Pomorska škola

poruka: 19
|
čitano: 20.982
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Pomorska škola

Učenik sam Pazinskog kolegija klasične gimnazije. Prolazim s 5, sad završavam 2.r s takodjer odličnim. Razmišljao sam o faxu i najviše me privlači pomorski fakultet, vjerojatno u Rijeci. Ono što me privlači kod pomorstva jest putovanja i zarada.

Molio bih ako netko ima iskustva, tj studira ili je završio pomorstvo, kakve su danas potražnje za poslom, dali je posao siguran, kako se napreduje i kolike su plače. Također čujem da se najviše zarađuje na stranim brodovima, pa eto ako netko zna, dobro bi mi došlo.

HvalaCool

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
neaktivan
RE: Pomorska škola

Mani se ćorava posla! Završio sam Pomorski fakultet i ne pada mi na pamet na more više ići.

1.Potražnja je ogromna jer nitko neće da ide!

2.Putovanja DA samo ti obim posla na brodovima malo slobodnog vremena ostavljaju da išta vidiš sem mora.

(nekad je brod bio u luci danima sad je satima)

3.Zarada ni blizu onoga što je nekad bila.Jeftina radna snaga sve pomela.

4.Privatni život pomorca (brak, obitelj,etc) =0 bodova!

5. Da bi došao do nekog čina na brodu ima da se oteliš,

a obzirom na navedeno savjet nađi drugo zanimanje.

Sad će ispast oni koji će navest ljubav prema moru i slično;

volim ga i ja al jok više ni na mapi.

17 godina
protjeran

a gdje si se zaposlio nakon fakulteta

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
neaktivan

Asistentura naravno nakon čega još 3 godine Atlanska plovidba i nakon toga Norveška kompanija neznam ni ja koliko, nakon toga kao 1 časnik stroja matrikulu šutnuo iza ormara da je moje oči više nikad nevide.

17 godina
protjeran

A koji su sve smjerovi mogući na i nakon fakulteta, mislim što se sve može raditi na brodu nakon faxa i treba li se za to opredijeliti na početku školovanja

17 godina
neaktivan

Slijedom okolnosti ja sam odmah nakon osnovne krenuo u pomorsku školu i samo produžio na fakultet preko puta, a smjerovi tj.zanimanja na brodu..?

Evo nabrzinu:kuhar konobar brodostrojar elektičar mehaničar noštromo kormilar.

Sa faxa: pripravnik pa nakon asistenture/kadeture časnik palube/stroja !

EDIT: ti možeš završiti gimnaziju i upisati pomorski fax mada će ti biti jaaaako teško jer paleta gradiva u srednjim školama je različita a pomorski fakultet je težak i zasniva se na naučenom u srednjoj školi (mislim na stručne predmete koje je jako teško pohvatati kasnije)

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 19:23 (Fidel).
17 godina
protjeran

Dal mi može netko preporučit neki fax tj zanimanje u kojem je plača dobra a može se dobiti tj upisati sa završenom gimnazijom

18 godina
Pomorska škola

Ja mogu preporučiti Elektrotehniku ili Računarstvo.

I jedno i drugo ima dobru budučnost.

Al to je samo ako se hoćeš baviti tehnikom (fizika, matematika, informatika).

Možda ti je bolje neki društveni fakultet, manje i muke i nauke...

No skill, just 191x7!
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Ja mogu preporučiti Elektrotehniku ili Računarstvo.

I jedno i drugo ima dobru budučnost.

Al to je samo ako se hoćeš baviti tehnikom (fizika, matematika, informatika).

Možda ti je bolje neki društveni fakultet, manje i muke i nauke...

Dobar savjet
17 godina
protjeran
Pomorska škola

BUMP

Planiram upisati Pomorski fakultet u Rijeci - smjer nautika . jel ima ko kakvih komentara :P

http://apazinjan3d.webs.com/index.html
14 godina
odjavljen
Pomorska škola

Pozdrav svima,ako neko znade kolka je prosječna placa kadeta palube a kolka trećeg časnika palube bio bih zahvalan.I znade li itko ima li agencija u Hrvatskoj koje krcaju na BP ?

14 godina
neaktivan
Pomorska škola

http://www.pomorac.net/forum/index.php

Prolistaj malo po ovom forumu, nac ces negdje sigurno. {#}

14 godina
odjavljen
Pomorska škola

heh trazio sam na to forumu o British Petroleumu ali nazalost nisam nasao nikakvih informacija o toj firmi, bas bi volio znati kolika je average salary u njoj ...

18 godina
Pomorska škola

Ti bi odma na BP? Odlicno! Ukrcati ces se tamo NIKAD! Di ti je BP pa na pamet nemam pojma, ali mozes se odma pozdraviti sa tom misli. Slobodno ispuni aplikaciju za kadete na BP stranici mozda te i uzmu, a mozda i dobijes na lutriji, pa ne budes uopce treba ici na brod. Www.pomorac.net tamo ti sve pise. Placa za kadeta oko 1000 dolara osim na Tankerskoj je 1500 ako si zavrsia faks, placa za terca od 3000 dolara do 3000 eura.

NI jedna agencija u Hrvatskoj ti ne krca na BP.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2011 18:13 (Sint1).
14 godina
odjavljen
Pomorska škola

......

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2012 19:51 (Nitro233).
18 godina
Pomorska škola

Nemam ja nista protiv BP-a i tvog raspitivanja, ali valjda ce i tebe caca od tvog prijatelja tamo ubaciti za kadeta bilo palube bilo makine. Mozda i ti imas cacu chiefa palube ili makine da te progura. Uglavnom nema veze samo te molim da kad jednog dana zavrsis na BP-u da javis ovdje na forum da si se uspia ukrcati tamo.

16 godina
neaktivan
Pomorska škola

sam si sve reka, veza radi čuda

inače jesi završia pomorsku srednju/faks ili si se prekvalificira?

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
18 godina
Pomorska škola

Mene to isto zivo zanima.

14 godina
odjavljen
Re: Pomorska škola
Sint1 kaže...

Ti bi odma na BP? Odlicno! Ukrcati ces se tamo NIKAD! Di ti je BP pa na pamet nemam pojma, ali mozes se odma pozdraviti sa tom misli. Slobodno ispuni aplikaciju za kadete na BP stranici mozda te i uzmu, a mozda i dobijes na lutriji, pa ne budes uopce treba ici na brod. Www.pomorac.net tamo ti sve pise. Placa za kadeta oko 1000 dolara osim na Tankerskoj je 1500 ako si zavrsia faks, placa za terca od 3000 dolara do 3000 eura.

NI jedna agencija u Hrvatskoj ti ne krca na BP.

Eto vidis na MSC prije nego li su se uveli ugovori po ITF.u kadet je imao 2000 eura tako da ni ja sam neznam kome više vjerovati stari i stric su mi svaki vise od 25 godina na brodu i kazu da su place pri vrhu najvise na tankerima i bušotinama :/ al opet sve to varira od kompanije do kompanije...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice