stranica/prodavnica odakle bih mogao, ne znam jel mogu linkove nabacavit al eo nabrojat cu par, ekupi.ba, buy.ba, knok, genelec, imtec... uglavnom, to je u KM oko 1500 za potrosit... ;)

0 0 hvala 0
11 godina

Nemam vremena gledat ponude u tih 10 ducana, jednom sam trazio u 4-5 BiH ducana za jednog forumasa i skuzio da mi je otislo previse vremena zivota na to. Malo pogledaj di su cijene bolje pa linkaj par ducana, ako si zbilja procitao zadnjih 20 stranica onda ciljano trazi te nekakve best buyeve. Da, Probooka 470 i 450 ima dosta u BiH shoppovima, ako gledas Acere gledaj sto nude jer nisu svi E5 modeli isti, dok V3 imaju metalni finish i tako malo su cvrsci radi toga, no performanse su bitnije kao i jamstvo za koje nemam pojma kako i u kojem ducanu funkcionira u BiH. Lenovo z710, g510, z50 pogledaj. Asusa ako te potrefi koji, mislim da su skupi u BiH. Vidi malo pa javi sto si otkrio za daljnji savjet.

16 godina
neaktivan

evo prijo, ovako, ponovno vrteci sve ove stranice, bar vecinu njih :) osim sta jos uvik cekam odgovor za Asusa X550JK u koji sam se nekako zaljubio, jos kad ste ga dosta i vi nahvalili, oko mi leti na ove strojceke:

Asus -> http://www.ekupi.ba/ASUS-F555LN-XO010D-PROMO-252122.aspx

Lenovo -> http://genelec.ba/lenovo-g50-70-156-intel-i7-4510u-8gb-1tb-ati-r5-230m-2gb-dvd-rw-no-os-3g-59431781-p2#.VKg7UMnLK40

Asus -> http://www.univerzalno.com/proizvod/asus_k95vb-yz027d

HP -> http://www.univerzalno.com/proizvod/hp_probook_470_17.3i7

dal ako mi odgovor za X550 bude pozitivan ostat pri njemu il je mozda neki od ovih i bolji, cist sumjnjam jer stvarno jesam procitao zadnjih 20ak i jasno ste dali do znanje da je best buy pa ga i gonjam, hehe, dal je ijedan od ovih postavljenih u rangu, virujem da je kad ovako malo da kazem laicki gledam, zahvaljuejm ti na citanju i svakako pomoci...

zivio! ;)

// mali update //

pored gore navedenog Asusa, koji mi je ostao nekako najbolji nakon tvog odgovora, sada sam surfajuci nasao jos par koji mi ulaze u igru... :)

Lenovo -> http://www.pcc.ba/shop2/pretraga.php?cat=06405302

Dell -> http://www.plus.ba/proizvod/not_dell_insp_3542_i7-4510u_8gb_1tb_gf840m-2_156_dvd_linux_black_3y

HP -> http://www.plus.ba/proizvod/not_hp_pavilion_17-f153nm_i7-4510u_8gb_1tb_gf-840m-2_173_dvd_noos_silver_1y

Asus -> http://www.terabajt.ba/shop.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2447&category_id=33

Dell -> http://www.terabajt.ba/shop.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2508&category_id=33

kroz iduci tjedan cu to rjesit, kako umori i ovo trazenje, nevjerovatno, sta vise trazim, to sam gluplji, ahahaha

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 2:06 (mfire).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@Shinky

Nemozes narucivat sa amazon.com-a, mozda sa amazon.uk/.de i ti iz Euorope, iako mislim da ni to ne pali.

------------

Zašto ne? Sa .de su mi već stizale stvari kao i sa .uk. Plaća se carina naravno.

Ma ipak sam odlučio uzeti taj Acer sa SSDom i Win 8.1. Možda ću ga preplatiti, ali s obzirom na komentare koje sam pročitao o tom laptopu, meni se osobno isplati. Plaćam Dinersom, dakle moram u poslovnici kupit tako da mi paše i zbog toga.
Ako naiđem na nešto bolje u iduća 2 dana, onda ću razmisliti. :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 23:36 (Shinky).
11 godina

Gledaj 840m graficku kao minimum posto nije tako skupa, a odlicna je i nesto bolja od prosle 740m i konkurencije toj 740m, tj. 8750m koja je u Probooku.

X550JK ima 850m grafu koja je 2x bolja od 840m, znaci ogromna prednost u igrama, a to ti je kolko sam skuzio jedan od prioriteta pa sretno sa tim odgovorom :)

Budem kad stignem pogledao malo ta 3 ducana pa ti javim ak ima sta pametnije.

16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Gledaj 840m graficku kao minimum posto nije tako skupa, a odlicna je i nesto bolja od prosle 740m i konkurencije toj 740m, tj. 8750m koja je u Probooku.

X550JK ima 850m grafu koja je 2x bolja od 840m, znaci ogromna prednost u igrama, a to ti je kolko sam skuzio jedan od prioriteta pa sretno sa tim odgovorom :)

Budem kad stignem pogledao malo ta 3 ducana pa ti javim ak ima sta pametnije.

ima i mali update u gornjem postu, hvala ti na trudu stari!

11 godina
Oldy kaže...

i5 je pola i7 otprilike sa svoje 2 jezgre. Sa hw monitorom mjerim. 

Nisam ni ja sretan što se tiče toga ali znam za slučaj asusa N serije sa i7-4700 koji isto ide do 96. 

Čudno malo, znam da je gta iv zahtjevna igra i neoptimizirana, ali nije neka najnovija da bi se taj tvoj jaki i7 trebao satrat na njoj.

13 godina
neaktivan

Pozz ljudi,htio bi pitat mogu li zamijeniti ovu 4 cell bateriju za jacu?

x550jk

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
drakula789 kaže...

Pozz ljudi,htio bi pitat mogu li zamijeniti ovu 4 cell bateriju za jacu?

x550jk

Nego reci ti meni koliko sestre imaju taj laptop kod sebe? 

Vidim da si gore u postu napisao da ti laptop drži 2 sata. Jeli to igraš na njemu išta u ta 2 sata? Ugasiš li battery mod sa high performance na balanced ili power-saving kad je isključen iz struje i kad ne igraš igre? Za ova 2 moda inače možeš customizirat npr. svjetlinu, ako nisi zadovoljan sa predefiniranim postavkama, možeš smanjit rad procesora na xx% i slične stvari, iako svjetlina ekrana najviše utječe na bateriju. Stavi da ti u windowsu radi integrirana GPU, ali to bi ti trebalo biti postavljeno već po defaultu. Inače nije ti to baš laptop sa kojim bi mogao na bateriji odgledati neki filmski maraton (za to služe štedljivi ULV procesori). Evo npr. moj y50 sa i5 4210h je 99% vremena u struju, a najviše mi je bio nešto malo više od 2 sata na bateriji (power-saving mod) i ostalo joj je nekih 40-ak %. Zapravo ti nisam odgovorio na tvoje pitanje, ali možda ti neko drugi pomogne jer se baš i ne kužim u to. Za početak imaš par savjeta :D.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 11:08 (AirLive).
13 godina
neaktivan
AirLive kaže...

Nego reci ti meni koliko sestre imaju taj laptop kod sebe? 

Vidim da si gore u postu napisao da ti laptop drži 2 sata. Jeli to igraš na njemu išta u ta 2 sata? Ugasiš li battery mod sa high performance na balanced ili power-saving kad je isključen iz struje i kad ne igraš igre? Za ova 2 moda inače možeš customizirat npr. svjetlinu, ako nisi zadovoljan sa predefiniranim postavkama, možeš smanjit rad procesora na xx% i slične stvari, iako svjetlina ekrana najviše utječe na bateriju. Stavi da ti u windowsu radi integrirana GPU, ali to bi ti trebalo biti postavljeno već po defaultu. Inače nije ti to baš laptop sa kojim bi mogao na bateriji odgledati neki filmski maraton (za to služe štedljivi ULV procesori). Evo npr. moj y50 sa i5 4210h je 99% vremena u struju, a najviše mi je bio nešto malo više od 2 sata na bateriji (power-saving mod) i ostalo joj je nekih 40-ak %. Zapravo ti nisam odgovorio na tvoje pitanje, ali možda ti neko drugi pomogne jer se baš i ne kužim u to. Za početak imaš par savjeta :D.

Nije jos uvijek kod nih-Rekao sam vec da ga testiram i saljem njima :P

Sve je tako kao sto si napisao!

Radi intelova grafika,cpu kad je iskljucen s baterije radi na 5 posto,na power saving opciji je,ne igram igre kad je iskopcam,svejtlina do kraja

Da sam uzeo taj U procesor,izgubio bi na performansama jer je to 2 core i slabiji takt.

15 godina
neaktivan

pozdrav,

kupujem laptop od cca 3000 kn..više manje sve multimedija i surfanje, eventualno koji pes i sl..kako vrijeme dozvoli

izbor pao na ova dva:

1. http://www.portio.hr/index.php?route=product/product&product_id=14650090

2. http://www.ekupi.hr/HP-15-r151nm-Quad-Core8GB1TBWin-81-K5F24EA-prijenosno-racunalo-487994.aspx

prvi ima bolju grafičku, bateriju i duže jamstvo (i jeftinije produljenje) al hp mi se čini nekako s kvalitetnijom završnom obradom i još 2gb rama više..

ima tko kakav savjet još? ako nema mislim da pada acer pa šta bude :)

Zivot je ono sto nam se dogadja dok smo zauzeti planiranjem!...j.lennon
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

@mfire

Prvo se odluci za dijagonalu laptopa i rezoluciju, ostalo je lako i pogledaj malo i koji Acer laptop, E5 ili V3, E1 ne gledaj.

@Shinky

Zato sto nije isto narucivao nesto iz SAD-a ili iz Europe, totalno drugacija pravila igre. Npr. 100% nemozes narucivati sa Newegga koji je pandam amazonu, ako sam dobro popratio temu Akcije i popusti za hardver, dam se kladit da se vise put pisalo da se nemoze narucivati sa americkog amazona, znaci amazon.com.

@superjasko

Trenutno imas extra ponudu bez konkurencije za taj rang: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=V3-572G-33X6 Donedavno je laptop kostao 3650kn i sa ovom cijenom ja bih rekao da je izgurao Lenova z50 jer ima malo jacu izradu, svjetlecu tipkovnicu te matt ekran koji je generalno bolje prihvacen od glossy. Uza Lenovo z50 je jedini koji za tako nisku cijenu nudi FHD rezoluciju uz i3 i 840m graficku, inace vrlo dobru za budzet laptop.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 20:56 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

hvala ti na odgovoru ali kada plaćam na rate cijena se penje na +3500 soma i još su sve neke čudne trgovine tak da do moram otpisat jbg

Zivot je ono sto nam se dogadja dok smo zauzeti planiranjem!...j.lennon
11 godina

Po meni je samo M-Computers kako ti kazes cudna ili nepoznata trgovina. Ako nisi cuo za Futuru, onda ne znam sto si pratio na forumu tako dugo. MagazinRS im je sestrinska firma, a Prosat je isto poznat ducan, pogotovo za laptope, ali bas neisplativ kako si primjetio na rate.

Uglavnom, da, nije nesto najpogodnije za rate, iako je cijena generalno ok i na rate jer je nedavno taj laptop kostao tolko za gotovinu. Dva laptopa koja si linkao po meni nisu bas najisplativiji u tom rangu. Kod HPa preskupo jamstvo i produljenje jamstva, preslab procesor (za taj rang) i nema graficke, znaci cijenu dobro puni windows. Acer kojeg si linkao nije los, ali po meni moze i bolje: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=820m+i3  820m je osjetno jaca grafa od m240, kao sto je 840m grafa osjetno jaca od 820m. AMD proc je konkurencija stedljivom i3. Malo vidi te laptope. Prvi asus nema optiku, imas tu i ponude iz Linksa koji ima iste cijene za rate i cash, a Portio u kojem si gledo Acera je web shop Linksa. Probook 250 G3 je po izradi ispod Probooka i Pavilliona, znaci entry HP laptop, al opet skroz ergonomski dobar, mozes eventualno pitat dolazi li sa ventilatorom jer sam citao da bas najjeftiniji modeli (sa n3540 procom) imaju pasivno hladjenje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 21:39 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@Shinky

Zato sto nije isto narucivao nesto iz SAD-a ili iz Europe, totalno drugacija pravila igre. Npr. 100% nemozes narucivati sa Newegga koji je pandam amazonu, ako sam dobro popratio temu Akcije i popusti za hardver, dam se kladit da se vise put pisalo da se nemoze narucivati sa americkog amazona, znaci amazon.com.

Ma taj link sa Amazona sam samo stavio ekipi da vidi informaciju više o laptopu i da pročita komentare korisnika koji su ga kupili. Ne namjeravam kupovati preko neta jer mi laptop već sada hitno treba ( zaostajem sa projektima ), tako da će ipak biti onaj Acer kojeg sam ti linkao prije neki dan. Nisam našao ništa sličnog a financijski mi dođe malo skuplje nego da kupim SSD posebno. Mislim da je ok kupovina ipak.

16 godina
neaktivan
AirLive kaže...
Oldy kaže...

i5 je pola i7 otprilike sa svoje 2 jezgre. Sa hw monitorom mjerim. 

Nisam ni ja sretan što se tiče toga ali znam za slučaj asusa N serije sa i7-4700 koji isto ide do 96. 

Čudno malo, znam da je gta iv zahtjevna igra i neoptimizirana, ali nije neka najnovija da bi se taj tvoj jaki i7 trebao satrat na njoj.

I ne. Do 50% možda ide proc ali ima taj turbo boost TDP 58.50W a lap je tanak. 

Zato mu ni ne dam da ide u turbo pa onda temperaturno ide do 81 negdje (TDP 47W) što je prihvatljivo 

Plus još ne znam da ima vani app od acera za coolboost to bi trebalo kao podići krajnju brzinu vrtnje fanova za 19% a sniziti temperature za 11%.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 23:14 (Oldy).
11 godina

@Shinky

Gledao sam malo prosle poruke. Pogledaj si onda jos Asus K555LN ili ako oces 17,3" Acer E5-771G ili isti sa i7: acer2  ili ako oces 15,6" IPS Toshiba pa odluci izmedju njih i onog Acera iz Instara kojeg si gledao. Ne vidim smisla u predlaganju drugih laptopa kad ti trazis i rad na bateriji, za sto je bolji stedljivi proc. Ja ti prakticki nisam niti dao do sada savjet za kupovinu u Hrvatskoj, nego samo vani, tako da si malo pogledaj. I m260 grafa u Toshibi je skroz solidna, a 840m ima prednost prvenstveno u igranju i ako ti bas trebaju CUDA jezgre. I da, jedini jos laptop koji u tom rangu nudi IPS je Lenovo Flex 2, a taj bi ti se mozda i mogao najvise svidit jer ima sve sto trazis osim SSDa kojeg lako kupis i ostane ti jos razlike do 6000kn: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+flex+2+8.1+i5+840m Po meni bi ti to bilo najbolje rjesenje, pogotovo kako bas zelis windowse, jedino ako te smeta glossy ekran.. Znaci taj laptop moze i "tablet postat", tj. moze se izvrtit i ima touch ekran, pogodan za win8 nadalje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 23:12 (The_Fichek).
11 godina
Oldy kaže...

I ne. Do 50% možda ide proc ali ima taj turbo boost TDP 58.50W a lap je tanak. 

Zato mu ni ne dam da ide u turbo pa onda temperaturno ide do 81 negdje (TDP 47W) što je prihvatljivo 

Plus još ne znam da ima vani app od acera za coolboost to bi trebalo kao podići krajnju brzinu vrtnje fanova za 19% a sniziti temperature za 11%.

Ajde sretno s tim onda.

13 godina
neaktivan

Poštovani, pratim ovu temu već dosta vremena i nikako da naiđe post i laptop kakav bi meni trebao. :D Naime, uskoro kupujem laptop koji bi služio naravno za svakodnevni rad, ali i pretežito za gaming, znači da mogu odigrati nekoliko zahtjevnijih igrica. Po nekom mom laičkom mišjenju oko laptopa ispitivao sam njihove karakteristike na način da sam na stranici game-debate.com gledao koji bi mogao pokrenuti npr. GTA V za PC, jer smatram da ako će neki laptop pokrenuti tu igricu koja tek izlazi za malo manje od mjesec dana, moći će onda pokretati i neke zahtjevnije igrice barem još pola godine - godinu. E sad, naišao sam na dosta takvih, ali koji premašuju moju cjenovnu granicu :D Stoga sam odlučio pitati vas za mišljenje koji biste mi takav laptop preporučili u rangu cijene od 3.800 - 4.500kn? Ukoliko bi bila baš neka pila, spreman bi bio iskeširati i do 4.700kn. I da, po mogućnosti ako bi mogla biti dijagonala 17", ali nije uvjet, a ostale stvari (kvaliteta izrade, baterija, itd.) mi nisu bitne., znači uglavnom performanse. Unarijed zahvaljujem na vašem trudu i prijedlozima :)

0 0 hvala 0
11 godina

@Prisc

Evo sto bi ti ja preporucio pa vidi, radi se o dosta poznatim ducanima sto se tice kupovine izvana i o jedno te istom laptopu samo vidi koji ti ducan vise pase:

http://www.computeruniverse.net/products/90573340/acer-aspire-vn7-791g-58km.asp

http://www.cyberport.de/?DEEP=1C26-9AS&APID=6

http://www.cyberport.at/acer-aspire-vn7-791g-58km-notebook-i5-4210h-matt-full-hd-gf-840m-windows-8-1-1C26-9AS_1695.html (cyberport iz austrije)

Koja je fora. Fora je u po izradi najjacem Aceru do sada, IPS ekranu, najboljem laptop i5 koji je cca 45% jaci od stedljivog i5 koji je najcesci u tom rangu kojeg gledas, i koji je takodjer osjetno, ali ne bas tolko jaci od stedljivog i7 kojeg mozes dobit u Hrvatskoj ako bi max. protegnuo budzet, znaci do 4850kn s tim da je to situacija kad u Hrv trazis 15,6", a 17,3" najbolji kojeg mozes dobit je ovaj Acer, 2 klase slabiji po izradi od Nitroa. Iznimka u Hrv u tom rangu sto se tice laptopa sa 840m je ovaj Acer2 koji dolazi sa i5M, samo malo slabijim od H, ali to je opet E5 serija (solidna za Hrv. trziste, ali se tesko usporedi sa Nitro) i nije 17,3", da ne pricam da i IPS matrica ima svoju cijenu, kao i windowsi koji u Njemackoj u takvim ponudama bas i ne kradu cijenu.

Znaci moras imat na umu da 17,3" dize cijenu, da je stedljivi i7 precijenjen, i da i5M u 17,3" laptopu u Hrv dolazi tek u Lenovu z710 za 5500kn, a tamo imas i Asus x550jk, 2x jaci od svega predlozenog, ali sa HD rezom umjesto FHD, takodjer to je 15.6" laptop i trenutno ga vise nema na akciji (bilo ga je za 5500kn)

Po meni ti se isplati sacekat i ustedit novce pa ic na tako nesto izvana ili npr. jos jaceg, ali 15.6" MSI koji je trenutno na akciji 100 eura i dobis jos FC4:

http://www.cyberport.de/?DEEP=1C17-1LN&APID=6

Znaci 850m grafa je kao sto rekoh u primjeru Asusa x550jk, 2x jaca od 840m i pogodnija za igranje na FHD. Taj MSI nema IPS ekran, ali ima iznadprosjecno dobar TN ekran.  Evo jos jedan vrijedan spomena:

http://www.cyberport.de/acer-aspire-v3-772g-54208g75makk-notebook-i5-4200m-full-hd-gtx850m-windows-8-1-1C26-92U_10892.html

Funkcionalno jednako dobar kao Nitro, ali nema tu "premium" estetsku izradu/dizajn izvana niti IPS ekran. Ovdje je fora u gddr5 850m koja je bolja od tipicne ddr3 850m koja je u MSI i x550jk. gddr5 850m se da clockat na razinu 860m i to mislim da nebi bio neki problem sa tim Acerom jer je izradjen da prima 765m grafu koja grije vise. Druga specificnost tog Acera je sto ima netipicno puno mjesta za nadogradnju, znaci pored postojeceg HDD, ima jos jedan slot za HDD, msata slot i 4. disk mozes stavit klasicno na mjesto optike ako bi htio. Uza sve to nije maknut nit jedan od 2 ventilatora itd. itd. itd.

Iz sveg ovog pisanja mozes zakljucit da je Acer Nitro vn7-791g jedan od najjeftinijih 17,3" uopce sa IPS ekranom. Iduci gamerski 17,3" sa IPS je Lenovo y70-70 pocevsi od 1000 eura.

Napomena da jamstvo i Acera i MSI laptopa gotovo sigurno neces moc iskoristit u Hrvatskoj nego bi ih u slucaju kvara trebao slati nazad di si ih kupio, ali ako gledas performanse pa i izradu to su best buy laptopi.

Ovaj roman ti ja nebi pisao da ne trazis malo previse za svoj budzet, pogotovo ako ti ocekujes igranje gta5 na FHD rezi, a vjerojatno igra nece bit najbolje optimizirana, zato ti predlazem u startu uzet cim jaci procesor, i5M ili i5H, oba bolja i pouzdanija od stedljivog i7 jos jednom, u odnosu na i5U razlike mogu bit vise nego velike, pogotovo kod novijih igara. Pravi i7 (sa 4 jezgre; i7U inace kao i i5 ima 2 jezgre, sa HT 4 "logicke" jezgre), onaj koji nema U u oznaci uvijek nabija cijenu za jos 100 eura, a onda je bolje gledat i5 + 850m grafa, kako sam ti i predlozio jer ipak je grafa najbitnija, pogotovo ako mislis igrat na FHD di je onda najoptimalnija gddr5 graficka.

Check jos: http://www.mysn.de/brand.asp?KategorienOrder=010;050;010 (postoji mysn.eu, mysn.uk, svaki ima svoje hot deals) Ako ti se ovo svidi, javi se jer se itekako ima sta pisat, ali te ne zelim overloadat informacijama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 13:56 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Lijep pozdrav, proucavam laptope vec par dana na ovome forumu i ne mogu pronaci laptop koji odgovora mojim potrebama a da ga mogu kupiti u nekoj poslovnici s instaliranim windowsima, po mogucnosti 7. Prvenstveno bi ga koristio za gledanje filmica na youtube-u i casual gaming (league of legeds i dota 2) te mozda u blizoj buducnosti radio u nekim jednostavnijim video editing software-ima i photoshopu. Mozete li mi preporuciti neke za cijenu do 4000kn? 

Unaprijed se zahvaljujem i lijep pozdrav!

0 0 hvala 0
11 godina

http://www.futura-it.hr/katalog/prijenosna-racunala/notebook/acer/nxmpyex007/ Iz iskustva igranja sa i5 na balanced modeu koji onda radi kao taj i3-4030U na high performansu ti kazem da bi mogo igrat dotu2 na FHD rezi sa ugodnim FPSom, bez antialiasinga i bez vsynca. Znaci potrebe da ides do 4000kn nema, LoL je naravno slabija igra pa nema nikakvih dilema, inace laptop ima gornji metalni dio i jedini ima osvijetljenu tipkovnicu ispod 5000 i vise kn.

Ako zelis max. iskoristit budzet idi na: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=probook+450+i5+8750m al po meni se to neisplati, eventualno ako zelis imat zacementiranih 60fps na doti2, ovako bi imao 45-50-55-60-65, znaci vise nego sto noteobokcheck pise. Ja pricam o iskustvu igranja sa i5-4210U na balanced - 1.6Ghz i na high-performans - 2.3Ghz sa 750m grafickom za koju su napisali slicne, pa zapravo i losije rezultate od 840m za dotu2. 840m generalno i je gotovo jaka kao 750m, za neke igre i bolja (medju tim igrama je vjerojatno dota2). Po meni se vise isplati, ako ides max. ubijat budzet ovaj Acer: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+i5-4210m jer za cijenu produljivanja jamstva na 2god kod probooka, tj. za +300kn ovdje dobis tu jacu 840m graficku (+10fps navodno generalno vise daje od 8750m kad se testiraju sa istim procom, navodno i generalno), a acer dolazi u startu kao i vecina drugih brandova sa 2god jamstva. Taj E5 Acer je malo slabije izrade od Probooka i v3 Acera, ali performanse su na mjestu. I da, 17,3" gledaj Acer E5-771g, sa i5 on vec dost kosta, a sa i3: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=e5-771g+i3 Mozes primjetit da svi ti Aceri imaju FHD rezu, nesto sto je jos samo kod Lenova tako cesto zastupljeno u nizem cijenovnom rangu. Sto se tice Lenova imas: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50+i5 Isto solidna izrada, jedino te moze smetat glossy ekran. i5-4210U bi ti bio taman, i3-4030U solidan, i5-4210M vise nego dovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 16:10 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

Može preporuka nekog laptopa do 3000kn max.

Laptop će se koristit za surfanje, gledanje filmova i uredske poslove (pretpostavljam da je onda dovoljna integrirana grafička).

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hvala puno na ovako opširnom odgovoru.. Stvarno mi je uvelike pomogao, a pogotovo ovo objašnjenje oko procesora i grafičke. Iz svega navedenog mislim da bi ova grafička 840m zadovoljila moje potrebe.  Zaboravih napisati da bi uzimao iz naših dućana zbog sigurnosti i servisa, premda sad kad gledam ponude iz ovih stranih ne čini se nimalo loše. Samo nisam baš naišao na neka iskustva naručivanja s npr.cyberport-a pa ne znam kolika je sigurnost/rizičnost u slučaju kvara i servisa. Ako je sve uredu i nema poteškoća sa naručivanjem i dostavom izvana možda čak uzmem, i naišao sam na ovaj MSI model koji potpuno odgovara mom budžetu, a i po performasama, pa bi me zanimalo još samo ukratko mišljenje o tom modelu i možda neka iskustva naručivanja s te stranice i servisa onda kod nas.
Ispričavam se što možda gnjavim s toliko puno upita i još jednom zahvaljujem na pomoći.

11 godina

Kad odes na idealo.de pa ukucas tako laptop pa kliknes na neki model, sa strane ti pise kolko certifikata za posteno poslovanje ima i sa kolko je zvjezdica ocijenjen od kolko tisuca kupaca koji su odlucili dati svoje misljenje. CU i Cyberport ako se dobro sjecam imaju svaki po jedno 10-15 tisuca ocjena, revieweva korisnika i oba po 5 zvjezdica za poslovanje. Naravno ti certifikati su najbitniji itd. itd. Imas i temu za kupovinu hardvera vani, znaci nikakav extra PDV ne placas kao nit Carinu, jedino postarinu i to onda vidis, al nije nist strasno. Negdje pise i free shipping, neznam sve detalje.

*Da, za Cyberport konkretno i ja nisam cuo puno misljenja, mislim da se moze narucivati. Fora je sto cyberport imas i u austriji koja nije daleko pa ak sto ode kvragu mozes na izlet usput ako zivis npr. u Zagrebu, heh. Za computeruniverse imas hrpetinu misljenja, uglavnom vrlo dobrih, pogledaj malo po forumu, pocni od teme koju sam spomenuo, znaci ova tema: http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/opcenito-o-kupnji-hardvera-eu/189582.aspx?jumpto=4488579&sort=asc&view=flat

Da, dobar ti je ulov taj MSI, evo ti review za taj model: klik

Nitro za 80 eura vise nudi windoze i IPS ekran koji svakako sam vrijedi te razlike, al jos jednom dobar je taj MSI, odlican za 600 eura kao i Nitro za 680/700 eura.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 19:06 (The_Fichek).
13 godina

Nije tema za odabir laptopa... ali da ne otvaram novu. 

Trebo bi preporuku za cooling pad. Bio sam naso jedan sa 2 komada 120mm ventilatora za svoj 17.3 laptop i sada naci link ponovno nema sanse. Isto tako svaka preporuka je dobrodosla.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Može preporuka laptopa do 2500 kn.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice