trebao mih neki dobar laptop za 4000-4500 kn, uglavnom za igrice...preporucite mi najbolji molio bih.
Ultimativna tema za odabir prijenosnika
- poruka: 37.171
- |
- čitano: 13.565.475
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
trebao mih neki dobar laptop za 4000-4500 kn, uglavnom za igrice...preporucite mi najbolji molio bih.
ako neko zna?
izvadio sam RAM dok mi je laptop bio upaljen
sad je mrtav
dali je riknula maticna ili nesto mozda jeftinije ?
tnx...
Kako ? Zašto ?
Može biti da je riknula samo memorija, a može biti da je riknula matična, a može biti da nije ništa otišlo.
Možeš li kod nekoga probati svoj RAM ? Ali pazi da laptop bude upaljen !
LP!
:)
Bilo što da se vadi ili stavlja, mjenja, popravlja, čisti. Lap treba isključiti, izvaditi bateriju, ištekati napon.
E ljudi moji.
Pozdrav!
Kupujem laptop do oko 5000 kn. Koristila bi ga prvenstveno za posao, tj. najbitnije mi je da može pokrenuti više programa (kao što su Photoshop, Illustrator, Aptana itd.) istodobno bez trokavanja i da je prikaz boja što realniji (problem kod sadašnjeg laptopa mi je izbjedljela boja, a to je vjerojatno zbog njegove starosti od 5-6 god.) zbog same izvedbe dizajna.
Uz to bi pogledala koji film, slušala glazbu ili zaigrala neku neprezahtjevnu igru (mislim na starije igre).
Inače sam pomalo Toshiba snob (jer mojoj sadašnjoj Toshibi nema smrti koliko je toga podnijela). Ali gledajući njihovu ponudu ne daju mi toliko jake specifikacije kao neke druge marke, pa bit eto čak i popustila i uzela ono što se najbolje nudi.
Za oko mi je zapeo ovaj Asus: http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-x75vb-ty023-173-core-i5-3230-8gb-1000gb-gt740-2gb-best-buy/X75VB-TY023
To je što sam dosad najbolje našla. Što vi kažete, valja li?
Otvorena sam za ostale sugestije. Hvala!
mene isto interesira ovaj model, pa se nešto mislim.
već je neko vrijeme na tržištu pa me zanima od ovih što malo bolje prate cijene od mene, ima li šanse da padne cijena uskoro?
ipak ova cijena stoji od 9. mjeseca ako se ne varam.
isto tako acer nudi 24 mj. garanciju a mnogi dućani još uvijek drže 12. mjeseci pa pripazite malo na to..
Nije bio sa A10 bio je sa A8 A8 5557M 2.10Ghz-3.10GHz i sa 8550G na APU 4 tisuće ovaj sa A10 5757M 2.5GHz-3.5GHz sa 8650G je došao kasnije. :)
thx za odg.
znaš li možda dolazi li uskoro neki novi upgrade za ovaj model kao npr. A8/A10 ili možda skroz novi model a da upada u 4,4.5k budžet?
ovako na papiru izgleda odličan al gledao sam benchmarke na netu i ne postiže baš neke rezultate + samo 500 gb hdd
pa sad nisam pametan, uzet ovaj ili čekat neće li se pojavit nešto mrvicu bolje s 1tb hdd
nadam se da ima netko da zna jel dolazi što novo od acera za igranje u ovom cjenovnom razredu, guglao sam al nisam uspio naći..
Pozdrav!
Kupujem laptop do oko 5000 kn. Koristila bi ga prvenstveno za posao, tj. najbitnije mi je da može pokrenuti više programa (kao što su Photoshop, Illustrator, Aptana itd.) istodobno bez trokavanja i da je prikaz boja što realniji (problem kod sadašnjeg laptopa mi je izbjedljela boja, a to je vjerojatno zbog njegove starosti od 5-6 god.) zbog same izvedbe dizajna.
Uz to bi pogledala koji film, slušala glazbu ili zaigrala neku neprezahtjevnu igru (mislim na starije igre).
Inače sam pomalo Toshiba snob (jer mojoj sadašnjoj Toshibi nema smrti koliko je toga podnijela). Ali gledajući njihovu ponudu ne daju mi toliko jake specifikacije kao neke druge marke, pa bit eto čak i popustila i uzela ono što se najbolje nudi.
Za oko mi je zapeo ovaj Asus: http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-x75vb-ty023-173-core-i5-3230-8gb-1000gb-gt740-2gb-best-buy/X75VB-TY023
To je što sam dosad najbolje našla. Što vi kažete, valja li?
Otvorena sam za ostale sugestije. Hvala!
Ja bi skrenuo pažnju na izvrstan Lenovo G710, sshd disk, gpu je jak za navedeno, odlična tipkovnica, laka nadogradnja i čišćenje, vrlo snažan haswell i5 cpu...
Idu ti Kaveri umjesto Richlanda a sada što će biti vidjet ćemo dok predstave. :)
Jesi tražio po YT primjere gaminga a da se tiču A-10 5757M i 8650G+8750M?
Pazi ne same 8650G jer neki i to imaju bez diskretne.
hi
mišljenje o ovom laptopu
ASUS X550LB-NH52
Intel Core i5 4200U(1.60GHz)
740m 2GB
8GB Memory
750GB HDD
15.6"
Notebook Windows 8 64-bit
cijena je 700$
dnevni radi i vjerovatno sims 4
Ovako na papiru zvuči dobro, slobodno kupiš.
Trebao bih preporuku laptopa kojem će namjena biti filmovi, internet, glazba, uglavnom "lagane" stvari, neće biti za igranje.
Maksimalna svota je 6000kn.
Dobro, ako isključimo 1080p, koliko bi onda došao neki relativno brz laptop od 17" ?
Ista stvar, ali da nije Lenovo?
Idu ti Kaveri umjesto Richlanda a sada što će biti vidjet ćemo dok predstave. :)
Jesi tražio po YT primjere gaminga a da se tiču A-10 5757M i 8650G+8750M?
Pazi ne same 8650G jer neki i to imaju bez diskretne.
gledao sam al slabo je to u usporedbi s intelom i nvidiom slične cijene
što misliš o ovoj toshibi? http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.2e9b88dae1f84f2eb4648b1c1db530dd.toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-l50-a-138-i3-4gb-hdd750gb-gt740m-15-6.aspx
u svemu je bolja od acera ali na žalost kaska s ramom, dolazi samo s 4gb.
jel gubim garanciju ako ubacim još jedan keks rama?
Ako ti misliš/znaš da je to bolje tko sam ja da ti kažem ne.
Računaj na vjerovatno 64 bitnu sabirnicu na 740 u tom cjenovnom rangu.
Ne gubiš garanciju jedino ako nemaš neku naljepnicu baš kod poklopca RAM-a koliko ja znam. :)
a gledao sam testove i cpu i gpu i uspoređivao rezultate s http://www.notebookcheck.net/ nije teško provjeriti..
a ništa, strpit ću i pratit situaciju na tržištu još mjesec dana pa ću vidjet, al iskreno nisam oduševljen rezultatima ovog acera iako mi se on najviše sviđa izgledom..
Trebao bih preporuku laptopa kojem će namjena biti filmovi, internet, glazba, uglavnom "lagane" stvari, neće biti za igranje.
Maksimalna svota je 6000kn.
Dobro, ako isključimo 1080p, koliko bi onda došao neki relativno brz laptop od 17" ?
Ista stvar, ali da nije Lenovo?
Asus X750JB
Pozdrav, trebao bi mi lapotop do 3000 kn cijena može ići do 3500 kn. Prvenstveno mi treba za tu i tamo neku igricu tipa HUNTING UNILIMITED 2009/2010 i malo za internet. Nikakav zahtijevan rad. Unaprijed zahvaljujem.
Brat kupuje novi laptop, a pošto ja ne pratim to već godinu i pola trebao bi mi savjet.
Znači buđet je do 7500 max.
Služio bi kao zamjena za desktop, veličina ekrana 17,3", bilo bi ok da bude FHD reza, ako ne bit će i 900p dovoljna, ako je moguće da bude i IPS matrica.
Namjena je surf, filmovi i igranje fife i nba 2k, CS 1.6 i GO, znači ništa prezahjtevno.
Volio bi da proc bude intelov i5, još bolje i7, grafika neka u rangu 630m ili 640m jer mi na V3 sa 630m sve ovo radi bez problema, jače nije potrebno. Ako ikako može, izbjegnite AMD-ove komponente.
SSD i OS nisu potrebni.
EDIT: koliko vidim IPS-s i nema baš među laptopima ove cijene. znači to ću odmah prekrižiti.
još sam zaboravio napisati da bi bilo super da ima 2 HDD slota, mada nije must have.
Pozdrav, trebao bi mi lapotop do 3000 kn cijena može ići do 3500 kn. Prvenstveno mi treba za tu i tamo neku igricu tipa HUNTING UNILIMITED 2009/2010 i malo za internet. Nikakav zahtijevan rad. Unaprijed zahvaljujem.
Brat kupuje novi laptop, a pošto ja ne pratim to već godinu i pola trebao bi mi savjet.
Znači buđet je do 7500 max.
Služio bi kao zamjena za desktop, veličina ekrana 17,3", bilo bi ok da bude FHD reza, ako ne bit će i 900p dovoljna, ako je moguće da bude i IPS matrica.
Namjena je surf, filmovi i igranje fife i nba 2k, CS 1.6 i GO, znači ništa prezahjtevno.
Volio bi da proc bude intelov i5, još bolje i7, grafika neka u rangu 630m ili 640m jer mi na V3 sa 630m sve ovo radi bez problema, jače nije potrebno. Ako ikako može, izbjegnite AMD-ove komponente.
SSD i OS nisu potrebni.
EDIT: koliko vidim IPS-s i nema baš među laptopima ove cijene. znači to ću odmah prekrižiti.
još sam zaboravio napisati da bi bilo super da ima 2 HDD slota, mada nije must have.
Asus N76VB podržava 2 hdd slota
Ako želiš IPS od Asus-a jedino koji ti ulazi u buđet je 15" verzija Asus N550
Bok,
trebam kupiti laptop u svrhu igranja pokera (multi table). Niže donosim neke karakteristike pa pliz ako imate kakav prijedlog, javite.
Hvala Puno!
V.
17,3''
8 GB RAM
i5
Grafika cca 1600
cca 6000 kn
Malo objasni ovo grafika cca1600???
Baviš se time više amaterski ili profi?
Iskreno, ne znam, zanemari, potrebna je dobra grafika, profesionalno se bavim.
Unaprijed ti puno hvala
V.
Iskreno, ne znam, zanemari, potrebna je dobra grafika, profesionalno se bavim.
Unaprijed ti puno hvala
V.
Za poker dobra grafika? Ne znam baš poker nije 3D igrica, ako je za to potreban dobar gpu onda kvragu sve...
Pogledaj Lenovo Z710 mada po meni bi i ovo bilo čisto dovoljno G710
Pavilion seriju nastoj izbjegnuti pored ProBook-a.
Pozdrav.
Kupujem prijenosno računalo na kojem bi ponekad mogao raditi u CAD/CAM programima i izbor mi se suzio na ova tri primjerka:
http://www.expertadria.hr/katalog/kategorija-16-prijenosna-racunala/filtriraj-Mzg9SW50ZWwraTU=/proizvod-50759-acer-notebook-aspire-e1-571g-53234g50mnks-nxm57ex055
http://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-toshiba-satellite-c55-a-15l-pscgce-00w00dy4/51823
Isplati li mi se uzimati Acer samo zbog boljeg procesora? Kolika je razlika između ta dva procesora? Hoće li ta razlika biti bitna za 2, 3 godine ili će oba biti podjednako zastarjela?
Sve ostalo mi naginje na stranu Toshiba: prva grafička je ista ali ima 2 GB, a druga je osjetno bolja, HDD ima 750 GB, a ne 500, mogućnost produljenja jamstva na 4 godine, a ne na 3.
Općeg sam dojma da su Toshiba kvalitetnije izrade i pouzdaniji od Acera.
Uglavnom, bio bih zahvalan na pomoći, odgovorima, komentarima, sugestijama...
Preporuka laptopa do 3000kn. Jedini uvjet je da nije HP i da može vrtit 720p video, ništa drugo (služio bi za youtube, FB, koji film i Word).
Moze preporuka laptopa do 4000kn za faks. Sluzit ce za internet, photoshop, programiranje, gledanje filmova, word... Iako mi ne bi bio primarno za igre, volio bi da mogu odigrati neku. Htio bi da ima min. 4gb rama i disk od 1tb. Ekran 15,6 ili 17,3, ne znam koji bi mi bio bolji.
Preporuka laptopa do 3000kn. Jedini uvjet je da nije HP i da može vrtit 720p video, ništa drugo (služio bi za youtube, FB, koji film i Word).
Mozda ovaj ne bi bio los Lenovo G500 59-390044 (59390044)
to može bilo koji laptop čija grafa podržava hardversku akceleraciju videa tj dxva pa makar to bila i najslabija grafa. moj laptop ima intergriranu amdovu grafu 4250 i bluray od 40+ GB bez problema pokrece, naravno, bez dxva procesor je skoro na 100% opterecen
Moze preporuka laptopa do 4000kn za faks. Sluzit ce za internet, photoshop, programiranje, gledanje filmova, word... Iako mi ne bi bio primarno za igre, volio bi da mogu odigrati neku. Htio bi da ima min. 4gb rama i disk od 1tb. Ekran 15,6 ili 17,3, ne znam koji bi mi bio bolji.