Zrakoplovstvo

poruka: 54
|
čitano: 13.973
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Zrakoplovstvo

evo, cisto da tema zivne malo ''BUMP''

Dajem demonoid pozivnicu na pm
17 godina
neaktivan
RE: Zrakoplovstvo

Kakvi vražji Gripeni...

Pa MiG ova 29 ima na tisuće po cijelom svijetu,rezervni dijelovi i pogoni za modernizaciju su lako dostupni i pristupačni(u usporedbi sa NATO servisima),sva sila naoružanja i nadogradnji se konstantno razvija.

Mig 29 je najbolji izbor.

15 godina

možda ali je gripen od svih njih najnoviji,vjerujem da ruski mig 29 nije loš ali uvijek je bolje imati moderan novi zrakoplov nego stari ruski koji je samo moderniziran,a i vrijeme je da kažemo zbogom ruskoj tehnologiji i da se prebacimo na zapadnu tehnologiju

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

možda ali je gripen od svih njih najnoviji,vjerujem da ruski mig 29 nije loš ali uvijek je bolje imati moderan novi zrakoplov nego stari ruski koji je samo moderniziran,a i vrijeme je da kažemo zbogom ruskoj tehnologiji i da se prebacimo na zapadnu tehnologiju

O čemu ti pričaš? Po čemu su ruski avioni "stari", a po čemu "zapadni" "novi"? Jel znaš ti da rusi imaju najbolje avione na svijetu?

PSN: filip99 // Meanwhile, in North Korea: NOM, NOM, NOM! // In Soviet Russia treadmill walk on you! // In Soviet Russia, the car drives you!
17 godina
neaktivan

Gripen je nekih 10 godina noviji,ali to ne znači da je i lošiji.

Uostalom,modernizirani MiG je bolji od Gripena:ponajprije zbog cijene nabave i održavanja,dostupnosti rezervnih dijelova i nove opreme...

Rusi nažalost zaostaju za SAD-om što se zračnih snaga tiče:tek sad je poletio PAK-FA...(a razni drugi projekti nisu otišli puno dalje od prototipova)

Ruska avijacija se smanjuje,a novi avioni se uvode "na kapaljku".

15 godina
protjeran
AlienWare1 kaže...

O čemu ti pričaš? Po čemu su ruski avioni "stari", a po čemu "zapadni" "novi"? Jel znaš ti da rusi imaju najbolje avione na svijetu?

A na osnovu cega ti to znas?

So fucking What.
17 godina
neaktivan
Tallahasee kaže...
AlienWare1 kaže...

A na osnovu cega ti to znas?

Gledaj, ne vidim po čemu ne bi bili najbolji kad su im avioni deset puta jeftiniji od američkih, a podjednaki. Rusi i Ameri<>ATI vs nVidia.

Ali, to sam samo ja.

PSN: filip99 // Meanwhile, in North Korea: NOM, NOM, NOM! // In Soviet Russia treadmill walk on you! // In Soviet Russia, the car drives you!
16 godina
Zrakoplovstvo

nisu isti, Rusi sve više kaskaju za Amerima, nije to to, i nisu mig 29 bolje od Grippena, niti su jeftiniiji, i sve u svemu nemogu konkurirati Grippenu, i Ameri nam nude zastarjele F-16 koje ce kao dati za džabe ako si ih mi sami popravimo i sve oko njih sredimo, ma to je sve klimavo, s tim nadogradnjama i sta zna cim, najbolje je kupit proizvod koji je bez ikakvih dodatnih radnji dobar sam po sebi. Ocemo i vamo bacit jedan fini flame war?

Dajem demonoid pozivnicu na pm
17 godina
neaktivan
Zrakoplovstvo

Najbolje bi bilo da pošto smo napravili prvi Cro automobil i autobus, ajmo napraviti prvi Hrvatski avion i dilema je riješena Belji se

Ali živo me zanima: zašto samo te tri opcije; MiGovi 29, F-16 i Jas 39?

Evo jedan članak ako nekog zanima detaljnije ta situacija za besplatnim F16-icama. Također piše, ako se Hrvati odluče za F16, vjeruje se da će nakon što F16 izađe iz službe Hrvatskog Zrakoplovstva kao zastario, Hrvatska uzeti F35 (!).

17 godina
neaktivan
Zrakoplovstvo

Pak-Fa T-50 grupa na MAKSu 2013.

waffen
16 godina
Re: Zrakoplovstvo
NapalmDeath kaže...

Pak-Fa T-50 grupa na MAKSu 2013.

Ona "Cobra" na kraju je brutalna. {#}

Tko visoko leti, štedi gorivo.
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 15:16 (Shamrock).
17 godina
neaktivan
Shamrock kaže...

Mozda je do snimke, ali djeluje mi jako tromo. Stvarno me zanima da li je dovoljno sofisticiran za danasnje pojmove. Domet radara? Data linkovi? Hm - motor? Malo previse crnog dima za najnoviji stroj.

waffen
16 godina
NapalmDeath kaže...
Shamrock kaže...

Mozda je do snimke, ali djeluje mi jako tromo. Stvarno me zanima da li je dovoljno sofisticiran za danasnje pojmove. Domet radara? Data linkovi? Hm - motor? Malo previse crnog dima za najnoviji stroj.

Nije trom. Ustvari je najokretniji od svih lovca pete generacije. I najisplativiji kada se gleda omjer uloženo-dobiveno.

Jedino je Raptor bolji od PAK-FA radi boljeg stealtha i radara. No s druge strane, PAK-FA ima bolji domet, može nositi više naoružanja te može napadati i zemaljske ciljeve dok je Raptor isključivo "air superiority" lovac.

F-35, s druge strane, osim stealtha i avionike nema ništa. Mala brzina, dolet i nosivost, slaba okretnost, nema mogučnost superkrstarenja... A, nakon godina razvoja i nekoliko stotina milijardi dolara još uvijek nije u upotrebi.

Što se tiće motora, ovi koje PAK-FA trenutno koristi su privremeno riješenje dok se ne dovrši razvoj novih koje će koristiti.

Količine dima koje PAK-FA ostavlja su ništa naspram crnih oblaka koje radi MiG-29. {#}

Dizel :-) Dizel :-)
17 godina
neaktivan
Shamrock kaže...
Količine dima koje PAK-FA ostavlja su ništa naspram crnih oblaka koje radi MiG-29. {#}

O tome se radi. Nisu se tog dima rijesili jos uvjek. Izgleda da igraju na kartu duzeg vijeka trajanja motora, moguce smanjenje temperature i nepotpuno izgaranje. Znaci stednja. Ako su stedjeli na motoru mozda su jos negdje. Mislim da nije dorastao.

waffen
16 godina
neaktivan
NapalmDeath kaže...
Shamrock kaže...

O tome se radi. Nisu se tog dima rijesili jos uvjek. Izgleda da igraju na kartu duzeg vijeka trajanja motora, moguce smanjenje temperature i nepotpuno izgaranje. Znaci stednja. Ako su stedjeli na motoru mozda su jos negdje. Mislim da nije dorastao.

Što se tične mig- 29/35 (upgrade) , Su-27(Upgrade), PAK-FA oni su najokretniji lovci na svijetu jer imaju thrust vectoring puno napredniji od F-22 koji ima samo u okomitom smijeru (gore dole). A dim je stara stvar oduvijek je Mig 29 dimio pogotovo oni raniji modeli to nije do goriva već do motora. Negdje sam čitao da su sad to popravili ali koliko vidim po slici samo je ublaženo. Dim ne smeta ali može biti opasan jer je lakše uočiti avion i IR rakete su onda opasnije.

17 godina
Zrakoplovstvo

Gledao sam prošli/pretprošli tjedan malo na youtube-u neke stvari u vezi F-35 i F-22, zanimljivi su bili intervjui/dokumentarci tipa ovog (co-dizajner F16 i Warthoga A-10):

Fortune favours the brave
16 godina
NapalmDeath kaže...
Shamrock kaže...

Male količine crnog dima koje se pojavljuju tu i tamo definitivno nisu mjerilo naprednosti nekog aviona. Motori su još uvijek u razvoju. Uostalom i sam zrakoplov je u fazi testiranja.
A kada uđe u upotrebu, bit će i više nego dorastao većini zrakoplova. Raptor i dalje ostaje napredniji, no PAK-FA će biti puno jeftiniji u proizvodnji i upotrebi.

13 godina
neaktivan
Zrakoplovstvo

Posto se tema zove zrakoplovstvo neka malo bude i "obicnih" strojeva: Nasao sam na YT super kanal na kojem ima dosta videa iz kokpita i stvarno je zanimljivo gledati kako se sve to odvija

17 godina
neaktivan
Zrakoplovstvo

Mislim da jos uvjek postoje samo mete i samo jedan lovac

waffen
15 godina
neaktivan
Zrakoplovstvo

Obavezno pogledati u 720p i full screen {#}

Znam da nije tema za stavljanje videa ali nisam mogel odoljeti.Pogledal sam ga valjda već 30 puta.

&amp;amp;quot;Why flying?Cose for tennis or football you need only one ball.&amp;amp;quot;
17 godina
neaktivan
Zrakoplovstvo

Da, i ovo su Francuzi ali meni ipak primjerenija mjuza

Svicarci

waffen
15 godina
neaktivan

Da, ludo su to snimili žabari.Nego ,kakvo imaš mišljenje o elisi na avionu? {#}

Mene recimo ne rajca tolko ako ne vidim elisu i ne čujem  merlina ili db 605.

Ove scene su suština toga o čemu pričam, ali imam neki feeling da si videl i taj video.Je fikcija i animacija al je mrak

Why flying?Cose for tennis or football you need only one ball
11 godina
Zrakoplovstvo

B-1 u neobicno niskom letu iznad Kobanea, nazalost nisam siguran da ce im puno pomoci....

12 godina
protjeran
Zrakoplovstvo

CAS kraljevi, vracaju se u Europu....

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 16:14 (Tallahassee).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice