Hm problem sa ovim topicom je što ljudi (a među njima i ja) vjerojatno neznaju od kuda početi. Priznajem da moj gamerski život nije počeo (kao kod drugih) u vrijeme ZXSpectrum-a (vjerovatno što u to vrijeme ni lizalicu nisam mogao držati:)) već u vrijeme razvoja konzola. Bile su to Terminator, FirstAustria i Nitendo konzole a igre koje su me fascinirale su bile legendarna Contra, StreetFighter ili ludi KillerInstict. Onda je došla plejka pa tek onda kralj situacije - komp. Ono što mi najviše nedostaje iz "davnih vremena" su definitivno LAN partije RedAlerta, UT-a i sl. Sad čovjek više stvarno nema vremena da skupi frendove i da "raspale jednu" preko čitavog vikenda.Šteta.
Street Rod
http://www.abandonia.com/en/games/177
Meni najbolja igra ikad, a i žalosno je što danas skoro pa nitko nije napravio nešto takvo...
Nisam neki veliki igrač ali ove dvije su jedine koje sam igrao duže vremena:
nekad Comodore64 - Elite
sad PC - Settlers III
Sid Meier's Alpha Centauri
http://en.wikipedia.org/wiki/Sid_Meier's_Alpha_Centauri
to je jedina igra koja me uzela do koske, doslovce mjesecima...
fantasticna igra...
ali i half-life lanovi su me shebali ali i skolu :)
Nikad neću zaboraviti kad sam prvi put igrao igru u prvom licu. Tada nisam znao za Wolfa ili Doom. Negdje sam našao demo neke fantasy igre iz prvog lica i probao. Kad se prvi put lik zaletio na mene vitlajući neku sjekiru smrz'o sam se. Tip me živog iskasapio . Od tog trenutka sam se navuk'o, fps mi je najdraži žanr, a još ako je RPG iz prvog lica - milina.
Najjači odgovor na temu "prisjećanje na prošla vremena" WoW!! Fakat kad se sjetim tih vremena eeeee....
Mene uhvati nostalgija na Lighthouse i Dig. Vikinge, Đuku Njuku, onda outlaw, poslje na red dolaze diablo 1, carmageddon 1 u mreži.
Doom 2... jos sam iso u vrtic... Kako sam se usro kad je u onoj prostoriji na kraju prvog nivoa Imp skocio na mene...
Onda Prehistorik 2, Test Drive 2, Tomb Raider, Aladdin...
Od ovih novijih, dafinitivno Far Cry, to je bio jedan od prvih FPSova koji sam ozbiljno igrao, a poslije njega Deus Ex i Half-Life...
Al Far Cry... sta bi dao da ga mogu ponovo prvi put igrati
C&C:Red Alert 2,jednom rjecju divota!!
i recimo baldurs gate...
Orao:) Boulder dash
Commodore 64: The last ninja
Amiga: Dune / Prince of persia
SNES: Super Mario land / Earth worm Jim
PC/DOS: Mortal combat / Doom / Wolfenstein
PS: Final fantasy VII
PS2: Gran turismo 3 / PES / Tekken / Final fantasy IX
Pentium: C&C / Max Payne / NFS / Baldurs gate / Diablo / Civilization
Online: UT
...ima ih puno i svako malo dobijem "taj filing"
one stare RAMBO konzole na kazete - Contra, robocop
Na komodorcu 64 - Zaxxon
PC - total annihilation, half-life, heroji 3, baldur i fallout
PS2: Gran turismo 3 / PES / Tekken / Final fantasy IX
Upravu si.. mislio sam FF X
Prvi Tetris!
I The Wall - verzija Brakeouta (iliti Arkanoida) za Spectrum! Ja bi to sada igrao...
NBA Live 98
Commandos: Behind Enemy Lines + Beyond the Call of Duty + Men of Courage + Destination Berlin
Serijal u kojem sam najviše užvao, donio je orginalan gameplay i ono što svi volimo raditi - ubijati virtualne naciste
Diablo II LOD & Quake 1
Quake II....par puta preden singleplayer i sati i sati multplayera sa ekipom
Zanimljivo, najbolja igra ikad za mene je Mafia, odigrao sam je tri puta. Zanimljivo, zato što sam u principu obožavatelj sasvim drugog žanra igara, točnije trkaćih simulacija. Godinama sam vrijeme provodio uz GP serijal, počevši od legendarnog Geoff Crammond`s Grand Prix 2 iz sredine 90-ih pa do GP4 iz 2002 koju sam prestao igrati tek prošle godine. U zadnje vrijeme, kad je riječ o trkaćim simulacijama, igram sve od SimBin-a(GTR, GTR2, RACE...), sjajnog Švedskog studija koji je po meni duhovni nasljednik legendarnog Microprose-a i G. Crammonda. Nadam se da će još dugo potrajati.
Silent Hill 1 ...... nesto posebno
Far Cry .... nesto predivno
Wolf3D, Prince of Persia, UT, Warcraft 2, Starcraft, Broken Sword, Syndicate Wars, Football Manager (zadnjih par godina) :D
Stonekeep, braca Baldurs gate itd
Bloodwych- c64
Recimo u mom virtualnom životu bilo je 5 era.
1.era - Giana sisters, A.C.E., Pole position, Paperboy ( C16, C64)
2.era - Wings of fury, Toki, Lotus, Mortal combat, Assassin, Doom, Doom 2 ( Amiga, PC )
3.era - era 1. revolucije (3dfx 3d grafika) NFS 1,2 i najbolji 3, Quake 1,2 i 3 , Unreal, UT, AoE 1 i 2, Red Alert, Starcraft, DeusEx i najbolja igra svih vremena Half-Life ( PC ), Crash Bandicot, Silent hill ( PSX )
4.era - era 2.revolucije ( dx9- bump mapping) FarCry, Doom 3, Half-Life 2 (2004. najjača godina novijeg doba), F.E.A.R, STALKER, NFS Most Wanted, Quake 4, Prey, AoE 3, OBLIVION (200 sati igranja)
5.era - dx10, Bioshock, World in Conflict, UT3, i najbolje vizualno iskustvo Crysis
Još sad mi nostalgija suzu pokrene dok se sjetim 3. ere
C64 - Decathlon (koliko samo joystick-a slomih), PC - Heroes Of Might & Magic 3, Diablo 2, Championship Manager 97-98 a danas se slabo igram, nemam više toliko vrimena !
Dobri stari NFS3, Wolf 3D, Doom 1 i 2, Bodyblow, Blues brothers, F117, Heretic, Hexen, Historic 1 i 2.
E, da, zar nitko još nije spomenuo Commander Keen serijal?!?!
Fallout 2,Baldurs Gate 1i 2,Duke nukem 3d,Monkey Island -svaki,Grim Fandango,Warcraft 2,3 ,Red alert,C&C originalni,Planescape Torment,Doom2,Sindicate,Freespace,Diablo 1 i 2,Quake 1 i 2,Medal of honor,Cod 2,Unreal tournament, i to je valjda to ,sto se tice proslih vremena,vidim da neki spominju i novije igre,to svakako ne spada u ta vremena (makar se za 2007 to moze reci).
Doom 2, wolf3d, Commander Keen...
Gran turismo 2... hehehe veteran ;)