Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.428.386
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
14 godina
neaktivan
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Preporuka Pc zvucnika za 350-400 kn? moze i njuska

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
Goddish kaže...

Do 100kn, X230, bez premca.

Za 200kn Logitech Z323, opet teško da imaju konkurenciju za tu lovu.

250kn Genius HF1800A polovni, extra buy za cijenu.

Za 350 pak, 400kn, hm..Imaš nekoliko ponuda Z523 Logitecha, imao sam kratko bijele, vrlo solidni za tu lovu, ili od Creativea I-Trigue 3500 model, isto za 300-350, sličnih specki i zvuka.

Sad opet ovisi preferiraš li 2.0 ili 2.1, možda i 5.1? I za što ti zvučnici većinom služe, igre, glazba, filmovi, podjednako?

In the name of tragedy..
14 godina
neaktivan
thedream kaže...
Goddish kaže...

Do 100kn, X230, bez premca.

Za 200kn Logitech Z323, opet teško da imaju konkurenciju za tu lovu.

250kn Genius HF1800A polovni, extra buy za cijenu.

Za 350 pak, 400kn, hm..Imaš nekoliko ponuda Z523 Logitecha, imao sam kratko bijele, vrlo solidni za tu lovu, ili od Creativea I-Trigue 3500 model, isto za 300-350, sličnih specki i zvuka.

Sad opet ovisi preferiraš li 2.0 ili 2.1, možda i 5.1? I za što ti zvučnici većinom služe, igre, glazba, filmovi, podjednako?

VEcinom bi sluzili za muziku i tu i tamo koj film, za igrice imam sluske
A polovni Logi z506?

16 godina
odjavljen
Father_Dougal kaže...

Pa koliko novaca si voljan investirati u sustav? I za koju svrhu? monitori imaju svoju specifičnu namjenu, a to često nije slušanje glazbe, mada su dobri i za to.

Zaboravih navesti, uz pomoć KORG-ovog syntha otkrio sam sintezu zvuka na PC-u {#} , te trebam što čišći zvuk bez "bojanja" na izlazu, u vidu neprirodnog bass odnosno trebla. F7 mi je definitivno overkill, pošto ne radim upgrade nego idem iz integrirane zvučne kartice na Sonyevu bookshelf liniju. Detaljnom analizom tekućeg računa voljan sam investirati točno polovicu para Adamovih F7 monitora, plus ukoliko je ikako moguće vanjski DAC, odnosno externu karticu. Koliko sam shvatio bolja opcija mi je aktivni monitorski sustav?

16 godina
I hope new Hobbit movies wont suck!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
alankish kaže...
Father_Dougal kaže...

Pa koliko novaca si voljan investirati u sustav? I za koju svrhu? monitori imaju svoju specifičnu namjenu, a to često nije slušanje glazbe, mada su dobri i za to.

Zaboravih navesti, uz pomoć KORG-ovog syntha otkrio sam sintezu zvuka na PC-u {#} , te trebam što čišći zvuk bez "bojanja" na izlazu, u vidu neprirodnog bass odnosno trebla. F7 mi je definitivno overkill, pošto ne radim upgrade nego idem iz integrirane zvučne kartice na Sonyevu bookshelf liniju. Detaljnom analizom tekućeg računa voljan sam investirati točno polovicu para Adamovih F7 monitora, plus ukoliko je ikako moguće vanjski DAC, odnosno externu karticu. Koliko sam shvatio bolja opcija mi je aktivni monitorski sustav?

Jeftinija da, no po cemu mislis da je bolja? Odvojeno pojacalo ce ti dati puno vise prostora za mijenjanje sustava.

16 godina
odjavljen

Pročitao si me, da ciljam na jeftinije. Ideja je svakako u dogledno vrijeme nadograditi sustav, no odvojeno rack pojačalo mi zasada izlazi iz okvira kupnje. Jedino da u idem na rabljene komponente. 

17 godina
alankish kaže...

Pročitao si me, da ciljam na jeftinije. Ideja je svakako u dogledno vrijeme nadograditi sustav, no odvojeno rack pojačalo mi zasada izlazi iz okvira kupnje. Jedino da u idem na rabljene komponente. 

Pa to ti je OK opcija. Što se zvučne tiče, ako ti ne treba puno, nađe se rabljenih M-Audio 2496, a poslužit će i onboard ako ne šumi, nije ti to prioritet sada. Prvo moraš riješiti zvučnike, a za oko 2500 kn se nađe simpa stvari, a ako ideš na rabljenu opremu, nađe se stvarno dobrih zvučnika.

Recimo, ova kombinacija:

Tannoy Reveal:
http://www.njuskalo.hr/zvucnici/tannoy-reveal-pasivni-studijski-monitori-oglas-9487861

Yamaha AX390 pojačalo, u slučaju da nadogradiš zvučni sustav, imaš još dosta snage za jače zvučnike:

http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/pojacalo-yamaha-ax-390-natural-sound-oglas-9166775

Ostane ti dosta love, recimo za ovu zvučnu, ESI Julia:

http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/esi-julia-oglas-9585006 

...ili EMU 0404:
http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/emu-0404-pci-oglas-8525671

Ovaj sustav će ti ostaviti puno otvorenog prostora za nadogradnje; možeš kupiti još jedan par monitora poslije, pa spojiti na B izlaz pojačala, te slušati monitore ovisno o potrebama; pojačalo ima dosta snage i može ganjati i puno jače zvučnike.

No, na kraju, odabir je na tebi. 

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
16 godina
odjavljen
Father_Dougal kaže...

Odlično, zapravo sam i na tako nešto ciljao, jedino nisam bio sasvim siguran za klasično linijsko pojačalo. Ionako mi je zasada najslabija karika "sustava" zvuk, odnosno zvučnici. 

17 godina
neaktivan

Kupio zvučnike GENIUS SP-HF500A

Fantastičan zvuk za tu lovu!!

13 godina
neaktivan

Oprosstite na smetnji jel mi mozete reci koja je razlika izmedju ova dva kabla http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=8881409 i http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=200600202 dali ce biti mozda bolji zvuk ako uzmem skuplji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Fr0st kaže...

Oprosstite na smetnji jel mi mozete reci koja je razlika izmedju ova dva kabla http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=8881409 i http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=200600202 dali ce biti mozda bolji zvuk ako uzmem skuplji?

Pozz. Ne bi trebalo. To je ista klasa kabela. Biraj po želji.

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
neaktivan

Hvala na brzom odgovoru :) pozdrav

14 godina
neaktivan

Klincu od kolege trebaju zvucnici oko 200-tinjak kuna. Sto kupiti?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Genius sp hf 500a

Ne treba dalje gledati ako želi novo.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 1
15 godina

Genius HF-500A ( 2.0 sustav )

Logitech Z-313 ( 2.1 sustav )

EDIT : kolega me debelo prestigao Sramim se

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 18:57 (Haf932).
14 godina
neaktivan

Narucen Genius, hvala.

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

OT: Pokrarili su mi se 1800a u garancijskom roku, te sam ih planirao zamjeniti za z523. S obzirom da ih u telebita nisu mogli nabaviti, danas sam dobio nove 1800a i još godinu dana garancije. Zanima me kolika bi im bila cijena kada bi ih prodavao?

Također, kakvi su z523 u odnosu na 1800a?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 17:35 (Griz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Griz kaže...

OT: Pokrarili su mi se 1800a u garancijskom roku, te sam ih planirao zamjeniti za z523. S obzirom da ih u telebita nisu mogli nabaviti, danas sam dobio nove 1800a i još godinu dana garancije. Zanima me kolika bi im bila cijena kada bi ih prodavao?

Također, kakvi su z523 u odnosu na 1800a?

Ti Z523 nisu loši zvučnici, samo su malo skupi s obzirom što daju.

Odi u neki veliki centar (Elipso, Tehno market) i pitaj da ti ih spoje da malo poslušaš.

Pa ćeš sam najbolje znati.

15 godina
neaktivan

Savjetnik osvježen.

Linkovi koji više nisu radili su maknuti, svi koji su trenutno u postu su valjani.

Tekst je malo preoblikovan, izbacio sam nebitne stvari i bolje rasporedio sve.

Ukoliko imate primjedbe, slobodno recite pa ćemo popraviti što ne valja.

Pozdrav :)

10 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Znaci za oko 500 kuna jos uvijek je najbolja preporuka Z523 jel tako?

Also cool thread good job!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa tako nekako. Arctic sound s362 zvukom nisu loši, ali im je kvaliteta upitna.

Z523 su kvalitetni, dobro zvuče, imaju dovoljno snage i Logitechov support je i više nego dobar.

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...

Pa tako nekako. Arctic sound s362 zvukom nisu loši, ali im je kvaliteta upitna.

Z523 su kvalitetni, dobro zvuče, imaju dovoljno snage i Logitechov support je i više nego dobar.

Hvala :D Imam ove Creative T6060 vec valjda minimalno 10 godina ako ne i vise http://images.europe.creative.com/iss/images/artwork/A6_RGB/Inspire_T6060_b.jpg

Vec mi je sve otislo u K, onaj tockic za pojacavanje sam od sebe pojacava i smanjuje između snake 4~6 ali ajde to se prezivi ali u zadnje vrijeme cujem neku statiku na zvucnicima, davno sam ih prestao koristit kao 5.1 vec 2.1 su vec jedno 5 godina.

Mislim imam Sennheiser HD555 za glazbu i to kada zatreba ali ovo mi ide na zivce kada recimo igram Dotu ili Gledam film ili casual slusam preko dana...

Eto hvala na preporukama svim ljepo sve napisano

15 godina
neaktivan

Iskreno, mislim da su Z523 kvalitetom zvuka čak i nešto lošiji od tih tvojih Creative.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Problem je nemam veci buđet od 500 kuna... Uzeo bi ja tipa z623 ali buđet jebiga. Znaci ti mislis da su ovi moji 10 godina stari bolji od ovih? Imas li kakve ideje kako popravit taj šum?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mew kaže...

Problem je nemam veci buđet od 500 kuna... Uzeo bi ja tipa z623 ali buđet jebiga. Znaci ti mislis da su ovi moji 10 godina stari bolji od ovih? Imas li kakve ideje kako popravit taj šum?

Ako ti bas nije toliko bitan, imaš dobrih 2.0 zvučnika za tu lovu.

Mislim da su bolji jer je Creative po kvaliteti zvuka bio uvijek malo ispred Logitecha, tako moje iskustvo govori.

A šum je vjerojatno nastao od zastarjelosti zvučnika, tj. trošenje pojačala, iako može biti do zvučne, ili do utičnice.

16 godina

Molim pomoć oko izbora zvučnika.
Trebam zvučnike prvenstveno za TV, soba veličine cca 20m2, do sada sam imao Logitech X-530 ali su pokojni, bio sam vrlo zadovoljan s njima, ali su pokojni.
Sada bi neki 2.1 ili 2.0 sustav jer mi je TV daleko od kompa(pa bi ih direktno spajao na tv ili sat reciver) a i  nije primaran 5.1.

Bilo bi idealno do nekih 500kn (manje je bolje). Dakle prvenstveno za gledanje filmova i ponešto glazbe. Ovi zvučnici u plazmi su kriminal:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dolazi mi kolega iz Njemačke.

Što kažete na Edifier R1600T-plus?
Po ovoj cijeni?

Ima li što kod nas dostupno da im može konkurirati? 

I koliko mogu dobiti za svoje Z323 pod garancijom još?

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2013 17:44 (sudy_freak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A čuješ, dobro izgledaju, i imaju dovoljno snage. Računaj da Edifier radi solidne zvučnike, i da za te novce kod nas nema ništa pametno, mislim da je izbor dobar.

Za Z323 možeš dobit 200 kn.

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Evo ovako, ne trebaju mi zvučnici za PC nego za pojačalo Sanyo JA-6120. Stavio sam specifikacije u prilog. Zvučnici bi trebali koštati do 1500 kn, s time da nisu jako veliki.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.11.2013 21:45 (paradajz).

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice