Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.320.672
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Tonči kaže...

Drugi je panel, očito. Dell ima mnogo veće pokrivanje boja i svjetlina mu je 40% viša. 250cd/m2 je prilično slabo. Ova druga dva su 1ms brža, a to je 20%. :) Za igre je Adobe gamut ionako nebitan, oba su 99% sRGB.

da recimo u bf1 je bilo dosta mracno(igra je vec i samo po sebi sva siva i mracna) za igrati se bez obzira na brightness, no ghosting na dellu je bio dosta vidljiv pogotovo u swbf1 dok si se recimo vozio u letjelicama!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
odjavljen
Chat tema ljubitelja hardvera

Nope.
13 godina

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
Odlican video bas me zanima usporedba sa nekim ryzenom
AMD AntiBoy
15 godina
neaktivan

Samo jeno pitanjce da ne ovaram novu temu bezveze.

Trebal bi 4pin header produzni za ventilator ili rgb strip, duzine cca pol metra. Moze muski/muski ili muski/zenski.
Pa ka znate mozda di ima, a da je Zagreb i okolica.  

------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
10 godina
protjeran
chaselol kaže...

Pa ti si ko zvijezda Danica, sta bi mi bez tebe, hebote sad bar znamo da riža nema smisla nikakvog kada je ovaj biser skoro bolji od 8700k 

13 godina
Lucidius kaže...
chaselol kaže...

Pa ti si ko zvijezda Danica, sta bi mi bez tebe, hebote sad bar znamo da riža nema smisla nikakvog kada je ovaj biser skoro bolji od 8700k 

Komentar ti nema smisla, mozda zato sto te jos vise pogadja sto si uzeo jedan od skupljih consumer grade CPU-a a u testu ga popisao stari xeon od 7$

10 godina
protjeran

17 godina
odjavljen

Uz ovaj 7$ cpu koji sve vrti svi ispadamo popišani😂

10 godina
protjeran

Sva sreca pa nadogradnja nije skupa, šikam sve na oglasnik jos sam u debelom plusu 

17 godina
odjavljen
XXX kaže...

Pa nije baš neka novost da igre rade glatko i na najslabijima. Do 60Hz daje svaki CPU danas, pa i ovaj prastari.

Nope.
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...
XXX kaže...

Pa nije baš neka novost da igre rade glatko i na najslabijima. Do 60Hz daje svaki CPU danas, pa i ovaj prastari.

Drugorazredno trolanje, ništa drugo. Da je barem koristio još koju reprezentativniju igru, rottr, bf, novi ac... al onda mu poanta videa ne bi upalila previše. I da, naravno da se za igrat na 60hz možeš i sa prilicno starijim generacijama. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen

I dalje će i ROTTR i BF raditi na bilo čemu preko 60. U tome je fora - gejmerima apsolutno ne treba ništa novo već godinama. Eventualno nekome tko igra Civ6 i sl. turn-based igre, gdje framerate nije važan, koliko turn time, koji se smanjuje bržim procesorom. Za razliku od frameratea, gdje je nebitno ako imaš 60 i ako pritom fiziku i ai odrađuje s lakoćom.

Frend je nekidan gledao dal' da kupi 7700K u odnosu na 3570K. Pogledali par testova i skužili da su razlike nebitne čak i ako imaš 100Hz ili brži monitor. Par frejmova prednosti. Meh.

Nope.
17 godina
chaselol kaže...
Lucidius kaže...
chaselol kaže...

Komentar ti nema smisla, mozda zato sto te jos vise pogadja sto si uzeo jedan od skupljih consumer grade CPU-a a u testu ga popisao stari xeon od 7$

jos da je bilo tko od Vas pogledao video ukljucujuci i tebe sve bi bilo super ali ocito nije.

Koristila se gtx 780 koja je BN tamo gdje je xeon jednak i7 ..i to je to u ostalim igrama tipa dota 2 i cs go vidi se da xeon nije u stanju iskorisiti pun potencijal jedne gtx 780..

S jacim grafama bi se pogubio ali eto... bitno da se tu prica sve i svasta..

Ali da za 7 dollara je odlicna kupnja i to je to..

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.1.2018 10:27 (toxic).
13 godina

To su esports naslovi gdje ti je najvazniji single core perf i mhz.

Da dignes na 5.5ghz imao bi razlike i to osjetne 

16 godina
protjeran
toxic kaže...

jos da je bilo tko od Vas pogledao video ukljucujuci i tebe sve bi bilo super ali ocito nije.

Koristila se gtx 780 koja je BN tamo gdje je xeon jednak i7 ..i to je to u ostalim igrama tipa dota 2 i cs go vidi se da xeon nije u stanju iskorisiti pun potencijal jedne gtx 780..

Ta usporedba u video ima smisla koliko i testirat dal je kapacitet hard-a jednak kod koristenja razlicitih procesora...

Mudrost se svodi na: Tamo gdje cpu nije bitan nije bitno koji je cpu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.1.2018 10:55 (ansha).
17 godina
odjavljen
toxic kaže...

Samo što je apsolutno svejedno o kojem se GPU-u radi.

CPU radi svoj posao, GPU svoj. Imao ti GTX1050 ili TITAN V, sasvim je svejedno, količina posla za 60 FPS je identična za oba GPU-a. Razlika je isključivo u tome što prije stigne kao usko grlo. Za onoga tko ima cilj od 60Hz, svejedno je što ima dok dobija 60Hz od jednog i drugog.

Nope.
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

I dalje će i ROTTR i BF raditi na bilo čemu preko 60. U tome je fora - gejmerima apsolutno ne treba ništa novo već godinama. Eventualno nekome tko igra Civ6 i sl. turn-based igre, gdje framerate nije važan, koliko turn time, koji se smanjuje bržim procesorom. Za razliku od frameratea, gdje je nebitno ako imaš 60 i ako pritom fiziku i ai odrađuje s lakoćom.

Frend je nekidan gledao dal' da kupi 7700K u odnosu na 3570K. Pogledali par testova i skužili da su razlike nebitne čak i ako imaš 100Hz ili brži monitor. Par frejmova prednosti. Meh.

Zapravo je pitanje koju grafu ima, ne samo monitor. Ako ima mrcinu, valja brz procesor. Tek su pascalovi gp102 pokazali da procesor može biti osjetan bottleneck. Ja sam ga ima sa 4790k u pojedinim naslovima. Onaj gore video vrti 780ku. Moš mislit, pa to može gurat i fx bicikleta.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

CPU radi svoj posao, GPU svoj. Imao ti GTX1050 ili TITAN V, sasvim je svejedno, količina posla za 60 FPS je identična za oba GPU-a. Razlika je isključivo u tome što prije stigne kao usko grlo. Za onoga tko ima cilj od 60Hz, svejedno je što ima dok dobija 60Hz od jednog i drugog.

Ma jasno, al za demonstriranje razlike u GEJMING performansama između dva CPU-a nećeš koristit šrot grafu pretprošle generacije, pokazat da i 7$ cpu gura 1080p kao 400$ cpu i call it a day. Ako uspoređuješ cpu performanse, onda gledaš što jaču grafu. Ako gledaš perf/$ neće ti 8700k past na pamet, pa i u tom slučaju, video je skoro pa clickbait. Da je stavio neki ryzen 3, ili i3... 60hz, i repeat, moš gurat i fx-om. Eno moj se ugodno vrti kod frenda na 1080p@60hz i gura miško i BF1.

17 godina
odjavljen

Procesor je bitan s jezgrama tamo gdje ih igra mnogo može i treba koristiti. Recimo, Tomb Raideru je malo 4 jezgre, mnogo više voli HT ili više jezgara. Međutim, nema puno takvih igara pa nije kritično. Uvijek treba gledati minimalni framerate, a tu neće pomoći takt ako igra traži jezgre, jer jedno ne zamjenjuje drugo ako je potreba velika. Da bi jedna jezgra mogla odraditi posao dvije, mora biti više nego duplo brža, a to ne postoji. 

Međutim, tamo gdje procesor može odraditi posao na min-framerate razini, tamo je nebitan i za sve ostalo, jer su poslovi procesora neovisni o snazi grafičke iznad snage samog procesora. 

Ako onaj Xeon (nemam kad gledati cijeli video) odrađuje 60 FPS minimalno na igri X s GTX-om 780, neće biti ništa lošiji s TITAN-om V. Neće ga zadovoljiti, ali dok god je iznad 60, igraču je svejedno. Ne moraš koristiti grafičku karticu do maksimuma da bi imao 60 FPS.

AMD u driverima ima super stvar: rad kartice se prilagođava limitu na 60, tako da ne troši ni struju niti buči ako je dovoljno brza da daje lock postavku.

Glupo je raditi usporedbu tog Xeona i 8700K jer, da, nema smisla. Međutim, dobar je info onima koji su uznemireni jer imaju prastari CPU. Najvjerojatnije vam je svejedno.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.1.2018 11:33 (Tonči).
17 godina
Tonči kaže...
toxic kaže...

e hebo ga ti lik nit je testirao na 60 fpsa niti se spomimnje 60 fpsa

lik je unlockao fps i dokle ide, dakle tvoj post je sasvim  nebitan u ovoj prici...

dajte pogledajte video ili ne komentirajte.. vrlo je jednostavno..

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.1.2018 11:45 (toxic).
17 godina
odjavljen
toxic kaže...

lik je unlockao fps i dokle ide, dakle tvoj post je sasvim  nebitan u ovoj prici...

Zapravo, nije baš tako.

Nebitno je što on nije lockao, nego je bitno što uspoređuje. Uspoređuje procesor od $7 i procesor od $350 i zaključak je da za testirane igre jednostavno ne trebaš procesor brži od $7, sve dok nisi pro gamer koji želi monitor i framerate brži od 60Hz.

Na 2:30 vidimo Dotu 2, na 2:58 vidimo GTA5, vidimo na 3:32 i da je CS:GO bio jednako najgori na oba tako da ni tu neće pomoći 8700K.

Na 4:08 vidimo da je Destiny 2 išao jednako na oba. Na 4:39 isto imamo za PUBG.

Zajedničko svim testiranim igrama je da je ovaj procesor dovoljno dobar za igranje na bilo kojoj grafičkoj kartici, jer u svima daje jednake rezultate kao i 8700K u onom bitnom segmentu, a to je niži i minimalni rezultat. 

Ono što je bitno i poanta videa je da 8700K jednostavno ne rješava eventualne probleme, kao one koje imaju igrači CS:GO-a, jer minimalni fps od 40, nije problem procesora. 

Netko bi mogao pomisliti da je njegov 2700K uzrok za 40 FPS drop pa ići kupiti 8700K, samo da bi saznao da nije apsolutno ništa riješio.

Činjenica je da najviši FPS znači samo onome tko ima gejmerski brzi monitor, a da su sve prednosti dodatnih 343 dolara - nevidljive većini.

Nope.
17 godina
Tonči kaže...
toxic kaže...

Zapravo, nije baš tako.

Nebitno je što on nije lockao, nego je bitno što uspoređuje. Uspoređuje procesor od $7 i procesor od $350 i zaključak je da za testirane igre jednostavno ne trebaš procesor brži od $7, sve dok nisi pro gamer koji želi monitor i framerate brži od 60Hz.

Na 2:30 vidimo Dotu 2, na 2:58 vidimo GTA5, vidimo na 3:32 i da je CS:GO bio jednako najgori na oba tako da ni tu neće pomoći 8700K.

Na 4:08 vidimo da je Destiny 2 išao jednako na oba. Na 4:39 isto imamo za PUBG.

Zajedničko svim testiranim igrama je da je ovaj procesor dovoljno dobar za igranje na bilo kojoj grafičkoj kartici, jer u svima daje jednake rezultate kao i 8700K u onom bitnom segmentu, a to je niži i minimalni rezultat. 

Ono što je bitno i poanta videa je da 8700K jednostavno ne rješava eventualne probleme, kao one koje imaju igrači CS:GO-a, jer minimalni fps od 40, nije problem procesora. 

Netko bi mogao pomisliti da je njegov 2700K uzrok za 40 FPS drop pa ići kupiti 8700K, samo da bi saznao da nije apsolutno ništa riješio.

Činjenica je da najviši FPS znači samo onome tko ima gejmerski brzi monitor, a da su sve prednosti dodatnih 343 dolara - nevidljive većini.

jos jedan dokaz da video nisi pogledao i to je to..

Lik cak spominje da je min fps do graficke kartice tj 780..

ne bih uopce komentirao nesto sto se ne spominje u videu a to je fucking glupih 60 fpsa kojih nema niti na vidiku..

Lik je prezentirao jednostavnu stvar a to je kao sto govori i na poceteku videa.

Dovoljan je i xeon od 7 dollara ako imas mid range grafu tipa gtx 970, gtx 780 ili gtx 1060 3gb i to je to...

Mislim realno gledano ako bas gledas tih 60 fpsa dovoljan ce biti bilo koji quad core s nekom pristojnom grafom a povecas rezu na 4k i nemas zime niti s puno slabijim procesorima ali to uopce nije poanta ovog videa.

A niti je poanta da se veli da je xeon "bolji" a i7 8700k je tu cisto da lik zaradi koju kunu vise..

Mogao je tako  staviti i i5 8600k ili ryzena 7 1700x ali ovaj i7 8700k jednostavno nosi vise klikova...

simple as that..

radite opet znanstvenu fantastiku oko niceg.

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Procesor je bitan s jezgrama tamo gdje ih igra mnogo može i treba koristiti. Recimo, Tomb Raideru je malo 4 jezgre, mnogo više voli HT ili više jezgara. Međutim, nema puno takvih igara pa nije kritično.

Pa ima takvih igara. Imaš witcher, imaš BF, imaš AC origins, Deus EX ima ih još. Nema "puno" je nebitno nekome tko želi igrat ijednu od tih igara, takav želi bolje perf odn. HT odn. više jezgri. Il ga može bolit đon.

ps toxic daj krati te citate, nisi od jučer na forumu. Već par puta gledam kobasice iznad tvojih postova.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.1.2018 12:18 (eywa33).
17 godina
eywa33 kaže...
Tonči kaže...

Procesor je bitan s jezgrama tamo gdje ih igra mnogo može i treba koristiti. Recimo, Tomb Raideru je malo 4 jezgre, mnogo više voli HT ili više jezgara. Međutim, nema puno takvih igara pa nije kritično.

Pa ima takvih igara. Imaš witcher, imaš BF, imaš AC origins, Deus EX ima ih još. Nema "puno" je nebitno nekome tko želi igrat ijednu od tih igara, takav želi bolje perf odn. HT odn. više jezgri. Il ga može bolit đon.

ps toxic daj krati te citate, nisi od jučer na forumu. Već par puta gledam kobasice iznad tvojih postova.

nabavi veci monitor :)

https://imgur.com/a/mT5PR

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.1.2018 12:25 (toxic).
16 godina

Pihhhh, što uradi jedan 7$ procesor od teme

It is always darkest just before the dawn.
12 godina
odjavljen

Haha dobra. Na poslu sam na fullhdu laptop/mob. 

Ps ista nam je vertikala, fizičkom veličinom, a i pixelima. Samo, meni je bug.hr na 150% ja mislim. Na 100% je smiješno sitno. 

17 godina
eywa33 kaže...

Haha dobra. Na poslu sam na fullhdu laptop/mob. 

Ps ista nam je vertikala, fizičkom veličinom, a i pixelima. Samo, meni je bug.hr na 150% ja mislim. Na 100% je smiješno sitno. 

ja inace imam na 125% ali na 100% mi je sasvim super, ovo ovisi naravno s koje udaljenosti gledas..

uglavnom u pravu si, jos sam si mislio kratit ali reko necu da ljudi vide prepisku.

Ko je kriv tonciju sto je nametao hrpu videa jedan ispod drugog... drama i komedija..

Dovoljno je da na videu stavis duplo jeftinij vs i7 8700k i gotovo imas sigurnih par sto kuna u dzepu, a gdje jos ako s par naslova to uspijes i dokazati :)

13 godina
protjeran
Pa tko se normalan igra na 60fps-a? Mozda da imam 12 godina..😎lp
13 godina
protjeran
Probajte igrat bf ili pubg na 60fpsa, neznam kako tim klincima no meni se povraca i oči mi oče iscurit..😁lol.lp
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice