Pozdrav!
Imam jednu dilemu. Ne znam jeli dobar forum za pitati, ali svejedno mi je potrebna pomoć. Ovako, ja sam završio 3 razreda opće gimnazije u Samoboru (A.G.Matoš) i onda se razbolio
. Nisam išao u školu cijeli 4. razred i tek prošle godine u jesen krenuo na Pučko Otvoreno Učilište u Zagrebu (POUZ). Ove godine u 6-tom mjesecu sam završio i maturirao 4. razred gimnazije
. E sad, pošto sam kronično psihički bolestan (znači nikada se nezna kada će se stanje pogoršati) nisam se odlučivao niti za fakultete niti za više škole, dakle ništa što traje po godinu do četri godine. Dakle sa suradnjom sa roditeljima sam odlučio ići na tečaj na POUZ-u. E, sada je dilema, dvoumim se između ovih dvaju stvari:
1. Usavršavanje za web dizajnera 
2. Osposobljavanje za servisera osobnih računala 
Obje stvari slično koštaju, oko 6000 kn, malo više za web dizajnera ali to i malo duže traje.
Sada vas molim, ako možete, da mi savjetujete za što da se odlučim? Što je isplativije, gdje je lakše naći posao. Ono za servisera ima i praksu pa mi se činilo konkretnije, ali ja nisam upučen pa neznam. Molim vas za pomoć, unaprijed hvala,
Andrija.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja bih išao za web dizajnera,mislim da ce vise webova trebat napravit nego racunala popravit
,ali neznam sve je na tebi
Ja bih ti preporučio za popravak računala, poslije se možeš zaposliti na nekom servisu i miran si.
Kako je kolega iznad mene rekao,rađe se školuj za servisera i poslije si lako nađeš posao u nekom servisu ili sličnoj struci.Web dizajn je naporan i mukotrpan posao,nekad i frustrirajuć i ko zna da li ćeš naći posao poslije,možda jedino da ideš freelance i reklamiraš usluge.
A neznam bas koliko ljudi treba servis kompa...Ti nikako nemozes popravit cpu, gpu, i mbo (mozda se mbo i moze ako otpadne neki dio pa da zalemis ili sl.), nego samo zamjenit... I mislim da vec ima dovoljno servisera, a ako si web dizajner mozes radit za inozemne tvrtke i zgrcat veliku lovu, ali pitanje je isto koliko ce bit posla...
Mislim da bi sam trebao dobro promislit, pa da nebi kasnije optuzivao, npr.: "debili s bug foruma, usr*li su mi zivot" itd.
Promisli dobro!