Koji laptop preporucujete do 2.5k kn. Biti ce koristen generalno za surfanje, ali je bitno da ima HDMI utor i kameru. Jos ako moze pokrenut Dotu i/ili Heartstone bilo bi super, ali nije uvjet. Hvala.
Ak oces tako igre gledaj Njuskalo za te novce, npr. ovako Ako oces iz ducana zaboravi na igre u tom rangu i preporucujem da se protegnes 100kn i ides na Acer radi i3 - klik
Pozdrav,
postoji li razlog zašto ne kupiti Dell 3542? Specifikacijama mi sasvim odgovara, zanima me prvenstveno kvaliteta izrade, grijanje, buka, autonomija.
Razlog je taj sto je precijenjen i ne vrijedi tih novaca, tocno u tom rangu je totalno neisplativ pored Asus X550JK koji je 2x jaci po hardveru te jos jace i izrade. Koja je uopce namjena? Ako treba laptop za surfanje gledanje filmova imat ne trebas ici dalje od onog sto sam preporucio iznad ovog citata, znaci nesto sa i3 pa onda ako jos mozda zelis FHD rezoluciju i zasebnu graficku ides na rang oko 3500kn di imas Lenovo z50 i Acer V3-572G.
Btw. ti lako od M/MQ/H/HQ procesora napravis stedljivog, samo stisnes power saver mode :)
Kupujem prijenosnik, budžet je do 5500 kn.
Biti će korišten za sljedeće stvari: internet, Office, glazba, filmovi, intenzivni Photoshop, povremeno (zapravo, rijetko) editiranje zvuka i videa, dosta multitaskinga.
Imam nekoliko dvojbi oko izbora modela (u obzir dolaze samo Dell, Toshiba, Lenovo ili Asus).
Dakle, siguran sam da želim neki s 8gb RAM-a i 1 TB HDD-om (ako ima neki kombo HDD+nešto malo SSD-a, tim bolje), no nisam siguran za procesor i grafičku. Jel i5 dovoljan za intenzivan Photoshop, multitasking i povremeno editiranje zvuka i videa ili bolje i7? Hoću li, uzmem li i7 imati problema sa zagrijavanjem? Što se tiče grafičke, odvojena ili integrirana? Jel integrirana dosta za sve ovo? Bi li odovjena grafička i i7 bili overkill za moje potrebe, a onda i overkill za hlađenje laptopa (želim da čim dulje traje)?
U odnosu na ekran, uzimam 15 inčni, no čuo sam kojekakva mišljenja o tome jel bolje 720p ili 1080p rezolucija za tu veličinu. Želio bih čim kvalitetniji ekran radi gledanja filmova i dizajniranja unutar te cijene. Jel možda optimalna neka rezolucija između te dvije, što savjetujete?
Od ostalih stvari, da je čim lakši, CD/DVD pogon ne mora imati, poželjno je da ima osvjetljenu tipkovnicu i da nema numeričku tipkovnicu. Dizajnom da je sličan Macbooku, ako je moguće - čim tanji okvir ekrana, chiclet tipkovnica, kučište da nije plastično.
Koje modele preporučujete, jer se uopće ne kužim to?7
Ako pomaže cijeni, ne mora dolaziti s operativnim.
U svakom slučaju, želim pouzdan laptop koji će biti brz i responzivan s obzirom kako ću ga koristiti te koji mi neće zadavati glavobolje bukom i pregrijavanjem.
Razmišljao sam možda i o opciji šparanja za Macbook Air (bilo bi dosta kompromisa po pitanju veličine ekrana i podatkovnog prostora) - smatrate li da je to pretjerano luksuzno za moje potrebe? Jer ultraprenosivost mi nije prvotni uvjet, mada super ako je tu.
Posto nisi naveo cijenu pretpostavljam da ona nije ni bitna. Radi bavljenja obradom fotografije preporucujem cim kvalitetniji ekran, tj. IPS ekran, a prva mrcina od laptopa sa IPS ekranom je Acer Nitro vn7-591g. Taj laptop konkurira i skupljima pa i najnovijem Asusu g551jm, tj. ne vidim po cemu je Asus bolji. i5-4210H ce bit vise nego dovoljan i radi dobre kvalitete nece bit problema sa grijanjem i bukom. Nema cd/dvd pogon, a ima m.2 slot za SSD. Optimalna rezolucija je 1080p.
Naveo sam cijenu odmah na početku, budžet oko 5500 kn.