Dilema oko led rasvjete

poruka: 9
|
čitano: 7.126
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Dilema oko led rasvjete

dakle kupio sam led traku 5m 5630,napajanje 12v 8,5a 102w, te potenciometar sa daljinskim,

dakle po shemi spajanja 2 zice idu iz napajanja u potenciometar i iz njega moraju ic ledice,

mora biti spojeno ovako kao na slici e sad te 2 zice do ledica na stropu moraju biti dugacke

oko 2m...hoce li to stvarat probleme zbog duzine zice iz potenc.

jel kada sam kupio prvi set onaj kineski sa rgb ledicama iso sam produzit zicu od adaptera i

nisu htjele radit kad sam vratio na tvornicku duljinu sve normalno...

molio bi neki odgovor ako ko razumije sta sam htio rec cak sam nacrto otprilike kako to izgleda

15 godina
Re: Dilema oko led rasvjete
skill69 kaže...

dakle kupio sam led traku 5m 5630,napajanje 12v 8,5a 102w, te potenciometar sa daljinskim,

dakle po shemi spajanja 2 zice idu iz napajanja u potenciometar i iz njega moraju ic ledice,

mora biti spojeno ovako kao na slici e sad te 2 zice do ledica na stropu moraju biti dugacke

oko 2m...hoce li to stvarat probleme zbog duzine zice iz potenc.

jel kada sam kupio prvi set onaj kineski sa rgb ledicama iso sam produzit zicu od adaptera i

nisu htjele radit kad sam vratio na tvornicku duljinu sve normalno...

molio bi neki odgovor ako ko razumije sta sam htio rec cak sam nacrto otprilike kako to izgleda

Drugo je RGB a drugo LED.TRebalo bi raditi ako je napajanje dovoljno jako što ja mislim da je,probaj prije stavljanja na zid spojiti pa vidjeti kako ce raditi,da znaš dali je napajanje preslabo.

Strm
14 godina
neaktivan
Dilema oko led rasvjete

Environmental friendly.  
Certifications : CE, ROHS.   
Easy to use and install   
Max Power: 75W
LED Quantity : 300PCS 5630 SMD leds
Lumen : 25-30LM/LED
Can be cut every 3pcs leds    
Every 60 LEDS / Meter 
Viewing Angle: 120 degrees
Input Voltage: DC 12V (Notice: don't directly connect on AC OR 110V/220V)
Lifetime: Over 50,000 hours    
5 meters/roll
Light Color: Cool White (6000K-7500K) / Warm White (3000k-3500k)
please choose which color temperature you want!!!

evo to je specifikacija sa interneta od covjeka kod kojega sam kupio

15 godina
skill69 kaže...

Environmental friendly.  
Certifications : CE, ROHS.   
Easy to use and install   
Max Power: 75W
LED Quantity : 300PCS 5630 SMD leds
Lumen : 25-30LM/LED
Can be cut every 3pcs leds    
Every 60 LEDS / Meter 
Viewing Angle: 120 degrees
Input Voltage: DC 12V (Notice: don't directly connect on AC OR 110V/220V)
Lifetime: Over 50,000 hours    
5 meters/roll
Light Color: Cool White (6000K-7500K) / Warm White (3000k-3500k)
please choose which color temperature you want!!!

evo to je specifikacija sa interneta od covjeka kod kojega sam kupio

ok,možda ti zagori jer je max 75W,a ti imaš 102W.JA nebi riskirao!

Strm
17 godina

75 W je maksimalna potrošnja te trake, znači da napajanje mora imati minimalno 75 W; to što je napajanje jače ne može stvoriti problem (dapače, napajanje će se manje grijati i tako imati duži životni vijek.

Problem može uzrokovati prevelika duljina žica ako nisu dovoljno debele, zbog pada napona u njima, a moguće je da se i zbog prevelike duljine u njima inducira neka smetnja koja onemogućuje rad LED kontrolera (ako je baš loše konstruiran).

Ne vidim razlog zašto ne bi radilo ako produžiš vod napajanja (od ispravljača do kontrolera), samo pazi na polaritet i uzmi dovoljno debeli kabel (recimo 2×1,5 mm2) da ti pad napona ne bude prevelik (jer tu imaš struju od oko 6 A).

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 17:55 (KaeR).
15 godina
KaeR kaže...

75 W je maksimalna potrošnja te trake, znači da napajanje mora imati minimalno 75 W; to što je napajanje jače ne može stvoriti problem (dapače, napajanje će se manje grijati i tako imati duži životni vijek.

Problem može uzrokovati prevelika duljina žica ako nisu dovoljno debele, zbog pada napona u njima, a moguće je da se i zbog prevelike duljine u njima inducira neka smetnja koja onemogućuje rad LED kontrolera (ako je baš loše konstruiran).

Ne vidim razlog zašto ne bi radilo ako produžiš vod napajanja (od ispravljača do kontrolera), samo pazi na polaritet i uzmi dovoljno debeli kabel (recimo 2×1,5 mm2) da ti pad napona ne bude prevelik (jer tu imaš struju od oko 6 A).

Imaš pravo,ja sam bio na ledice spajao 2m 1cm debelog kabla za paljene auta,radile su u neviđenom sjaju{#}

Strm
14 godina
neaktivan
Dilema oko led rasvjete

bas zbog tih problema nekvalitete kontrolera kupio sam pravi potenciometar bakelitni je i placen 140kn uzet u engleskoj nije kineske nego njemacke proizvodnje

pa sam mozda nesto sigurniji u kvalitetu izvedbe, samo sto nebi produzio kabel od napajanja do pot. nego od pot. do led trake,jel to ista fora ili ima neke razlike izmedu duzine kabla ta 3 trosila

15 godina
skill69 kaže...

bas zbog tih problema nekvalitete kontrolera kupio sam pravi potenciometar bakelitni je i placen 140kn uzet u engleskoj nije kineske nego njemacke proizvodnje

pa sam mozda nesto sigurniji u kvalitetu izvedbe, samo sto nebi produzio kabel od napajanja do pot. nego od pot. do led trake,jel to ista fora ili ima neke razlike izmedu duzine kabla ta 3 trosila

Probaj pa češ vidjeti,ako nebude radilo onda češ morat hemijati malo, i to tie to 

Strm
17 godina
skill69 kaže...
... samo sto nebi produzio kabel od napajanja do pot. nego od pot. do led trake,jel to ista fora ili ima neke razlike izmedu duzine kabla ta 3 trosila

Ne bi smjelo biti razlike, napravi kako ti je praktičnije, ali i dalje ti je bitna debljina kabela zbog niskog napona i relativno velike struje (2 × 1,5 mm2 ti je preporuka ponajviše zbog pada napona, iako bi po jakosti struje moglo i nešto malo tanje, ispod 2 × 1 mm2 ne bih išao).

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 18:52 (KaeR).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice