Metro:Last light

poruka: 1.148
|
čitano: 210.850
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Evo nakon patcha igra leti na hd 7950 sve very high osim aa te sa tesealizacijom isto na very high i rjetko pada ispod 55..

70 fpsa je average ali je grafa dobro ocana,tako da na kraju optimizacija je vrh.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Metro:Last light
Lopoc kaže...
Kill Frenzy kaže...

probat cu.sta uopce donosi teselacija?

ono što stvarnio mogu reci da igra izgleda ajme super(sto vjerojatno svi znate) i sto je jedna od rijetkih koja opravdava svoje sistemske zahtjeve.jedna od jako jako rijetkih

Uvijek sam skeptičan u vezi ovoga. Mislim da bi 90% ovih novih zahtjevnijih igara moglo bit puno bolje optimizirano uz više truda i želje devova.

Naravno, ali to bi značilo puno više posla, više vremena=više novca. Pa se rokovi skraćuju, a kako im je tržište konzola zanimljivije igre se većinom primarno razvijaju za njih a tek onda prilagođavaju PC-u (najčešće dodavanjem tekstura).

Nažalost, ovakvih primjera je puno. Ovaj mali update za Metro koji je igru PREPORODIO je očit dokaz toga. Uz malo više truda (i novca) može se puno bolje, i moj dojam je da developeri čak namjerno rade nedovoljno optimizirane igre, ne samo što nemaju vremena i dovoljno novca, nego time idu direktno na ruku proizvođačima hardvera. Jer, kada bi neka zahtjevna igra (Crysis, Metro...) letjela na mid-stroju kao što je moj, tko bi onda kupovao jače komponente?   

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
13 godina
neaktivan

Evo ga konacno.. al vrijeme za spavanje sutra posao hehe.

Ihvatih par videa pa okacim sutra dok se kompresuju. Oni su prije prepravljanja FOV za eyefinity.

U medjuvremenu par slika.

Ove prve su sa physx upaljenim, no u dijelu gdje vise ovi fps je pao na oko 25.. sa ugasenim physx nazad na 40tak i kusur stoga...

Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
mirkoj kaže...

Evo ga konacno.. al vrijeme za spavanje sutra posao hehe.

Ihvatih par videa pa okacim sutra dok se kompresuju. Oni su prije prepravljanja FOV za eyefinity.

U medjuvremenu par slika.

Ove prve su sa physx upaljenim, no u dijelu gdje vise ovi fps je pao na oko 25.. sa ugasenim physx nazad na 40tak i kusur stoga...

Loš ti je ovaj format skrina ali eto vidi se nešto.Bome dobro ti je pao fps na 25 s time da imaš zvijerski GPU, sad ne znam u čemu je caka.

Ili je scene pre ..beno urađena da je toliko namučila dvije 7970-ke ili je loša optimizacija ATI drivera kako se priča ?

13 godina
neaktivan

pao je u tom djelu vjerovatno da je trazio malo vise physx.. cim sam ga ugasio skocio je frame rate opet. ATI i physx ne idu tako da.

a format je dobar samo u tim slikama nije bio FOV popravljen.

U ovoj slici je popravljen nisam siguran da li se nakacila i vova neki eror mi je izbacilo nisam bio siguran ni da je post okacen uopste. 

Ovde je ta scena sa ugasenim physx

.edit: a vidim daje i nju okacilo.

sta ti tacno nije uredu za format? na sta mislis nisam siguran. deformacije po stranicama ili?

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 2:21 (mirkoj).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Taj patch koji govorite, on je namijenjen samo AMD taboru je li tako? Skidam nvidia drivere koji navodno poboljsavaju performanse, tako da cu ih nabaciti prije nego pokrenem igru uopste. Ali sad me samo interesuje ovo u vezi patch-a koji se dosta spominje.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
infeqt0r kaže...

Taj patch koji govorite, on je namijenjen samo AMD taboru je li tako? Skidam nvidia drivere koji navodno poboljsavaju performanse, tako da cu ih nabaciti prije nego pokrenem igru uopste. Ali sad me samo interesuje ovo u vezi patch-a koji se dosta spominje.

Patch/update od autora 4A sa Steama definitvno radi, moj prijatelj isprobao sa svojom 7950. Popravlja onu "mrežastu" svjetlost koju sam spominjao, i vraća frameove u "normalu". Dakle - ipak nije kriv ATI već jadni Ukrajinci koji (kako čitam) nisu imali ni za kruh dok su radili igru pa im je tako falilo i podosta hardvera.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
14 godina
neaktivan

Dakle ipak popravlja stvari samo za AMD kartice, nema veze sa Nvidia-om?

16 godina
neaktivan
infeqt0r kaže...

Dakle ipak popravlja stvari samo za AMD kartice, nema veze sa Nvidia-om?

A šta ne valja sa nvidijom, nisam upoznat?

17 godina

u patch nije uvrstena nv zato sto sve skjaka perfektno sa istom ;)

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za sve ljubitelje skakutavih virtualnih sisa, ovo sam sinoć snimio...

SPOILER alert!

I possess a skill to google.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A evo i od mene mali vide u eyefinity. Pocetak samo tako da definitivno nema spoilera.

Ovo sam kasno sinoc na brzinu sklepao nsita posebno. Nakon toga sam sredio i FOV tako daje sad puno bolje.

Physx ubije framove prilicno doduse ne stalno naravno samo tamo gdje ga ima ali utice.

No dobro.

Jos se ceka youtube da podigne i HD i original sve za sad pusta samo do 420p ali pretpostavljam da traje malo dok oslobodi sve rezolucije.

Za single hd monitore vidi se sasvim dovoljno.

Performansama rpilicno zadovoljan ne ide ispod 40fps, stim da sam jos na 13.4 drajverima.

betu .5 necu stavljati dok ne izbace novu da pisu bas da su malo optimizovali za metro :)

A veceras mi gosti dolaze argh.. valjda nece dugo ostati heheheh

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

sta ti tacno nije uredu za format? na sta mislis nisam siguran. deformacije po stranicama ili?

Mislio sam na: skrinovi su preuski a dugački.

13 godina
neaktivan

Pa takva je rezolucija :)

3x HD + bezel 

6048x1080, mora biti dugacko.

na tri monitora kada se razvuce onda sjedne na svoje :)

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
mirkoj kaže...

Pa takva je rezolucija :)

3x HD + bezel 

6048x1080, mora biti dugacko.

na tri monitora kada se razvuce onda sjedne na svoje :)

Dakle to je to {#}

13 godina

Igraš na tri monitora i imaš toliki fps ?

12 godina

Imam MSI gtx 660 ti pe ( OC 12%) . Inst. sam patch za AMD ( update 2) te patch 1.0.0.2. i igra jos vise i bolje radi. Najmanji fps koji sam uspuio dobit bio je 47, a najjveci 98.

Evo sad ju 2x prolazim al na hardcore. FPS mi se kece oko 58-70.  

Igram sve very high sa tessellation very high, 1920x1080, physic ON , AF x 16, jedino SSAO off

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Sandro HR Zagorje kaže...

Imam MSI gtx 660 ti pe ( OC 12%) . Inst. sam patch za AMD ( update 2) te patch 1.0.0.2. i igra jos vise i bolje radi. Najmanji fps koji sam uspuio dobit bio je 47, a najjveci 98.

Igram sve very high sa tessellation very high, 1920x1080, physic ON , AF x 16, jedino SSAO off

To je jako dobar fps na tim postavkama.

Daj nam koji skrin.

17 godina
Sandro HR Zagorje kaže...

GTX 650 Ti - nakon zakrpe također porast preformans...

Very High/Tesellation Normal/Advanced Physx On/AF x16/SSAA Off/1080p

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 12:15 (doktor1).
12 godina

Igra radi super za moj ukus.Znaci full reza

bez onih djidjimidja teselacija i onih

gluposti.I ovako ljepo izgleda.

Ja zadovoljan.

Moj PC  
1 2 hvala 0
12 godina
neaktivan

Dovrsio Last Light na hardcore (znamo zasto nije ranger mode...)

Kategorija must play igara, ali naravno svi to vec znate...

Jako dobar nastavak, jedino sto mi smeta - previse ljudi, premalo tame, samoce i premalo (nimalo) librariana...nemam onaj osjecaj straha i nesigurnosti iz 2033...a upravo zbog tog mi je 2033 bio poseban...survival fps u pravom smislu rijeci...

Last Light je odlican, ali nekako nisam osjetio onu "survival"/"horror"/"macabre" atmosferu....ali zato me zabavilo ciscenje one gas maske cijelim putem {#}

ali nesto nisam upratio...ona scena na pocetku kada Artyom pobije svoju ekipu oko logorske vatre, sto, kako, zasto? puno vremena sam u komadu proveo igrajuci zar je moguce da sam previdio objasnjenje? ako ga ima uopce?

sad ce replay svakako...ciljat cu na good ending..

Google Search Is Your Friend
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 12:19 (lazy_punk).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Evo instalirah i ja igru. Imam problem. 10 FPS-a kad je low a 10 FPS-a kad je very high. Sta da radim? Igra nije orginal I kako se aktivira onaj fajl za promenu DirectX-a?

EDIT: I da li se onaj mousn blur, kako se vec zove moze iskljuciti na OFF preko onog fajla, jako mi smeta ocima, na Far Cry 3 je bila opcija da se stavi na Off i sve mi je lecelo na very high.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 12:31 (Comi123).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
lazy_punk kaže...

zar ima vise razlicitih zavrsetaka igra?

12 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...
lazy_punk kaže...

zar ima vise razlicitih zavrsetaka igra?

imas 2 zavrsetka....

koji ce ti bit ti ovisi dosta faktora....spare/kill kad si imao izbor, jesi spasio onu djecu i zenu, koliko si ljudi ubio, koliko knock out i sl.....

ugl ako nisi pokazivao milost i sazaljenje, neces ga dobit na kraju...

Google Search Is Your Friend
12 godina
protjeran
Comi123 kaže...

Evo instalirah i ja igru. Imam problem. 10 FPS-a kad je low a 10 FPS-a kad je very high. Sta da radim? Igra nije orginal I kako se aktivira onaj fajl za promenu DirectX-a?

EDIT: I da li se onaj mousn blur, kako se vec zove moze iskljuciti na OFF preko onog fajla, jako mi smeta ocima, na Far Cry 3 je bila opcija da se stavi na Off i sve mi je lecelo na very high.

Pa imaš u video opcijama disejblanje Moušn blura..sasvim normalno..

17 godina

Malo čitam na službenom forumu da Normal Hardcore ispada teži od Ranger Hardcore, (defintivno je teže od Ranger Normal)

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Malo čitam na službenom forumu da Normal Hardcore ispada teži od Ranger Hardcore, (defintivno je teže od Ranger Normal)

Nije..ranger normal je teži.

14 godina
neaktivan
Comi123 kaže...

Meni osobno motion blur daje realističniji izgled u igrama i stvarno ne kužim kako nekome može smetat...šta se

tiče fpsa moraš imat patch da bi mogao normalno igrat u dx11,ili promjeni u dx9 preko fajla a to sve imaš

objašnjeno na netu.

17 godina
ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
redneck kaže...

Pa imaš u video opcijama disejblanje Moušn blura..sasvim normalno..

E nema. Samo ima ili "low" ili "normal", opcija OFF nema.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice