FOB nije obavezan u decku, komandna vozila jesu i bez njih nemres deck napravit. FOB mozes stavit u deck,ali nemora biti vani ako ne zeleis. Na pocetku meča ga mozes poništit kao svaki drugi unit koji je vani (osim CV-a,CV nemozes poništit).
Arti je jak u RD,jači nego je bio u ALB, bitan je. Rocket arty je dobar za stunnanje jedinica i paniku,a tube arty je precision oruzje s kojim snipeas stacionarne mete (moze se i u pokretu mete ali treba puno zganaca jest)
Radar AA imam hotkeyanu i gasim cim vidim SEAD,palim cim me preleti ,tj. nema kut za pucat po meni. Ali AA mreza se niakd ne sastoji samo od Radara,uvijek je dobro naprijed stavit manpadove (jako su efikasni infantry s iglama u igri jer imaju 70% accuracy)... Mrezu AA se naucis radit s vremenom. Dobro je imat i par CAP aviona uvijek u zraku jer imaju dobar air detection (nemos vidit nadolazece protivnicke avione ako ih ne spottas na vrijeme,a to mogu samo high end avioni s svojim radarima.).
Ovo što ti ej došo s boka ili s traga,najveca vjerojatnost je da ti je proso po strani mape ,kroz sumu s nekim infantryem ili je jednostavno s helicem rushao jednu stranu,sve iskipao na čistini i došao ti do baze ili gdje već. Strane uvijek pokrijes s recon helićem,par jeftinijih AA i sa recon unitsima ili sapperyima.
Helici mogu biti problem ali kako igras u Red Dragonima imas odlicno rješenje protiv njih,ima onaj hebački kineski helić koji ima napredniju varijantu igle na sebi,protiv drugih helica, bez njega živit nemožeš. Čudno je što Rusi nemaju takvo nešto tj. imaju Akulu koja košta 150 -.-'.
Avioni su učinkoviti,jako učinkoviti protiv helića. Ovisno koji avion. Avione treba microat jako puno doduše,vecina igraca zaboravi na to i bezveze leti po krivim putanjama,ja ih uvijek microam da se evacaju tamo gdje ja želim i da dodju iz smjera koji je siguran.