Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.672
|
čitano: 14.631.477
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Jel moze jedan za oko 3000kn. Za osnovne potrebe, rad i lagani gaming. 15.6 pozeljno. 

EDIT: malo se rastegnuo prijatelj. Moze izmedu 3 i 4000 best buy. 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 22:38 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
athlon64 kaže...

Jel moze jedan za oko 3000kn. Za osnovne potrebe, rad i lagani gaming. 15.6 pozeljno. 

http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.a76d736916ba454c93a71c6bacaad88e.acer-aspire-v5-552g-amd-a8-5557m-2-10ghz-8gb-1tb-linux-15-6-hd-amd-radeon-8750m-2gb-p-n-nx-mctex-008.aspx

Ovo je u posljednje vrijeme popularan izbor... Za 4000kn odlicna konfa.

15 godina
gamersject.com seVE! kaže...
athlon64 kaže...

http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.a76d736916ba454c93a71c6bacaad88e.acer-aspire-v5-552g-amd-a8-5557m-2-10ghz-8gb-1tb-linux-15-6-hd-amd-radeon-8750m-2gb-p-n-nx-mctex-008.aspx

Ovo je u posljednje vrijeme popularan izbor... Za 4000kn odlicna konfa.

Izgleda izvrsno ali da li bi za te pare bilo moguce nabavit nesto s haswell procesorom i vise od 1 godine garancije?

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina

Jedino ovako 3god. jamstvo Dell 3537 ali sa srezanim 64bit gpu. Ako ne pati od visokih detalja dobra prilika.

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
unchosen one kaže...
Gadgeti kaže...

Opet ja :) da Vam novac nije problem, ali opet nije baš da bi potrošili odmah sve, koji bi uzeli laptop kao zamjenu za kućište da se može odlično igrati jer to mu je glavna namjena, i možda da je sa zamjenivom grafičkom za budućnost. Za buraza bih uzeo neki mu stroj, trenutno igra na mom starom i5 2500K, 2xATI 5850 grafe.

Preporučujem ovaj laptop. imam ga, samo slabiju verziju sa samo 8 GB i sporijim HDD-om. za igre odličan. evo npr. Farcry 3 vrti na ultra bez ikakvog trzanja (isključen AA i Vsync), kao i BF3.

Naravno, ako pare nisu problem odi na jači model s boljom grafom ASUS G750JH, u istom dućanu.

Hvala, a de mi reci/recite koja je mobilna grafika u rangu sa trenutno 5850 ATI ili dvije uparene 5850 ATI. Hvala unaprijed.

15 godina
Gadgeti kaže...
unchosen one kaže...
Gadgeti kaže...

Opet ja :) da Vam novac nije problem, ali opet nije baš da bi potrošili odmah sve, koji bi uzeli laptop kao zamjenu za kućište da se može odlično igrati jer to mu je glavna namjena, i možda da je sa zamjenivom grafičkom za budućnost. Za buraza bih uzeo neki mu stroj, trenutno igra na mom starom i5 2500K, 2xATI 5850 grafe.

Preporučujem ovaj laptop. imam ga, samo slabiju verziju sa samo 8 GB i sporijim HDD-om. za igre odličan. evo npr. Farcry 3 vrti na ultra bez ikakvog trzanja (isključen AA i Vsync), kao i BF3.

Naravno, ako pare nisu problem odi na jači model s boljom grafom ASUS G750JH, u istom dućanu.

Hvala, a de mi reci/recite koja je mobilna grafika u rangu sa trenutno 5850 ATI ili dvije uparene 5850 ATI. Hvala unaprijed.

mislim da bi to bila gtx765m. grafa u laptopu koji sam ti preporučio je jača od 5850 desktop verzije, ali nije jača od dvije takve grafe.

Guns don't kill people... lasers do
15 godina
neaktivan

Vidim da vas par ovdje ima Lenovo g510..jel moze par rijeci o kvaliteti izrade..imao sam acera do sada i stvarno sam alergican na nekvalitetu, pucketavu platiku, rasklimane tipke itd..

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
klinik kaže...

Vidim da vas par ovdje ima Lenovo g510..jel moze par rijeci o kvaliteti izrade..imao sam acera do sada i stvarno sam alergican na nekvalitetu, pucketavu platiku, rasklimane tipke itd..

Evo ja ga imam sad vec oko mjesec dana ja mislim. Kvaliteta je odlicna,imam doma i acera pa se stvarno vidi razlika. Tipkovnica je super i stvarno mi se svidja i brzo sam se privikao kucati na njoj i jako malo grijesim pri pisanju na njoj.

Jedino sto mi se ne svidja jest da bi koristio geste na touhpadu (zumiranje,promjena prozora i sl) moras koristit windows 8 kojeg sam dosad izbjegavao.

Sve u svemu trenutno neces naci nista bolje za ove pare :)

12 godina
neaktivan
Guzomat kaže...
klinik kaže...

Evo ja ga imam sad vec oko mjesec dana ja mislim. Kvaliteta je odlicna,imam doma i acera pa se stvarno vidi razlika. Tipkovnica je super i stvarno mi se svidja i brzo sam se privikao kucati na njoj i jako malo grijesim pri pisanju na njoj.

Jedino sto mi se ne svidja jest da bi koristio geste na touhpadu (zumiranje,promjena prozora i sl) moras koristit windows 8 kojeg sam dosad izbjegavao.

Sve u svemu trenutno neces naci nista bolje za ove pare :)

Naci ce.

Acer aspire V5 522g.

• Aluminijsko kučište
  • Bolje performanse
  • Tipkovnica jako dobra

Znam jer ga ima frend, i ja ga mislim uzeti .

{#}

15 godina
neaktivan

Na kraju sam odabir sveo na dva modela:

Acer Aspire V5-552 i Lenovo U510. Da li ima netko iskustva s nekim modelom?

0 0 hvala 0
17 godina
ante003 kaže...

ja imam acer-a. po meni za te pare ne mozes bolje.

ono na sto moras gledat je to da nema opticki drive, morat ces uzeti usb i na njega staviti os i instalirati.

https://www.g2a.com/r/mnik987
12 godina
neaktivan
toxic kaže...
ante003 kaže...

ono na sto moras gledat je to da nema opticki drive, morat ces uzeti usb i na njega staviti os i instalirati.

Acer i po meni.

Aki ti baš treba Opticki drive, kupiš si eksterni.

16 godina
neaktivan

gt 720 je slaba ali ni acer osim optike nema ni obični bluetooth kako piše,  samo 1 usb 3.0, apu se ne može upgadeat eventualno za neki bolji jednom.... samo 4 čelije baterija.... itd. :)

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
toxic kaže...
ante003 kaže...

Not a problem. Kakva ti je tipkovnica na Aceru, i jel mozes reci koliko ti traje baterija uz neki normalni rad? (i koliko dugo imas laptop. Svi testovi za bateriju su na novijim laptopima pa me zanima kako se baterija ponasa nakon nekog vremena)

Oldy kaže...

gt 720 je slaba ali ni acer osim optike nema ni obični bluetooth kako piše,  samo 1 usb 3.0, apu se ne može upgadeat eventualno za neki bolji jednom.... samo 4 čelije baterija.... itd. :)

Zar jos netko koristi bluetooth? :) optiku sam izbacio odavno jer imam home server na kojem se sve nalazi. Koliko sam gledao, baterija se ok drzi na testovima. Jedino ne znam na sto mislis pod APU.

17 godina

a baterija traje oko 4h.

tipkovnica me iskreno oduševila i samo kučište acer-a, ekran je solidan. imam ga par dana.

https://www.g2a.com/r/mnik987
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja ću uzet Lenovo G510. Samo neka mi netko kaže iskustva sa glossy ekranom.

0 0 hvala 0
13 godina

pozz, meni odnosno sestricni treba laptop koji mora pogonit autocad 2013 (naravno i ostale osnovne programe). laptop nije za igre. buđet je max 6000 kn. dućani su uglavnom links i ventex u Rijeci. koja je vaša preporuka. Da li je bolje uzeti laptop sa nvidijinom ili atijevom grafičkom karticom? koji procesor, amdov ili intelov (vjerojatno intel je za autocad bolji)? da li se ips ekran može progurat u tu cjenovnu kategoriju? koliko radne memoije treba imati (iako to nije presudno jer se ona lako nadogradi)? kupnja laptopa je za 2 dana :/

0 0 hvala 0
14 godina

Ima li netko Dell 3521 da podjeli iskustva?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

pozz, meni odnosno sestricni treba laptop koji mora pogonit autocad 2013 (naravno i ostale osnovne programe). laptop nije za igre. buđet je max 6000 kn. dućani su uglavnom links i ventex u Rijeci. koja je vaša preporuka. Da li je bolje uzeti laptop sa nvidijinom ili atijevom grafičkom karticom? koji procesor, amdov ili intelov (vjerojatno intel je za autocad bolji)? da li se ips ekran može progurat u tu cjenovnu kategoriju? koliko radne memoije treba imati (iako to nije presudno jer se ona lako nadogradi)? kupnja laptopa je za 2 dana :/

Ako ce se radit sa 2d crtežima malo vise rama i skoro pa bilokoji procesor koji se nudi u laptopima iznad 3000kn. Ono sto bi ja gledao da se uzme sto veca rezolucija ekrana. Idealno 1920x1080, a za memoriju si sam dobro rekao moze se lako nadograditi.

U Ventexu bih izdvojio ovaj Acer v3-571g iskljucivo zbog full hd rezolucije, ali svakako bih razmislio o produženju jamstva na 3 godine što prelazi buđet. Nisam 100% siguran ali mislim da se jamstvo može produžiti u bilo kojem trenu tokom trajanja prve godine jamstva što bi trebalo provjeriti.

Sto se tice linksa, tamo je stvarno velik izbor i letimičnim pogledom mogu reći da svaki 17.3 u njihovoj ponudi iznad 4000kn ce biti dostatan za autocad.

Da sam ja na tvom mjestu uzeo bih ovaj Acer + Produljenje jamstva + dodatna radna memorija + SSD. Ova solucija bi zahtjevala nekoga da vam instalira windowse, dodatnu memoriju i disk, ali dobili biste iznimno brzo racunalo :) Sam SSD nije nuzan za rad, a laptop dolazi s 2 mjesta za instalaciju hard diskova. Ovo ispada 5600kn, ali po meni ispada najbolja solucija za uloženo.

Ostale dobre solucije us HP Probook 470 (uz produljenje jamstva, jer smatram da je jedna godina premalo), Asux x75, Toshiba c75. Sad ako moze malo vise detalja poput: Treba li vam laptop sa windowsima? Odnosno kupuje li se za firmu ili studenticu koja moze iste zatraziti na faksu/neko joj drugi iste moze nabaviti putem nekog drugog kanala? Osim koristenja Autocada 2013 postoje li neki drugi zahtjevi koje mora zadovoljiti?

EDIT: Zašto kupnja/naručivanje u nekom od webshopova nije opcija? Radi li se o specificnom nacinu plačanja?

Dell Precision M6600
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 15:45 (darkydark).
13 godina

studentica će windowse dobiti od faksa (dreamspark), tako da bi bilo dobro da ima freedos ili linux. ja joj lako instaliram windowse, to nije uopce problem. laptop koji si preporucio ima 15,6" i full hd rezolucija, nije li to ipak overkill? vidio sam kako izgleda full hd na 17,3 " ali ne i na 15,6"

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 16:04 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

FHD na 15.6 je nekima overkill, dok nekima nije. Meni osobno nije.

Ispod sam ti naveo i drugu kombinaciju sa 17.3, dok nažalost 15.6 i 1600x900 se nudi samo u malom broju modela i cijena im je visoka. HP Probook 6570b je odlican stroj po meni, brat koristi isti i na njemu je odlicno radit.

Links nažalost ima visoke cijene, ako bi se kupovalo drugdje mogao bi se dobiti fhd ekran na 17.3 za ciljani buđet. Ovaj Dell ili ovaj malo jaci Oba bi zadani posao odrađivali bez frke.

Ako iskljucivo mora biti links ili ventex, a acer ti se ne svidja, pogledaj si neke 17.3 toshibe c75, asuse x75 ili hp 470. Naravno gledajuci na duge staze da je core i3 i i5 bolji izbor od recimo intel pentiuma g2020. Integrirana graficka ce joj biti dovoljna ako ce se raditi iskljucivo u 2d-u. Ako se krene radi nesto u 3d-u tu dobro dodje nesto dedicirano. Acera sam naveo cisto jer ima 2 slota za diskove, povoljne cijene i povoljnog produženja jamstva. Skidanjem straznjeg poklopca lako se nadogradi memorija. Sad neznam kolko ste zapeli potrošit čitav buđet, odnosno kolika je poanta uštedjet, ali bez jamstva u trajanju od barem dvije godine ne bi uzimao ništa. Znaci sto se tice toshibe c75 ili asusa x75 to ej to, ali kod acera i hp-a obvezna nadoplata. Isto tako bi razmislio o stavljanju ssd-a.

Ako bi se uzimala Toshiba/Asus/HP ugradnja memorije je bezbolan proces dok instalacija ssd-a bi se radila putem ugradnje hdd caddya umjesto optike, ako bi se na istu išlo.

EDIT:

Ako bi se uzimao nesto s jacom grafickom Acer v3-772g uz nadoplatu jamstva bi bio moj izbor, 6gb rama je dosta za prvu ruku, ako sfali kasnije se lako nadogradi. Zapamti da se graficka u laptopima nemoze zamjeniti/nadograditi.

Isto tako ako se ide na jacu graficku ne bi bilo lose razmislit o ovom hp probook 470, ima nešto sitno cvrsce kuciste, ali nist posebno za cim bi trebalo zaliti. Svakako uzeti hp care pack produzenje jamstva na 2 godine ili na 3 godine.

Dell Precision M6600
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 17:50 (darkydark).
14 godina
neaktivan

pozdrav mudraci

kakava je kombinacija intel pentium 2020m + geforce 740m + 4gb rama na 1600x900 ekranu?

ima li smisla ici na i3/i5 koji su osjetno skuplji, tj da li su za gaming overkill s obzirom na gpu

namjena osim igrica je photoshop, corel, malo glazbene produkcije i to je to

uglavnom nesto ovako

http://www.telebit.hr/NB-Asus-X75VB-TY005--crna--Intel-Pentium-2020M-2-4GHz--750GB-HDD--4GB--17-3--1600x900-sjajni--nVidia-Geforce-GT-740M-2GB/p/776622203.aspx

hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ante003 kaže...
toxic kaže...
ante003 kaže...

Acer Aspire V5-552  i Lenovo U510. Da li ima netko iskustva s nekim modelom?

Not a problem. Kakva ti je tipkovnica na Aceru, i jel mozes reci koliko ti traje baterija uz neki normalni rad? (i koliko dugo imas laptop. Svi testovi za bateriju su na novijim laptopima pa me zanima kako se baterija ponasa nakon nekog vremena)

Oldy kaže...

Zar jos netko koristi bluetooth? :) optiku sam izbacio odavno jer imam home server na kojem se sve nalazi. Koliko sam gledao, baterija se ok drzi na testovima. Jedino ne znam na sto mislis pod APU.

Bluetooth ja recimo za prebacivanje na mob i sa moba a i mogu sa moba bežično svirati na lap preko bluetootha; a lap je spojen na liniju recimo mob mi je kao daljinski na njemu biram pjesme koje puštam dok ležim u krevetu sa mobom. Može poslužiti i za bluetooth stereo slušalice..... A APU je procesor: ja na svom probooku mogu staviti i bolji proc od toga u aceru recimo A10-4600M ili i A10-5750M mada se drugi ne isplati jer je duplo skuplji a dobijem samo 10% u odnosu na prvi, jer mi to socket FS1r2 omogućava a na aceru ne ide nego onaj koji je koliko ja znam.

To je recimo na primjer ako poželim bolji proc a s njim i bolju integrušu ima na ebayu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 21:29 (Oldy).
12 godina
neaktivan

Treba mi neki lap top za suprugu,za surfovanje,facebbok,youtube..nudi mi prijatelj ovaj za 200-250e HP G62-b30SG http://www.notebookinfo.de/produkte/...91/#Uebersicht

Dali se isplati nisam bas u svetu tableta,laptopa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Isto pitanje kao @apoteka! Hoće li pentium 2020m biti bottleneck za gt740m?

Isplati li se dati 500 kn gore za manji laptop zbog ivy bridge i3-ce jer mi ovaj Asus izgleda kao dobar omjer dobivenog i uloženog, pogotovo uzimajući i veličinu u obzir...

Kad bi barem taj pentium imao hyperthreading.

S kvalitetom izrade nisam upoznat.

Ako bih dao 500 kn više za i3, došao bih do ova dva izbora:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13827 

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13693

A tu opet imam dvojbu. Morao bih ih vidjeti uživo kako bih odlučio...

Ima li tko ijedan od navedena 3 laptopa da podijeli iskustva?

Za još kojih 500kn gore može se dobiti Lenovo Z510 sa haswell i3-com koji izgleda poprilično bolje barem što se konstrukcije tiče no mislim da to prelazi granice isplativosti za potrebe faksa i casual gaminga :/... Ne znam više ni sam.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 2:26 (mani).
16 godina
neaktivan

Uz ova dva u linksa

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-acer-aspire-v5-552g-nx-mctex-008-quadcore-a8-5557m-8gb-1000gb-radeon-hd-8750m-15-6-led-lan-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-srebrno&option=artikl&id_artikl=014.650.056

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-lenovo-g510-59-390417-core-i3-4000m-dvdrw-4gb-1000gb-8gb-ssd-radeon-hd-8750m-15-6-led-lan-bt-kamera-dos-crno&option=artikl&id_artikl=014.620.065

nedavno su mi u konkurenciju ušla i ova dva laptopa:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13827 i

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13693.

Prva dva sam vidio uživo. Aces je tanak i lijep, no prodavač me upozorio na mogući problem sa zagrijavanjem. Lenovo je solidan, iako izgleda dosta grdo u usporedbi sa Acerom, a ima i 4gb RAM-a manje, dok potonja dva imaju bolje grafičke uz također solidne procesore.

Ima li itko konkretna iskustva sa nekim od ovih laptopa, odnosno koji je najbolji? Zadnja dva imaju malo jaču grafičku, ali i jamstvo na dvije godine za razliku od ovih u linksa koji imaju samo na jednu. Konkretno me zanima kakva je Toshiba. Je li imao neko iskustva sa ovom serijom?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
cardadule kaže...

Treba mi neki lap top za suprugu,za surfovanje,facebbok,youtube..nudi mi prijatelj ovaj za 200-250e HP G62-b30SG http://www.notebookinfo.de/produkte/...91/#Uebersicht

Dali se isplati nisam bas u svetu tableta,laptopa...

Bit ce i vise nego dostatan za navedene radnje. Cijena je u redu s tim da bi radije platio 200e nego 250 s obzirom da je vjerojatno van jamstva. Isto tako pretpostavit cu da od kad je kupljen nije bio ciscen pa bi bilo pametno naci nekoga tko ce ga otvoriti i temeljito ocistiti hladnjak.

Dell Precision M6600
16 godina
neaktivan

Ja bih se složio sa kolegom uz napomenu da se dobro provjere da li ima oštećenja, da li se jako grije i te stvari......

0 0 hvala 0
12 godina

Bok trebam neki laptop cijena nije tolko bitna ali bitno je ovo da je i7 ali sa 4 jezgre i da ima grafu od 2gb ddr5 i bar neki ssd hard u sebi. U obzir dolaze samo dell i toshiba ali preferira se dell. Hitno laptop se treba jucer :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice