SSD za laptop

poruka: 11
|
čitano: 5.400
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
SSD za laptop

Zanima me imam asus g73sw-a1 dali mogu u njega stavit ssd i dali je potrebna ikakva manja verzija ssd-a ili mogu bilo koji?

Waiting for the end to come Wishing I had strenght to stand
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SSD za laptop

svi SSDovi su ti iste velicine, 2.5". znaci velicina HDDa za laptope. ja imam G73JH i stavil sam Samsung 470 128GB (ima i 64 i 256GB modeli). posto imas 2 slota za storage u laptopu, umjesto jednog harda stavis SSD i na njega Windowse i ostale programe, a na drugom drzis muziku, filmove, stavec.
taj Samsung 470 ti je najbolji SSD za te pare sto sad mos kupit. mos gledat po netu i forumima 2-3 sata i vidjet ces da je tako i da se taj i Intel 320 preporucuju uvijek, a Samsungov nema bug sa firmwareom (koji je navodno sad fixan) da ti odjednom ima kapacitet 8MB i sve podatke popusis. I jos je skuplji od Samsungovog, a Samsungov ima i malo bolje performanse.
ugl, 64GB ti je 600-700kn, a 128GB je 1200-1300. 64GB ti je dosta za Windowse i sve programe koje mislis stavit i jos ce ti ostat 20ak GB. 128GB uzmi ako mislis stavit npr neku igru koju non stop igras pa da ti se loada brzo.

ako bas imas viska para onda uzmi OCZ Vertex 3 posto je SATA 3 (kolko sam skuzio tvoj G73 ima noviji chipset pa podrzava SATA 3, moje ne podrzava pa nisam imo takvu dilemu) pa je brzi od tog Samsunga koji je SATA 2, ali u stvarnom radu neces neku veliku razliku vidjet (mozda sekundu manje loadinga), a razlika u cijeni je dosta velika. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 16:44 (sHOCKRE).

1 0 hvala 1
14 godina
Re: SSD za laptop
sHOCKRE kaže...
svi SSDovi su ti iste velicine, 2.5". znaci velicina HDDa za laptope. ja imam G73JH i stavil sam Samsung 470 128GB (ima i 64 i 256GB modeli). posto imas 2 slota za storage u laptopu, umjesto jednog harda stavis SSD i na njega Windowse i ostale programe, a na drugom drzis muziku, filmove, stavec.
taj Samsung 470 ti je najbolji SSD za te pare sto sad mos kupit. mos gledat po netu i forumima 2-3 sata i vidjet ces da je tako i da se taj i Intel 320 preporucuju uvijek, a Samsungov nema bug sa firmwareom (koji je navodno sad fixan) da ti odjednom ima kapacitet 8MB i sve podatke popusis. I jos je skuplji od Samsungovog, a Samsungov ima i malo bolje performanse.
ugl, 64GB ti je 600-700kn, a 128GB je 1200-1300. 64GB ti je dosta za Windowse i sve programe koje mislis stavit i jos ce ti ostat 20ak GB. 128GB uzmi ako mislis stavit npr neku igru koju non stop igras pa da ti se loada brzo.

OCZ Agility 3 se vise isplati od tog samsunga jer je puno brzi.

14 godina
neaktivan
SSD za laptop
nije puno brzi, sata 3 je i brzi je, ali to sto pisu te brojke nemaju veze s vezom. realna razlika u radu je 1 sec mozda. a i ako uzima sata 3 disk onda radije vertex nego agility. googlaj zasto.
preporucio sam mu samsunga jer nisam odma vidio da njegov G73 ima podrsku za sata 3. sad nek vidi jel se isplati dat 100€ vise za 10GB manje kapaciteta i zanemarivu razliku u brzini (a znam ju jer sam koristio oba diska).

2 0 hvala 0
17 godina
SSD za laptop

zašto pretpostavljate da je 64GB dovoljno?

ja imam particiju za Windows od 85GB i slobodno mi je možda 15%.

SSD-ovi trebaju 20% free da bi "pošteno" radili.

neka čovjek fino pogleda koliko mu sada taj C: disk (ako ima particije) zauzima, uzme 20% free prostora i uzme SSD odgovarajućeg kapaciteta.

i još jedno pitanje... zar nije OCZ imao nekih problema sa kontrolerom i nepouzdanošću?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
sHOCKRE kaže...
nije puno brzi, sata 3 je i brzi je, ali to sto pisu te brojke nemaju veze s vezom. realna razlika u radu je 1 sec mozda. a i ako uzima sata 3 disk onda radije vertex nego agility. googlaj zasto.
preporucio sam mu samsunga jer nisam odma vidio da njegov G73 ima podrsku za sata 3. sad nek vidi jel se isplati dat 100€ vise za 10GB manje kapaciteta i zanemarivu razliku u brzini (a znam ju jer sam koristio oba diska).

Rekao si da samsung dode 1200-1300kn a ovaj agility dode 1400,a to nije ni priblizno 100 eura.

14 godina
neaktivan
SSD za laptop

to sam reko za vertex.
ja nisam reko da mora uzet 64gb nego sam mu samo reko kako stoje stvari sto se velicine tice. meni je 64 isto premalo i uzo sam 128, ali velikoj vecini je 64 dovoljno za sve.

i da OCZ je imo problema sa tim isto kao svi SSDovi zadnje iliti 3. generacije. zato i preporucam samsunga.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 17:07 (sHOCKRE).

1 0 hvala 0
14 godina
SSD za laptop

Sto nije da su ti problemi odavno rijeseni??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SSD za laptop

Decki a mozda ovaj sata 3 i nije tako skup http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_319&products_id=10124 R mu je 525 a W 475 a nije ni skup

Waiting for the end to come Wishing I had strenght to stand
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 18:16 (xXx lnf3rno xXx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
xXx lnf3rno xXx kaže...

Decki a mozda ovah sata 3 i nije tako skup http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_319&products_id=10124 R mu je 525 a W 475 a nije ni skup

Dobar je.

17 godina
sHOCKRE kaže...

to sam reko za vertex.
ja nisam reko da mora uzet 64gb nego sam mu samo reko kako stoje stvari sto se velicine tice. meni je 64 isto premalo i uzo sam 128, ali velikoj vecini je 64 dovoljno za sve.

i da OCZ je imo problema sa tim isto kao svi SSDovi zadnje iliti 3. generacije. zato i preporucam samsunga.

hvala na info!

ja razmišljam izbaciti DVD i staviti ultra bay i unutra SSD od 128GB. Jedino mi je problem odlučiti koji...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice