Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.677
|
čitano: 14.649.844
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
tHeFmF111 kaže...

Pozdrav

Evo trebao bi neki laptop ono do 3000 kn da bude dosta brz za internet skype i takve stvari.

nista prejako a opet ne i preslabo.

Lenovo B590

12 godina
Simba175 kaže...

upisao sam informaticki dizajn na tvz-u i treba mi laptop koji ce izdrzat svih 5 god faksa, znaci dosta mi je bitna kvaliteta izrade. Lap bi koristio za vjezbanje u programima u kojima cemo raditi, filmove, internet i povremeni gaming, tiberium wars i koju zahtjevniju igru tipa far cry3. dosta mi je za far cry da budu medium detalji na oko 35 fps-a. Budzet mi je maks 5700kn li bi potrosio manje ako je moguce. U izbor su mi usli probook 470 i 450 i asus x75vb. Znam da je asus bolji za igre ali hp mi se cini izdrzljiviji. I najvise me zanima kolika je razlika sto se tice prenosivosti kod 15"6 i 17"3 ekrana. Radi se o manje od 2". Koji ekran mi preporucate, neznam hocu li puno prenositi, a filmove sam gledao na ipadu koji ima 10" i nije mi smetalo. neznam dali to vrijedi i za igre i programe u kojima cu raditi.

Ako budeš često prenosio laptop onda manji ekran jer je vidno manji laptop a time i lakši, manja je i reza tako da ce i igre biti manje zahtjevnije. ProBook serija ova nova je odlična što se tiće fizičkog izgleda i kvalitete materijala tako da ako si freak kao i ja na izradu onda slobodno njega uzmeš + dobiš i torbu gratis za prenošenje, no mislim da za 5god. je i7 must have tako da pogledaj si standardno kvalitetan model G500 sa mSSD cache uz dobru AMD grafičku.

12 godina
CroNk3r kaže...

Pozdrav,

zanima me koji je laptop best buy do 4k kn.

koristio bi se za fax(autocad), gaming.

Ovo sam nasao, sad da cujem misljenja(moze i prekoruka nekog 3.):

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=014620049

i

http://www.se-mark.hr/detalji_proizvoda.01C409CD-FA4E-42C6-8B0E-E1DEE8B424D7.aspx

Sad me zanima kolka je razlika u performansama procesora posto je jedan ivy, a drugi sandy bridge.

Lenovo ima malo bolju grafu, al opet me malo brine da ne bi bio puno slabiji procesor.

Hvala.

Ma niti jedan od ta dva, ovo je puno bolje klik nadam se da su krivo napisali i da se radi o AMD Radeon HD 8750 2GB, ako ne onda idi na Samsung.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2013 2:52 (roby27).
12 godina
neaktivan
kivic15 kaže...
Encr kaže...

Pozdrav :)

Budget mi je nekih 6.5k kn, laptop bih koristio za gaming i tako to. Intel procesor i nvidia grafička preferabilno, te backlit keyboard je +. U Zagrebu sam, preferirao bih doći osobno te preuzeti i platiti, znači ne zanimaju me trgovine koje naručuju preko interneta pa onda meni dostavljaju.

Zahvaljujem !

http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=sam-np670z5e-x01

Izgleda zanimljivo, tražio sam na internetu nekakav ( video ) review, ne nalazim ništa. Ima netko nešto tog tipa ?

12 godina
neaktivan

Jel taj g500 dobar po kvaliteti izrade, dali je napravljen od aluminija, mrrrzim plastiku. kakva mu je baterija znam da probookovi imaju dosta dobro trajanje baterije. Cemu tocno sluzi taj mSSD s obzirom da ima samo 8GB? I ne kuzim nesto s tom grafickom. kad gledam na notebookchecku benchmark za igre, i ova amd i gt740m pokrecu far cry 3 i bioshoock infinite na istim detaljima sa skoro istim fps-om, ali zato assasins creed 3 nvidia moze pokretat na high a amd nemoze niti na low, jel to oni nesto krivo mjere ili assassin ne suradjuje dobro sa amd grafickima

17 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ocito trebam preformulirati pitanje:

Naime trebam sto povoljniji laptop za klince, net, mail i povremeno da mogu zaigrati NBA, FIFU i SIms 3 (sa snizenim detaljima naravno).

Da li bi ovo ispunjavalo taj minimum:

http://www.svijet-medija.hr/?q=product-page/43648/Prijenosno%20ra%20unalo%20laptop%20Samsung%20NP355E5X-A02HR

Hvala unaprijed i pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
roby27 kaže...
CroNk3r kaže...

Pozdrav,

zanima me koji je laptop best buy do 4k kn.

koristio bi se za fax(autocad), gaming.

Ovo sam nasao, sad da cujem misljenja(moze i prekoruka nekog 3.):

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=014620049

i

http://www.se-mark.hr/detalji_proizvoda.01C409CD-FA4E-42C6-8B0E-E1DEE8B424D7.aspx

Sad me zanima kolka je razlika u performansama procesora posto je jedan ivy, a drugi sandy bridge.

Lenovo ima malo bolju grafu, al opet me malo brine da ne bi bio puno slabiji procesor.

Hvala.

Ma niti jedan od ta dva, ovo je puno bolje klik nadam se da su krivo napisali i da se radi o AMD Radeon HD 8750 2GB, ako ne onda idi na Samsung.

Nije 8750, dobro su napisali, onda uzimam samsung ako netko kroz dan-2 ne preporuci nesto bolje.

:D
14 godina
neaktivan

Da li se ovo isplati?

Lenovo G700   

CPU: I5-3230M|2.60   (http://ark.intel.com/products/72164/)

RAM:8GB

HDD: 1 TB 5400 okr.

GPU: Nvidia geforce gt 720m

17', freedos

Za 5270 kn? 

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ne.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ironlion kaže...

Da li se ovo isplati?

Lenovo G700   

CPU: I5-3230M|2.60   (http://ark.intel.com/products/72164/)

RAM:8GB

HDD: 1 TB 5400 okr.

GPU: Nvidia geforce gt 720m

17', freedos

Za 5270 kn? 

ne.radije ovo uzmi:(ako zelis lenovo)http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.58ce77be2c1e4314afa099cfbdef1d21.lenovo-prijenosno-racunalo-essential-g500-59390092-59-390092.aspx

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2013 13:27 (kivic15).
12 godina
neaktivan

Pozdrav, možete li mi preporučiti neki laptop do 4600 kn, po mogućnosti asus ili lenovo

treba mi za faks i neki medium gaming da mi može vrtit dotu 2, europu universalis IV (ne planiram neke battlefielde, cod-ove, crysise i sl.)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozdrav,

zanima me da li mogu na asus X75VB normalno instalirati win 7, odnosno da li postoje driveri za win 7, s obzirom da je predviđeni OS win 8 a bas mi se ne sviđa nijhovo korisničko sučelje

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
joza87 kaže...

pozdrav,

zanima me da li mogu na asus X75VB normalno instalirati win 7, odnosno da li postoje driveri za win 7, s obzirom da je predviđeni OS win 8 a bas mi se ne sviđa nijhovo korisničko sučelje

Kolko ja znam prebacivanje s win 8 na win 7 je dosta zafrknuto, kolko čujem microsoft je pogriješio oko tih stvari s driverima

A windows 8 stvarno nije loš, ono metro sučelje ti je samo kao start button, ne kužim zašt ga ljudi pljuju

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2013 13:13 (Quick Ben).
12 godina
Quick Ben kaže...

Pozdrav, možete li mi preporučiti neki laptop do 4600 kn, po mogućnosti asus ili lenovo

treba mi za faks i neki medium gaming da mi može vrtit dotu 2, europu universalis IV (ne planiram neke battlefielde, cod-ove, crysise i sl.)

Izvoliš Lenovo G500

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2013 13:27 (roby27).
12 godina
neaktivan
joza87 kaže...

pozdrav,

zanima me da li mogu na asus X75VB normalno instalirati win 7, odnosno da li postoje driveri za win 7, s obzirom da je predviđeni OS win 8 a bas mi se ne sviđa nijhovo korisničko sučelje

Ne,postoje samo driveri za osmicu

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2013 13:28 (kivic15).
12 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Izvoliš Lenovo G500

Hvala, plaćam pivu

14 godina
neaktivan

moze netko odgovoriti kakva je razlika izmedju ova dva!? procesor?
1.   http://www.comtradeshop.ba/hp-probook-4540s-i5-ivy-0

2.   HP ProBook 4540s H5J78EA 15,6" Intel Core i5-3230M 6GB/750GB 

0 0 hvala 0
12 godina

krowo

To su dva ista modela, vidiš po kataloškom broju

12 godina
neaktivan

roby27 možda nisi prije vidio poruku Jel taj g500 dobar po kvaliteti izrade, dali je napravljen od aluminija, nisam bas ljubitelj plastike. kakva mu je baterija znam da probookovi imaju dosta dobro trajanje baterije. Cemu tocno sluzi taj mSSD s obzirom da ima samo 8GB pa windowsi bas i ne stanu gore? I ne kuzim nesto s tom grafickom. kad gledam na notebookchecku benchmark za igre, i ova amd 8750m i nvidia gt740m pokrecu far cry 3 i bioshoock infinite na istim detaljima sa skoro istim fps-om, ali zato assasins creed 3 nvidia moze pokretat na high a amd nemoze niti na low, jel to oni nesto krivo mjere ili assassin ne suradjuje dobro sa amd grafickima.

14 godina
neaktivan

haha tek sada sam primjetio, hvala 

12 godina
Simba175 kaže...

roby27 možda nisi prije vidio poruku Jel taj g500 dobar po kvaliteti izrade, dali je napravljen od aluminija, nisam bas ljubitelj plastike. kakva mu je baterija znam da probookovi imaju dosta dobro trajanje baterije. Cemu tocno sluzi taj mSSD s obzirom da ima samo 8GB pa windowsi bas i ne stanu gore? I ne kuzim nesto s tom grafickom. kad gledam na notebookchecku benchmark za igre, i ova amd 8750m i nvidia gt740m pokrecu far cry 3 i bioshoock infinite na istim detaljima sa skoro istim fps-om, ali zato assasins creed 3 nvidia moze pokretat na high a amd nemoze niti na low, jel to oni nesto krivo mjere ili assassin ne suradjuje dobro sa amd grafickima.

Nije aluminij i daleko je od kvalitete materijala kakav ima probook, ali ima kvalitetnu plastiku i općenito dizajn je jednostavan sa odličnom tipkovnicom, baterija bi trebala biti bolja na probooku mada su sad počeli sa 6 cell ugrađivati. mSSD služi isključivo kao cache hard disku tako da moze brže učitavati os i aplikacije. I zadnje izgleda da nvidia ima bolju podršku drivera za AC3.

Evo i video review o dizajnu i izradi

12 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Simba175 kaže...

Nije aluminij i daleko je od kvalitete materijala kakav ima probook, ali ima kvalitetnu plastiku i općenito dizajn je jednostavan sa odličnom tipkovnicom, baterija bi trebala biti bolja na probooku mada su sad počeli sa 6 cell ugrađivati. mSSD služi isključivo kao cache hard disku tako da moze brže učitavati os i aplikacije. I zadnje izgleda da nvidia ima bolju podršku drivera za AC3.

Evo i video review o dizajnu i izradi

znaci lenovo je od probooka bolji samo po i7 procesoru i tom mSSD-u.  jel i7 stvarno must za 5 godina, na svom desktopu imam neki amd-ov procesor koji je bio srednja klasa kad sam ga dobio, negdje 2008 i jos uvijek koliko god da forsiram komp nikad ne iskoristim vise od 70% procesora.

12 godina

Po meni je must svakako 4 core za 5god. da si miran, no tada ce vjerojatno biti standard 8 core kako je krenulo. Ako nisi zahtjevan user mozes ici na i5 sve zavisi kakvim aplikacijama se baviš itd...probook 450 ili 470 je izvrstan materijalom izrade i dizajnom tako da neces pogrijesiti ako te zadovoljavaju komponente u njemu. Neznam kaj da ti više kažem.

I da gledaj da si produljiš jamstvo u prvoj godini pred kraj isteka, najbolje mjesec i pol prije isteka jamstva produljiš na 3god.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2013 14:38 (roby27).
12 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Po meni je must svakako 4 core za 5god. da si miran, no tada ce vjerojatno biti standard 8 core kako je krenulo. Ako nisi zahtjevan user mozes ici na i5 sve zavisi kakvim aplikacijama se baviš itd...probook 450 ili 470 je izvrstan materijalom izrade i dizajnom tako da neces pogrijesiti ako te zadovoljavaju komponente u njemu. Neznam kaj da ti više kažem.

I da gledaj da si produljiš jamstvo u prvoj godini pred kraj isteka, najbolje mjesec i pol prije isteka jamstva produljiš na 3god.

I mislio sam produzit, znas mozda jos neki dobar bezicni mis koji ima kao oni gamerski, osim standardnih tipki jos 4-5 tipki sa strane

14 godina
protjeran

Ja sam nedavno nabavio tog samsunga :D  http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=sam-np670z5e-x01

u igrama je solidan, mada bi moglo i bolje, steta je sto ima ddr3 memoriju na grafičkoj kartici
sve najnovije igre možeš igrat na high postavkama, osim crysis 3 koji vozi glatko tek na medium-low postavkama
nakon updatea drivera na zadnju verziju se dobiva 5-10 fps-a u pojedinim igrama

sve u svemu, solidan  laptop

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2013 15:07 (ibosilj).
12 godina
neaktivan
wulf94 kaže...

Hitno mi treba pomoc!! 

Trazim 17,3" prijenosno racunalo. Treba mi posto idem na fakultet, a koristit cu ga za sve pomalo.

Spreman sam izdvojiti do cca 6000 kn. Htio bih da na njemu mogu normalno surfati, ponekada zaigrati novije igre i gledati filmove.

Bitan mi je i izgled prijenosnog racunala.

Neki od modela koje sam nasao i oko kojih se za sada premisljam su :

http://www.ekupi.hr/Asus-prijenosno-racunalo-X75VB-TY029-283240.aspx

http://www.ekupi.hr/Dell-prijenosno-racunalo-Inspiron-5721-7-I56G75G-VGA2GL-GRY1-282738.aspx

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/dell-prijenosno-racunalo-inspiron-5721-173-intel-core-i7-3517u-1tb-hdd__3105341

Molim Vas pomoc oko odabira jednog od ovih ili nekog Vaseg prijedloga..

zahvaljujem unaprijed! :)

Molim Vas pomoccc

17 godina

Opet ja,

Zar ovdje nitko ne zna/ne zeli preporuciti nesto za manje od milion kuna?

Naime trebam sto povoljniji laptop za klince, net, mail i povremeno da mogu zaigrati NBA, FIFU i SIms 3 (sa snizenim detaljima naravno).

Da li bi ovo ispunjavalo taj minimum:

http://www.svijet-medija.hr/?q=product-page/43648/Prijenosno%20ra%20unalo%20laptop%20Samsung%20NP355E5X-A02HR

Hvala unaprijed i pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav, zanima me best buy modeli cijene od oko 6000kn, kvalitetnog kučišta (po mogućnosti aluminijskog), dobrog hlađenja, tihog rada, a performanse tog cjenovnog ranga su mi ionako dovoljno dobre. Još ako bi se našao neki model sa SSD-om

Gledao sam neke Lenovo modele, smatram ih jako kvalitetnim a vidim da postoje modeli sa alu kučištem (drugi model):

http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=20460

Postoji li još neka serija nekog proizvođača da ugrađuju neke bolje zvučnike (vidio sam da JBL ugrađuje svoje u skupe Lenovo modele). Razmišljao sam o Asus N seriji ali čini mi se da ću odustati od njihovih laptopa..

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Jeronimo kaže...

Pozdrav, zanima me best buy modeli cijene od oko 6000kn, kvalitetnog kučišta (po mogućnosti aluminijskog), dobrog hlađenja, tihog rada, a performanse tog cjenovnog ranga su mi ionako dovoljno dobre. Još ako bi se našao neki model sa SSD-om

Gledao sam neke Lenovo modele, smatram ih jako kvalitetnim a vidim da postoje modeli sa alu kučištem (drugi model):

http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=20460

Postoji li još neka serija nekog proizvođača da ugrađuju neke bolje zvučnike (vidio sam da JBL ugrađuje svoje u skupe Lenovo modele). Razmišljao sam o Asus N seriji ali čini mi se da ću odustati od njihovih laptopa..

taj s linka je dobar...zašto odustaješ od asusa?asus ima dobre,odlične laptope a i cijena je realna

13 godina
neaktivan

Znam stvarno je odličan ali sam dosta čitao da ima preslabu wireless karticu (moje pretpostavka je zbog alu kučišta) i jako loš, često neispravan touchpad. A koliko vidim takoer je neka zafrkancija sa driverima za Win 7.. Nisam još donio odluku ali doduše što više o nekom proizvodu čitaš samo češ negativne kometare čitati i uvijek će nekih problema biti. Ali ove dvije navedene stvari su stvarno česta pojava. Evo i ovaj Lenovo ima slabu ocjenu na notebookcheck. Ludilo totalno!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice