doticnu stranicu primjetio na njuskalu pa me bas zanima detaljnije o cemu se radi i da li je netko vec koristio
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bok evo prijavih se na forum da ti odgovorim na pitanje.
Peydo jedna od mnogih firmi koja su posrednici u prodaji, kupcu garantiraju proizvod a prodavatelju novce "safe shopping" moš mislit.
Sve zvuci ljepo ali i posrednik more nesto zaradit. I njegova zarada se krije u kamati upisanim malim slovima prilikom ptvrde kupnje.
30% pa navise iznosi kamata za tih prvih 14 dana. Ako ne platite do tad hmm, nahebali ste. I to sve po zakonu.
Da ne duzim evo vam prilog iz novina za njihovih predhodnika
http://www.poslovni.hr/hrvatska/lihvarskim-kreditima-nas-bombardiraju-a-vlast-suti-152022
Mislim da opet niko ne moze krivit ljude oni samo rade sta im nas zakon dopusta 
Meni se čini da Peydo nije baš jedna od mnogih koji posreduju na ovakav način. Molim te imenuj mi samo jednu? Koliko sam upućen, (jer često prodajem preko neta) e-kupi je ne davno pustila nešto slično ali se mora platiti karticom. E-kupi drži isti novac, prije isplate prodavaču kao što piše na stranicama (Tek kad je kupac dobio proizvod i prošao je rok od 7 dana, oslobađamo uplatu i šaljemo je prodavaču.)
A koliko čitam u Peydo uvjetima, Peydo isplaćuje prodavaču novac u roku 48 sati od kada je kupac primio robu. Kupac također ne mora izlagati nikakav novac unaprijed preko Peydo. Čak su i jeftiniji od E-kupi. Pogledaj pri dnu naslovne, stavili su ogroman cijenik s kojim baš ne kriju cijene. Prodavao sam dosta stvari preko e-kupi i mogu reći da sam zadovoljan s uslugom iako mi uzimaju proviziju do 19% kao i mjesečnu naknadu i dodatno slanje pošiljke. Međutim prijavio sam se i u Peydo prije par dana jer iskreno vjerujem kako će više kupaca pristati na njihove uvjete iako naplaćuju otprilike 6% od kupca. Naime, kupcu je mnogo sigurnije, jer ne mora izlagati nikakav novac unaprijed kako bi vidio što sam mu poslao. Ja ću dobiti svoj novac u kraćem roku nego preko e-kupi i također imaju besplatnu dostavu, iako je za manje pošiljke do 50kg.
U ostalom, sve je to biznis. I oni koji pružaju takve usluge moraju nešto zaraditi, isto kao i ja kada prodajem svoju robu. Oni preuzimaju puno veći rizik nego ja i e-kupi a jeftiniji su.
Nikako ne mogu da skužim nas hrvate, mi bi se svi guzili a da nam ni malo ne uđe... Čim netko smisli dobru ideju, odmah pljujemo. Koliko provizije uzima paypal? Koliko provizije uzimaju kartičari? Koliko provizije uzima e-kupi? Koliko provizije uzima ebay, samo da bi postavio trgovinu kako bi prodavao? Budite sretni što se pojavljuju ovakve usluge i što se napreduje, paypal i svi ostali su zastarili. Mislim da će ipak Peydo preuzeti dosta tržišta.
E da... "Ako ne platite do tad hmm, nahebali ste. I to sve po zakonu." Pa što si ti mislio?? Da ne moraš plaćati račune na vrijeme? Ajde probaj da ne platiš struju, telefon i sl. pa vidi da li ćeš manje "nahebati"?
U svakom slučaj, ja im dajem dobrodošlicu i nadam se da će ih više početi s ovakvim uslugama gdje se pokušava zaštiti obje strane...
Budi te dobri i Bok svima :)