Mobilni internet s realnom flat opcijom?

poruka: 18
|
čitano: 5.649
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Pozdrav, zanima me postoji li ikoji provider u RH koji ima pravi flat(ne ono što oni zovu flat kao flat ali se brzina smanji nakon 20 gb) mobilni internet s tim da brzina nije bitna dok god je preko 4-5 mbps. Ovo što imam sad je T-comov maxnet mini koji je zamjenska usluga koja se dobije ako nije dostupna fiksna linija, ali to je pardon na izražavanju, teško sranje, brzina jedva 1mbps i veza puca doslovce svakih 5-10 min. ADSL nije opcija jer T-scum zavlači već 5 godina s gradnjom infrastrukture.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Mobilni internet s realnom flat opcijom?
smtnrandom kaže...

..ADSL nije opcija jer T-scum zavlači već 5 godina s gradnjom infrastrukture.

- zapravo to je jedina opcija, zakonski mora u nekom roku.. (istina država to nikad ne forsira, kao ni s bankama..), jer ima državnu koncesiju, jer mora u nekom izvedivom roku svim korisnicima pružiti uslugu. Ako si u dijelu grada koji ima urbanistički plan, tad i to mora biti riješeno, cca 90 dana (dok se kao gradnja cesta, naselja, struja, voda.. i to mora planirati).

- operateri moraju uvesti linije i tamo gdje im nije tako zanimljivo (jednako kao linje gradskog prijevoza..) jer je to uvijet koncesije. Da smo dovoljno jaki/pravna država tad bi tužbom mogao dovesti do gubitka koncesije operatera.. ili bi dobio linju.

mali primjer, prije desetak godina dok je mobilni internet bio jako-jako skupa stvar, početak ADSLa, u megabajtima.. neka okolna sela nisu imala linije, bio je plan gradnje.. tih godinu-dvije su korisnici dobili free-flat mibilni pod jednakim uvijetima kao na tel.liniji.. Dakle, operater može, kad hoće ili kad mora.

-nema flat paketa jer im je ovo isplativije i tu nema neke skore šanse.. (čak obrnuto, USA.. žele ukinuti flat na žici).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
neaktivan
smtnrandom kaže...

Pozdrav, zanima me postoji li ikoji provider u RH koji ima pravi flat(ne ono što oni zovu flat kao flat ali se brzina smanji nakon 20 gb) mobilni internet s tim da brzina nije bitna dok god je preko 4-5 mbps. Ovo što imam sad je T-comov maxnet mini koji je zamjenska usluga koja se dobije ako nije dostupna fiksna linija, ali to je pardon na izražavanju, teško sranje, brzina jedva 1mbps i veza puca doslovce svakih 5-10 min. ADSL nije opcija jer T-scum zavlači već 5 godina s gradnjom infrastrukture.

Jedino maxnet mini.

A kaj se njega tiče,otvori postavke od routera i gledaj signal, pa ga podesi na mjesto gdje ima signala.

Poggotovo ako ima vanjsku antenu, nije problem pronaći dobar  signal. 

Kruha i igala...
10 godina

Imaš opciju "internet dan" na t-comovoj simpi; košta 10kn/24 sata, imao sam 20Mbps u Zadru (Diklo) i Sukošanu. Nema ograničenja, dnevno se provuklo po 20GB kada je trebalo (ljetovanje s klincima s laptopima).

Ima i opcija "4G" po 15kn, ali nije nam trebalo i sumnjam da bi mob. koji je glumio AP propustio više od navedenih 20Mbps (iPhone 5).

... jedino je zajeb što treba paziti kada isteknu 24 sata jer će u nekoliko minuta isprazniti račun.

9 godina
neaktivan

Svejedno je maxnet mini bolja opcija,flat je, a brzina do 7,2 Mbps,samo  nek si narikta antenu.

Kruha i igala...

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Jel me mozes uputit prema nekom pdf-u ili necemu di se spominje ta zakonska obveza jer zahtjev je predan prije 4 godine i stalno ih podsjecamo al nikad nista od toga
10 godina
fer-de-lance kaže...

Svejedno je maxnet mini bolja opcija,flat je, a brzina do 7,2 Mbps,samo  nek si narikta antenu.

U pravu si, nisam pratio gradivo :)

15 godina
smtnrandom kaže...
Jel me mozes uputit prema nekom pdf-u ili necemu di se spominje ta zakonska obveza jer zahtjev je predan prije 4 godine i stalno ih podsjecamo al nikad nista od toga

Moja situacija obiteljska kuća u Zagrebu imala je telefonski priključak na kojem je bio PCM priključak. Brzina veze je bila 16 kbps. Sedam godina smo se žalili T-com što usmenim što pismenim putem da nam maknu PCM s linije i omoguće nam normalni internet. Godinu dana prije nego što sam dobio normalni net (10/1) provlačili nove stupove u susjednoj ulici i kada sam ih išao pitati za koga su i kako su dobili bili su bez komentara. Na kraju su nam uvalili maxnet mini kao zamjenu jer nam nisu mogli maknuti PCM uređaj (linije idu preko tavana).  Istovremeno šaljem žalbu Hakom-u i na moje ugodno iznenađenje nakon mjesec dana nakon što sam podnio žalbu Hakom kreće u pravni postupak protiv T-com i u roku od dva tjedna dobio sam normalni internet (10/1) ali preko sasvim druge infrakstrukture(provukli su 1km nove žice). T-com je tada rekao da smo dobili baš zadnju slobodnu paricu na centrali. Žali se Hakom-u nemaš kaj izgubiti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2016 13:22 (zagi55).
10 godina
odjavljen

Ljudi, previše očekujete. Živite u selendrama, a želite brzi internet. Budite sretni što imate struje ili se preselite nekamo gdje postoji normalna civilizacija.

http://informanka.blogspot.hr/ (Ili jednostavno pretražite Google s ključnom riječju ‘informanka’.)
Moj PC  
1 6 hvala 0
9 godina
neaktivan
Arendelle kaže...

Ljudi, previše očekujete. Živite u selendrama, a želite brzi internet. Budite sretni što imate struje ili se preselite nekamo gdje postoji normalna civilizacija.

Naravno, kao i moj frend kaj živi na mihaljevcu.

384 kbps konstantno već godinama.....

T-com ŽNJ-DSL,to ti je bolje od VDSL-a 

Kruha i igala...
10 godina
odjavljen
fer-de-lance kaže...

Neka se mihaljevački brđanin spusti s Mihaljevca u grad pa će dobiti brzi internet.

http://informanka.blogspot.hr/ (Ili jednostavno pretražite Google s ključnom riječju ‘informanka’.)
9 godina
neaktivan
Arendelle kaže...
fer-de-lance kaže...

Neka se mihaljevački brđanin spusti s Mihaljevca u grad pa će dobiti brzi internet.

Istina, to mu i ja govorim, a i još je na gračanskoj strani

Moram mu poslat screenshot tvoje izjave 

Kruha i igala...
9 godina
neaktivan
Konkretno ja zivim u poreču u novoizgradjenom dijelu naselja koje je spojeno s gradom a linija staje 100m od naselja s tim da su kanali kompletno prokopani i cijevi postavljene samo treba provuć žicu

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Arendelle kaže...
fer-de-lance kaže...

Ja sam na Strossmayerovom trgu, imam max 20MB preko bakra, imaš li kakav savjet i za mene? Možda Prečko, Malešnica, ili POS-ovi stanovi? Ne znam kakva je situacija sa Tuškancem, no opet sam na brdu.

Pusa :*

9 godina
neaktivan
solaris kaže...

Ja sam na Strossmayerovom trgu, imam max 20MB preko bakra, imaš li kakav savjet i za mene? Možda Prečko, Malešnica, ili POS-ovi stanovi? Ne znam kakva je situacija sa Tuškancem, no opet sam na brdu.

Pusa :*

Imam neki osjećaj da ona uopće nije bila sarkastična....

Ovo se polako pretvara u hranjenje trolla...

Kruha i igala...
10 godina
odjavljen
smtnrandom kaže...
Konkretno ja zivim u poreču u novoizgradjenom dijelu naselja koje je spojeno s gradom a linija staje 100m od naselja s tim da su kanali kompletno prokopani i cijevi postavljene samo treba provuć žicu

Nove se kuće redovito grade u rodnoj mi Konjščini. Ipak, to apsolutno ne mijenja činjenicu da je Konjščina zagorska pripizdina ružnoga imena (kažu, ime potječe od plemićke loze) čiji žitelji mogu biti zadovoljni osrednje jakim mobilnim signalom oko frekventnih mjesta. Ne znam kakva je kvaliteta fiksnih telekomunikacija, no kakva god da je - dobra je. Dovoljno dobra za mjesto takvoga kalibra. Treba se moći pomiriti sa stvarnošću u kojoj tkogod živi. Ak' si selak, onda si selak.

solaris kaže...

Ja sam na Strossmayerovom trgu...

Pitaj Josipa Jurja Strossmayera koliku je brzinu internetske veze on imao.

8 godina
neaktivan
Evo ja dobio jučer upravo taj mobilni ruter od t-coma do sada sam bio na žici duzine preko 5km od mene do centrale i redovita puvanja linije a brzina malo kada preko 1 Mbps jucer sam instalirao promijenio wf lozinku da bude jednostavnija i brzina varira od 7-10Mbps ja zadovoljan telefon za sada ostaje na bakru iako ima lude šumove ali ako to ne otklone može se staviti preko rutera damo se broj mijenja a za cijenu su rekli da odtaje ista ili manja do sada sam placao telefon i adsl cca 250kn mjesečno

0 0 hvala 0
17 godina
Maikynet4u kaže...
Evo ja dobio jučer upravo taj mobilni ruter od t-coma do sada sam bio na žici duzine preko 5km od mene do centrale i redovita puvanja linije a brzina malo kada preko 1 Mbps jucer sam instalirao promijenio wf lozinku da bude jednostavnija i brzina varira od 7-10Mbps ja zadovoljan telefon za sada ostaje na bakru iako ima lude šumove ali ako to ne otklone može se staviti preko rutera damo se broj mijenja a za cijenu su rekli da odtaje ista ili manja do sada sam placao telefon i adsl cca 250kn mjesečno

samo pazi jer poslije 100gb prometa se brzina limitira na 1.4mb/s

www.apriliabase.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice