Laptop za ugradnju SSD diska

poruka: 22
|
čitano: 16.421
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

planiram do kraja mjeseca kupiti si novi laptop u koji bi ugradio SSD disk. Moje želje su:

- dodatni HDD slot za SSD disk (dakle da po mogucnosti ne vadim postojeći disk, ili ako su dva diska unutra da barem jedan ostane. Pri tome dobro bi bilo da disk ima 7200 okretaja)

- 17.3" dijagonala ekrana

Ciljana cijena do 9000kn (bez diska, nije problem da bude i vise ako je bas dobar :) )

www.download.hr - Hrvatski Download Portal - Programi, Igre, Titlovi, Online Igre , Forum

0 0 hvala 0
17 godina

lenovo ThinkPad T, X serije imaju mogućnost da umjesto DVD-a kupiš ultrabay kučište u koje ide ddoatni HDD.

za druge laptope ne znam

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pa sta nejde ssd u bilo koji laptop ako ga se zamjeni sa hdd-om?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Laptop za ugradnju SSD diska
tomislav91 kaže...

On traži laptop u kojeg se može ugraditi ssd uz hdd.

http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-by-monopol/107035.aspx
17 godina
tomislav91 kaže...

čovjek želi ssd kao drugi (ili prvi disk) uz klasični hdd

15 godina
neaktivan

Skoro svaki 17"+ notebook ima mjesto za 2 hdd-a.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
17 godina
shadowplay kaže...

ali to od 17'' i nije baš za nošenje.. ja govorim o max. 15'' uređajima.. koji su uz to ispod 2,5kg

;)

14 godina
neaktivan
sasa kaže...
tomislav91 kaže...

skuzio sam ja to, ali ja sam postavio pitanje za sebe :D, jer planiram nabaviti 15 inch lap pa zamjeniti hdd sa ssd-om

17 godina
tomislav91 kaže...
sasa kaže...
tomislav91 kaže...

skuzio sam ja to, ali ja sam postavio pitanje za sebe :D, jer planiram nabaviti 15 inch lap pa zamjeniti hdd sa ssd-om

a gle... ako ti nije važan kapacitet diska onda izvadiš običan disk i staviš SSD.

15 godina
neaktivan
sasa kaže...
shadowplay kaže...

ali to od 17'' i nije baš za nošenje.. ja govorim o max. 15'' uređajima.. koji su uz to ispod 2,5kg

;)

U 1 postu je rečeno da traži 17" notebook, čemu onda preporuke od max 15".

17 godina
shadowplay kaže...
sasa kaže...
shadowplay kaže...

;)

U 1 postu je rečeno da traži 17" notebook, čemu onda preporuke od max 15".

je, moja greška.. umor.. :(

14 godina
neaktivan

Ja sam uzeo HP Pavilion (u potpisu) i navodno ima mjesta za 2 diska. Nisam provjeravao, ali na netu tako piše i kad sam birao komponente mogao sam ugraditi 2 diska. Tada nije bilo u ponudi jeftini SSD, pa čekam da skupim nešto para  i kupim neki od 60-ak GB. Laptop je dobar, brz i čak oku ugodan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Želio bih laptop 17", 17.3". I sada imam 17" laptop i ne bih pristao vise nikada na nešto manje, a desktop računalo niti nemam pa mi i ne odgovara ništa manje.

Također, želio bih da unutra ostane stari disk budući da su ssd diskovi velikih kapaciteta dosta skupi. Planiram kupiti neki od cca 64 GB kao primarni za windowse i instalacije programa.

Zaboravio sam u prvom postu napomenuti da mi je ciljani procesor Intel i7.

Ovo što ste spominjali mogućnost biranja dijelova gdje to ima kod nas?

www.download.hr - Hrvatski Download Portal - Programi, Igre, Titlovi, Online Igre , Forum

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nema kod nas, ja sam laptop naručio u SAD, rodbina dostavila. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kod nas ti se može nabaviti Asus N73SV, i7 proc, 8 gb rama, hibridni momentus disk od 500 gb + još mjesto za dodatni disk, fullHD monitor, grafa 540. Cijena je oko 8k kn (sa winsima, niti nema opcije bez).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Taj Asus ima grafičku koja baš i nije nešto, nalazi se u laptopima za 4k kuna. Za 8k mora biti bolja. Ostalo je super, pa ako ti ne treba laptop za igrice, onda nije loš izbor.

Prilažem sliku svog laptopa, na donjoj strani ima poklopac koji se lako miče, nema nikakve naljepnice preko  i  negdje na forumima sam pročitao da ne gubiš

garanaciju. Lagano sam napraviš ugradnju SSD diska. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2011 0:45 (sweeth).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Taj HP onome tko traži kvalitetan fullHD monitor na notebooku odmah odpada kao potencijalna kupnja. Grafička na njemu je svakako jači model, ali to je važno samo za igrice na višim detaljima.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Za moje potrebe je dobar, ali slažem se, nije Full HD. Iako, za 150$ je postojala nadoplata, samo mi se cinilo nepotrebno i izvan budžeta pa nisam uzeo. Ne znam 

kako je kod nas, da li ima verzija sa Full HD monitorom. Ali zato Envy ima bolji ekran, čak i bolje grafičke. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Treba ti ovo

Adapter koji je oblika laptop DVD pogona i u sredinu baciš disk...i to je to, nemože bit jednostavnije

cijene su oko 14 dolara, a sad dal ih ima u našim dućanima, nekak čist sumnjam

http://shop.accessory4you.com/05-chanpin/p-001-1.asp?id=3050

Gravediggers Crew

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da stavljanje SSD diska u otvor za DVD-rom i nije najbolje rješenje za nas kojima je laptop jedino računalo.

Koliko vidim Asus ima najbolji izbor laptopa koji bi odgovarali mojim potrebama. Npr:

Asus N73SV-TZ301V: http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/asus-prijenosno-racunalo-n73sv-tz301v-173-core-i7__1359541

Asus G73SW-TZ124V: http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/asus-prijenosno-racunalo-g73sw-tz124v-173-core-i7__1211271

Ovaj drugi je skuplji no s druge strane ima jaču grafičku karticu. Također, ima dva diska što znači da sigurno ima mjesta za ssd disk

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jedno kratko pitanje. Primjetio sam da je kod ovih asusa napajanje s desne strane. Da li netko ima iskustva s time? Naime, laptop će biti zamjena za desktop računalo i bojim se da će mi kabel s te strane smetati pri radu budući da sam dešnjak

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da li HP ENVY 17" 2080en i Dell XPS l702x imju mjesta za ugradnju dodatnog SSD diska, ili nemaju??

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice