DayZ (standalone)

poruka: 7.754
|
čitano: 1.058.961
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
DayZ (standalone)

Odličan video, dobro je što nisu sve pokazali odmah pošto mislim da je prerano. Vidim sve što je meni bilo nedostatak sada će doraditi pogotovo loot spawn,bugovi,inventory,kustomizacija...Samo mi se čini da će potrajati dok igra bude završena da izađe van.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 9:23 (thechosenfreak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
DayZ (standalone)

Headbob i motion blur su katastrofa. Nadam se da će se moć isključiti. Osim toga, apsolutno ništa nisu pokazali, mogao se ovaj video napraviti i u modu (osim main screena) i nitko nebi ništa primjetio :) Nadam se da se varam...

1 2 hvala 0
15 godina
Re: DayZ (standalone)
SebaOS kaže...

Headbob i motion blur su katastrofa. Nadam se da će se moć isključiti. Osim toga, apsolutno ništa nisu pokazali, mogao se ovaj video napraviti i u modu (osim main screena) i nitko nebi ništa primjetio :) Nadam se da se varam...

Poanta ovog video nije bila prezentacija zbog nedovršenosti. Nisu ni inventory čak pokazali, a i sam je rekao da su preko servera neke stvari maknuli da ostanu iznenađenje za kasnije. Ovo je više bilo objašnjenje što im je prioritet kao struktura servera,loot,itd... Motion blur će se moći maknuti i takve stvari. Dodali su slider za fov također. Što je odlična vijest pogotovo tko igra u prvom licu. Također novi otok koji će biti dodan u mapu, dodavanje močvara na mapu, kustomizacija odjeće nije baš sitnica koja se može modat samo tako. Nadam se da ću sljedećem videu malo više reći o samoj kustomizaciji oružja,zarazama i takvim stvarima.

Vjerovatno i zombije nisu namjerno pokazali jer i sami još rade na tome.

13 godina
DayZ (standalone)

Ona Swamp područja me neodoljivo podsjećaju na neke lokacije u Stalker igri...

Ubi bene, ibi patria.

1 0 hvala 0
15 godina
Et_Tu_Brute? kaže...

Ona Swamp područja me neodoljivo podsjećaju na neke lokacije u Stalker igri...

Istina, meni odmah na prvu podsjetilo. Što je odlično za atmosferu :) I ima malo mračniji ton nego arma2, bilo bi odlično kada bi pokazali kasnije noćni gameplay pošto se vidi da su osvjetljenje doradili.

16 godina
DayZ (standalone)

Mogu reći da sam nekako ražočaran.

Pa pobogu ta je igra već trebala bit vani. Ubacili u stari mod novi inventori, par novih zgrada, malo odjeće i par novih objekata (nove kuće, otok, swamp) i to je to. Igra praktički izgleda isto kao i trenutni dayz.

Svi nešto pričaju "vidi kako je lijepo nebo" i take stvari. Šišaš nebo kad je to praktički ista mapa s par novih stvari.

I njima za inventori, obleku i par novih zgrada u koje se može ući treba toliko vremena (6 mjeseci ?) {#}

Nisam zadovoljan s ovime što su do sada prikazali.

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 15:49 (AmonZero).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
AmonZero kaže...

Pa pobogu ta je igra već trebala bit vani. Ubacili u stari mod novi inventori, par novih zgrada, malo odjeće i par novih objekata (nove kuće, otok, swamp) i to je to. Igra praktički izgleda isto kao i trenutni dayz.

Svi nešto pričaju "vidi kako je lijepo nebo" i take stvari. Šišaš nebo kad je to praktički ista mapa s par novih stvari.

I njima za inventori, obleku i par novih zgrada u koje se može ući treba toliko vremena (6 mjeseci ?) {#}

Nemojte ni očekivati da ce se ista mjenjati po tom pitanju.

Gameplay ce biti isti ko u modu, samo ce zamjeniti neke nedostatke Arme i to spakirati u standalone i koliko sam skuzio sve to ispolirati da ti, npr. nepukne noga kad prolazis kroz vrata...

I ja sam se sinoc pitao da koi k.... toliko rade, nebi da 3 čovjeka rade na igri a ne cijeli studio. Al valjda znaju sto rade....

| ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Social Club: vandal_zd | Play withSIX/DayZ mod: VandaL | RaceNET: VandaLzd
13 godina
DayZ (standalone)

I mene su razocarali, pumpa neki hype sa ovime a vec je mogo izbaciti Alphu za 10$ i imo bi svakodnevni testing i update.ove vec je mogla igra biti prakticki gotova. Ovaj video pokazuje da ovo nece jos kojih 3-4mj. Posto nece pokazati inventory, nece pokazati vozila, kako rasarafiti potrgana vozila i tako. Koliko vidim jedino je promijenio mjesta spawna itema i uveo odjecu koja je perfektan dodatak ali ipak vec je trebalo biti vani po meni. Predugo ceka, ljudi ce poludit. Isti slucaj ko i GW2.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
DayZ (standalone)

Rekao je da je maknuo neke stvari za video kako bi nas iznenadio kasnije.

I ako če ispraviti SVE bugove koje je dayz imao, onda me ni ne čudi što im treba toliko dugo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
DayZ (standalone)

Nije DayZ toliko bugova imo, koliko je to sami mod. Dakle nije igra ko igra nego mod i ocekivano da ima bugove. Pretjero je sad sa ovim. Out when it's finished - A.T.A - 2016

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
DayZ (standalone)

Odlično je što su uzeli vremena da naprave sve kako treba. Da su izdali igru sada onda bi se većina žalila da je nisu dobro sredili. Kada ju idu srediti i treba vremena onda presporo rade na igri. Mislim da imaju oni poprilično puno posla otkad su krenili sa ovim projektom. Ovo će izvana biti ista igra, možda malo uljepšana i sa par novih stvari, ali engine je dosta prerađen te samim time imaju velik potencijal kasnije kroz steam raditi čuda.

Kladim se da više stvari koje su nove uopće neće spominjati jedno vrjeme dok ih ne dorade kako treba. Morate biti naivni ako mislite da će ovo biti samo sređen dayz mod bez novih stvari u igri. Ja sam isto nestrpljiv i jedva čekam zaigrat,ali bolje da naprave kako treba.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
AmonZero kaže...

Nije sve u "vizualnom", to je potpuna nova igra samo sa istom idejom, a da su radili novu mapu koja bi upola bila dobra kao ova, onda nebi do ljeta igra izašla.

Ako je vama glavni problem u DayZ-u kako ona izgleda onda stvarno...

Sasvim novu arhitekturu treba (je trebalo) sagraditi, BMK kako će izgledati, samo da bude optimizirana i da se bugovi i glitchevi mogu popraviti kako treba kad se pronađu, i sama sposobnost sa zaštitom od hackera je odlično, sve ostalo je sekundarno i može se ubaciti naknadno bez vecih problema... Ako ste očekivali Crysis nivo grafike na mapi od +220 kilometara mape onda će te se razočarati.

A i sam sam očekivao da će do sada igra već izađi, al jbg...

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 16:50 (Et_Tu_Brute?).
14 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

I mene su razocarali, pumpa neki hype sa ovime a vec je mogo izbaciti Alphu za 10$ i imo bi svakodnevni testing i update.ove vec je mogla igra biti prakticki gotova. Ovaj video pokazuje da ovo nece jos kojih 3-4mj. Posto nece pokazati inventory, nece pokazati vozila, kako rasarafiti potrgana vozila i tako. Koliko vidim jedino je promijenio mjesta spawna itema i uveo odjecu koja je perfektan dodatak ali ipak vec je trebalo biti vani po meni. Predugo ceka, ljudi ce poludit. Isti slucaj ko i GW2.

koliko bi igrao tu "Alphu" prije nego bi tražio refund? očito je da se boje sudbine koja je zadesila WarZ i zato su igru odgodili.

iskreno, odmah mi je bilo čudno zašto Rocket toliko pljuca po WarZ-u, umjesto da mu bude drago da mu je glavni konkurent doživio popriličan fijasko. nakon svega, jedini zaključak je taj da su imali u planu izbaciti igru van u sličnom obliku u kakvom je WarZ izbačen, i da su se, nakon što su vidjeli što se desilo sa WarZ, sasrali pa su odgodili release na neodređeno vrijeme.

13 godina
DayZ (standalone)

Ne moze biti gora od WarZ.a a od moda je sigurno bolja.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AmonZero kaže...

A ponovno pisanje nekih osnovnih dijelova engine o kojem govore već par mjeseci je pretpostavljam nešto što se da napravi u par sati? Dal uopće shvaćaš da recimo ovakvi komadi odječe do sada nisu mogli postojati i da je to potpuno nova stvar koju treba programirati od nule. Kao i oružja koja se mogu prilagođavati ili novi AI... Također micanje i prilagođavanje koda koji DayZu samo stvara probleme je također pol sata posla. Prebacivanje svih važnih odluka na server da bi se zaustavili hakeri je praktičku promjena jednog falsea u true, pa to svi znaju... Ili prilagođavanje svih novih zgrada novom spawn sistemu i određivanje pravila po kojem će se stvari pojavljivati. A i novi sustav spawna zombija je cca pet minuta posla... Bez da dalje nabrajam, zbilja nema ništa novoga. Jeb*š tih par zgrada i novu trenirku...

Zvonzi kaže...

koliko bi igrao tu "Alphu" prije nego bi tražio refund? očito je da se boje sudbine koja je zadesila WarZ i zato su igru odgodili.

iskreno, odmah mi je bilo čudno zašto Rocket toliko pljuca po WarZ-u, umjesto da mu bude drago da mu je glavni konkurent doživio popriličan fijasko. nakon svega, jedini zaključak je taj da su imali u planu izbaciti igru van u sličnom obliku u kakvom je WarZ izbačen, i da su se, nakon što su vidjeli što se desilo sa WarZ, sasrali pa su odgodili release na neodređeno vrijeme.

Sr*o je po WayZu zbog sličnog imena jer su na kraju neinformirani ljudi prolazili njemu u RL i njega krivili za WarZ. Zbog čega se povukao iz javnosti na par tjedana.

A odgodu su najavili još u jedanaestom mjesecu 2012, znači prije izlaska WarZa. I također ne moraš izvoditi nikakve zaključke kad su razlozi ovolike odgode javno rečeni:

Put simply, DayZ Standalone isn’t here because we had the chance to go from making a game that was just the mod improved slightly, packaged simply, and sold - to actually redeveloping the engine and making the game the way we all dreamed it could be. This blew any initial plans we had dictated to pieces.

Why do they call him the Bullet-Dodger? 'Cause he dodges bullets, Avi.
14 godina
neaktivan
ZC_Someone kaže...

Sr*o je po WayZu zbog sličnog imena jer su na kraju neinformirani ljudi prolazili njemu u RL i njega krivili za WarZ. Zbog čega se povukao iz javnosti na par tjedana.

A odgodu su najavili još u jedanaestom mjesecu 2012, znači prije izlaska WarZa. I također ne moraš izvoditi nikakve zaključke kad su razlozi ovolike odgode javno rečeni:

Put simply, DayZ Standalone isn’t here because we had the chance to go from making a game that was just the mod improved slightly, packaged simply, and sold - to actually redeveloping the engine and making the game the way we all dreamed it could be. This blew any initial plans we had dictated to pieces.

ne znam, ja sam dobio takav dojam. možda više zbog foruma ovdje, jer sam dobio dojam da igra samo što nije izašla. a onda odjednom iz vedra neba paf - odgođena na neodređeno. imam osjećaj da bi igra puno prije izašla da WarZ nije dočekan kako je dočekan.

iskreno, da sam na njegovom mjestu, slavio bi radi onoga što se desilo WarZ-u.

13 godina
DayZ (standalone)

A zasto slaviti igru koja je mogla biti dobra ali njihov ego i zelja za novcem ih je unistila. WarZ je nista drugo nego cista pljacka. Obecano ne dobiveno i to je to. 

Igra nije odgodena zbog WarZ.a. Odgodena je prvo zbog one dvojice u grckoj, pa ono shranje sa Rocketom kad je otiso na 2-3 tjedna. Dakle racunaj, to je tocno tih 1-2 mjeseca kolko im je trebalo da naprave alpha. Jbg dogodilo se sta se dogodilo i to je to. Vrijedi cekati ovakav naslov. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

A zasto slaviti igru koja je mogla biti dobra ali njihov ego i zelja za novcem ih je unistila. WarZ je nista drugo nego cista pljacka. Obecano ne dobiveno i to je to. 

Igra nije odgodena zbog WarZ.a. Odgodena je prvo zbog one dvojice u grckoj, pa ono shranje sa Rocketom kad je otiso na 2-3 tjedna. Dakle racunaj, to je tocno tih 1-2 mjeseca kolko im je trebalo da naprave alpha. Jbg dogodilo se sta se dogodilo i to je to. Vrijedi cekati ovakav naslov. 

nisam rekao da bi on trebao slaviti igru zato jer je dobra i uspješna, nego zato jer se oko nje stvorila rijetko viđena negativna atmosfera, drugim riječima fijasko WarZ-a otvorio je put ka uspjehu DayZ standalone-u. zato kažem da bi trebao slaviti ono što se desilo WarZ-u. btw, tebi pljačka, meni zabava, ali eto, nije mjesto za to.

gle, takav sam ja dojam dobio. nekoliko stranica prije, oko Božića, nagađali ste da će igra izaći kroz koji dan/tjedan. kako sada stvari stoje, igre neće biti još neko neodređeno vrijeme. moj je dojam da se boje onoga što se desilo WarZ-u. uostalom, prvo ih popljuješ kako predugo čekaju, kako si razočaran, kako se pumpa bezveze hype, a onda ih opravdaš rečenicom kako vrijedi čekati?

13 godina
DayZ (standalone)

A hebote sta ti se moram objasnjavati. Predugo cekaju za alphu. Ali igru ko igru vrijedi cekati. Isto kao i sta se isplatilo GW2 cekati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nhf, samo si mi se činio malo kontradiktoran. :)

13 godina
Zvonzi kaže...

rečenicom kako vrijedi čekati?

Što bi trebao reći? Nema druge nego čekati, osim ako se stvarno stvarno razočarao u zadnje vrijeme sa igrom pa ono, reče si "hebeš to, to mi se ne isplati čekati... :)

Ubi bene, ibi patria.
14 godina
neaktivan
Et_Tu_Brute? kaže...
Zvonzi kaže...

rečenicom kako vrijedi čekati?

Što bi trebao reći? Nema druge nego čekati, osim ako se stvarno stvarno razočarao u zadnje vrijeme sa igrom pa ono, reče si "hebeš to, to mi se ne isplati čekati... :)

ma kužim, samo mi je ispalo malo kontradiktorno. koga interesira, naravno da će čekati. :D

16 godina
DayZ (standalone)

Reče Rocket danas an redditu:

Virtually everything that existed in ArmA2 is being reworked. A quick summary of what is being done right now:

• New Skeleton and animations. Completely done again from scratch. The previous rig was a decade old. All these animations are to be motion captured from scratch again. This is a long term project, but the first results will be seen with zombies relatively soon. This is a big deal. Any animators out there will no just how much of a change this will make.

• New Zombie AI. As noted this is being worked on at the moment. First step has been getting zombies to run inside, which looks great

• Entirely new weapons. Every weapon and item in standalone is being redone. The new AK is the first weapon and it looks amazing. It also features a number of attachments.

Nothing is just copied over from the mod. I can't think of a single asset that has not been reworked and redeveloped so far, everything is being made better, more optimized, or something like that.

DayZ development lesson for the day: Zombies that can run inside are VERY scary

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2013 17:54 (AmonZero).
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
DayZ (standalone)

To mi je preglupo da zombie trci. U niti jednom filmu zombie nema abnormalne sposobnosti sprinta. Oni su spori i nezgrapni, njihova jedina premoc je u kolicini. Dakle treba sloziti onako horde da hodaju duz mape i to je to. I ako se vec ulovi za tebe on ne pusta. Ovo su gluposti, sta rade sa tim trcanjem. Opet ce se zombi zaletavat u tebe i doslovno letit.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
SimeKZ kaže...

To mi je preglupo da zombie trci. U niti jednom filmu zombie nema abnormalne sposobnosti sprinta. Oni su spori i nezgrapni, njihova jedina premoc je u kolicini. Dakle treba sloziti onako horde da hodaju duz mape i to je to. I ako se vec ulovi za tebe on ne pusta. Ovo su gluposti, sta rade sa tim trcanjem. Opet ce se zombi zaletavat u tebe i doslovno letit.

Ima u the walking dead serijalu, tamo trče :) No što se tiče zabave mislim da će naći nekakav balans, sigurno neće svi zombiji moći sprintati kao bolt ali ipak treba igru napraviti da bude poprilično teško preživjeti. Da bude napokon pravi survival.

13 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

neznan zasto al malo mi se nesvida to sta ce zombiji moc trcat kroz kucu,neces se moc nigdi sakrit,bilo bi dobro da dodaju ka neka mista di se mos sakrivat od zombija neke bunkere ili nesto

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

A vjerovatno će dodat opciju da zombiji ne mogu prolazit korz vrata i zidove kao što se sad nekad dogodi. I mal mi je glupo što se mogu na ljestve penjat {#}

13 godina
thechosenfreak kaže...
SimeKZ kaže...

Ima u the walking dead serijalu, tamo trče :) No što se tiče zabave mislim da će naći nekakav balans, sigurno neće svi zombiji moći sprintati kao bolt ali ipak treba igru napraviti da bude poprilično teško preživjeti. Da bude napokon pravi survival.

Walking dead i pratim. Ali oni ne sprintaju kao sada. Da im ne mozes ako se ne sakrijes pobjec, to su gluposti. A i dok pogledas sad kraj 2 i pocetak trece sezone. Veca su prijetnja zivi nego mrtvi. Mrtvog bacis na pod i zatuces. Ovaj te roka zato jer imas bolje skloniste od njega. Treba se okrenuti vise PvP.u survival, pa hoce nek napravi ''bandu'', ko hoce solo, a ko zeli harati okolo. To je prava apokalipsa i prezivljavanje. 

17 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Dal si razmišljao kakva konfiguracija bi ti trebala da u igru stave horde sporih zombija koji bi bili bar nekakva prijetnja?

Lol, ali uostalom tebi ama baš ništa ne paše... Si razmislio možda da se ostaviš igara i gotovo?

PeTaR_HR kaže...

neznan zasto al malo mi se nesvida to sta ce zombiji moc trcat kroz kucu,neces se moc nigdi sakrit,bilo bi dobro da dodaju ka neka mista di se mos sakrivat od zombija neke bunkere ili nesto

Možda to napokon natjera igrače da zombije shvate ozbiljno i počnu surađivati. A ne da opet imamo deadmatch u kojem su zombiji dio pejzaža...

SimeKZ kaže...

...Treba se okrenuti vise PvP.u survival, pa hoce nek napravi ''bandu'', ko hoce solo, a ko zeli harati okolo. To je prava apokalipsa i prezivljavanje. 

Znači u principu možeš slobodno početi igrati Wasteland ili nekakav drugi team deadmatch jer ono što Rocket od početka želi od DayZa nije igra za tebe ;)

Why do they call him the Bullet-Dodger? 'Cause he dodges bullets, Avi.
13 godina
DayZ (standalone)

Ajde mi prestani pricat sta je za mene a sta nije. Sta glumis pamet neku. Pa jel nije tako u svakom zombie filmu mozda ? Daj prvo razmisli nego sta nest' napises.

Moj PC  
0 5 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice