T-Com od 2.03.2009 povećanje brzina za ADSL

poruka: 1.227
|
čitano: 333.881
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

zasto je meni sam download 1672 kb/s , a upload 128 kb/s jbt imam maxadsl flat rate i nekuzim kak mi je tak malo u odnosu na vase brzine

phenom II x3 720, 4 GB DDR2, GA-MA78G-DS3H, HD 4870

0 0 hvala 0
16 godina

ja prezadovoljan, skida ko lud, iako zaostajemo za europom ovo je meni ludilo

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

lol meni skida file od 3.3 gb vec 9 sati i tek je na 15% sta fkt nekuzim

0 0 hvala 0
16 godina

meni max brzina šta sam vidia 476.7kb/s, ide ludilo skida film za 40 min

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Slav.Brod (istocni dio grada)  danas prijepodne dow. 4015 / up 262 (mjereno na Carnetu)

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 829 / 8.700 (s Maxtvom)

Sve stabilno za sada, nadam se i ubuduce !

Izmjenili mi cak i kucnu instalaciju staru 19 god. :-) !

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: T-Com od 2.03.2009 povećanje brzina za ADSL
lucky_look kaže...

zasto je meni sam download 1672 kb/s , a upload 128 kb/s jbt imam maxadsl flat rate i nekuzim kak mi je tak malo u odnosu na vase brzine

Pa nisu ti još povećali brzinu,kao ni meniPlač
16 godina
big_guy kaže...
lucky_look kaže...

Pa nisu ti još povećali brzinu,kao ni meniPlač
 Plača jbg ono nadam se da ce sto prije to napravit
16 godina
neaktivan

Ma ja cu poludit, svi koje poznam imaju 4mb brzinu, dok meni ide jos uvijek 206kb/s. Lud cu doci, znam da to biraju nasumice, ali nisu mogli sacekati i svima odjednom povecati brzine...

17 godina

Moze bit da se prepucavamo bezveze.

Dao bi se kladit da oni uz povecanje brzina isprobavaju svoju infrastrukturu za mozda neke buduce upgreadeove, pogotovo uploada jer kako ste i sami rekli, nekolicini vas je T com povecao i upload.

Ne vidim drugi razlog zasto bi ovaj proces trajao 2 mjeseca uz kojekakvih pucanja veza i nasumicnih smanjivanja i povecavanja brzina.

Samo da odgovorim tebi Vicko, pucanje veze nije do mene. Kuzim se ponesto u mreze a i iz iskustva mogu rec da je 99% njihova krivnja a ne moja.

Takodjer ti zelim reci da vjerojatno vecinu nas sta se ovdje malo "pjeni" boli *urac za ovo povecanje, nego tema je tu a mi samo iznosimo svoje misljenje jer trenutno neamamo sta pametnije radit nego visit na forumu.

Iskreno nije me briga za ovo povecanje, bit ce me tek kad odluce povecat upload.

AMD Athlon X2 6000+ @3.25Ghz, 2MB cache, Windsor GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

isao pogledati kolika mi brzina, ali ovo je strasno

strava O.O strava O.O
Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2009 0:06 (kris_marko).

0 0 hvala 0
16 godina

...aaa da mi je ova brzina ....ooo boze

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kris_marko kaže...

de prijatelju ajd izmjeri koliko ti treba da skines npr.film od 700 MB pri punoj brzini,zanima meCool
lol tek sam sad skuzio da ja na broju koji oznacava download jedna znamenka viska :)))
What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2009 23:39 (crozoki).
16 godina
protjeran
crozoki kaže...
kris_marko kaže...

de prijatelju ajd izmjeri koliko ti treba da skines npr.film od 700 MB pri punoj brzini,zanima meCool
lol tek sam sad skuzio da ja na broju koji oznacava download jedna znamenka viska :)))
 nije to nego kod janeza nesto server hebe npr kod varazdin ili neki drugi je vise normalan ali duplo manji nego bi trebao danas mi jako veza puca :(
Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3
17 godina
neaktivan
Moram samo reci da je speedtest.net najlošiji servis za provjeru brzine. Još i prije nego su počela povećanja meni je znao bacat svakakve gluposti, npr da imam i do 15 puta veću brzinu nego stvarno imam... Ako mislite da je 4 mbit ludo, uzmite si 16 mbit na tjedan dana pa da vidite veselja :-)
× Asus P5Q-PRO × E4300@3GHz(fsb1333) × Crucial Ballistix 2x1Gb 4-4-4-12@833MHz × Asus Radeon 3870 × Seagate 500GB RAID0 × Corsair 520HX × win_xp ×× LCD NEC 1970 NX ××
17 godina
neaktivan
pinkskin kaže...

Meni bi bilo bolje da su smanjili cijene. Sada imam kod T-coma 10GB prometa i svejedno dali imam 2, 4 ili 6 Mb/s kad imam ograničen download (poslije 10GB je skupo skidat pa...).

A za  one koje govore da mogu neki bit sretni imaju ADSL, to je razmišljanje pravog balkanca i seljačine. Ak je platim nešto ja to hoču imati i gotovo,a ne dio toga. To je kao da ideš kupit mercedes S klase, i dođeš ti po auto i daju ti A klasu i kažu da budeš sretan jer imaš mercedesa, a razliku u cijeni ti nevrate.

Ne mogu ne komentirat... Ne kužim "isplativost" 10 Gb paketa...? Razlika u cijeni je 40 kn, toliko npr kosta Bug (ok, 35 kn). Ako se pretplatis na Bug, usteda je 10 kn mjesečno, dakle treba dodat 30 kn za flat. Ako samo malo pređeš 10 Gb prometa, već ti naplate dodatnih 20 kn, pa ispada da si uštedio 10 kuna, a skinuo 10,2 Gb. Dok za malo više novaca možeš puno više skinut. Opet znam da se i 10 Gb paket više isplati od osnovnog, jer tam pak ništa ne možeš skinut. Osobno sam imao slučaj da su svi ukućani bili protiv flata, kao skupo je, netreba nam ovo ono... No brzo smo se dogovorili, dam im 40 kn mjesecno kolika je razlika u cijeni i eto flata. A koliko smo prije novaca trosili na pirate? Koliko nam je sada dostupniji software, filmovi, glazba? Nemam previše novaca u životu i slažem se da je flat kod nas preskup (većini još uvijek nisu dostupni drugi operateri), ali i ovakav flat kakav t-com nudi s ovim brzinama je i više nego isplativ za prosječnog korisnika PC-a.

Pretpostavljam da je ovo sa "balkancem" išlo mene... Pa da tu bacim neki komentarčić... Ne vjerujem da sam balkanac, a niti seljačina, jer me upravo mnogi takvi ljudi u ovom gradu smetaju i dođe mi da odem u drugi grad ili čak drugu zemlju, kako bih živio u manjoj koncentraciji balkanaca i seljačina. Volim pozitivne promjene u životu i drago mi je da brzine idu gore iako istovremeno u nevjerici gledam kako brzina upload-a ostaje svima ista. Ali nisam tako zaboravan da se nebi prisjetio i podsjetio druge, kako je ADSL u početku imao brzinu od 256 kbit, pa su dizali na 384, pa na 512... nije to bilo tako davno...

pinkskin, na što si mislio kad si rekao "Ak je platim nešto ja to hoču imati i gotovo,a ne dio toga."? Što to nemaš, a plačaš?

× Asus P5Q-PRO × E4300@3GHz(fsb1333) × Crucial Ballistix 2x1Gb 4-4-4-12@833MHz × Asus Radeon 3870 × Seagate 500GB RAID0 × Corsair 520HX × win_xp ×× LCD NEC 1970 NX ××
17 godina

Koliko nestrpljivih ljudi ovdje, strasno, necete propast zbog malo cekanja...ja znam kad ce meni povecat brzinu i to ce bit 30.travnja i vec sam se pomirio s tim.Namigiva

I don't care, what the people are thinkin' I ain't drunk, I'm just drinkin'
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
peraja kaže...

Koliko nestrpljivih ljudi ovdje, strasno, necete propast zbog malo cekanja...ja znam kad ce meni povecat brzinu i to ce bit 30.travnja i vec sam se pomirio s tim.Namigiva

Eto bar jedan istomišljenik... Malo nas je, al nas ima :-) Ja sam čak spreman da mene ostave za 01.05., a taj dan se ne radi, pa tek 02.05. dobim 4 mbit... Iako jedan od direktora u T-comu surfa preko iste centrale kao i ja! Do tad se moram zadovoljit s ovih supersporih 2 mbit... Srećom imam još 10-ak ispita na faksu pa neću baš non-stop razmisljat o brzini...
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2009 9:43 (Vicko).
17 godina
neaktivan

Ajde da se i ja pohvalim, jutros su mi digli na 4Mbita i leeeetiiiiiiiiiiiiii sve. Skida ko mutavo Cool. Znam da nije ko u europi al ja prezadovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2009 9:55 (comrad132).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zbog ovih sranja s povećanjima brzina ja već dva tjedna čekam regularno povećanje brzine sa 2 na 16... i vjerujem da ću čekati još toliko.

Toliko su nesposobni da je to već iritantno...

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Zbog ovih sranja s povećanjima brzina ja već dva tjedna čekam regularno povećanje brzine sa 2 na 16... i vjerujem da ću čekati još toliko.

Toliko su nesposobni da je to već iritantno...

i ja sam tražio s 2 na 16 sto je obicno gotovu u roku max 48 sati... no ocito je sad druga pjesma, pa sam nakon 5 dana zvao
i stornirao taj zahtjev...

treba imati na umu da t-com ima jako puno korisnika, a svako malo otpustaju ljude... tako da nije cudo koliko im treba
da obave posao... Eto na bug anketi se lijepo vidi, 50% ljudi na t-comu, žalosno!

da mi sutra postane dostupan bilo koji drugi ISP vjerojatno bih raskinuo ugovor, platio preostale mjesece
i doviđenja... ne ni toliko radi interneta vec radi kompletne usluge... (i telefona).
17 godina
neaktivan

http://www.speedtest.net/result/431961007.png

Evo na poslu digli brzinu...

Doma još čekam, već 3-4 dana imam 3 megabita a plaćam 8. lol

Povrati u rijeku pasji skote Pojedi novac i reci HVALA TI ŽIVOTE!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Iako mi uopce nije bilo vazno, pa reko ajd da vidimo:

http://www.speedtest.net/result/431970306.png

EVE ONLINE http://www.afk-wrecking.com/ (EVE kanal "ELITC") http://cro4life.freehostia.com/ Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
comrad132 kaže...

Ajde da se i ja pohvalim, jutros su mi digli na 4Mbita i leeeetiiiiiiiiiiiiii sve. Skida ko mutavo Cool. Znam da nije ko u europi al ja prezadovoljan.

Di si pogledao ovo sto ti je na prvoj slici?
17 godina
protjeran
Vicko kaže...
pinkskin kaže...

Meni bi bilo bolje da su smanjili cijene. Sada imam kod T-coma 10GB prometa i svejedno dali imam 2, 4 ili 6 Mb/s kad imam ograničen download (poslije 10GB je skupo skidat pa...).

A za  one koje govore da mogu neki bit sretni imaju ADSL, to je razmišljanje pravog balkanca i seljačine. Ak je platim nešto ja to hoču imati i gotovo,a ne dio toga. To je kao da ideš kupit mercedes S klase, i dođeš ti po auto i daju ti A klasu i kažu da budeš sretan jer imaš mercedesa, a razliku u cijeni ti nevrate.

Ne mogu ne komentirat... Ne kužim "isplativost" 10 Gb paketa...? Razlika u cijeni je 40 kn, toliko npr kosta Bug (ok, 35 kn). Ako se pretplatis na Bug, usteda je 10 kn mjesečno, dakle treba dodat 30 kn za flat. Ako samo malo pređeš 10 Gb prometa, već ti naplate dodatnih 20 kn, pa ispada da si uštedio 10 kuna, a skinuo 10,2 Gb. Dok za malo više novaca možeš puno više skinut. Opet znam da se i 10 Gb paket više isplati od osnovnog, jer tam pak ništa ne možeš skinut. Osobno sam imao slučaj da su svi ukućani bili protiv flata, kao skupo je, netreba nam ovo ono... No brzo smo se dogovorili, dam im 40 kn mjesecno kolika je razlika u cijeni i eto flata. A koliko smo prije novaca trosili na pirate? Koliko nam je sada dostupniji software, filmovi, glazba? Nemam previše novaca u životu i slažem se da je flat kod nas preskup (većini još uvijek nisu dostupni drugi operateri), ali i ovakav flat kakav t-com nudi s ovim brzinama je i više nego isplativ za prosječnog korisnika PC-a.

Pretpostavljam da je ovo sa "balkancem" išlo mene... Pa da tu bacim neki komentarčić... Ne vjerujem da sam balkanac, a niti seljačina, jer me upravo mnogi takvi ljudi u ovom gradu smetaju i dođe mi da odem u drugi grad ili čak drugu zemlju, kako bih živio u manjoj koncentraciji balkanaca i seljačina. Volim pozitivne promjene u životu i drago mi je da brzine idu gore iako istovremeno u nevjerici gledam kako brzina upload-a ostaje svima ista. Ali nisam tako zaboravan da se nebi prisjetio i podsjetio druge, kako je ADSL u početku imao brzinu od 256 kbit, pa su dizali na 384, pa na 512... nije to bilo tako davno...

pinkskin, na što si mislio kad si rekao "Ak je platim nešto ja to hoču imati i gotovo,a ne dio toga."? Što to nemaš, a plačaš?

Nesječam se na koga sam mislio, ali je netko napiso da trebamo biti zadovoljni brzinama koje imamo iako su manje od onih koje plačamo, jer smo donedavno bili na modemu, a sad kad imamo brže možemo biti sretni, iako plačamo više a dobivamo manje. Mama mi ima firmu pa imam sam poslovni korisnik ADSL-a pa flat košta 225 kuna. Studirm u Osijeku pa imam XCARNet 4/0.512 Mbita/s, pa si tamo skinem sve šta mi treba a platim 122 kune.

Gle nekažem ja da se nisu brzine povečale, ali ako sam platio 2Mbita ja hoču imat 2 Mbita a ne 1.6 ili 1.7. Pa kažu da je to zbog gubitaka u vodoima i starim instalacijama ili centralama. A koliko dugo mi plačamo pretplatu za održavanje vodova i centrala (pretplata za telefon), drugi operateri puštaju više da bi korisnik imo brzinu koju plača. Izgleda da sa ovim povečanjem brzine čemo doživit na na T-comu imamo brzinu koju plačamo.

Piatanje za one koju su blizu centrale.
Kolike manje brzine ste imali prije povečanja od nazivne?
17 godina
neaktivan
pinkskin kaže...

Gle nekažem ja da se nisu brzine povečale, ali ako sam platio 2Mbita ja hoču imat 2 Mbita a ne 1.6 ili 1.7. Pa kažu da je to zbog gubitaka u vodoima i starim instalacijama ili centralama. A koliko dugo mi plačamo pretplatu za održavanje vodova i centrala (pretplata za telefon), drugi operateri puštaju više da bi korisnik imo brzinu koju plača. Izgleda da sa ovim povečanjem brzine čemo doživit na na T-comu imamo brzinu koju plačamo.

Piatanje za one koju su blizu centrale.
Kolike manje brzine ste imali prije povečanja od nazivne?

Ovo je vec 1000 puta prožvakana tema, koja se "žvaće" već godinama i bojim se da se većina korisnika pomirila s time... A i t-com je u cijenik uveo stavku "do 2" "do 8" "do 16",
kako bi se "ogradili". Osobno ne znam nikoga tko ima vise od 1.7 a placa 2 mbit, bez obzira na operatera, instalacije, blizinu centrale i slicno. Kaj je tu je... istina da je brzina malo manja nego placamo, ali bar je (po mom iskustvu) usluga kvalitetna. Ne mogu se sjetit kad sam zadnji put bio "bez interneta" ili da je koristenje bilo na neki nacin ograniceno, sto je vrlo bitno. Recimo struje i vode u prosjeku nema 3 puta godisnje, sto je katastrofa za 21.st., a HEP ti svejedno naplati cijelu pretplatu i ne dobijes nikakav popust zato sto si cijeli dan bio bez struje. A steta koja moze nastat nestankom struje je puno veca nego sto nastaje ovakvim zakidanjem u brzini.

Na stranu sto smo godinama surfali preko dial-up-a, treba uočit jednu drugu činjenicu. Upravo dok smo surfali preko dial-upa, godinama nije bilo bas nikakvih promjena, a sada se svakih 12-18 mjeseci nesto mijenja na bolje. I sama ta činjenica da su promjene na bolje puno češće nego prije, vec je odreden napredak i velika stvar, bez obzira o kakvim se tocno promjenama radi, bilo to povecanje brzine makar samo u download-u ili snizenje cijene za makar 20 kuna.

Ne vjerujem da cemo nakon ovog povecanja imat puna 4 mbit sto bi iznosilo oko 500 kilobajta u sekundi za download.
...grafička 15 dana na servisu :-( ... 30 dana do zamjene... :-)
17 godina

Vicko, toliko kukas kako imas pametnijeg posla nego jadat se u ovoj temi, a ti si korisnik koji je ovdje ostavio najvise poruka.

Procitaj svoje postove i zamisli se nad tim. ;)

AMD Athlon X2 6000+ @3.25Ghz, 2MB cache, Windsor GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...
comrad132 kaže...

Di si pogledao ovo sto ti je na prvoj slici?
U modemu (imam thomsona 780wl) tam kad uletiš imaš broadband connection.
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Vicko, toliko kukas kako imas pametnijeg posla nego jadat se u ovoj temi, a ti si korisnik koji je ovdje ostavio najvise poruka.

Procitaj svoje postove i zamisli se nad tim. ;)

Ovih dana nesto crtam u CAD-u i da znas kako je cijeli dan crtat bilo bi ti jasno da tu i tamo moram maknut
oci s CAD-a i malo odmorit i oci i glavu na forumu :-) eto, kad vec brines za mene...

Osim toga zanimljivo je malo raspravljat i raspisat svoja razmisljanja o svemu tome...

ali svaki dan pisat "meni jos nisu podigli..." ;-)
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2009 14:00 (Vicko).
17 godina
neaktivan
Vicko kaže...

Ne vjerujem da cemo nakon ovog povecanja imat puna 4 mbit sto bi iznosilo oko 500 kilobajta u sekundi za download.
 Evo čitam komentare i nemogu si pomoći. ALi prije da se ogradim i da kažem da sam s t-comom prezadovoljan jer imam dsl godinu dana i niti jednom nisam imao problema s netom, sve radi besprijekorno.
I koliko vidim mnogi vamo daju komentare a nemaju pojma o tome kako dsl funkcionira, jedno je brzina sinkronizacije a drugo prijenosa. I nikada nečeš imati punu brzinu nego uvijek se dio gubi i to je završena prič jer ako bi svi imali punu onda bi tcom moramo puštati 5 mbita da bi mi skidali na 4Mbita.
Imate speednet i sve vam lijepo piše 4Mbita download i koliki već je upload.
I odgovor Vicko tebi glasi da mi imamo 4 Mbita nakon povećanja i brzina skidanja je oko 520kB po sekundi.
Al evo ti malo i literature pa prouči http://www.kitz.co.uk/adsl/maxdsl2.htm

17 godina
neaktivan
comrad132 kaže...
Vicko kaže...

I odgovor Vicko tebi glasi da mi imamo 4 Mbita nakon povećanja i brzina skidanja je oko 520kB po sekundi.
Al evo ti malo i literature pa prouči http://www.kitz.co.uk/adsl/maxdsl2.htm

Da si bolje procitao sto sam napisao nebi me ispravljao :-)

A i to sam napisao kao komentar na tuđa "razmisljanja" (korisnik pinkskin u 11:43 h)

Tako da si cijeli svoj komentar mogao dat na njegov post, a ne na moj gdje sam ja komentirao
njegov, a ti si izvukao jednu moju rečenicu... To ti je tak kad ne čitas pazljivo ili bolje receno citas preko K****

Osim toga vidjet cemo nakon 01.05. kolike ce stvarno biti brzine download-a,
ako su ti jutros povecali ima jos vremena da se stvari "malo promjene" na niže...
Kao sto mozemo vidjeti mnogima brzina varira u zadnje vrijeme....

i hvala na linku, sejvam ga pa cu proucit kad bu mi se dalo...
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2009 14:10 (Vicko).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice