Ruter kao access point log in?

poruka: 4
|
čitano: 2.223
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
offline
Ruter kao access point log in?

Pozdrav, 

nedavno sam doselio u novi stan, imamo 1 ruter na optici, a posto se radi o velikom stanu kupio sam jos jedan d-linkov ruter da mi sluzi na drugom kraju kuce kao access point, koji je spojen na glavni ruter kabelom. I sve super radilo do prije tjedan dana. Počelo sve štekat, prvo sam okrivio naravno od A1 huawei pa ga resetirao pa ovako pa onako. Opet šteka, onda sam ovaj D linkov cackalicom resetirao na tvornicke i odmah se popravilo sve. međutim to je trajalo dva dana?

šteka mi TV, šteka mi play, šteka mi internet. Kada odem testirat mrežu na internetu, dobivam najvecu brzzinu, najveci upload, međutim kad odeš na youtube buffer spor, odes igrat fifu na playci šteka, premda piše 31 ms sve super, jednostavno šteka mi internet.

Mene zanima kako se ja mogu ulogirat u taj dlinkov ruter da vidim malo postavke? 

ja sam probao svašta ali jednostavno ne ide, u huawei se mogu ulogirat, ali u dlink jednostavno ne znam koja ip adresa se upiše, 192.168.0.1 ne učitava

netko iskustva sa time? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Ruter kao access point log in?

-router je u router ili AP modu.. ovisno o tome ima svoj ip, svoj dhcp ili koristi modemovo (glavni modem-router-a1..).

-defaultne adrese su 192.168.1.1 ali ako je u ap modu, tad je na nekoj adresi modema, treći broj 0 .. i na modemu možeš vidjeti koji je njegov ip (+ rezerviraj ga, tj to je jedan od mogućih problema kad mu npr mobitel uzme ip).

-za  logiranje pročitaj RTFM, vjerojatno admin-admin ili varijacije na temu ... kad ga resetiraš tad je u defaultnom router modu i ima defaultni ip, tad se spojiš direktno žicom na njega i 99% da je to 192.168.1.1 .. tj piše u manualu, dok ovisno o softwareu-automatici koju ima može detektirati drugi modem (koliziju) i automatski prilagoditi svoj ip-subnet tj prebaciti na rezervnu, 0 ili 1 ili 2 ili 10.. (treći broj adrese, ostali su isti).

-ali ne mora biti u ap modu, može u normalnom router, tad liniju s modema (žicu) spojiš na wan port, tad će biti na svom subnetu vjerojanto 192.168.1.1 dok će glavna mreža i dalje biti na 192.168.0.1 i prisutpaš na oba upisom odgovarajuće adrese tj kad si spojen na novi router, ako si spojen na stari, tad na novom prvo moraš otvoriti portove i napraviti routanje da bi iz vanjske (modemove) mreže mogao u routersku, firewall.. u tom slučaju imaš dvije mreže, ne jednu + ap .. tj ovisi što ti je potrebno i što sve želiš (ili znaš) napraviti.

 

-problemi s linijom.. štekanje i sl. ne mora uopće biti do operatera, linije, tvoje opreme, znaš, ratuje se, serveri i linije nisu uvjek jednako dostupne i tako to.. tj ako ti speedtest daje normalne rezultate tad je problem u serveru-linij, nešto što nema veze s tobom ili ovisi o opterećenju, radovima, nepogodama, ratovima itd.. .. a možda je jednostavno loš uređaj, možda loš kabel-kontakt, možda imaš malware, možda torrentseedere, možda su u šumici.. tisuće mogućih razloga a najmanje je vjerojatno da relativno novi uređaj ima problem jer to je inače oprema koja radi godinama tj osim ako si pehista, tj sve ostalo je vjerojatniji uzrok problema dok na dio ne možeš utjecati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
offline
Ruter kao access point log in?

Logiraj se na Huawei ruter i pogledaj koje IP adrese su rezervirane, vjerovatno piše i hostname Dlink ili nešto pa pod time onda pogledaj IP koji ima AP. Možeš i npr. ručno postaviti IP Dlinka kod postavljanja u AP mode, npr. ako je Huawei 192.168.1.1, Dlink staviš npr. 192.168.1.2, subnet 255.255.255.0 i gateway 192.168.1.1 (IP od Huaweia) - bitno je da IP adresa Dlinka nije u DHCP rangu koji ima  Huawei, najčešće 192.168.1.100 - 192.168.1.200. Isto tako savjetovao bi da Huawei i Dlink povežeš kabelom ako je ikako moguće.

No Fear. No Excuses. No Limits. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2022 5:35 (Valentin17).
 
1 0 hvala 1
13 godina
offline
Ruter kao access point log in?

Hvala na odgovorima, nisam strucan toliko u tom podrucju, pa eto nesto sam pohvatao, nesto nisam. Uglavnom i dalje ne kuzim sto tocno moram, na listi DHCP informacija, ne vidim nigdje dlink i ne znam točno koji je to ip njegov. Isto tako ono što piše na dlinku ip s kojim se ulogiravaš, s tim se ne mogu. Ali uredno se mogu spojit na huawei router povezan preko dlinkovog rutera. Ako imate malo strpljenja pomoci, al onako korak po korak što mi je ciniti, pratim.

hvala

 

Također u huawei ruteru sam pokušao otvorit portove za fifu 23, i kada sam isao na provjeru oni nisu bili otvoreni. To mi isto nije jasno zašto.

 

EDIT: uspio sam ga hard resetirat i odabrat advanced options. I sad kuzim s kojim IP-om se mogu ulogirat u njega. Hvala puno, pomogli ste i vi i google

lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2022 19:06 (CroatianRacer).
Moj PC  
2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice