Zanima me gdje se lakše i brže overclocka? Kroz Win. ili u biosu, gdje ima više korisnijih mogućnosti itd.
Imam čipset P45 (Drmos)
Zanima me gdje se lakše i brže overclocka? Kroz Win. ili u biosu, gdje ima više korisnijih mogućnosti itd.
Imam čipset P45 (Drmos)
Po meni je bolje u BIOS-u.
Pa misljenja sam da je nesto lakse clockat iz win za pocetnike, no za "prave" clockere BIOS je jedina opcija za postici maximale iz komponenti.
No svakako prije bilo kakvih exzibicija potrebno se dostatno educirati oko ugradjenih komponenti i filozofije clockanja ( tehnickih podataka, mogucnosti i izvedbe te nacina na koji stvari funkcioniraju na svim sponama )+software-ske alatke+znoj i ulozeno vrijeme ( citaj strpljenje )
CPU i rami u BIOSu graf u winsima
U biosu mozes detaljnije podesavat voltazu procesora i brzinu rada ram memorije.
Znači iz biosa, ok hvala.
Jos jednom ponaavljam prvi put radis?Greficka ide iz winsa bolje je!11 a ovo je normalno bolje iz biosa a memoriju nemoras ni klokat ak ti radi na 800MHz
kk, grafu ću iz win.a a ostalo iz biosa. Što se tiče rama, rade na 1000MHz-a, no želim ih natjerati na 1066MHz-a fore radi
Jel imaš preporučiti koji program za clockanje grafe?
ajd ti rame pusti kak jesu!!A moras prije rec koji graf?
Da, sorry HD 4870. Ne mislim dirati u takt memorije (3600MHz-a) nego malo po taktu jezgre
Ak imas omega drivera onda iz njih klokas,a ak imas ati catalyste(opet sam krivo napiso)skines ati tools i tam ti je sve jednostavno dizest takt jezgre znaci za nekih 10Mhz odvrtis test u 3dmarku ak nema arerfekata(opet krivo napiso)ides dalje ak ima smanjis za 10Mhz.A ja se ljepo odgradujem od moguce nastale stete=)
Ja sam proc u Biosu a grafu cu u RivaTuneru
Ak imas omega drivera onda iz njih klokas,a ak imas ati catalyste(opet sam krivo napiso)skines ati tools i tam ti je sve jednostavno dizest takt jezgre znaci za nekih 10Mhz odvrtis test u 3dmarku ak nema arerfekata(opet krivo napiso)ides dalje ak ima smanjis za 10Mhz.A ja se ljepo odgradujem od moguce nastale stete=)
Ja sam proc u Biosu a grafu cu u RivaTuneru
Hmm probo sam i to al probaj ati tool cini se jednostavniji i laksi sam ces morat najvjerojatnije iskljucit onaj doasadni vpu recover koji stalno zajebava nes
Hmm probo sam i to al probaj ati tool cini se jednostavniji i laksi sam ces morat najvjerojatnije iskljucit onaj doasadni vpu recover koji stalno zajebava nes
da al ga ja nisam koristil bolje je 3dmarkom
Što je VPU recover?
odeš u Catalystu na ATI Overdrive, klikneš na automatsko klokanje i označiš obe kućice s kvačicama...
time si klokiro grafičku u 3D aplikacijama i štediš ju na defaultnim taktovima u 2D aplikacijama...
efikasno i sigurno...