Treba li crkva placati porez zaključana tema

poruka: 75
|
čitano: 6.085
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Treba li crkva placati porez

CRKVA-institucija koja stoljećima ispire mozgove ljudima i to im jako dobro ide za rukom i dan danas...međutim ljudi koji su toga svjesni su automatski najveći nevjernici i neprijatelji crkve...apsolutno suprotno od toga.....u crkvu odavno ne idem....crkva je odavno izgubila smisao skupa sa popovima koji propovjedaju lažnu skromnost i da ne nabrajam ostalo...vjerujem u Boga i njemu se molim...crkva mi nije potrebna da se odem pomolit....vjera je nešto što smatram da se drži za sebe i nema se potrebe isticat.......I DA CRKVA TREBA PLAĆAT POREZ!!! 

15 godina
neaktivan

To su sve paraziti koji zive na racun radnika.

Nista dobro crkva donijela nije.

Samo skupljaju ovce kojima ce u glavu nabiti jednu misao koje se moraju drzati:"Nas otac ce pomoci bracama i sestrama."

Novaca imaju na bacanje.

Za djedovu godisnjicu, baka nas je odvela u crkvu(radje bih da sam sat vremena djubar razbacivao) i trazila je svecenika da izmoli neka govna za didu.

Trazio je 200 kuna samo da spomene njegovo ime zajedno sa drugih 10 imena.

Jos su kosaru za kruh dali u koju sam JA stavio 10 kuna. Bilo bi mi bolje da sam za te novce kupio sendvic sa srijemskom i najeo se.

Znaci bar 2500 kuna zarade u maloj lokalnoj crkvici u jednome danu!

Koliko tek neki Mato ili Franjo zarade u crkvi gdje ima 300 ljudi?!?

I oni da su oslobodjeni obaveza? Ma daj, molim te...

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
15 godina
Re: Treba li crkva placati porez
Hvala bogu da se ovakva tema otvorila.
Slažem se sa gotovo svime.
Osobno sam vjernik,ali totalno sam protiv ovakve crkve.
Treba im nabiti porez samo takav,a ne da samo paratiziraju.
Hrpu love vrte,a nikakve evidencije gdje odlazi.
Pa vidjeli ste u Provjerenom kako imaju u Zagrebu u crkvi caffe bar gdje radi jedna ženska osoba,a nema nikakvog računa niti plaćanja poreza,a možete zamisliti kako njoj isplaćuju plaću.
Užas živi,ma nabio bi ima porez od 50%,a nikakvo financiranje od strane države,e pa to nema više teorije da postoji.
A tek cijene njihovih usluga,pa to je posebma priča
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan

zavjetovali se na siromastvo a moj biskup ima najnovijeg citroena c6 i osobnog vozaca.sto reci?ja bi odmah potpisao takvo siromastvo.neka prodaju svo zlato i svijet bi mogao zivjeti narednih 150 godina.APSOLUTNO TREBAJU placati porez!

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
15 godina
cod4gamer kaže...

zavjetovali se na siromastvo a moj biskup ima najnovijeg citroena c6 i osobnog vozaca.sto reci?ja bi odmah potpisao takvo siromastvo.neka prodaju svo zlato i svijet bi mogao zivjeti narednih 150 godina.APSOLUTNO TREBAJU placati porez!

Pa taj je sirotinja,ostali imaju barem bmw m3,ili audi a5

robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
robimarko kaže...
cod4gamer kaže...

Pa taj je sirotinja,ostali imaju barem bmw m3,ili audi a5

hahahahaahhahahahahahaha dobro i kazes :D

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
13 godina
neaktivan

tipicno balkanski.... "vidi, onaj vozi bolji auto od mene, sigurno lopov, trebalo bi i njega s*ebat......."   sta vi imate od toga ako njima uvedu porez??

pa sto ne odete u svecenike svi kad je njima tako super... ? ne kuzim cemu toliki hejt prema crkvi, ako itko ispada b*dala u ovoj situaciji onda smo to mi (vi)... ja (hvala bogu:D) nisam vjernik a sto vise paznje posvecujete tom problemu vise im pomazete

zadatak vjere je dobar, ali metoda je losa - iznimno primitivna kao i politika i manje vise sve sto se veze uz to...i da, slazem se s tim da vjera, mozda ne nazaduje, nego usporava evoluciju covjekove svijesti....

onaj koji jesam
16 godina

Nisam čitao temu i nez koliko vas uopče ide u crkvu, al valda znate da crkva zaradi od tzv. lemozine, nez kako se to kaze dalje, ali u mom kraju je tako.

I po ovom svemu bi onaj ko kupi lemozinu trebao imat fiskalnu blagajnu sa sobom i svakom izdat račun za lemozinu?? Pa dajte ljudi :S

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
15 godina
neaktivan
shimeface kaže...

tipicno balkanski.... "vidi, onaj vozi bolji auto od mene, sigurno lopov, trebalo bi i njega s*ebat......."    sta vi imate od toga ako njima uvedu porez??

pa sto ne odete u svecenike svi kad je njima tako super... ? ne kuzim cemu toliki hejt prema crkvi, ako itko ispada b*dala u ovoj situaciji onda smo to mi (vi)... ja (hvala bogu:D) nisam vjernik a sto vise paznje posvecujete tom problemu vise im pomazete

zadatak vjere je dobar, ali metoda je losa - iznimno primitivna kao i politika i manje vise sve sto se veze uz to...i da, slazem se s tim da vjera, mozda ne nazaduje, nego usporava evoluciju covjekove svijesti....

Stvar je u tome što se crkva upleće svugdje. Gdje može i ne može, gdje smije i ne smije.

Dobar zadatak vjere? Zadatak je zaglupjeti ljude tako da ih se može iskorištavati.

Malo se nešto natrkelja o Ocu, Isusu i špilji i imaš za dvije-tri kurve i nakon mjesec dana za novi TV.

13 godina
nul-3 kaže...

Nisam čitao temu i nez koliko vas uopče ide u crkvu, al valda znate da crkva zaradi od tzv. lemozine, nez kako se to kaze dalje, ali u mom kraju je tako.

I po ovom svemu bi onaj ko kupi lemozinu trebao imat fiskalnu blagajnu sa sobom i svakom izdat račun za lemozinu?? Pa dajte ljudi :S

Crkva zaraduje od drzave, on mula koji bacaju u onu kosaricu od svega... a sama vjera i Isus je osnovao crkvu da bi pomagali onima kojima je najteze, a ne da ti kojima je najteze njima daju i ono malo sta imaju da ih Bog spasi kad krepaju... 

Pogledaj onog Franju, lik se iskrada van po novi da hrani sirotinju po Rimu... Znaci, on se mora iskradat da radi nesto sta mu pise u ''opisu posla''. Hebes mi sve ako je to normalno.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
16 godina

Cekaj. Ja nisam nist reko protiv lemozine, istina je da je ona tako nastala. Ne bitno na šta crkva troši, ali taj novac dolazi od vjernika.

A crkva plača porez ako sagradi zgradu neku ili nesto slicno.

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
13 godina
neaktivan
chutac kaže...
shimeface kaže...

tipicno balkanski.... "vidi, onaj vozi bolji auto od mene, sigurno lopov, trebalo bi i njega s*ebat......."   sta vi imate od toga ako njima uvedu porez??

Stvar je u tome što se crkva upleće svugdje. Gdje može i ne može, gdje smije i ne smije.

Dobar zadatak vjere? Zadatak je zaglupjeti ljude tako da ih se može iskorištavati.

Malo se nešto natrkelja o Ocu, Isusu i špilji i imaš za dvije-tri kurve i nakon mjesec dana za novi TV.

a di se to tebi osobno crkva uplice u zivot, molim te mi objasni? jel postoji ista sto crkva zahtjeva od tebe a da ti ne mozes odbiti?

Ivan Pavao 2. u Aziji, koja nema veze s krscanstvom, pred 700 000 ljudi drzi govor u kojem moli ljude da se vole i postuju jedni druge i ne prave razlike medusobno a da nije spomenuo ni Isusa, niti Oca niti špilju... i onda ti oces reci da vjera nema dobar zadatak? bio Ivan Pavao 2. papa, krscanin, mason ili crnac meni je nebitno dok ima dobru namjeru...

nije sve tako crno bijelo u religiji, u svemu postoje biseri i iznimke pa tako i u crkvi... ima i dobrih svecenika, ali to nitko ne spominje, zanimljiviji su ovi po kojima mozemo pljuvat...

onaj koji jesam
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 1:04 (shimeface).
17 godina
shimeface kaže...

a di se to tebi osobno crkva uplice u zivot, molim te mi objasni? jel postoji ista sto crkva zahtjeva od tebe a da ti ne mozes odbiti?

Ivan Pavao 2. u Aziji, koja nema veze s krscanstvom, pred 700 000 ljudi drzi govor u kojem moli ljude da se vole i postuju jedni druge i ne prave razlike medusobno a da nije spomenuo ni Isusa, niti Oca niti špilju... i onda ti oces reci da vjera nema dobar zadatak? bio Ivan Pavao 2. papa, krscanin, mason ili crnac meni je nebitno dok ima dobru namjeru...

nije sve tako crno bijelo u religiji, u svemu postoje biseri i iznimke pa tako i u crkvi... ima i dobrih svecenika, ali to nitko ne spominje, zanimljiviji su ovi po kojima mozemo pljuvat...

Referendum za obitelj? Zdravstveni odgoj? (ajd ovdje su bili donekle i u pravu jer je svatko tjerao svoje),pPristranost političkim opcijama i doslovno nagovaranje za glasanje za određene opcije na samoj svetoj misi... Jel potrebno dalje ići?

15 godina
neaktivan

Prestigao me kolega iznad. :)

18 godina

Pročešljajte ovu temu, nekoliko puta je prožvakano upravo ovo pitanje. Ako ima potrebe tamo pokrenite dodatnu raspravu.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice