Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.692.317
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Dakle, uzeo sam VDSL NET.30 kod Iskona, ali nisam zadovoljan brzinom u uploadu (niti pola od 5 mbita koliko prodaju).

Stanje je kao dolje pa me zanima u cemu je kvaka?!?! Jel moguce da imam "dvojnika" na VDSL liniji... atenuacija mi se ne cini tragicna, ali je zato SNR od 6.6 dB katastrofican.

Isto tako, ako vec uspjevaju gurati cca 24 mbit u downloadu zasto ne mogu dobiti 5 mbita u uploadu. Koliko shvacam, VDSL ne bi trebao biti asimetrican. Udaljenost od centrale je cca 1300m.

Evo i podataka pa ako netko moze prokomentirati:

============================================================================
VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 8b
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 0 day: 0 hour: 30 minutes
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 2.236 Mbps 26.707 Mbps
Actual Net Data Rate: 2.237 Mbps 26.708 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 6.7 dB 6.8 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 12.7 dBm 18.6 dBm
Receive Power: 1.1 dBm 0.3 dBm
Actual INP: 12.0 symbols 27.0 symbols
Total Attenuation: 11.7 dB 18.3 dB
Attainable Net Data Rate: 2.301 Mbps 27.801 Mbps
VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
Line Attenuation(dB): 17.9 N/A N/A N/A 32.0 84.3 N/A
Signal Attenuation(dB): 17.9 N/A N/A N/A 29.5 N/A N/A
SNR Margin(dB): 6.7 N/A N/A N/A 6.8 N/A N/A
Transmit Power(dBm): 12.7 N/A N/A N/A 18.6 N/A N/A

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Kvaliteta DSL parice?

VDSL je isto asimetričan, tebije tih 2,3 mbps maksimum za upload.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 18:45 (JozoBozo121).
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ja sam ti isto na Iskonu VDSL ista udaljenost i slične vrijednosti imam tako da ti je to normalno. 

0 0 hvala 0
10 godina
marlasr kaže...

Dakle, uzeo sam VDSL NET.30 kod Iskona, ali nisam zadovoljan brzinom u uploadu (niti pola od 5 mbita koliko prodaju).

Stanje je kao dolje pa me zanima u cemu je kvaka?!?! Jel moguce da imam "dvojnika" na VDSL liniji... atenuacija mi se ne cini tragicna, ali je zato SNR od 6.6 dB katastrofican.

Isto tako, ako vec uspjevaju gurati cca 24 mbit u downloadu zasto ne mogu dobiti 5 mbita u uploadu. Koliko shvacam, VDSL ne bi trebao biti asimetrican. Udaljenost od centrale je cca 1300m.

Puno pitanja, vecinom krivh, malo odgovora. Nemozes imat dvojnika, neznam uopce sta bi to bilo. Valjda mislis na stare pcm stvari? Cudno mi je da si mislio da vdsl nije asimetrican, po cemu? Margina ti je oke ako ti linija drzi, sto ces tek vidjet, inace ce ta brzina jos dolje. A ovo sto guras u downloadu nema veze s uploadom.

Ako hoces veci upload trazi prebacivanje na annex m (998-M2x-M), pa vidi dal ti to vise pase sto imas po tom profilu.

10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Ali će mu se na annexu M smanjiti download, a pitanje je koliko će dobiti, sumnjam sa bi mogao dobiti tih 5mbps upload

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
JozoBozo121 kaže...

Ali će mu se na annexu M smanjiti download, a pitanje je koliko će dobiti, sumnjam sa bi mogao dobiti tih 5mbps upload

Ovisi na kojem je sad. Ako je na 998-M2x-B nece, ako je na 998-M2x-A hoce. Router ne prikazuje ovaj dio. Uglavnom, nek se prebaci pa vidi koji sync ima i dal mu se to vise svidja.

13 godina
neaktivan
Pozz vidim da navodis probleme s HD.

Neko je nesto na dslamu smrdo.
Kad se na huaweiu podesava propusnost pušta se linijski profil koji ima ukupnu brzinu tu i tu, e onda se po određeno VLANU pušta kolko cega kome.
Ovo podizanje brzine interneta nema smisla za maxtv jer se brzine ne dijele između VLANova vec su striktno limitirane.
Tebi bi budale trebale pustit profil 30 net i maxtv HD, sto bi ukupnk moralo bit nekih 50 Mbita.
Onda slozit VLAN 1500 (maxtv) da ima muticast za 2 stba i da ima ukupnu brzinu od nekih 18 - 20 Mbita.
Tek onda slozit ostalo na internet, voip i nadzor vlan.
Al posto je huawei novi dslam bar ovaj vdsl, profila preddefiniranih nema za te specificne usluge, nego se pusti veci profil i rucno sloze po vlanovima.
I nakraju izmoli krunica da ti automatic configuration ADSL/VDSL configurator nebu sve vratio na staro kad skonta da je to nesto ne standardno.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Stigao i službeni odgovor nakon konzultacija tehničara, agenta i voditelja službe. Problem je upravo u tome što veli PC-stručnjak. Oni trenutno nemaju profil koji omogućava dvije MaxTV HD usluge i ne mogu to nikako podestiti. Sad, da li je moguće napraviti ovo što PC-stručnjak spominje, ne znam, niti smo ulazili u to, ali njihovo službeno stajalište je da to trenutno ne mogu podesiti, neovisno o kvaliteti moje parice.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ručno se moze podesit ako je huawei dslam u pitanju, ali to niko nece radit jer automatski sustav kad bude prvu kontrolu dslama radio ti ces opet imat isti problem.
Pa se drze onog sluzbenog sto imaju
10 godina

Sve jasno, jedino ne kužim što ih spriječava da se prilagode situaciji na tržištu (koja se okreće prema HD kanalima) i srede te profile? Kaj budu kad se cijeli naš program (tu mislim na HR kanale) bude zakonski morao prebaciti na HD emitiranje? Downscaleat će ih na SD u MaxTV sustavu tako da svi koji imaju dva stb-a mogu gledati? :D

10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ne. Ceka se da ekipa iz smca napravi profil, il ga importaju iz vani i puste u upotrebu.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Danas su bili neki radovi na trafostanici pa nije bilo struje u zgradi, kako imam UPS u uredu napravio sam screenshot podataka o liniji dok nema struje u kvartu, zanimljivo je kolika je razlika.

2 0 hvala 0
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

E to sam i ja komentirao nekoliko stranica prije kad nikome neradi internet jer nema struje a ti imaš power backup koliko je onda ovo smetanje korisnika jedan drugom očito tako da dok ne uvedu vectoring da to smanje sa ovim sve opsežnijim prebacivanjem svih na vdsl stanje će bit sve gore

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ht je testiro vectoring sa speedportom, zte 931v4 podrzava al nije testirano, ceka se implementacija
9 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Ht je testiro vectoring sa speedportom, zte 931v4 podrzava al nije testirano, ceka se implementacija

S tim se nedavno krenulo ili se već testira određeni period? I znači li to za nas sa starijim ZTE modelima zamjena routera? Any info kada bi mogli krenuti sa implementacijom?

16 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Dakle da se ubacim u temu po tko zna koji put... Dakle, nakon 3.5 dana bez pristupa netu, MaxTV-u i telefonu danas je riješen problem koji je bio sa starim vodovima. Sad, tehničar kaka monter koji je došao je rekao da su nam kućne instalacije odlične, nema šanse dakle da one previše utječu na atenuaciju te SN ratio. Preporučio je zvanje T-Coma da se pusti veća brzina jer je moguće nakon zamijene vodova (te spajanja direkt na el. stup a ne kao prije da ide preko kuća).

Podatci iz routera (TG782i) su relativno friški pa recite da li bi moglo Turbo10 (ako ništa drugo dok ekipa za mreže aka ericsson tim ne stavi miniDSLAM u blizinu, nešto su započeli sa montažom ali nije gotovo) uz MaxTV i VoIP (2 telefona, jedan ulaz za oba jer imamo samo jednu liniju i 2 fiksna telefona za javljanje na iste)

EDIT: Ništa nisu na glavnom DSLAM-u dirali, samo su vodove prtljali danas (kad sam došao doma već je bilo gotovo sve u ulici)

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 1:40 (midzan21).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pa slike su ti potpuno iste. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 17:15 (sandokan111).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...

Pa slike su ti potpuno iste. 

Ma drugoj je proslo oko pola sata od prve. :)

Rekao bih da bi trebao moci imati uz tu atenuaciju.

10 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...

Jel se može očekivati implementacija ove godine?

13 godina
neaktivan
Za ove FTTC lokacije vjerojatno da, jer imamo za zo vec i neke upute, a za ostalo, budemo vidili
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

Negdje sam pročitao da sa svim ovim tehnologijama možemo očekivati preko 300 mbita na 200 metara (kratka petlja) baš me zanima dali je to moguće izvest i pokrit cijelu RH u nekom razumnom roku 

0 0 hvala 0
10 godina
Ako razuman rok ukljucije 20 godina onda da. Naravno uz uvijet da vlade ne padaju cesto jer one su pokretači investicija iz eu potrebnih da se NGA nadogradi i u ruralnim područjima.
9 godina
neaktivan
Doktor-X kaže...

Negdje sam pročitao da sa svim ovim tehnologijama možemo očekivati preko 300 mbita na 200 metara (kratka petlja) baš me zanima dali je to moguće izvest i pokrit cijelu RH u nekom razumnom roku 

Ako se ne varam, najveći profil na VDSL2 je 35b koji omogućuje do 250mbit/s u downstreamu.

13 godina
Pozdrav svima,
Zanima me što kažete kakva je kvaliteta ove parice i kolika bi bila maksimalna brzina? Ne znam koliko sam udaljen od centrale, pošta mi je prekoputa zgrade, ali ne znam je li tamo centrala. Iskon kaže da mi najviše mogu pustit 20/5 Mbit
Unaprijed hvala

DSL Connection
Link Information
Uptime: 22 days, 17:12:02
Modulation: G.992.5 annex B

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:
639 / 11.996

Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]:
6,43 / 81,76

Output Power (Up/Down) [dBm]:
13,0 / 10,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]:
4,0 / 0,5

SN Margin (Up/Down) [dB]:
29,0 / 12,5

Vendor ID (Local/Remote):
TMMB / BDCM

Loss of Framing (Local/Remote):
0 / 0

Loss of Signal (Local/Remote):
8 / 0

Loss of Power (Local/Remote):
0 / 0

Loss of Link (Remote):
0

Error Seconds (Local/Remote):
150 / 0

FEC Errors (Up/Down):
12.970 / 162.672

CRC Errors (Up/Down):
5.522 / 1.515

HEC Errors (Up/Down):
140.398 / 636
[url]http://exclusiveapplications.blogspot.com/[/url]

0 0 hvala 0
13 godina

Dupli post slučajno.

OBRISATI

[url]http://exclusiveapplications.blogspot.com/[/url]
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2016 18:42 (bed-boy11).

0 0 hvala 0
17 godina

Koliko god želiš, centrala ti je jako blizu.

9 godina
neaktivan
bed-boy11 kaže...
Pozdrav svima,
Zanima me što kažete kakva je kvaliteta ove parice i kolika bi bila maksimalna brzina? Ne znam koliko sam udaljen od centrale, pošta mi je prekoputa zgrade, ali ne znam je li tamo centrala. Iskon kaže da mi najviše mogu pustit 20/5 Mbit
Unaprijed hvala

DSL Connection
Link Information
Uptime: 22 days, 17:12:02
Modulation: G.992.5 annex B

639 / 11.996

6,43 / 81,76

13,0 / 10,0

4,0 / 0,5

29,0 / 12,5

Vendor ID (Local/Remote):
TMMB / BDCM

Loss of Framing (Local/Remote):
0 / 0

Loss of Signal (Local/Remote):
8 / 0

Loss of Power (Local/Remote):
0 / 0

Loss of Link (Remote):
0

Error Seconds (Local/Remote):
150 / 0

FEC Errors (Up/Down):
12.970 / 162.672

CRC Errors (Up/Down):
5.522 / 1.515

HEC Errors (Up/Down):
140.398 / 636

Centrala ti i je preko puta ceste, prema atenuaciji, možeš 50/10.

10 godina
wAlpha kaže...

Ako se ne varam, najveći profil na VDSL2 je 35b koji omogućuje do 250mbit/s u downstreamu.

Vuce to i vise, al vec testiraju gfast, sumnjam da ce ic preko 17a vec odmah upotrebit gfast.

bed-boy11 kaže...
Pozdrav svima,
Unaprijed hvala

639 / 11.996
6,43 / 81,76
13,0 / 10,0
4,0 / 0,5
29,0 / 12,5

Po prikazanom, centrala vjerojatno je tamo, mozes vjerojatno preko 100mbita, al kako ti paketi ne postoje, 50/10.

13 godina
sandokan111 kaže...
wAlpha kaže...

639 / 11.996
6,43 / 81,76
13,0 / 10,0
4,0 / 0,5
29,0 / 12,5

Po prikazanom, centrala vjerojatno je tamo, mozes vjerojatno preko 100mbita, al kako ti paketi ne postoje, 50/10.

A ovoliko grešaka, na tak malu udaljenost? Nek ignorira, il bi se mogle provjeriti kućne instalacije?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
neaktivan
Ak neznate ZTE 931 v4 od HT podrzava profil 30a, pocelo se testirati na par lokacija u kombinaciji s vektoringom
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice