Produljenje garancije

poruka: 20
|
čitano: 11.174
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Produljenje garancije

Pozdrav! Zanima me dali se isplati uzeti produljenje jamstve za laptop. Prešla je godina dana i do sada je bilo sve savršeno. Pa me sad zanima koliko se HP kvari. Produljenje s 1 na 2 godine traje 600kn a s 1 na 3 1000kn. Laptop je pavilion dv7 2250. Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Produljenje garancije

a gle, ja sam politike bolje da imam a da mi ne zatreba...

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Produljenje garancije

klasican kasko.

mozes nikad ne stuc auto,a govorit ,sto sam im placao.

a kad ga stuku bez kaska,nema auta a vracaju kredit :)

sačuvaj me bože,kuge,side i rata,te onih FREE-antivirus-firewall experata,sa antivirus teme.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
RE: Produljenje garancije
torrente kaže...

klasican kasko.

bas tak...kak se veli..od viska glava ne boli (pusti sad lovu, nije sve u {#} ima nekaj i u nekretninama) {#}

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
14 godina
neaktivan
Produljenje garancije

Samo provjeri da li još uvijek možeš produžiti jamstvo budući da,

koliko sam shvatio, je prošla godina dana. Nekako mi se čini da se

jamstvo može samo  produžiti prije isteka osnovne garancije.

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Produljenje garancije

jamstvo se može najkasnije produžit do mjesec dana prije isteka osnovnog jamstva

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Oelav kaže...

Samo provjeri da li još uvijek možeš produžiti jamstvo budući da,

koliko sam shvatio, je prošla godina dana. Nekako mi se čini da se

jamstvo može samo  produžiti prije isteka osnovne garancije.

Točno tako, produljenje je moguće izvršiti, tj kupiti SAMO unutar trajanja osnovnog jamstva...tako da prošo voz...

17 godina
neaktivan
torrente kaže...

klasican kasko.

4 godine smo plaćli kasko staroj, ove godine sam odlučio da nećemo više. 2 mjeseca nakon registracije imala je totalku.

True story!

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 14:12 (Danny_HR).
15 godina
neaktivan
Produljenje garancije

Da ne otvaram novu temu zanima me kako moze biti razlicita cijena u trgovinama koja omogucuju produljenje jamstva ako trgovina nema veze sa jamstvom nego servis? U jednoj trgovini (Protis) je 412kn u drugoj (Mikronis) je 460kn a u trecoj u kojoj sam i kupio notebook (Arhiteh) je 469kn. Nije to sada velika razlika, nego nije mi jasno zasto su cijene razlicite. Sve je produljunje sa 1 na 3 godine, mada vidim da neke druge trgovine imaju i sa 1 na 2 godine, ali bolje mi se isplati na 3 godine.

Radi se o Acer Aspire.

...a pitao sam u Protisu jel mogu kod njih uzet produljenje jamstva mada nisam kupio kod njih doticni notebook, rekli su da se moze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
avantgard kaže...

Da ne otvaram novu temu zanima me kako moze biti razlicita cijena u trgovinama koja omogucuju produljenje jamstva ako trgovina nema veze sa jamstvom nego servis? U jednoj trgovini (Protis) je 412kn u drugoj (Mikronis) je 460kn a u trecoj u kojoj sam i kupio notebook (Arhiteh) je 469kn. Nije to sada velika razlika, nego nije mi jasno zasto su cijene razlicite. Sve je produljunje sa 1 na 3 godine, mada vidim da neke druge trgovine imaju i sa 1 na 2 godine, ali bolje mi se isplati na 3 godine.

Radi se o Acer Aspire.

...a pitao sam u Protisu jel mogu kod njih uzet produljenje jamstva mada nisam kupio kod njih doticni notebook, rekli su da se moze.

zato jer je to produljenje artikl kao i svaki drugi i njegova kupnja nema nikakve veze sa servisom, nego sa prodajom. I isto kao što dućani imaju različite nabavne cijene i različite marže na bilo koji artikl, tako imaju i na to. A pošto ACER nije odredio da mora biti ta i ta prodajna cijena onda svako kroji po svome.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 16:57 (miki1981).
15 godina
neaktivan
Produljenje garancije

Zanima me jos, na sta se sve odnosi ta garancija? Iliti na koje djelove se ne odnosi garancija. Znaci punjac, baterija, posebni dijelovi laptopa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
avantgard kaže...

Zanima me jos, na sta se sve odnosi ta garancija? Iliti na koje djelove se ne odnosi garancija. Znaci punjac, baterija, posebni dijelovi laptopa?

Laptop ima svoju garanciju, a punjač i baterija svoju. Iako kod većine laptop i punjač imaju istu a betrija svoju.

Uglavnom...12 mj garancije je obično na sve. iako ima modela kod kojih je lap 12 a baterija 6 mjeseci.

kod ovih duljih garancija...nema pravila, ima i modela sa 36/36, ali ima i sa 36/12, isto vriejdi i za one koji daju 24...

Uglavnom uvijek treba pitati prodavača za taj odrđeni model koji te zanima. Ista stvar je i kod produljenja. neki se kunu u produljenje cijelog paket (lap+baterija) a neki pak kažu da se odnosi saom na lap, bez baterije, ali i bez punjača...

Tako da po meni je najbolje riješenje nazvati glavni servis za Acer u HR, ili možda uvoznika i pitati njih direktno. Jer ako budeš trebao aktivirati prava iz garantnog ugovora onda ćeš ionako imati posla sa nekime od njih dvoje (gl servis ili uvoznik)

14 godina
neaktivan
Produljenje garancije

ja sam platio 600 kn produljene i dobio 2 god , a taman prije isteka mi proc krepao pa dobro dode :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Produljenje garancije

E sad me nesto zanima. Kupio sam to jamstvo, dobio manual uz to i po proceduri ide ovako:

1. Registrirat se na http://aceradvantage.com (ispunit sve, serial number laptopa, gdje je kupljen, kada je kupljen) - Sve prihvaceno

2. Poslan potvrdni mail - Potvrdjeno

3. Dolazi mail koji kaze:

"Product Purchase Date: 2010-*datum*
Expiry Date: 2013-*datum*

We certify that you have subscribed to the AcerAdvantage Warranty Extension Program (the "Program"), and that your subscription has been accepted by Acer."

Ovo je djelomicni dio maila (vidi se u njemu da je sve potvrdjeno i nigdje se ne spominje da moram nesto postom slati, a danas mi je lik u Arhiteh-u rekao da moram se registrirati i postom poslati nesto (mada ne znam sta).

Zovem Manor Informatiku (servis, koliko sam skuzio po prici lika i maloprodaja) i oni mi govore da oni rjesavaju preko interneta samo i da ne moraju poslati postom mada on ne zna jer bi ja morao jer su oni u nekom kontaktu sa Acer-om, kazu posavjetujte se sa svojim prodavačom. Zovem Arhiteh, lik kaze da se prije moralo samo postom, pa da su onda uveli da se mora i internetom i postom, pa da on ne zna jel se sada samo internetom registira produljenje jamstva. Ako nije bilo nikakve napomene onda ne morate. I sada nisam dobio od nikoga neki kvalitetan odgovor, a ja sam u mogucnosti da ostanem bez garancije. Da li zna netko od Vas?

U prilogu je i slika sa officalne stranice za produljenje jamstva (http://aceradvantage.com)

EDIT: Samo da napomenem. U tom paketu za produljenje garancije se dobije i koverta sa Acer-ovim logom i naljepnice sa adresama za svako europsku regiju posebno.

Jamstvo Activated Jamstvo Activated
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 15:44 (avantgard).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Produljenje garancije

Oprostite na double postu, ali dal nitko nije imao nikakva iskustva sa produljenjem jamstva, jer ja sam potpuno zbunjen sto se tice ovoga jer niti u servisu, niti mi je prodavac rekao neki odgovor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
avantgard kaže...

Oprostite na double postu, ali dal nitko nije imao nikakva iskustva sa produljenjem jamstva, jer ja sam potpuno zbunjen sto se tice ovoga jer niti u servisu, niti mi je prodavac rekao neki odgovor.

Ja imao puno, i sa Toshibom, i sa HP-om i nikad nije bilo baš nikakvih nejasnoća poput ovih koje si ti naveo. Iako ni to tvoje ne spada u nejasnoće nego u nebrigu kako njihovu, tako i , oprosti ali je, i tvoju.

Ja ne znam kako ljudi riješavaju svoje probleme na koje nailaze...ali vidim da ih ima jako jako puno koji samo sjede i plaču.

Ako imaš taj lap, kupio si ga, legalan dućan, imaš račun, imaš garanciju, imaš sve, isto tako imaš pravo na produženu garanciju, bilo da se dobije samo registracijom, bilo da se mora dokupiti, i sada nailaziš na neke podijeljene izjave od ljudi koji bi ti to morali znati. Pa ja bi već napisao 20 mailova do sad, i obavio 50 telefonskih razgovora i sigurno bi imao točnu informaciju od nekoga tkoto zna i kome je bitno da zadrži svoj posao. Kakve su to gluposti. Oni i da ne znaju, ajd nek neznaju, ali se fino onda kaže kupcu provjerit ću i nazvati vas kasnije, sutra, za 3 dana, nebitno, samo da je neki razuman rok i da se javi točna informacija. kako oni to nisu uopće ponudili pa onda se kontaktira uvoznika za HR, ako nema pomoći onda Acer Europe itd. Imaš email, imaš telefon, svaka se info može dobit.

15 godina
neaktivan

Uvijek prihvacam kritike, istina da se ovo cini malo kao moja nebriga, ali podrska je nikakva, ne mozes saznat kod ljudi koji bi trebali znati i koji su ti duzni dati pravilno rijesenje.

Evo, odlucim sad nekak sklepat mail, sto sa google translateom, sto sam (nisam bas top english) pa sam postavio pitanje kod njih (AcerSupport), nadam se nekom smislenom odgovoru.

15 godina
avantgard kaže...

Uvijek prihvacam kritike, istina da se ovo cini malo kao moja nebriga, ali podrska je nikakva, ne mozes saznat kod ljudi koji bi trebali znati i koji su ti duzni dati pravilno rijesenje.

Evo, odlucim sad nekak sklepat mail, sto sa google translateom, sto sam (nisam bas top english) pa sam postavio pitanje kod njih (AcerSupport), nadam se nekom smislenom odgovoru.

Samo napred, ja uvijek tako, kad nešto neide ja kažem ok bok, znat će slijedeći u lancu, itd. Problem kod mene je što volim , kad se na nešto namjerim, dobit informaciju i sve što mi treba čim je prije moguće. I onda ne štedim ni vremena ni telefona ni tipkanja.

14 godina
neaktivan
Produljenje garancije

meni ce u 5 mjesecu zavrsiti garancija za moj hp4510s kupljen u adm-u...ja sam odlucio kupiti produljenje jer ako mu se kaj desi skupi su djelovi jebo ga vrag...

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Produljenje garancije
Nisam citao ranije postove,al da se ja pitam ja bi je produljio,bolje dati 1000kuna i siguran si nego nesto ode u vjecne vode,i stas onda moras dati duplo vise,sto je sigurnije sigurnije je.
Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice