Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.637.888
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Lenovo Thinkpad Edge

Odličnim !!! S njima nemožeš pogriješiti.

11 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Forcebook Ultrawhite F3-iskustva?{#}

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Trebam preporuku laptopa:

Laptop će biti korišten isključivo za Office,statitstičke alate i surfanje. Nikakav gaming,Photoshop itd... 

Uvjet je da ima numeričku tipkovnicu. Po mogućnosti da dolazi sa Windowsima ali ako ne dolazi nije frka.  Stari laptop je bio Acer Aspire 5536 i odličan je bio tako da taj rang laptopa sasvim dobro odgovara. 

Do 4000 kuna,hvala.  

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Napokon sam kupio laptop i to Lenovo G510 (HP 470 g0 i Lenovo g500 nisu bili dostupni u par dućana)

Super sam zadovoljan, sa win8.1 leti, nova haswell tehnologija procesora je ok, 8gb hibridnog ssd-a dodatno ubrzava stvari, iznimno je tih i hladan

Preporučujem i zahvaljujem se svima koji su mi pomogli {#}

Float like a butterfly, sting like a bee!
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav!{#}
Trebao bih preporuku najboljeg laptopa za gaming do 5000kn?
Hvala{#} 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kupio bih si neki jeftini laptop koji bi mi bio u firmi a doma imam drugi laptop. Radi se preko remote desktopa i planiram kupiti 17.3'' laptop. 4000kn mi je maksimum koliko mogu dati. Našao sam ovaj https://www.centro.hr/detalji_proizvoda.85ab9db248474da99fed780859e5b725.hp-prijenosno-racunalo-probook-470-hp-torba-h6q20es.aspx. Nužan uvjet mi je bio da je ekran anti glare. Za ovakvu cijenu našao sam samo HP laptope da nemaju sjajni ekran. 

Molio bih mišljenje o ovom laptopu ili prijedlog nekog drugog laptopa.

Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina

Pitanje u vezi hp 450

zasto nemam čitač za otisak prsta? a ljepo je pisalo na webu da dolazi s njim, ne kuzim

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Znam da je T serija vrhunska po kvaliteti, ali koliko je EDGE serija bolja od npr G serije.

Edge pretpostavljam nema magnezijsku šasiju?

11 godina
neaktivan
Pozdrav drustvo! Sto mislite o ovom laptopu?
Treba mi za multimediju,office,surfanje.
Hoce li FM 2014 3D matchevi normalno raditi na njemu.?

://www.centro.hr/detalji_proizvoda.ebb25a5d2e434756adfb472cec67daf6.lenovo-prijenosno-racunalo-essential-g500-i3-3110m-4gb-1t-8570-2g-15-6-59390516-59-390516.aspx

Lijepi pozdrav

11 godina
neaktivan

Imam problema pri odabiru laptopa...

Tražim neko čudo koje bi koštalo do 10000 kn s otprilike ovakvim konfiguracijama:

Proc: Intel core i7 - 4700 HQ ili 3630 QM

Memorija: Minimalno 8 GB

Tvrdi disk: Obavezno SSD (minimalno 16 GB) + min 500 GB HDD (U OBZIR DOLAZI I SAMO SSD ALI ONDA MINIMALNO 256GB)

Marka: ASUS, LENOVO, HP (za DELL, TOSHIBU I ACER sam pročitao dosta loših iskustava tako da se ne bi htio igrat s time)

Namjena: Programiranje/paralelno programiranje/kriptografija/rješavanje nekih težih numeričkih a i onih manje numeričkih problema...

Idealan laptop je bio ovaj:

http://www.saturn.at/mcs/product/TOSHIBA-Satellite-P875-32G-i7-2-4GHz-16GB-1TB-128GB-SSD,90452,384055,607106.html?langId=-15

Ali kako sam čitao Review na Amazon iskustva sa serijom P875 su dosta šarolika - najveće su kritike na SSD i na grafičku karticu uglavnom... Premda je billo i nekih i na tipkovnicu...

Sad ako neko zna koliko je to realno molim da kaže ili predloži nešto bolje :D

0 0 hvala 0
12 godina
dkomar kaže...
roby27 kaže...

Znam da je T serija vrhunska po kvaliteti, ali koliko je EDGE serija bolja od npr G serije.

Edge pretpostavljam nema magnezijsku šasiju?

Nema da magnezij šasiju kao u T seriji kao niti veću rezoluciju ali opet E serija nudi komfornu tipkovnicu vrlo ugodnu za tipkanje, odaziv tipki je najbolji od svih brandova, touchpad je intuitivniji na 431/531 seriji, mat ekran, dodatan port za One Link Dock preko kojeg spajaš razna čudesa također i puniš a sve preko jednog kabla koji se spaja u laptop, trackpoint, čitač otiska prstiju, G serija to nema... 

12 godina
studentis kaže...
Pozdrav drustvo! Sto mislite o ovom laptopu?
Treba mi za multimediju,office,surfanje.
Hoce li FM 2014 3D matchevi normalno raditi na njemu.?

://www.centro.hr/detalji_proizvoda.ebb25a5d2e434756adfb472cec67daf6.lenovo-prijenosno-racunalo-essential-g500-i3-3110m-4gb-1t-8570-2g-15-6-59390516-59-390516.aspx

Lijepi pozdrav

Hoće bez brige, G serija je vrlo dobra od Lenova, a možeš i pogledati ProBook 455 sa jačom grafom mada ti nije potrebna.

12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
somecro kaže...

Trebam preporuku laptopa:

Laptop će biti korišten isključivo za Office,statitstičke alate i surfanje. Nikakav gaming,Photoshop itd... 

Uvjet je da ima numeričku tipkovnicu. Po mogućnosti da dolazi sa Windowsima ali ako ne dolazi nije frka.  Stari laptop je bio Acer Aspire 5536 i odličan je bio tako da taj rang laptopa sasvim dobro odgovara. 

Do 4000 kuna,hvala.  

Lenovo G510

12 godina
PSY kaže...

Pozdrav!{#}
Hvala{#} 

Lenovo G500

12 godina
Josip7g kaže...

Kupio bih si neki jeftini laptop koji bi mi bio u firmi a doma imam drugi laptop. Radi se preko remote desktopa i planiram kupiti 17.3'' laptop. 4000kn mi je maksimum koliko mogu dati. Našao sam ovaj https://www.centro.hr/detalji_proizvoda.85ab9db248474da99fed780859e5b725.hp-prijenosno-racunalo-probook-470-hp-torba-h6q20es.aspx. Nužan uvjet mi je bio da je ekran anti glare. Za ovakvu cijenu našao sam samo HP laptope da nemaju sjajni ekran. 

Molio bih mišljenje o ovom laptopu ili prijedlog nekog drugog laptopa.

Hvala.

To je to, izvrstan multimedia laptop, bolje trenutno nemožeš naći.

12 godina
CantorNote kaže...

Imam problema pri odabiru laptopa...

Tražim neko čudo koje bi koštalo do 10000 kn s otprilike ovakvim konfiguracijama:

Proc: Intel core i7 - 4700 HQ ili 3630 QM

Memorija: Minimalno 8 GB

Tvrdi disk: Obavezno SSD (minimalno 16 GB) + min 500 GB HDD (U OBZIR DOLAZI I SAMO SSD ALI ONDA MINIMALNO 256GB)

Marka: ASUS, LENOVO, HP (za DELL, TOSHIBU I ACER sam pročitao dosta loših iskustava tako da se ne bi htio igrat s time)

Namjena: Programiranje/paralelno programiranje/kriptografija/rješavanje nekih težih numeričkih a i onih manje numeričkih problema...

Idealan laptop je bio ovaj:

http://www.saturn.at/mcs/product/TOSHIBA-Satellite-P875-32G-i7-2-4GHz-16GB-1TB-128GB-SSD,90452,384055,607106.html?langId=-15

Ali kako sam čitao Review na Amazon iskustva sa serijom P875 su dosta šarolika - najveće su kritike na SSD i na grafičku karticu uglavnom... Premda je billo i nekih i na tipkovnicu...

Sad ako neko zna koliko je to realno molim da kaže ili predloži nešto bolje :D

Ako želiš najbolje iskoristiti buđet onda ovako bi ti preporučio da gledaš laptop prvo bez ssd-a pošto laptopi sa ugrađenim dolaze mahom sa starijim serijama i lošijim kontrolerima te upitnom kvalitetom Nand-a.

Nova serija Acer V3 772G je pobrala dobre preporuke i nudi zaista dobar omjer uloženo dobiveno, stavio bi ti Intel 120GB 530 odlična nova serija sa 5god. jamstva + još 8GB DDR3L 1600Mhz rama također imaš 4 utora za ram što je odlično za nadogradnju.

Ako te zanima malo si pročitaj review, jedini bitni nedostatak je što nema IPS panel. 

Evo i video unboxing da se uvjeriš u dizajn i kvalitetu izrade 

Druga opcija je također još bolja Asus N750 samo ima slabiji gpu ali i mSata ssd u komenzaciji sa 1TB hdd u tom slučaju ti ni netreba dodatno ssd ako želiš uštedjeti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 3:05 (roby27).
16 godina

Molio bih mišljenja za laptop: Acer Aspire V5-573G (http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10500). Namjena je za sudij arhitekture, znači AutoCAD i sl programi. Želje su da je 15.6" i tanak (ultrathin, ultrabook i to) radi prenosivosti te autonomija baterije i odgovarajuća grafička sposobnost za namjenu.

Vidim da se Aceri baš ne hvale zbog grijanja i konstrukcije pa ako može neki savjet/prijedlog ili je ovo OK.

Unaprijed hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Na 1366x768 ti ne treba 2GB grafička zbog male rezolucije a kamoli 4GB VRAMA to eventualno za priključivanje na 4k televizor valjda.

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
15 godina

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10403

Jel vrijedi?

Treba mi za gledanje filmova i sl.

Hvala!

[DMF] Flixer Buha
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Oldy kaže...

Na 1366x768 ti ne treba 2GB grafička zbog male rezolucije a kamoli 4GB VRAMA to eventualno za priključivanje na 4k televizor valjda.

Da, to sam primjetio. Ima li netko nekakav prijedlog?

16 godina
RePlaY kaže...

Može li preporuka laptopa za prijatelja do maksimalno 4500kn (ne preko toga)? Za gaming tipa novi pes i fifa, te bi bilo poželno da se može zaigrat BF3 multy bar na low. Veličina ekrana 15 ili 17 inča ali prednost imaju preformanse u odnosu na ekran. Windowsi mogu ali nisu obavezni. Hvala

Dajte može li preporuka?

12 godina
neaktivan
PSY kaže...

Pozdrav!{#}
Hvala{#} 

Evo ipak bih se mogao pružiti do 6000kn{#} Pa recite ako ima jos neki prijedlog..{#}

12 godina
RePlaY kaže...
RePlaY kaže...

Može li preporuka laptopa za prijatelja do maksimalno 4500kn (ne preko toga)? Za gaming tipa novi pes i fifa, te bi bilo poželno da se može zaigrat BF3 multy bar na low. Veličina ekrana 15 ili 17 inča ali prednost imaju preformanse u odnosu na ekran. Windowsi mogu ali nisu obavezni. Hvala

Dajte može li preporuka?

G 510 ili Z500 ako treba Win8.

12 godina
PSY kaže...
PSY kaže...

Pozdrav!{#}
Hvala{#} 

Evo ipak bih se mogao pružiti do 6000kn{#} Pa recite ako ima jos neki prijedlog..{#}

Dell 3737

12 godina
protjeran

Trazim laptop za igranje, photoshop, gledanje filmova ugl. za sve. Ekran velicine 15 incha te sa HD slikom(rezolucija 1920*1080). Imate li kakave prijedloge. Cijena nije bitna.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 16:27 (Daska12).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima, kupujem laptop u rangu 4000 do 4500 kuna, pretežito za gaming uz office i multimediju, našao sam 2 i oba se čine kao win-win situacija, pa ako možete prevagnut savjetom koji da uzmem jer se ne razumijem toliko u tržište prijenosnika, ovo će mi biti prvi laptop. Znači zanima me iskustvo s tim proizvođačima, koji je tiši, kvalitetniji, hladniji, jednostavno bolji? Hvala unaprijed, dvoumim se između:

HP 450 i Lenovo G500 ? {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 16:59 (Narfxy).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Narfxy kaže...

Pozdrav svima, kupujem laptop u rangu 4000 do 4500 kuna, pretežito za gaming uz office i multimediju, našao sam 2 i oba se čine kao win-win situacija, pa ako možete prevagnut savjetom koji da uzmem jer se ne razumijem toliko u tržište prijenosnika, ovo će mi biti prvi laptop. Znači zanima me iskustvo s tim proizvođačima, koji je tiši, kvalitetniji, hladniji, jednostavno bolji? Hvala unaprijed, dvoumim se između:

G510 i Acer V5

• Svi govore da lenovo ima bolje hlađenje, deblji je i teži od V5

• V5 nema optiku.

• Lenovo ima 8 gb SSD-a za brže učitavanje aplikacija.

• Razlikuju se po procesoru G510 ima i3 4000m 2 jezgre nema turbo boost,

dok acer ima QuadCore A8-5557M 4 jezgre i turbo boost.

• U teoriji  V5 ima bolji procesor, ali evo usporedbe ta 2 procesora .
  • V5 ima 8 Gb rama
  • Imaju istu grafu. (Izgleda da kod Acera grafa radi u dual-graphics modu sa APU grafikom ~2500 bodova u 3Dmark 11, dok na ostalim modelima sa istom 8750m, ali Intel procesorima imaju u rangu ~1800-2000 bodova (Ovo ti je recenzija sličnog acera)
  • Navodno V5 ima lošije hlađenje.

To se riješi ako kupiš dodatni hladnjak

EDIT: Sada sam skužio da cijena može ići do 4500 kn, ja sam ti napisao za 4k kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 21:36 (TheMenstalist).
13 godina
neaktivan

Puno hvala na odgovoru, mozda kakva preporuka u rangu do 4500? Bas sam zapeo za ova 2 navedena, ima mozda neka 3. opcija ili preporuka izmedju hp i lenovo :)

0 0 hvala 0
12 godina
Narfxy kaže...

U ovom duelu je ProBook bolji radi jačeg gpu-a. HP je kvalitetnije aluminij izrade i više je namijenjen multimediji i poslovnim korisnicima nego gamerima ali ako pretezito gejmaš onda gledašLenovo G510 sa odličnim hlađenjem i gotovo nečujnim radom, to što nema i5 u sebi sasvim nebitno. 

12 godina
nani kaže...

Molio bih mišljenja za laptop: Acer Aspire V5-573G (http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10500). Namjena je za sudij arhitekture, znači AutoCAD i sl programi. Želje su da je 15.6" i tanak (ultrathin, ultrabook i to) radi prenosivosti te autonomija baterije i odgovarajuća grafička sposobnost za namjenu.

Vidim da se Aceri baš ne hvale zbog grijanja i konstrukcije pa ako može neki savjet/prijedlog ili je ovo OK.

Unaprijed hvala.

Čitaj review! Ako tražiš tanak laptop sa pristojnim perfomansama i ponekom manom ok je izbor, baš i nemaš nešto puno za izabrati.

raff34 kaže...

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10403

Jel vrijedi?

Treba mi za gledanje filmova i sl.

Hvala!

Naravno da vrijedi. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice