Overclockiranje u BIOS-u ili kroz Win.?

poruka: 19
|
čitano: 2.113
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Zanima me gdje se lakše i brže overclocka? Kroz Win. ili u biosu, gdje ima više korisnijih mogućnosti itd.

Imam čipset P45 (Drmos)

Bob Rock "ALI NJIH JE DVOJE A MI SMO SAMI"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Po meni je bolje u BIOS-u.

#smajli koji koluće očima#
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Overclockiranje u BIOS-u ili kroz Win.?

Pa misljenja sam da je nesto lakse clockat iz win za pocetnike, no za "prave" clockere BIOS je jedina opcija za postici maximale iz komponenti.

No svakako prije bilo kakvih exzibicija potrebno se dostatno educirati oko ugradjenih komponenti i filozofije clockanja ( tehnickih podataka, mogucnosti i izvedbe te nacina na koji stvari funkcioniraju na svim sponama )+software-ske alatke+znoj i ulozeno vrijeme ( citaj strpljenje )

...moj PTSP je jači od tvog...
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.8.2008 15:51 (Kaiserex).
17 godina

CPU i rami u BIOSu graf u winsima

17 godina
neaktivan
bios i tocka
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
neaktivan

U biosu mozes detaljnije podesavat voltazu procesora i brzinu rada ram memorije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.8.2008 16:44 (vedrann).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Znači iz biosa, ok hvala.

17 godina

Jos jednom ponaavljam prvi put radis?Greficka ide iz winsa bolje je!11 a ovo je normalno bolje iz biosa a memoriju nemoras ni klokat ak ti radi na 800MHz

17 godina
neaktivan

kk, grafu ću iz win.a a ostalo iz biosa. Što se tiče rama, rade na 1000MHz-a, no želim ih natjerati na 1066MHz-a fore radi Smijeh

Jel imaš preporučiti koji program za clockanje grafe?

17 godina

ajd ti rame pusti kak jesu!!A moras prije rec koji graf?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

Da, sorry HD 4870. Ne mislim dirati u takt memorije (3600MHz-a) nego malo po taktu jezgre Namigiva

17 godina

Ak imas omega drivera onda iz njih klokas,a ak imas ati catalyste(opet sam krivo napiso)skines ati tools i tam ti je sve jednostavno dizest takt jezgre znaci za nekih 10Mhz odvrtis test u 3dmarku ak nema arerfekata(opet krivo napiso)ides dalje ak ima smanjis za 10Mhz.A ja se ljepo odgradujem od moguce nastale stete=)

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
protjeran

Ja sam proc u Biosu a grafu cu u RivaTuneru

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Ak imas omega drivera onda iz njih klokas,a ak imas ati catalyste(opet sam krivo napiso)skines ati tools i tam ti je sve jednostavno dizest takt jezgre znaci za nekih 10Mhz odvrtis test u 3dmarku ak nema arerfekata(opet krivo napiso)ides dalje ak ima smanjis za 10Mhz.A ja se ljepo odgradujem od moguce nastale stete=)

Sharp kaže...

Ja sam proc u Biosu a grafu cu u RivaTuneru

Hvala lijepa
17 godina

Hmm probo sam i to al probaj ati tool cini se jednostavniji i laksi sam ces morat najvjerojatnije iskljucit onaj doasadni vpu recover koji stalno zajebava nes

16 godina
protjeran
R4zOR229 kaže...

Hmm probo sam i to al probaj ati tool cini se jednostavniji i laksi sam ces morat najvjerojatnije iskljucit onaj doasadni vpu recover koji stalno zajebava nes

Ma bolji je RivaTuner po meni..
Samo ti psuj da vidimo kako ce modovi reagirat.
Ati Tool je dobar sto provjerava stabilnost kompjutera i pronalazi artefakte ako se nalaze na tvom kompu.
17 godina

da al ga ja nisam koristil bolje je 3dmarkom

17 godina
neaktivan

Što je VPU recover?

17 godina

odeš u Catalystu na ATI Overdrive, klikneš na automatsko klokanje i označiš obe kućice s kvačicama...

time si klokiro grafičku u 3D aplikacijama i štediš ju na defaultnim taktovima u 2D aplikacijama...

efikasno i sigurno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice