Bioshock Infinite

poruka: 809
|
čitano: 162.008
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Predstavljen Bioshock Infinite, Bioshock Infinite 10-min trailer, Grad u oblacima
16 godina
neaktivan
Re: Bioshock Infinite

SPOILER: Ovo je dilema o završnici igre! Ako još igrate - preskočite!

Bez imalo želje da ikome smetam (sada ne "spamam" nego opisujem vlastiti dojam apstraktnog svršetka igre!), sada kada sam prespavao i malo mi se slegli dojmovi moram reći da sam malo razočaran krajem - jest maštovit ali je totalno nelogičan. Dolazimo do dva paradoksa - ako ubijamo sebe u budućnosti, kako smo i zašto uopće došli do točke u kojoj sebe ubijamo - jednostavno ne bi bilo moguće uopće DOĆI do te točke! Ili da pojednostavim: ako je sve svršeno u jednom dijelu vremena i PONIŠTEN POČETAK, kako je moguće da on uopće kreće na tu ekspediciju? To je ono prvo nelogično/apsurdno što mi je zasmetalo.

A drugo je, ako je sve to moguće, da Elizabeth/Ann u stvari ima Božje sposobnosti. Ma koliko se mi trudili njene moći objasniti jednostavnim prelaskom iz jedne u drugu dimenziju, ono što je ona radila jest - kreiranje i mijenjanje dimenzija, sudbina i stvarnosti te je imala mogućnost momentalnog sagledavanja SVIH dimenzija i odluka (a tu dolazimo i do još jednog problemčića - ako je znala sve, kako to da nije odmah znala da joj je De Witt/Comstock otac?). A to je smiješno objašnjavati tek prelaskom iz jedne u drugu dimenziju. 

A ako je sve otpočetka postojalo - sve verzije, onda ni jednu nije moguće uništiti jer - sve oduvijek i zauvijek postoje. Znači, nema vremena i sve su samo linije "kretanja", ali sve su linije vječne/bezvremenske pa su stoga i NEUNIŠTIVE. Odnosno, može ih promijeniti samo Tvorac.

Zaključak: Kao ideja sve je ovo na prvi pogled maštovito, ali ako malo bolje razmislite, shvatit ćete da je teorija poprilično šupljikava i apsurdna. 

Ipak, priča koju su implementirali idejom odskače od mnogih koje sam do sada odigrao. Barem nas malo tjera na razmišljanje :-)) Eto, zbog toga ispravljam svoj dojam o igri i dajem joj 7.

I s ovim uistinu završavam svoje pilanje po ovoj osrednjoj igri. Sad možete mirne duše guštati :-))

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 16:39 (Danyel).
16 godina
Bioshock Infinite

Hvala na spoileru, neki nisu jos presli igru.

Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
Bioshock Infinite

Danyel, daj stavi pod spoiler što si napisao...

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Bioshock Infinite

Strašan je stvarno...Strašan!!

Sada je i neki astrofizičar koji razumje postojanje života u svemiru... Ken Levine i ekipa rade na kraju četiri mjeseca, ali ti si im objasnio u jedno popodne... A još da ovo nije igra... A još da se koristi opcija spoiler...

I nakon toliko pilanja, prijava, brisanja njegovih komentara i kartona zbog jednog te istog on mora u zadnjoj rečenici nastavit istim tonom!?

Pa dao bi ti suspenziju od tri mjeseca jer očito ti neide iz guzice u glavu da si ekstra naporan i da samo spamaš ovu temu sa svojim subjektivnim viđenjem igre koje uoprno forsiraš pod - "to je tako, ja sam u pravu"!!

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 9:39 (doktor1).
Moj PC  
6 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bioshock Infinite

Ma trolla bezveze..

Nek mi kaze koja to igra jos ima ovako snaznu pricu i karakerizaciju da budi u tebi sve moguce osjecaje..

Ti si se frende pre jako fokusirao na to svoje nalazenje gresaka da si na kraju sam sebi upropastio jedno jedinstveno iskustvo.

U prijevodu...ocito postajes stari prdonja kojem nista ne pase..

Covjece svi je hvale i svima je za deset al to si jednostavno upogonio taj svoj mozgic da trazi nedostatke..nista nije savrseno, pa tako nije ni infinite. Ali brate, nije igra pobrala takve ocjene zato kaj ima grafiku ko crysis i zato kaj su poligoni na mjestu. Zna se zas je pobrala takve ocjene, zbog maste, detalja i price...a ti si svoju mastu ocito ostavio u ormaru dok si igrao il to covjek jednostavno gubi nakon tridesete, a igru si proletio da detalje nisi ni vidio?

Reci mi, koja od novijih igri je bolja od ovog?

Battlelog ~ UrbanFsk
Moj PC  
6 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lovac kaže...

Danyel, daj stavi pod spoiler što si napisao...

I on stavi 'SPOILER' , Isuse koji tip... {#}

Uz svo tvoje preseravanje, sad si mi uništio i igru otkrivajući kraj.

Marš u tri znaš i sam koje i čije {#}

Something witty.
16 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...

Ma trolla bezveze..

Nek mi kaze koja to igra jos ima ovako snaznu pricu i karakerizaciju da budi u tebi sve moguce osjecaje..

Ti si se frende pre jako fokusirao na to svoje nalazenje gresaka da si na kraju sam sebi upropastio jedno jedinstveno iskustvo.

U prijevodu...ocito postajes stari prdonja kojem nista ne pase..

Reci mi, koja od novijih igri je bolja od ovog?

Fora je u tome što greške i ne postoje, nego on ne razumije. Mental capacity, I guess (no hard feelings Danyel, premotaj film, sve ima savršeno smisla).

13 godina
neaktivan
Bioshock Infinite

Sad derem na 1999 i mogu reći da su Handymanovi dosta zahtjevni, al ima se lijek i za to. Charge upgrejdan da uzrokuje kratki invincibility nakon aktivacije - stanem pokraj zaliha soli i ponavljam kombinaciju: jedan charge u handya, sačmarica u srce, charge, sačmarica, pokupi sol i handy pada :D

Fora je i dio obleke koj ti daje invincibility nakon što pojedeš nešt (traje cca 5s, možda i dulje) - stanem na otvorenom pokraj hrpe prosipanih jabuka i sredim 5 čovaca i jednog patriota.

Zasad nisam previše koristio vrane i onu vodu - dal ima itko tko je i kakva su njegova iskustva, kak ih najbolje iskoristiti?

btw netko je napisao da na 1999 nema para niti lockpickova - sad sam kod groblja lady comstock i imam u zalihi cca 20 lockpickova (sve sam obišao tak da sumnjam da sam fulao neka vrata/sef), a para možda i više nego na hard (skužio sam da possession + vending machine daje pare :P)

mislim da će sad biti pravi izazov sredit lady comstock (the siren)

igra je inače, kao i inception, čak i bolja kada se prolazi po drugi put :D

let's put a smile on that face
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Danyel kaže...

Praviš se pametan, a ne znaš ni spoiler koristit{#}

I daj prekini više s glupostima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 15:17 (Praetorian1).
16 godina
neaktivan
whysoserious kaže...

Sad derem na 1999 i mogu reći da su Handymanovi dosta zahtjevni, al ima se lijek i za to. Charge upgrejdan da uzrokuje kratki invincibility nakon aktivacije - stanem pokraj zaliha soli i ponavljam kombinaciju: jedan charge u handya, sačmarica u srce, charge, sačmarica, pokupi sol i handy pada :D

Fora je i dio obleke koj ti daje invincibility nakon što pojedeš nešt (traje cca 5s, možda i dulje) - stanem na otvorenom pokraj hrpe prosipanih jabuka i sredim 5 čovaca i jednog patriota.

1. Zasad nisam previše koristio vrane i onu vodu - dal ima itko tko je i kakva su njegova iskustva, kak ih najbolje iskoristiti?

2. btw netko je napisao da na 1999 nema para niti lockpickova - sad sam kod groblja lady comstock i imam u zalihi cca 20 lockpickova (sve sam obišao tak da sumnjam da sam fulao neka vrata/sef), a para možda i više nego na hard (skužio sam da possession + vending machine daje pare :P)

mislim da će sad biti pravi izazov sredit lady comstock (the siren)

igra je inače, kao i inception, čak i bolja kada se prolazi po drugi put :D

1. Voda je dobra tek unaprijeđena, i najviše pomogne ako hoćeš jednog ili dvojicu odgurnuti jednostavno s platforme (iako je za to Bucking Bronco + pucanj iz sačmarice odličan, možda čak i efikasniji, zavisi od situacije, ima li ih previše oko tebe) ili jednog privući i raskomadati ga u četir oka.

2. Mislim da znaš zašto imaš toliko lockpickova "MINOR SPOILER" - u banci ima puno onih torbi sa po 3 lockpick-a u svakoj. Naletio sam na 4 takve + sa strane.

Btw, stavi spoiler ( SPOILER ALERT ) kod ovoga vezano za Lady Comstock, neki možda nisu stigli, a ne žele si ništa pokvariti. A taktiku koju ti preporučam je stavljanje +25% sight and recoil/aim. Njega stavi zato što ćeš imati tear za otvoriti, a on će ti dati snajper i zalihu municije (prilično dovoljnu za njeno likvidiranje, pa čak i u 1999 modu, naravno uz podrazumijevanje 3 out of 4 critical shota, + 'Liz će te opksrbiti dotičnom). Hit and run uglavnom, vidio si i prvi put sam da imaju 3 mjesta za sakriti se privremeno. E da, čini mi se da imaju dvojica ljudova koji bacaju granate, pa njih prve ubij, jer njih ne može vratiti iz mrtvih.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 15:23 (4ucker).
12 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...

Ma trolla bezveze..

Ti bi se triba ostaviti igara {#}

U posljednje vrime za igre se forsira stalno "Ima dobru priču". A šta je to dobra priča? I zašto bi priča tribala biti važna u igrama.

Eto meni u Portalu 2 najbolja priča, nešto se tu i tamo pojavi ali nikad se ne nameće i ne smeta inače vrhunskom gameplayu.

A šta se tiče Bioshocka općenito, meni nikad to nije bila neka vrhunska igra (bemti, nišan mi zauzima pola ekrana) i nije mi jasno zašto je toliko hvale. Šta se tiče pucačina FarCry je zakon, em lip okoliš, em dobra atmosfera, em ravnopravni i raznoliki suparnici te neka "trash" priča tek tako da se napravi mala pauza između napucavanja.

A šta se tiče samog okoliša u Bioshocku, pa izgleda baš ped..... , samo da su onaj ženski lik zaminili nekim muškim - to bi baš pristajalo toj igri{#}

15 godina
neaktivan
avavmijau kaže...
Sale_ds kaže...

Ma trolla bezveze..

U posljednje vrime za igre se forsira stalno "Ima dobru priču". A šta je to dobra priča? I zašto bi priča tribala biti važna u igrama.

Eto meni u Portalu 2 najbolja priča, nešto se tu i tamo pojavi ali nikad se ne nameće i ne smeta inače vrhunskom gameplayu.

A šta se tiče Bioshocka općenito, meni nikad to nije bila neka vrhunska igra (bemti, nišan mi zauzima pola ekrana) i nije mi jasno zašto je toliko hvale. Šta se tiče pucačina FarCry je zakon, em lip okoliš, em dobra atmosfera, em ravnopravni i raznoliki suparnici te neka "trash" priča tek tako da se napravi mala pauza između napucavanja.

A šta se tiče samog okoliša u Bioshocku, pa izgleda baš ped..... , samo da su onaj ženski lik zaminili nekim muškim - to bi baš pristajalo toj igri{#}

Ne bih se iznenadio da si ti Danyel. Sad pod novim profilom mučiš ovaj napaćeni narod RAZBOJNIČE!!!!!!!!!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 15:32 (Praetorian1).
16 godina
neaktivan
avavmijau kaže...

Iako si očiti polu-troll, imam danas potrebu soliti pamet i biti Isus Krist Djelitelj Pravde, te moram reći da si ti dosta ograničen, makar po pitanju zaključivanja činjenica i onoga što vidiš u igrama, te razumijevanja dotičnog. (nešto u meni mi govori i općenito u životu, ali neću ulaziti dublje u to)

Pa priča je bitna svima tko na igre gleda ozbiljnije, tj. nešto kroz što se može umjetnički izraziti, ali kroz zabavu. Gameplay kod BS:I je također prilično dobar, te ne znam što je upitno. Gledaj na BS:I kao na jako interaktivan film.

I za promjenu, budi objektivan. FarCry možda ima lip okoliš, ali nema tu UMJETNIČKI ISTAKNUTU STRANU, te je po tome sasvim običan. Pokazivanje poligona, troligona, isusgona je u suštini ono "tko ima većeg". Raznoliki suparnici, hmm... 3 vrste neprijatelja, hmm... Priča je čisti trash, baš zato što je trash. Ok, to smo riješili.

To pederski, pročitaj ovaj ulomak iznad. Dva put, za svaki slučaj.

:halfegotripandtrollfeedingincover:

Btw. inače kad nisam naživciran poštujem tuđe mišljenje, i njihovu ljudsku autentičnost.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 15:35 (4ucker).
12 godina
neaktivan
Kako si zna? Biće da si vidovit

Zaigral loto
14 godina
neaktivan
avavmijau kaže...

Bas si seljak kad ti tak moram rec.. 

Zasto bi igra trebala imat dobru pricu?! Zasto igras single player igre onda, ak ti je do napucavanja deri po multiju...sati i sati neprekidne zabave. Meni kad je do napucavanje derem bf, a izmedu toga volim napravit stanku i odigrati konkretnu igru koja nudi zaplet, rasplet, preplet i zve pi*de materine koje dolaze uz kvalitetnu pricu.

Single od dana svog postojanja nikad nije bio ni zamisljen kao puko napucavanje...a ti kao uvjeren u suprotno mi reci zasto onda ni jedan nije napravljen bez price?

Bum ti ja odmah odgovorio na to.. vjerovatno zato kaj bi ga kupio ti jos pet ljudi koji nemaju pojima o cem pricaju.

Znam da trollas al boli me tuki.  {#}

Battlelog ~ UrbanFsk
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 22:18 (Sale_ds).
13 godina
odjavljen
avavmijau kaže...

Vau, ovo je valjda rekord, 0 dana i već suspendirani. Dok se vratiš daj napiši koliko sati si bio aktivni prije nego su te moderatori suspendirali zbog trolanja i vrijeđanja.

Ne znam kako su neki likovi mislili da je ovo pucačina tipa COD i sad ju idu sa njome uspoređivati. Ova igra nikada nije bila tako predstavljena i svatko tko je i malo pratio razvoj igre to je znao.

15 godina
neaktivan
Bioshock Infinite

Mislim da je većini trebalo biti jasno kad je kao argument naveo da moraš koristiti "Z" za nišan. Netko tko ne zna remapirati kontrole u 2013. ne bi trebao imat mišljenje, a još k tome se predstavlja kao gamer. Naravno on je uporan u svom jurišu na vjetrenjače kako bi dokazao svoju unikatnost i razmijevanje svega te naravo nama ovcama pokazao "pravi" put. Ipak mi ne znamo što nam je dobro, mi smo pod utjecajem hypa i marketinga, ali on je tu da nam razmakne gustu maglu i dovede nas do istine.

On zna! 

I'm very large!
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 20:53 (Nos).

2 2 hvala 1
14 godina
neaktivan
Bioshock Infinite

Pozdrav svima!

Ja inace nikad ne komentiram  na forumu ali morao sam podjelit svoje odusevljenje igrom.

Prvo mi nije jasno zasto trosite vrijeme i prepirke na trollove koji su postali prije, kad je evidentno da prcaju sve zivo :).Ne smeta mi trollanje ali mi smeta kako netko moze biti toliko jadan da spoila svima igru..frustracije..frustracije..lol.

Inace sam veliki ljubitelj prvog Bioshocka i s jedne strane mi je zao sto ova "trilogija" zavrsava, ali s druge strane mi je drago jel stvarno sumnjam da mogu i 4 put napraviti ovako fascinantan svijet.Kao fotografu i dizajneru cijeli svijet(Columbia), njegov fantasticni dizajn, tema i predanost detaljima su me oduševili.Cesto sam lutao igrom samo kako bi razgledavao i uocio što vise toga.Moj naklon...

Iako je rađena na straijem enginu meni osobno izgleda preksrano.Dizajn i stil je karakteristican za cijeli serijal,a igra leti na prosjecnoj PC konfiguraciji na Very High postavkama.
Cijela stvar me podsjeca malo na Dishonored koji mi je bio jedan od boljih naslova prosle godine,koji je pokazao da se i na starom enginu uz dobar dizajn moze napraviti cudo.

AI nije nista posebno, ali to mi nimalno nije umanjilo užitak igranja, te mi je kao prosjecnom gameru na Hard postavkama igra bila taman.

Odlicna prica i likovi koji su krasili prve nastavke, ponovo su me jako ugodno iznenadili .... pogotovo lik Elizabeth za kojeg osobno mislim da je jedan od najbolje napravljenih likova u video igrama.

Osobno bi preporucio svima da daju šansu ovoj igri te zaigraju ovo malo remek djelo, koje po mojem skromnom subjektivnom mišljenju spada u jednu od boljih igara zadnjih nekoliko godina.

5 1 hvala 0
15 godina
Bioshock Infinite

BioShock Infinite PC vs Console - Inside Gaming Port Authority

2 1 hvala 1
17 godina
Bioshock Infinite

haha pc rastura uzduz i popreko kaj se tice grafike :) iako je nekima slaba 

mozda sad daniel vidi kak je grafika zapravo fajn na pc u !

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bioshock Infinite

Dojadilo mi je groblje. Odustajem. Ne vrijedi toliko truda.

Lay there, stare at the ceiling, and switch back to your time... Just go ahead, now try and taste it, I know it should be ripe...

1 8 hvala 0
14 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Tam di se fajtas protiv lady comstock?

Battlelog ~ UrbanFsk
15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Pa što ne spustiš težinu? Uostalom šema je da gađaš nju koliko god možeš, ignoriraj ostale osim ako se baš moraš s njima natezat. Ja sam ih s vigorima držao na "hold" i zabavljao se sa lady...

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 22:25 (Minoza).
14 godina
neaktivan
Bioshock Infinite

Znači, imam sad igru, al se dvoumim oko igranja xD
Jel igra strašna? Al baš ono...? Jel ima jumpscareova? 

Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bioshock Infinite

Ma necu spustat tezinu jer sam progrmio i kroz onaj prosli encounter s handymanom... ali ova je neumoljiva.

Ispranio sam full upgradean volley cannon u nju, te full upgradeanu sacmaricu, i ono.. health na 3/4... ma mrs.

Poslije sam gledao na guglu da treba cekati da prestane biti prozirna, ali dize mrtvace ko mutava. Ostavljam mine, posessam, gadjam u nju... nis... u cijeloj igri poginuo sam dvaput (i to na handyman encounteru koji je valjda 30ak minuta prije ove bestije) i sad na ovoj ginem ko da sam od marmelade. Ne mogu trcati dovoljno brzo da pobjegnem kad pocne kaos :-(

I bas me interesira, koji mutavac mi je stisnuo TD tamo gdje sam ja napisao da JA odustajem? Tko god da je, blago je retardiran jer ocito ne razumije da se nema sto slagati ili ne slagati s mojim pojmovima truda....

Lay there, stare at the ceiling, and switch back to your time... Just go ahead, now try and taste it, I know it should be ripe...
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 22:45 (Deus ex machina).

3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bioshock Infinite

Sad sam ušao u Comstock House,totalno sam se pogubio tamo sa onim blizancima i sa lady Comstock....  {#}

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
master4games kaže...

Znači, imam sad igru, al se dvoumim oko igranja xD
Jel igra strašna? Al baš ono...? Jel ima jumpscareova? 

Evo odigrao ga i ja i žao mi je što je gotova :)

Igra nije strašna,  a scimalo me samo jednom, spoiler:

Pred kraj, u ludari, kliknem na nešto i okrenem se

a tik iza mene ona spodoba s dvije trube na glavi: Skreeee..

15 godina

:)

Krenuo sam igrati igru na 1999 mod iz prvog prohoda ( brijem i jedinog rijetko koju igru odigram 2 puta SP) i to je mislim jedini encounter u cijeloj igri di sam jebo sve po spisku 3-4 puta zaredom , jer te na 1999 modu doslovno 2 shotaju ako si dovoljno blizu , shield , hp , kao da nepostoji , treba dobro skulirat, poslozit opremu (odjeću) ,meni je sacma+hand cannon i Return to Sender plazmid bio dobitna kombinacija. Samo treba jako dobro pazit kako se krećeš , u kojem trenutku koristis Elizabeth za summon health packova iz rifta, i ono malo oruzja i saltova sto ima na groblju.

17 godina
Deus ex machina kaže...

Šteta, daleko si. Isplati se pregrmiti to (inače i meni najnaporniji fight u igri).

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
16 godina
neaktivan
Lovac kaže...

Šteta, daleko si. Isplati se pregrmiti to (inače i meni najnaporniji fight u igri).

Ma samo rantam... za tjedan-dva, kad ohladim, probat cu opet.

Jako je bijedno je odradjen game dizajn ovdje - igra te cijelo vrijeme uci da koristis zaklon i kreces se brzo (sto je odlicno odradjeno i vrlo zabavno), a onda kad dodje boss encounter - to nauceno pada u vodu.

Jako lose.

Razumijem da zele da se koristis ziplineovima, ali onda su trebali postaviti te ziplineove posvuda i napraviti zaklon puno opasnijim, tako da se covjek utrenira u njihovom koristenju, a ne da odjednom moram uciti nove taktike kad me ganja steampunk cyborg koji mi odvali izmaxan stit i pola healtha kad odvali tim rucetinama PORED mene.

Vise od pola igre prosao sam sa carbineom + mine... i sad odjednom to vise ne valja.

Mrs.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 23:44 (Deus ex machina).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Predstavljen Bioshock Infinite, Bioshock Infinite 10-min trailer, Grad u oblacima
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice