Plaćate li TV pretplatu?

poruka: 257
|
čitano: 84.385
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Dragi HTV..
17 godina
RE: Plaćate li TV pretplatu?
mbaksa kaže...

Iz Jutarnjeg: HRT platio milijun kuna fiktivnim članovima Orkestra. Nije dosta sto se politika mijesa u HRT, vec se i krade novac - u osnovi od pretplate.

Ima toga jos nice ko gljive poslije kiše samo dokle ce to trajat pitanje je no svemu dođe kraj jednom. Mozda je ova vjest prosla malo nezapazeno zbog registra branitelja, no uglavnom ovi lešinari na HRT nisu to opovrgnuli jer ne mogu revizija sve govori bit ce tu svašta jos glede toga. Ovo vise ne lici na nista a ne na javnu televiziji s normalnim poslovanjem i djelovanjem, vec može se slobodno zvat leteci cirkus "Zona Sumraka" s uvjek novim svježim predstavama u vašoj zemlji.NevinašceCool

http://www.vecernji.hr/vijesti/nalaz-revizije-otkriva-vanja-sutlic-lazirao-dobit-hrt-a-2008-clanak-121203

17 godina

Ma lako za to što ne mogu opovrgnuti - zakoni su pisani tako da prokleti lopovi neće nikada odgovarati za svoje postupke. I onda kažu da Živimo u demokratskoj, pravnoj državi. Pih!

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 18:06 (Veliki Brat).
17 godina

Pa nije baš istina....ako malo bolje pogledaš, valjda ti je jasno da se trenutno na HRT dešava "veliko čišćenje". Jedan tip je već dobio otkaz, a očito će i ovi koji su spomenuti....

Btw, čitao sam ovu temu od početka, i uz časne iznimke, rastužila me količina nerazumijevanja.......

Mislim da treba razjasniti jednom za svagda...........Hrvatskom društvu (ne državi) je potrebna javna televizija, barem još neko vrijeme. Mislim pri tome na samu

činjenicu postojanja, jer se gadno zavarava svatko tko misli da će se komercijalne televizije, bio im vlasnik Stranac ili Hrvat, baviti nekim stvarima koje su od

interesa Hrvatskog društva (društvene zajednice) ukoliko od toga nema zarade.......

Imam informacije iz prve ruke da recimo  - prijenos utakmice dva hrvatska košarkaška kluba u Hrvatskoj vrati 10% uloženog u proizvodnju (dakle, samo za troškove tehnike i ljudstva), i to bez troškova naknade za TV prava!

Možete si misliti kakva je onda situacija s nekim manjim sportovima, ili naprimjer gdje bi se prikazao neki dokumentarac (bez obzira na njegovu kvalitetu.....)

Osim toga, HTV prikazuje puno emisija tzv. javnog sadržaja (za branitelje, invalide, za potrošače), kulturne emisije (književnost, kazalište) pa onda neke ozbiljne vanjskopolitičke emisije..........na stranu jesu li kvalitetne, ali su domaće, bave se stvarima iz Hrvatske, i postoje......

Odgovorno tvrdim da skoro da nema dugometražnog igranog filma u novijoj povijesti u kojem HRT nije sudjelovala, bilo novcima bilo uslugom.....i to sve nakon što su autori tih filmova već dobili novac od ministarstva (odnosno sad HAVC-a)

To su sve emisije kojih se Hrvatsko društvo ne bi smjelo odreći! A niti jedan RTL sigurno neće imati interesa za produkciju takvih stvari, a Zakon će i dalje propisivati njihovo mjesto na programu HRT-a........

Znam da je teško savjetovati ljudima u ovoj situaciji da plaćaju pristojbu, ali mislim da je to nekakav civilizacijski nivo - nekako mi je to kao da, naprimjer, nema struje ili vode iz pipe, nego kupuješ flaširano i baterije.......

Druga strana medalje je, jasno, velika količina malverzacija, samovolje, dangubljenja i sličnih pojava na HRT-u, koje opet postoje u bilo kojoj javnoj ili državnoj službi, što je već pitanje i naslijeđenih navika, mentaliteta i sličnog........pa Hrvatska je puna lezilebovića, gdje god se uhvati prilika!

Nadam se da će se uskoro ta tenzija oko javne televizije riješiti, jednostavno da ljudi nekako povrate povjerenje u HRT.... (shvatili ste da sam osobno pogođen svim tim).

Pozdrav svima

Reporter: What is your ambition in life? Parvulescu: To become immortal, and then to die.
15 godina
neaktivan
Plaćate li TV pretplatu?

plaćam(nemam što više nadodat)

mama mi je gej a otac lezbijka
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 19:20 (ahuramazda).
17 godina
neaktivan
goddard kaže...

Imam informacije iz prve ruke da recimo  - prijenos utakmice dva hrvatska košarkaška kluba u Hrvatskoj vrati 10% uloženog u proizvodnju (dakle, samo za troškove tehnike i ljudstva), i to bez troškova naknade za TV prava!

Možete si misliti kakva je onda situacija s nekim manjim sportovima, ili naprimjer gdje bi se prikazao neki dokumentarac (bez obzira na njegovu kvalitetu.....)

Odgovorno tvrdim da skoro da nema dugometražnog igranog filma u novijoj povijesti u kojem HRT nije sudjelovala, bilo novcima bilo uslugom.....i to sve nakon što su autori tih filmova već dobili novac od ministarstva (odnosno sad HAVC-a)

To su sve emisije kojih se Hrvatsko društvo ne bi smjelo odreći! A niti jedan RTL sigurno neće imati interesa za produkciju takvih stvari, a Zakon će i dalje propisivati njihovo mjesto na programu HRT-a........

Druga strana medalje je, jasno, velika količina malverzacija, samovolje, dangubljenja i sličnih pojava na HRT-u, koje opet postoje u bilo kojoj javnoj ili državnoj službi, što je već pitanje i naslijeđenih navika, mentaliteta i sličnog........pa Hrvatska je puna lezilebovića, gdje god se uhvati prilika!

Nadam se da će se uskoro ta tenzija oko javne televizije riješiti, jednostavno da ljudi nekako povrate povjerenje u HRT.... (shvatili ste da sam osobno pogođen svim tim).

Pozdrav svima

Provjeri tu prvu ruku pa mi reci koliko ukupno para se uzima od t coma i ostalih javnih i "skrivenih" reklama u trajanju te utakmice. Reci mi koliko HRT uzima godisnje od pristojbe.

Posto sam realizator jednog tog "dugometraznog" dokumentarca, mozes li mi molim te reci, naravno iz one PRVE RUKE, zasto sam dobio poticaj od HRTa da bi nakon toga imao zabranu koristenja svojeg materijala bilo gdje bez pitanja HRTa tj zasto su mi dali novce i prevarili me potpisivanjem ugovora u kojem sam sva prava predao HRTu?!

Sada ja molim da mi kazes zasto ja prodajem svoj film za te sitne pare... I nemogu ga nigdje prezentirati, jer naravno, HRT mi brani...

Moj jedini ponos u tome je potpis na kraju dokumentarca i "odabrao Đuro Hadžiselimović", a novcem sam vec kupio kruh

potpis :D
17 godina

Uh, nisam upće mislio replicirati, samo sam htio iskazati neko svoje malo razočaranje javnim mnijenjem oko te teme........

No dobro:

1) O tim parama "od T-coma" sam i govorio - htio sam reći da je gledanost te (takve) tekme upravo takva da vrati 10% od svoje cijene koštanja od reklama. Ostatak, jasno, ide iz pretplate......Pažljivo prati hoće li se još koji put RTL zaje.... sa sportkim događajem u RH (govorim o maestralnom gubitku na SP u rukometu prošle godine)

2) Dokumentarac je autorsko djelo koje može imati samo redatelja, dok realizator označava osobu koja proizvodi neke druge televizijske forme (recimo studijske emisije ili sportske prijenose) i dvojbeno se radi o autorskom djelu........ Ako si već "realizator" dokumentarca, i potpisao si Ugovor s HRTom, onda valjda znaš da se otkupljuje pravo na prikazivanje (neki put, istina, i vlasništvo nad djelom - ovisi o lovi i dogovoru), tako da si očito plaćen kako bi HRT imao pravo prikazivanja tvog filma.....

Uostalom, i sam si rekao da da si predao sva prava HRT-u potpisivanjem ugovora......?

Ono što ti uvijek ostaje je moralno autorsko pravo, koje je različito od imovinskog, i neodvojivo je....... Uostalom, drugi put skini s neta Zakon o autorskim pravima, jednostavno je.  Moraš znati da je HRT isto tako i poslovni subjekt kao i svi ostali, i potpisuje ugovore jednako kao i bilo koji drugo trgovačko društvo (uz puno više muke, doduše, zbog javne nabave).

Pravo je pitanje: gdje bi uopće prodao svoj film da se prikazuje na nacionalnoj TV mreži? Nova, RTL anyone....?

I nije mi jasno odkud Đelo (not Đuro), on kupuje strane dokumentarce....?

Reporter: What is your ambition in life? Parvulescu: To become immortal, and then to die.
17 godina
neaktivan
Plaćate li TV pretplatu?
15 godina

ne nisu zaslužili novac sa svojim žalosnim programom

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
15 godina
neaktivan
Plaćate li TV pretplatu?

Sad imam "porez" na TV i Radio (Tmobile isto radi s podrskom za Radio) uskoro cu placat porez na svoj PC,pa ubrzo i na zrak kako mi se cini.HRT je teski kapitalist koji se brine samo o zaradi.

Ja sam toliko cool da ne trebam potpis
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 23:50 (Hexler4).
17 godina

Pa taj kretenski haracki vladin novi zakon i njegove stavke nece proc sigurno nema sanse osim ak ne misle sami sebe pokopat, 5000 kn za koristenje odjavljenog prijamnika svasta i jos pazi ovo HEP da cinka okolo ko ima struju pa automatski ima i TV.Smijeh Kaj oni misle totalno su poludeli u ovakvim danasnjim vremenima ovakve zakone sklapat koji bananizam to ne bude islo sigurno.CoolNevinašce

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 23:56 (rambox).
15 godina
odjavljen
Plaćate li TV pretplatu?

Plaćam pretplatu i smatram ju bezobrazno visokom za program koji se nudi...

The river tells no lies, yet standing at its shores the dishonest man still hears them
15 godina
neaktivan
Danijel14 kaže...

MA SUTI!!Evo sad ce Smrtonosno oruzje..xD xD xD

17 godina
neaktivan
Danijel14 kaže...

ne placas nikakav program, vec POREZ NA UREDAJ KOJI PRIMA TV SIGNAL

17 godina
neaktivan
Plaćate li TV pretplatu?

Imam par nejasnoća:

"Smatra se da prijamnik ima svaka pravna ili fizička osoba koja je obveznik plaćanja električne energije"

Na temelju čega je dokazana ta tvrdnja da se može koristiti u zakonu?

"Naime, Vladina je ideja da se osobama koje ne dolaze iz kućanstva koje plaća pretplatu, naplaćuje glazba koju slušaju u svojim automobilima, odnosno da budu dužne plaćati pristojbu za
prijamnik u motornom vozilu registriranom na njihovo ime"

Koje su to osobe?

17 godina

Nažalost plaćam. Da ima način ukinio bih pretplatu jer imam MAXtv, a i tako na HRT 1 i 2 nema ništa bez čega nebih mogao živjeti pa čak i da nemam MAXtv. Kad sam već kod toga, da li ima način da se ne plaća pretplata? Danas mi je došla ona žena za TV i 80Kn sam dao za ništa. Za ultra jadni program i reprize!?

17 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

Nažalost plaćam. Da ima način ukinio bih pretplatu jer imam MAXtv, a i tako na HRT 1 i 2 nema ništa bez čega nebih mogao živjeti pa čak i da nemam MAXtv. Kad sam već kod toga, da li ima način da se ne plaća pretplata? Danas mi je došla ona žena za TV i 80Kn sam dao za ništa. Za ultra jadni program i reprize!?

napravi sljedece... odjavi svoj tv prijemnik i doci ce ti HRT kamatari zatvorit paricu od antene, a tebi ostaje maxtv...

15 godina
neaktivan
wyks kaže...

"Naime, Vladina je ideja da se osobama koje ne dolaze iz kućanstva koje plaća pretplatu, naplaćuje glazba koju slušaju u svojim automobilima, odnosno da budu dužne plaćati pristojbu za

Koje su to osobe?

Ok jel to oni misle na radio u autu???A ako misle da mi mogu naplacivat slusanje Mp3ica u autu selim se u Bangladeš..-.-

17 godina
neaktivan
Hexler4 kaže...
wyks kaže...

Koje su to osobe?

Ok jel to oni misle na radio u autu???A ako misle da mi mogu naplacivat slusanje Mp3ica u autu selim se u Bangladeš..-.-

Ne na slušanje mp3-a već na radio prijemnik.

17 godina
wyks kaže...
Hexler4 kaže...
wyks kaže...

Koje su to osobe?

Ne na slušanje mp3-a već na radio prijemnik.

Frend ima frizerski salon i mislim da mora plaćat oko 250kn za slušanje radia u salonu. Sad jedino ne znam da li mjesečno ili godišnje ali kako god bezveze je!

15 godina
neaktivan
Plaćate li TV pretplatu?

Ma vadin ja radio prijamnik iz auta i ugrađujem MP3 player..-.- Ionako to vise koristi mojoj staroj Kockici (bratova al opet vise je ja vozan xD) nego neki sugavi Radio..-.-

17 godina
neaktivan
Hexler4 kaže...

Ma vadin ja radio prijamnik iz auta i ugrađujem MP3 player..-.- Ionako to vise koristi mojoj staroj Kockici (bratova al opet vise je ja vozan xD) nego neki sugavi Radio..-.-

"Po ovakvom zakonu, građani bi bili dužni dokazivati da kompjutere i prijenosne komunikacijske uređaje (mobitele op. klimama) koriste "isključivo u svrhu obavljanja djelatnosti"

Naplatit će ti pretplatu za radio u mobitelu.

A obveznu registraciju prepaid kartica naravno uvode isključivo zbog borbe protiv kriminala, a najveći kriminalci su, izgleda, neplatiše TV pretplate.:-)

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 9:20 (klimama).
17 godina

Pogledajte ovo šta smradovi smjeraju. Dali je potrebno naglasiti da im neću i dalje plaćati, zasad sam izdržao 2,5 god.

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/04/13/0481006.html?pos=n0

Poslije jebanja nema kajanja.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 10:47 (kovaos).
15 godina
neaktivan
kovaos kaže...

Pogledajte ovo šta smradovi smjeraju. Dali je potrebno naglasiti da im neću i dalje plaćati, zasad sam izdržao 2,5 god.

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/04/13/0481006.html?pos=n0

ovoj državi hitno treba jedan poošteni,radikalni diktator

mama mi je gej a otac lezbijka
15 godina
odjavljen
Hacker-ri kaže...
Danijel14 kaže...

Da, znam. A u čiji džep ide taj novac, odn. koja televizija se financira sa tim novcem?

The river tells no lies, yet standing at its shores the dishonest man still hears them
15 godina
protjeran
Danijel14 kaže...
Hacker-ri kaže...
Danijel14 kaže...

Da, znam. A u čiji džep ide taj novac, odn. koja televizija se financira sa tim novcem?

Tocno tako. Placa se PROGRAM HRT-a! Nije to nikakav porez na uredjaj kako oni to vole zvat vec je posjedovanja televizora samo nacin na koji se utvrdjuje da li imas mogucnost pratit hrt i ako imas duzan si platit. 

Princip je glup i nepravedan, a i skup pa tko ga ne zeli placat moze odjavit tv aparat i poslije ne pustat inkasatore u stan i problem rijesen. 

Ovdje se opisuje cijeli postupak (vjerovatno je to netko vec stavio al neka):http://www.stipepetrina.com/index.php?option=com_content&view=article&id=57&Itemid=73

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 15:42 (ansha).
17 godina
neaktivan
ansha kaže...
Danijel14 kaže...
Hacker-ri kaže...
Danijel14 kaže...

Tocno tako. Placa se PROGRAM HRT-a! Nije to nikakav porez na uredjaj kako oni to vole zvat vec je posjedovanja televizora samo nacin na koji se utvrdjuje da li imas mogucnost pratit hrt i ako imas duzan si platit. 

Princip je glup i nepravedan, a i skup pa tko ga ne zeli placat moze odjavit tv aparat i poslije ne pustat inkasatore u stan i problem rijesen. 

Ovdje se opisuje cijeli postupak (vjerovatno je to netko vec stavio al neka):http://www.stipepetrina.com/index.php?option=com_content&view=article&id=57&Itemid=73

HRT ima koncesiju kao nacionalna televizija, za naplatu pretplate tj. poreza na uredaj. Kako god vi to zvali zakonski i u drugim zemljama to je porez na uredaj

17 godina
neaktivan
ansha kaže...

Ne ide to tako više.

Sada kod odjave TV-a moraš dati pisanu izjavu da ćeš njihovim inkasatorima dopustiti ulaz u svoju kuću/stan kad god im to padne na pamet, a ako ih ne pustiš plaćaš ponovno pretplatu.

Izjava koju moraš ovjeriti kod javnog bilježnika glasi ovako:

I Z J A V A

IZJAVLJUJEM POD KAZNENOM I MATERIJALNOM ODGOVORNOŠĆU DA:

- ne posjedujem RTV prijamnik: a) u domaćinstvu b) u poslovnim prostorijama

- dopuštam ovlaštenim predstavnicima Hrvatske radiotelevizije (HRT) nesmetano provođenje kontrole iznijetih činjenica te da sam upoznat da će HRT u slučaju odbijanja, odnosno onemogućavanja HRT-a u provođenju kontrole ponovno me prijaviti, odnosno teretiti za plaćanje RTV pristojbe 

Po novom prijedlogu zakona pretplatu će plaćati svi koji imaju priključak na električnu energiju, osim ako dostave pisanu izjavu da nemaju TV. Dakle, za razliku od do sada kada su oni morali dokazati da imaš TV, sada ćeš ti morati dokazivati da ga nemaš.

Nacrt zakona o HRT-u

Članak 34

(1) Svatko tko ima radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa (u daljnjem tekstu: prijamnik) na području Republike Hrvatske dužan je HRT-u plaćati mjesečnu pristojbu utvrđenu člankom 35. stavkom 2. ovoga Zakona, osim ako ovim Zakonom nije drugačije utvrđeno.

(5) Smatra se da prijamnik ima svaka pravna ili fizička osoba koja je obveznik plaćanja električne energije operatoru distributivne mreže odnosno opskrbljivaču električne energije u Republici Hrvatskoj, osim ako dostavi pisanu izjavu da nema prijamnik u svojem prostoru niti se koristi tuđim prijamnikom odnosno da je član kućanstva koje plaća mjesečnu pristojbu za prijamnik, te da je upoznata s posljedicama navedene izjave.

Javna rasprava o nacrtu prijedloga zakona o HRT-u

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 16:15 (klimama).
16 godina
odjavljen
Hacker-ri kaže...

HRT ima koncesiju kao nacionalna televizija, za naplatu pretplate tj. poreza na uredaj. Kako god vi to zvali zakonski i u drugim zemljama to je porez na uredaj

Piše i na mom skuteru "bicikl", pa me opet policija traži vozačku. To je televizijska pretplata kojoj je samo promijenjeno ime jer je bila neustavna. HRT je nacionalna televizija, koja ima određene dužnosti prema državi i država prema njoj. Davanja države prema nacionalnoj televiziji ne bi trebala ovisiti o broju ljudi koji posjeduje prijamnik. Recimo mobilni operateri su dužni pretplatnicima naplačivati naknadu za radijsku frekvenciju, ali oni te novce prosljeđuju državi, za razliku od HRT-a.

Samo u Hrvatskoj prolazi nazivanje stvari krivim imenom da bi se zaobišao zakon.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
15 godina
protjeran
klimama kaže...
ansha kaže...

Ne ide to tako više.

Sada kod odjave TV-a moraš dati pisanu izjavu da ćeš njihovim inkasatorima dopustiti ulaz u svoju kuću/stan kad god im to padne na pamet, a ako ih ne pustiš plaćaš ponovno pretplatu.

Po novom prijedlogu zakona pretplatu će plaćati svi koji imaju priključak na električnu energiju, osim ako dostave pisanu izjavu da nemaju TV. Dakle, za razliku od do sada kada su oni morali dokazati da imaš TV, sada ćeš ti morati dokazivati da ga nemaš.

Nacrt zakona o HRT-u

Članak 34

(1) Svatko tko ima radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa (u daljnjem tekstu: prijamnik) na području Republike Hrvatske dužan je HRT-u plaćati mjesečnu pristojbu utvrđenu člankom 35. stavkom 2. ovoga Zakona, osim ako ovim Zakonom nije drugačije utvrđeno.

(5) Smatra se da prijamnik ima svaka pravna ili fizička osoba koja je obveznik plaćanja električne energije operatoru distributivne mreže odnosno opskrbljivaču električne energije u Republici Hrvatskoj, osim ako dostavi pisanu izjavu da nema prijamnik u svojem prostoru niti se koristi tuđim prijamnikom odnosno da je član kućanstva koje plaća mjesečnu pristojbu za prijamnik, te da je upoznata s posljedicama navedene izjave.

Javna rasprava o nacrtu prijedloga zakona o HRT-u

To je jos ludje, sumnjam da ce to proci al me ne bi cudilo...

Ovo sta treba potpisat da ces ga pustit se isto lako za*ebe, kako ce uc ako nema nikog kuci?

17 godina
moderator
ansha kaže...
To je jos ludje, sumnjam da ce to proci al me ne bi cudilo...

Ovo sta treba potpisat da ces ga pustit se isto lako za*ebe, kako ce uc ako nema nikog kuci?

To zadire u prava covjeka zajamcena Ustavom RH! Na ovo trebaju reagirati udruge za zastitu ljudskih prava! Podsjetimo se sto pise u Ustavu RH:

2. Osobne i politiČke slobode i prava

...

Članak 34.

Dom je nepovrediv.

Samo sud može obrazloženim pisanim nalogom utemeljenim na zakonu odrediti da se dom ili drugi prostor pretraži.

Pravo je stanara da on ili njegov zastupnik i obvezatno dva svjedoka budu nazočni pri pretrazi doma ili drugoga prostora.

U skladu s uvjetima što ih predviđa zakon, redarstvene vlastimogu i bez sudskog naloga ili privole držatelja stana ući u dom ili prostorije te izvršiti pretragu bez nazočnosti svjedoka, ako je to neophodno radi izvršenja naloga o uhićenju ili radi hvatanja počinitelja kaznenog djela odnosno otklanjanja ozbiljne opasnosti po život i zdravlje ljudi ili imovinu većeg opsega.

Pretraga radi pronalaženja ili osiguranja dokaza za koje postoji osnovana vjerojatnost da se nalaze u domu počinitelja kaznenog djela, može se poduzeti samo u nazočnosti svjedoka.

Otkud Ministarstvu kulture pravo da ljude prisiljavaju da se odricu svojih temeljnih prava zajamcenih Ustavom?! Edit - otkud HRT-u pravo da ljude prisiljavaju da se odricu svojih temeljnih prava zajamcenih Ustavom RH?! Napisao sam ovu korekciju jer sam reagirao na obrazac za odjavu - ne znam je li isto to predvidjeno i u novom zakonu (ne da mi ga se citati) ili je to HRT samoinicijativno ubacio takvu odredbu u obrazac...

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 16:32 (mbaksa).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Dragi HTV..
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice