Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.612
|
čitano: 14.537.551
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ne moze biti greske sa dijagonalom, to nikako. Bio to black edition ili ne, radi se o 17,3" Cak i da ajmo rec ima nesto slabije hladjenje nego black edition lako se smanji potrosnja/grijanje sa balanced modeom na kojem i5-4210H radi mrvu slabije nego i5-4210M na high performansu. Mislim da to i je black edition iz opisa cyberport.de ili notebooksbilliger.de kod kojeg onda jos mozes lako odabrati sto uzet od laptop periferije ili na kolko god produljit jamstvo. Na kraju mislim da razlika izmedju obicnog ako takav postoji i black edition nije u izradi i hladjenju nego mozda blueray przilici, jedan usb 3.0 vise manje ili tako nesto. Znaci ta 2 ducana imaju te neke njemacke certifikate u odnosu na prve ducane koje izbaci idealo.de na listi koju sam linkao pa vjerujem da bi ih se lako dalo kontaktirat za najtocnije specifikacije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.12.2014 15:06 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

bio jedan super laptop 17.3 na alzi za 600 eura

http://icecat.us/en/p/asus/x750jn-ty035/notebooks-4716659788935-X750JN-TY035-24673854.html

ja sve gledo hoću ga kupit neću, ovo ono i na kraju se prodalo, al možda ga opet vrate, meni bi baš ovako nešto trebalo za auto cad

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.12.2014 15:16 (cola777).

0 0 hvala 0
16 godina

@The_Fichek

Najbolje neka pita jer mi se čini iz sjećanja kada sam gledao informacije a prije kupnje svog nitra da samo black edition 17 colni ima metalne fanove a i black edition je sa GTX 860M samo kao to je trenutni vrh ponude bio.

Da je točno se sjećam evo ti link pa skrolaj dolje na kraj ove oznake 1, 2, 3, 4, 5.

http://us.acer.com/ac/en/US/press/2014/80684

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.12.2014 15:18 (Oldy).

0 0 hvala 0
11 godina

Procitao sam sad. Znaci fora je samo u metalnim fanovima, aj ok. Za 840m grafu netrebaju metalni fanovi, eventualno bi temperatura proca bila koji stupanj vise ako je u non-black editionu ventilator iste velicine samo drugog materijala. Ako bi slucajno temperatura CPU-a bila prevelika ja bih to rjesio najprije vanjskim coolerom, zatim nebih random palio high-performans.

Anita kae otvorila temu Kupnja laptopa u Njemackoj je kupila Nitroa sa 850m i nije se pozalila na visoke temperature, iako sumnjam da je palila grafu, ali procesor joj ima TDP kao i i5-4210H. Znaci nebi trebalo biti problema niti sa Nitroom sa i5-4210H i 840m.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.12.2014 15:28 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan

@The_Fichek

Znaci svodi se na to da bi, prema onome sto mi je bitno, u Aceru dobio brzi proc i IPS ekran... I ajde backlit keys.

Nazalost, sa dva notebooka pregorenih ploca, jamstvo mi je vazno. Izgleda da cu onda morati uzeti Lenovo, ali cijene spram nasih zu znatno nize, bar 100tinjak € koliko vidim. 

Hvala na info, sada sam siguran da sam dobro izabrao i da nece biti da za tjedan dana skuzim da sam ili previse platio ili premalo dobio za svoj novac.

16 godina

Da a samo se nadovezujem na sliku sa ideala na kojoj je taj model sa GT 840M predstavljen potpisom na touchpadu kao black edition.

Black edition nitra su samo modeli sa GTX 860M koji jedini onda i imaju metalne fanove.

Sve 5 ali samo zbog točnosti informacija. :)

1 0 hvala 1
11 godina

Da i jos je vrijedno spomena m.2 port za SSD kod Acera.

17 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Asus+x550jk

EDIT: Sa viskom novca po zelji mozes kupit SSD, od 500kn su od 120GB, od 800kn su od 240GB. Rad ce biti jos brzi ako Ableton i Windowse stavis na SSD. Takav SSD onda stavljas na mjesto optickog citaca koji vadis van, a da bi SSD stavio kak spada treba ti interna ladica za SSD koju onda kupis sa ebaya najpovoljnije. Ne kuzim se bas najbolje u to sve, al mogu otprilike reci sto i kako tocno. Ako bi isao na 120GB SSD ostane ti jos novca i za RAM nadogradnju. U tom slucaju onda vadis plocicu od 2GB (prodas po 100-150kn) i kupis od 4 (oko 300kn) ili 8GB (oko 600kn) po zelji. Moras vadit jednu plocicu za nadogradnju jer ima max. 2 utora za RAM memoriju.

Btw. taj Asus je najbolji odabir sto se tice all-around performansi i do 7500kn, a oko 6700kn se javljaju vise gaming laptopi sa jakim i5 i jacom 860m grafickom sto tebi nema nekog smisla, a vrlo dobro se mozes naigrat i sa 850m grafickom ako te bude volja ;) Jedino sto bi zbilja korisnog dobio sa laptopom od 6700kn (ako nisi gamer) je odlican IPS FHD ekran, bilo 15,6" bilo 17,3", evo da vidis o cemu pricam - klik

Ovaj Asus djeluje jako dobro. Zašto ga nema na Idealo.de ??

13 godina
neaktivan

http://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-z50-75-80ec004psc-amd-quad-fx-7500-33-ghz-156-fhd-ram-8gb-ddr3-hdd-1tb-hd-8gb-ssd-amd-mr-r7-m255-2-gb-best-buy/len-nb-80ec004psc  

bok ljudi, molio bi nekoga za mišljenje... jel taj lenovo valja tih para, i ako imate nešto bolje u tom rangu cijene da mi predložite..

hvala unaprijed i sretan Božić :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.12.2014 21:41 (barle666).

0 0 hvala 0
11 godina

@Erda

Nebih znao. Samo da znas da je X550JK prakticki isto sto i N550JK (kojeg ima na idealo.de) samo bez IPS ekrana i sa nizom rezolucijom ekrana, eventualno mozda sa jos kakvom promjenom u finishu izrade.

@barle666

Ne valja taj Lenovo jer imas isti Lenovo sa boljim specifikacijama za dobrih 500 kuna manje: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50+840m+i3

Prvenstveno je osjetno jaca graficka s kojom se mozes solidno naigrat pa i na 1080p sto se tice starijih igara. FX-7500 je konkurencija stedljivom intelu i3, tj. po testovima je navodno malo spod i3-4030U.

U tom rangu imas Acera koji konkurira linkanom Lenovu radi jos svjetlece tipkovnice i jace zavrsne obrade, tj. ovdje se radi o metalu sa gornje strane: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+v3-572g (od 3650kn imas FHD rezoluciju, gledaj te)

Sto se tice samih izrada laptopa koje preporucujem, u to sam se iz prve ruke nedavno uvjerio kad sam malo obilazio jedan IT shop tako da sam i samom sebi potvrdio o cemu pricam. Stvarno je metal sa gornje strane kod V3 i stvarno postoji vise verzija Lenova z50 po izradi, ali niti za jedan nebih rekao da je bas one jeftine izrade, znaci vrlo su solidni. Nazalost svi ti laptopi su bili ugasenog ekrana, tako da mi je i dalje tesko rec koji ima bolji ekran.

Sretan Božić i tebi i ostalima koji prate forum :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.12.2014 21:54 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan
barle666 kaže...

http://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-z50-75-80ec004psc-amd-quad-fx-7500-33-ghz-156-fhd-ram-8gb-ddr3-hdd-1tb-hd-8gb-ssd-amd-mr-r7-m255-2-gb-best-buy/len-nb-80ec004psc  

bok ljudi, molio bi nekoga za mišljenje... jel taj lenovo valja tih para, i ako imate nešto bolje u tom rangu cijene da mi predložite..

hvala unaprijed i sretan Božić :D

Možda bolje http://www.ekupi.hr/ACER-Aspire-FullHDCore-i31TBGT840-V3-572G-33X6-NXMPYEX007-prijenosno-racunalo-467908.aspx

FHD, grafička, metalno kučište, svjetleče tipke, 7 sati baterija...

Sretan Božić

Procesor: AMD64 X2 5400+Matična Ploča: GIGABYTE M52-LRAM: 3GB (3*1) DDR2 HDD:WD 640 GB Grafička Kartica: ATI Radeon 3650 512 MB DDR3
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.12.2014 22:00 (vjeko333).
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@Erda

Nebih znao. Samo da znas da je X550JK prakticki isto sto i N550JK (kojeg ima na idealo.de) samo bez IPS ekrana i sa nizom rezolucijom ekrana, eventualno mozda sa jos kakvom promjenom u finishu izrade.

@barle666

Ne valja taj Lenovo jer imas isti Lenovo sa boljim specifikacijama za dobrih 500 kuna manje: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50+840m+i3

Prvenstveno je osjetno jaca graficka s kojom se mozes solidno naigrat pa i na 1080p sto se tice starijih igara. FX-7500 je konkurencija stedljivom intelu i3, tj. po testovima je navodno malo spod i3-4030U.

U tom rangu imas Acera koji konkurira linkanom Lenovu radi jos svjetlece tipkovnice i jace zavrsne obrade, tj. ovdje se radi o metalu sa gornje strane: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+v3-572g (od 3650kn imas FHD rezoluciju, gledaj te)

Sto se tice samih izrada laptopa koje preporucujem, u to sam se iz prve ruke nedavno uvjerio kad sam malo obilazio jedan IT shop tako da sam i samom sebi potvrdio o cemu pricam. Stvarno je metal sa gornje strane kod V3 i stvarno postoji vise verzija Lenova z50 po izradi, ali niti za jedan nebih rekao da je bas one jeftine izrade, znaci vrlo su solidni. Nazalost svi ti laptopi su bili ugasenog ekrana, tako da mi je i dalje tesko rec koji ima bolji ekran.

Sretan Božić i tebi i ostalima koji prate forum :)

Hvala ti na brzom odgovoru.. kaj je onda dvojezgreni i3 jači od AMD-a s 4 jezgre?

11 godina

Da, jer taj i3 ima hyperthreading i onda dodje kao da ima 4 jezgre + intel jos ima malo jace te jezgre u ovom slucaju.

13 godina
neaktivan

Meni bi trebao savjet što uzeti bratu pomorcu do nekih 3000-3300 kn njemu je bitna kvaliteta izrade i da može zaigrat neku igricu na brodu i hdd od 1TB.

IZ predhodnih postova vidi san ova dva

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50+840m+i3

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+v3-572g

Pa sad jeli može neko reć malo više o njima ako ih je netko vidi uzivo jer vidim ima više verzija istog laptopa pa ono koja je najisplatljivija? Hvala vam i Sretan vam Božić sa zakašnjenjem

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Vidio sam ih uzivo i Acer ima malo bolju vanjsku izradu (metal > solidna plastika/aluminij), ali to nije vrijedno zrtvovanja FHD rezolucije pa je za cim manje novce bolje uzeti Lenovo z50.

13 godina
neaktivan

Hvala dakle u tom cjenovnom rangu nema ništa bolje ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
E5-771g ja ga imam i laptop je vrhunski. 4500Kn ga upikno.
https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
16 godina
neaktivan

Ovako,trebao bi kupiti prijenosno računalo sa dobrim procesorom i ekranom te da se ne pregrijava,koristio bi ga većinom za surfanje internetom ali da je moguće i odigrati koju igricu.

Budžet mi je u rasponu od 6000-7000 kn pa me zanima koji bi bio najbolji s obzirom na uloženo/dobiveno. Do sada sam koristio hp pavilion dv7 .Hvala Vam unaprijed.

0 0 hvala 0
11 godina
Stark kaže...

Ovako,trebao bi kupiti prijenosno računalo sa dobrim procesorom i ekranom te da se ne pregrijava,koristio bi ga većinom za surfanje internetom ali da je moguće i odigrati koju igricu.

Budžet mi je u rasponu od 6000-7000 kn pa me zanima koji bi bio najbolji s obzirom na uloženo/dobiveno. Do sada sam koristio hp pavilion dv7 .Hvala Vam unaprijed.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro

Biraj si zelis li 17,3" ili 15,6".

10 godina
neaktivan

Večer. Preporučili su mi ova dva laptopa : http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=30652 i http://www.prosat.hr/Default.aspx?pid=31591. Razlika cijene je 500 kuna, pa htjedoh pitati je li ta razlika zbog koje je ovaj drugi skuplji bitna za prosječnog korisnika koji nema nikakve posebne potrebe? Vidim da je lenovo već preporučen nedavno ovdje, pa možda onda ipak taj? Ili možda neki drugi do 3500 kn? Hvala.

0 0 hvala 0
11 godina
bilojednom kaže...

Večer. Preporučili su mi ova dva laptopa : http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=30652 i http://www.prosat.hr/Default.aspx?pid=31591. Razlika cijene je 500 kuna, pa htjedoh pitati je li ta razlika zbog koje je ovaj drugi skuplji bitna za prosječnog korisnika koji nema nikakve posebne potrebe? Vidim da je lenovo već preporučen nedavno ovdje, pa možda onda ipak taj? Ili možda neki drugi do 3500 kn? Hvala.

Lenovo ima FHD rezu i osjetno jacu graficku i to radi vrijedi i radi razliku od 500kn. HP ima malo jaci procesor, ali ne osjetno te je slabije, ali solidne izrade i jedan od najjeftinijih laptopa koji moze posluzit za kakav takav gaming.

Do 3500kn imas jos Acera, ali kao sto rekoh prijemalo FHD reza Lenova vrijedi vise nego metalni finish kod Acera. Sa druge strane, kad pricamo o laptopima za 3650kn, tu je onda Acer bolji jer se tu javlja verzija tog v3-572g modela sa FHD rezom i jos svjetlecom tipkovnicom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.12.2014 19:22 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

Fichek gdje je najjeftinije kupit lenovo z710 ali da ima mogućnost plaćanja paypalom? btw kontam da je to najjeftinije što se može uzet a da je 17.3, čistokrvnog procesora i mobilne nvidijine grafičke, koristit ću ga za auto cad 2d, rijetko i 3d, i ponekad zaigrat nešto staro tipa cs 1.6 ili novije l4d2 i cs go

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.12.2014 19:44 (cola777).

0 0 hvala 0
11 godina

gledaj na idealo.de najpovoljnije rjesenje, neznam sta drugo preporucit, alzashop..

7 u nazivu oznacava da je 17,3", znaci svi lenovo z710 su 17,3", stariji modeli su bili sa 745m grafom, a noviji sa 840m grafom, prakticki je to iste snage, al kolko sam skuzio vise igara pa onda valjda i grafickih programa je bolje optimiziranu za 840m koja i manje trosi/grije. Takodjer kolko sam skuzio, uvijek dolazi sa M, "cistokrvnim" procom. Sretno ti bilo sa potragom. Kolko vidim, sa i7 i zasebnom grafom dolazi tek od 800 eura, ispod toga u raznim kombinacijama.. Trazi jos MSI laptope, oni su isto jedni od jeftinijih kaj dolaze sa "punokrvnim" i5/i7 i zasebnom, cak i gddr5 850m grafom za manje pare. Stariji prema novijim modelima idu ovako: GP / GE /GS, broj nakon toga oznacava dijagonalu 60 za 15,6", 70 za 17,3". Znaci trazi zlatnu sredinu ako ces gledati MSI, tipa GE70. Btw. Medion laptopi i Fangbook i jos neki, svi su oni prakticki MSI sa drugim logom.

15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

gledaj na idealo.de najpovoljnije rjesenje, neznam sta drugo preporucit, alzashop..

7 u nazivu oznacava da je 17,3", znaci svi lenovo z710 su 17,3", stariji modeli su bili sa 745m grafom, a noviji sa 840m grafom, prakticki je to iste snage, al kolko sam skuzio vise igara pa onda valjda i grafickih programa je bolje optimiziranu za 840m koja i manje trosi/grije. Takodjer kolko sam skuzio, uvijek dolazi sa M, "cistokrvnim" procom. Sretno ti bilo sa potragom. Kolko vidim, sa i7 i zasebnom grafom dolazi tek od 800 eura, ispod toga u raznim kombinacijama.. Trazi jos MSI laptope, oni su isto jedni od jeftinijih kaj dolaze sa "punokrvnim" i5/i7 i zasebnom, cak i gddr5 850m grafom za manje pare. Stariji prema novijim modelima idu ovako: GP / GE /GS, broj nakon toga oznacava dijagonalu 60 za 15,6", 70 za 17,3". Znaci trazi zlatnu sredinu ako ces gledati MSI, tipa GE70. Btw. Medion laptopi i Fangbook i jos neki, svi su oni prakticki MSI sa drugim logom.

hvala ti na ovim informacijama, ali neznam kakav je msi za garanciju ovdje u hr, za lenovo si rekao da nije važno gdje smo ih kupili svejedno imamo pravo na ostvarivanje garancije u hr, btw ovaj GE70 ide od 850 eura na više, a to je bogatstvo

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.12.2014 20:11 (cola777).
11 godina

U odnosu na lenova z710 za 800 eura, za 50 eura vise dobis dosta jacu gtx850m grafu, treba bas dosta gledat i probat nac neki model, jos ako te potrefi akcija di ces bolje. Znam da je bio jedan MSI za 700 eura sa i5-4210H, gtx850m, 8gb rama, FHD ali je bio 15,6 i to nije bilo na akciji. Hebiga, veca dijagonala isto dize cijenu i to nerijetko za 100 eura, zato su npr. 17,3" Acer Nitroi vrlo dobrog omjera ulozeno/dobiveno jer se prakticki cijena ne dize u odnosu na manju verziju.

To kaj velis za jamstvo. Anita koja je trazila i kupila Acera Nitroa iz Njemacke se raspitivala i za MSI i rekli su joj da jamstvo zavisi od modela, tak nest.

15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

U odnosu na lenova z710 za 800 eura, za 50 eura vise dobis dosta jacu gtx850m grafu, treba bas dosta gledat i probat nac neki model, jos ako te potrefi akcija di ces bolje. Znam da je bio jedan MSI za 700 eura sa i5-4210H, gtx850m, 8gb rama, FHD ali je bio 15,6 i to nije bilo na akciji. Hebiga, veca dijagonala isto dize cijenu i to nerijetko za 100 eura, zato su npr. 17,3" Acer Nitroi vrlo dobrog omjera ulozeno/dobiveno jer se prakticki cijena ne dize u odnosu na manju verziju.

To kaj velis za jamstvo. Anita koja je trazila i kupila Acera Nitroa iz Njemacke se raspitivala i za MSI i rekli su joj da jamstvo zavisi od modela, tak nest.

lenovo z710 košta 599 eura na computer universeu, ti vjerojatno gledaš neki sa i7, ovaj je punokrvni i5 i 840m, full hd 17,3
http://www.computeruniverse.net/en/products/90561091/lenovo-ideapad-z710-59428519.asp

još me zanima da li se može ubacit unutra neki ssd intel ili samsung od 128 gb

btw radit u auto cadu na 15.6 je koma

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.12.2014 20:39 (cola777).
16 godina

Pozdrav,

Može preporuka laptopa do 500€, laptop će biti kupljen u Njemačkoj pa može i sa njihovih stranica link.

Ukratko, namjenjen za žensku osobu i jedina bitna stavka (za nju) je 17'' ekran.

E sad, naravno, bilo bi poželjno da su komponente što bolje pa da se mogu barem Simsi 4 pokrenuti, za windowse nisam siguran, ali mislim da preferira da budu instalirani pa da ga može odmah koristiti. Za oko joj je zapeo Toshiba Satellite C70D-B-316 (8gb ram, quad AMD A8-6410M 2.0 ghz, r5 radeon) i čini mi se sasvim dobro za te novce ali više ne znam što je poželjno ovih dana u laptopima što se tiče procesora i grafičkih, pogotvo amd/radeon, pa me zanima može li se naći nešto isplativije do 500€?

Unaprijed hvala i sretni vam blagdani!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Da, gledo sam sa i7. Mozes ubacit SSD na mjesto optickog citaca, samo ti treba interna ladica za SSD/HDD.

@s0me0ne

Acer E5-771G je bolji laptop i moze ga kupit u Hrvatskoj. Windowsi dizu cijenu di got kupio. Ne vidim nist bolje za 500 eura sto se tice 17,3" u Njemackoj.

Za nesto vece novce, tj. za vrijednost windowsa se nadje Dell 5748 za 580 eura skupa sa windowsima, nesto jacim procesorom, +4GB rama, ali slabijim ekranom, nije matt nego glossy i nije FHD nego HD rezolucija. Dell u Hrvatskoj ima 3 god jamstva, neznam kakva je situacija vani. Izrada kod Della je nesto bolja nego kod predlozenog Acera, pogotovo sto se tice laganog pristupa komponentama, a problema sa temperaturama nece biti niti kod jednog laptopa, garantirano.

Identican Dell u Hrvatskoj kosta 1000kn vise (klik) te je radi te cijene neisplativ u Hrvatskoj. Dobar razlog tome u ovom slucaju je sto Windowsi dizu cijenu vise nego u Njemackoj.

Kupovina 17,3" laptopa u Hrvatskoj sa windowsima i zasebnom grafickom koja je potrebna za Simse je prilicno zeznuta stvar.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 1:17 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Pozdrav, zanima me preporuka za laptop do 3500 kn, ekran 13.3 ii nesto manji ali ne veci. Koristenje vecinom fakultetsko, word, excel, powerpoint, filmovi, muzika i youtube. Izbor nije velik znam, pa eto best buy u tim okvirima. Free dos moze, placanje na rate vjerojatno, ducan u splitu i okolici po mogucnosti. Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

fichek ja bi ugradio Samsung EVO 840 od 120 gb u taj Z710, zanima me jel ja to smijem sam otvorit i ubacit jer je pristup komponentama pre jednostavan ili tako gubim garanciju

http://www.notebookcheck.net/fileadmin/_processed_/csm_IdeapadZ710_Wartungsfach_3045dac4e7.jpg

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice