Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.428.150
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
15 godina
neaktivan
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Koju vrstu glazbe slušaš?

Ovako za 1500 kn, a da su novi nećeš nać neke ekstra dobre zvučnike. Dali concept 1 su ok, ali rabljenih za te pare ima vrhunskih zvučnika.

Ja sam upecao Diamond 9.3 za 1500 kn, a u dućanu su redovito bili iznad 2500 kn.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
explorer 4 kaže...

Koju vrstu glazbe slušaš?

Ovako za 1500 kn, a da su novi nećeš nać neke ekstra dobre zvučnike. Dali concept 1 su ok, ali rabljenih za te pare ima vrhunskih zvučnika.

Ja sam upecao Diamond 9.3 za 1500 kn, a u dućanu su redovito bili iznad 2500 kn.

Ma nije za mene, nego tetku of frenda. Sluša blues, rock, klasiku i klape uglavnom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 0:24 (paradajz).
15 godina
neaktivan

Ako ćeš nove, onda Dali Concept 1 ili Wharfedale vardus 100.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...

Ako ćeš nove, onda Dali Concept 1 ili Wharfedale vardus 100.

Nije da se nešto kužim što točno impendancija znači kod zvučnika, ali ima li veze što i jedni i drugi zvučnici imaju 6 ohma a pojačalo 8?

15 godina
neaktivan

Impendacija je stvarna kompleksna veličina otpora pojedinog sklopa, važna u audiu jer neusklađenost impendacija raziličitih električnih "audio"krugova utječe na zvučne signale na način da ih modificira onako kako ne želimo, moramo voditi računa da impendacija u audio lancu uvijek bude usklađena između različitih RLC krugova.

Nisam neki stručnjak, ne znam ti baš dobro objasniti, ne znam ako će ti ovo gore objašnjenje pomoći. Ima tu par ljudi na forumu, recimo Vido, Lazarus Long ili Father dougal koji to znaju bolje od mene.

Ali to što je 6 oma ti ne smeta, da je 4 onda bi trebao više paziti, ovako nije problem. Moji isto imaju 6 oma i sve je u redu. A to pojačalo koje si gore naveo ima dovoljno snage, 55w po kanalu za zvučnik od 8 oma je i više nego dobro. Neka ne odvrće do daske i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 20:48 (explorer 4).

0 0 hvala 1
17 godina
paradajz kaže...

Evo ovako, ne trebaju mi zvučnici za PC nego za pojačalo Sanyo JA-6120. Stavio sam specifikacije u prilog. Zvučnici bi trebali koštati do 1500 kn, s time da nisu jako veliki.

Preporučam Infinity Reference 31:

http://www.njuskalo.hr/zvucnici/infinity-reference-31mkll-oglas-9846107

sa 92 dB osjetljivosti bit će dovoljno glasni.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 14:44 (Father_Dougal).
15 godina

Preporuka 2.0 ili 2.1 zvučnika za slušanje muzika, igre i poneki film. 

Cijena ~250kn.

http://www.logitech.com/en-us/product/speaker-system-z313

Mislio uzeti ovo, ali ako za te novce ima nešto bolje, molim preporuke. Hvala.

One ring to bring them all and in the darkness bind them
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
The Unforgiven kaže...

Preporuka 2.0 ili 2.1 zvučnika za slušanje muzika, igre i poneki film. 

Cijena ~250kn.

http://www.logitech.com/en-us/product/speaker-system-z313

Mislio uzeti ovo, ali ako za te novce ima nešto bolje, molim preporuke. Hvala.

Prodavat ću ja svoje Z323.
Čujemo se na fejsu ak si zainteresiran.

U petak mi stižu Edifier R1600T plus ^^ 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
16 godina

Kakvi su Logitech X140 (oko 100kn,polovni), s obzirom dobiveno-uloženo? Stavio bi ih na laptop, najviše bi rock svirali! 
...ili ako ima koji bolji prijedlog za laptop, s obzirom na zvučnu karticu, prenosivost ,ne prevelike cijene. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 0:24 (SHELBY_09).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A Šibenčanac moj, za 100 kn ni ne moš dobit nešto bolje, a Logitech je barem kvalitetan ako ništa drugo.

0 0 hvala 0
16 godina
explorer 4 kaže...

A Šibenčanac moj, za 100 kn ni ne moš dobit nešto bolje, a Logitech je barem kvalitetan ako ništa drugo.

Hehehehe, možda se i znamo . Ma znam da se ne može dobiti ništa bolje, tija san samo provjeriti s obzirom da je model stariji. 

11 godina

pozdrav mislio sam si kupit logitechove zvucnike z506.5.1 cijena im je 700 kn pa me zanimaju jesu dobri i ima li mozda boljih za te novce hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Logitech Z323 2.1 sustav zamijenjen s nečim što me ostavilo bez daha.

Edifier R1600T Plus (službena stranica Edifier)

Znači, nema stranice na netu koja ne preporučuje kupnju ovih malih, ali glasnih čudovišta.

Nisam neki audio-znalac i nisam puno zvučnika probao, ali ovo me ostavilo bez daha.
I ako je ovo niži-srednji segment, ne znam kako zvuče onda BW Nautilus, Focal Grande Utopia itd. 

Ja sam pre-pre-ZADOVOLJAN.
Svakako preporuka plus!

Nisam puno slikao kutiju, okolo-naokolo jer nisam mogao dočekati da ih priključim. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
6 0 hvala 1
17 godina
sudy_freak kaže...

Nisam neki audio-znalac i nisam puno zvučnika probao, ali ovo me ostavilo bez daha.
I ako je ovo niži-srednji segment, ne znam kako zvuče onda BW Nautilus, Focal Grande Utopia itd. 

Uspoređuješ kruške i jabuke. Navedeni Edifier nije niži srednji segment, nego je najdonji entry level.

Nonetheless, volio bih ih čuti, u klasi do sto eura vjerojatno kotiraju visoko.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
14 godina
Father_Dougal kaže...
sudy_freak kaže...

Uspoređuješ kruške i jabuke. Navedeni Edifier nije niži srednji segment, nego je najdonji entry level.

Nonetheless, volio bih ih čuti, u klasi do sto eura vjerojatno kotiraju visoko.

Mislili smo vjerojatno na isto, samo nisam znao kako se to naziva.
Ali nebitno.

Sve u svemu, na mnogim europskim/svjetskim forumima ih preporučuju čak i do iznosa 3x skupljih od njih samih.
Što govori o kvaliteti i omjeru uloženo/dobiveno. 

15 godina
odjavljen

Sudy odakle si ih narucio?

Vidim ovaj link na ebay.de ali ne salje u HR opce?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Znači, nema stranice na netu koja ne preporučuje kupnju ovih malih, ali glasnih čudovišta.

Svakako preporuka plus!

Nisam puno slikao kutiju, okolo-naokolo jer nisam mogao dočekati da ih priključim. 

Odličnu si stvar napravio, jer se kod nas za tu lovu već par godina ne može kupiti ništa konkretno.

Ako bi mogao mali review napisati u neko skoro vrijeme, bio bih ti veoma zahvalan :)

14 godina
explorer 4 kaže...

Odličnu si stvar napravio, jer se kod nas za tu lovu već par godina ne može kupiti ništa konkretno.

Ako bi mogao mali review napisati u neko skoro vrijeme, bio bih ti veoma zahvalan :)

Kolega je uzeo Kurzweil KS-40A, koji su manje više prepakirani Edifieri, ali sa manjim driverima, manjim kućištem.

Za slične novce. 10 kn +/-

Stoga, kod nas ovome mislim da konkuriraju tek AV40, koji su osjetno skuplji.

Što se tiče reviewa, jako rado, ali mislim da nisam osoba koja bi znala.
Mogu realno prevesti neki stranjski, malo potkrijepiti svojim osobnim dojmom i to je to. {#}

Al hvala na prijedlogu. 

13 godina
sudy_freak kaže...

Svakako preporuka plus!

Drago mi je kad vidim kolegu s forum koji otkrije nešto drugo osim standarni PC zvučnika, mali monitori su odlični ulazak u svijet hifija za ljude prikovanim za komp po cijele dane!Ali u istu rečenicu stavljat B&W ,Focal Grand Utopia sa Edifer monitorima je krajnje smiješno kao i HIGH-END natpis na njihovoj stranici za ove zvučnike!!

AUDIOFIL
11 godina
neaktivan

vidim da vas ima koji koristite foobar, pa me znaima da li se mogu ukommponirati ekvilizator i lista albuma, tj. foldera u exploreru u sam player, da mi stoje sa strane, a ne da ih svaki puta moram otvarati u zasebnom prozoru?

ontopic:

za trgovinu audiopro-u sam dobio od kolegice kupon od 35% popusta pa da se malo obnovim, imam prastare creative pc zvučnike koji su počeli glasno šumiti. e sad, pošto većinom slušam muziku, tu i tamo odgledam koji film, preporučila mi je M-Audio BX5 D2, znači sa popustom bi me izašli manje od 1100kn.

Imate li vi kakav prijedlog i da li da uopće uzmem monitore? plafon cijena je 1500 sa popustom, znači bez popusta oko 2300 kn. preko ne bih išao, ali ako se nešto stvarno isplati u granici od par sto kuna, uzet cu i to u obzir.

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Što se tiče reviewa, jako rado, ali mislim da nisam osoba koja bi znala.
Mogu realno prevesti neki stranjski, malo potkrijepiti svojim osobnim dojmom i to je to. {#}

Al hvala na prijedlogu. 

Može i kratki osvrt ;)

stickman1 kaže...

vidim da vas ima koji koristite foobar, pa me znaima da li se mogu ukommponirati ekvilizator i lista albuma, tj. foldera u exploreru u sam player, da mi stoje sa strane, a ne da ih svaki puta moram otvarati u zasebnom prozoru?

ontopic:

za trgovinu audiopro-u sam dobio od kolegice kupon od 35% popusta pa da se malo obnovim, imam prastare creative pc zvučnike koji su počeli glasno šumiti. e sad, pošto većinom slušam muziku, tu i tamo odgledam koji film, preporučila mi je M-Audio BX5 D2, znači sa popustom bi me izašli manje od 1100kn.

Imate li vi kakav prijedlog i da li da uopće uzmem monitore? plafon cijena je 1500 sa popustom, znači bez popusta oko 2300 kn. preko ne bih išao, ali ako se nešto stvarno isplati u granici od par sto kuna, uzet cu i to u obzir.

Pitanje za foobar nisam razumio.

35% je dosta velik popust i to bi valjalo pametno utrošiti. Vidim da si rekao plafon 1500 kn, ali ako taj popust možeš potrošiti tipa za mjesec-dva, bilo bi šteta ne uštediti još 300 kn i uzeti ove mrcine od zvučnika. Imao bi odličnu kvalitetu zvuka, obilje snage, i miran si 10 godina.

M audio BX8-D2

11 godina
neaktivan

Znači njih bi dao 1700 kn, toliko se mogu protegnuti. bilo bi super kad bi trajali ko ovi Createovi koje imam skoro 8 god, mada su počeli dosta šumiti pod zadnje :)

Fala ne preporuci.

hm, nedostupni su trenutno, zvat cu u pon pa vidjet oce li nabavit do 1.1., do tad vrijedi popust.

Ovo oko foobara:

layout mi sada izgleda kao na slici.

da li mogu kako ukomponirati ekvilizator i album list u program, da ih ne moram kod svakog paljenja programa posebno otvarati, mislim nije nikakava posebna frka, al bilo bi lijepo kad bi se sve u šubu otvorilo, kao recimo prije na winampu.

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 21:45 (stickman1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
stickman1 kaže...

Znači njih bi dao 1700 kn, toliko se mogu protegnuti. bilo bi super kad bi trajali ko ovi Createovi koje imam skoro 8 god, mada su počeli dosta šumiti pod zadnje :)

Fala ne preporuci.

hm, nedostupni su trenutno, zvat cu u pon pa vidjet oce li nabavit do 1.1., do tad vrijedi popust.

Ovo oko foobara:

da li mogu kako ukomponirati ekvilizator i album list u program, da ih ne moram kod svakog paljenja programa posebno otvarati, mislim nije nikakava posebna frka, al bilo bi lijepo kad bi se sve u šubu otvorilo, kao recimo prije na winampu.

Malo offtopic, ali savjetovao bih te da probaš Aimp.

Hrpa opcija, skinovi, remote putem smartfona, podrška formata, bla bla.
Jednostavno mu daj priliku i probaj. 

Jedino ako nemaš neki poseban razlog, za foobarom

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 21:51 (sudy_freak).
17 godina
stickman1 kaže...

Za ekvilizator ne znam jer ga ne koristim, no lista albuma se može ukomponirati; View / Layout / Create scratchbox, pa si sam složi layout kakav ti paše.

15 godina
neaktivan
stickman1 kaže...

Fala ne preporuci.

Ovo oko foobara:

E, to sam i ja jedno vrijeme pokušavao pa nisam uspio nažalost.

Ako dobro barataš engleskim, odi na ovaj forum pa vidi oćeš nać kakvo rješenje.

http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?act=SF&s=&f=28

Inače, foobar je stvarno dobar program.

12 godina
neaktivan

Pozz jeli zna itko gdje se se mogu nabaviti i koliko kostaju ovi zvucnici

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stickman1 kaže...

Fala ne preporuci.

Ovo oko foobara:

View - Layout - Enable Layout Editing Mode. Obrises sve (cut UI element), zatim dodajes vertikalne i horizontalne splittere i rasporedjujes si elemente kako zelis. 

The only thing I put before me is do re.
15 godina
neaktivan
began kaže...

Nema ih na Edifier stranici, a ni na ebayu.

Kod nas ćeš ih jako teško nabaviti, jer su naši uvoznici debilni pa u ponudi imamo 3-4 para zvučnika od edifiera, i to one najgore.

14 godina
explorer 4 kaže...
began kaže...

Nema ih na Edifier stranici, a ni na ebayu.

Kod nas ćeš ih jako teško nabaviti, jer su naši uvoznici debilni pa u ponudi imamo 3-4 para zvučnika od edifiera, i to one najgore.

To je starija serija.
Ima R 2600 po cijeni od 174 - 190 €.

p.s. na večini videa što sam gledao gdje rade review zvučnika, puštaju neku glazbu koja je prebiranje po instrumentima.
Puno udaraljki, mijenjanje puno instrumenata.
Ima li itko ideju što bi moglo biti?
to je sve što znam, {#} 

11 godina
neaktivan

pozdrav, nadam se da ne uletavam u krivu temu. naime trebam savjet za zvucnike, solidnih, po mogucnosti dobrih performansi odnosno kvalitete zvuka do 300 kn. moze biti 2.1 sistem i nemora, znaci 2.0. imam asus xonar dgx zvucnu i namjena je za igranje, da su zvucni efekti solidno ili dobro izrazeni. hvala

1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice