Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.322.036
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Stjepanj kaže...
Da vjerovat cu tebi i onima koji nisu probali a ne svojim ocima, neznam sta je dsr cuo jesam za to a citati nikad nisam naucio pa cu vjerovati tebi da si umisljam.lol koje podcjenjivanje na potenciju..😑vidim Lucidus sindrom ali malo napredniji.lp

ma slobodno ti vjeruj u sta i kome god hoces.

dobra stvar sa cinjenicama je to sto su one tocne bez obzira vjerovao ti u njih ili ne 

a to sto ne zelis citati, nauciti ili se informirati, i odmah se osjecas napadnut, kao da ti je netko ne znam sta napravio

emocionalna kontrola je odlika odraslih ljudi bez kompleksa, i nema se tko sta vrijedati ili ljutiti kada tvrdi jedno ili drugo ,a netko nesto trece

fakti postoje i provjereni su i empirijski dokazani i svatko ih moze provjeriti, ako zeli

i am out, a ti dalje nastavi uzivati u 16K 

ako vec proispitujes moje videnje ili ne videnje DRS i sllicnih stvari, cisto informativno, bavim se poslom gdje se video i graficki filter i rezolucije za koje niti ne znas da postoje a kamoli ne bjedni 16K 

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.1.2018 12:47 (Timo).
14 godina
protjeran

Tebi i tonciju treba izgleda nacrtati, sve sam ljepo napisao i objasnio sta sam cinio da slika zgleda zapanjujuce u odnosu na stock rezoluciju panela. Meni nemoras objasnjavati da ovo nije nekakav pravi 16k neznam uopce od kud to izvlacite ili me pokusavate napravit debilom...lijepo pise 4k panel+dsr+ingame scaling 200%..kome to nije zapanjujuce i nevideno nek ode na lasersku operaciju ociju. Mrsmith je shvatio, iako je rekao da on piksel na 4k ekranu ne vidi s 20cm  ja ga na 70cm vidim i bode me ta nazubljenost u oci...lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.1.2018 12:54 (Stjepanj).
13 godina

Neke izgre zaista mogu izgledati ljepse ako si tipa na 1080p i preko dsr stavis 1440p i grafa ti gura bez problema 60fps, skroz nepotrebna stvar u ovom slucaju na 24" ali je bio neki osjecaj da "ljepse izgleda" a dok su frejmovi iznad 60 koga briga, svi sretni 

p.s. placebo je cudo

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
Stjepanj kaže...

Mrsmith je shvatio, iako je rekao da on piksel na 4k ekranu ne vidi s 20cm  ja ga na 70cm vidim i bode me ta nazubljenost u oci...lp

Ja golim okom ne vidim piksel na 4K 27", jbg mozda sam corav

Ali nisam rekao da ne vidim nazubljenost u igrama :P to se vidi u nekim situacijama iako u 90% slucajeva to bude toliko minorno da mi ne smeta toliko da bi palio AA ili DSR iz razloga sto trenutna grafa jednostavno to ne moze progutat.

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.1.2018 13:00 (mrsmith).
14 godina
protjeran

Kaj da ti veli, meni je koma i smeta mi nazubljenost u igrama, dsr i ugradeni scaling u samim igrama je slag na tortu pogotovo u fps-ima i otvorenim mapama gdje je udaljnost velika ovo je cisto varanje😎 .lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.1.2018 13:03 (Stjepanj).
17 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Stjepko je u pravu i neznam šta mu solite!

DSR ili downsampling ima vizualne razlike u igrama!

Evo npr u Hitmanu - moja rezolucija je 2560x1080, ali kada stavim na 3840x1620 slika je čišća i oštrija!

Evo usporedba i na ogradi se vidi upravo to - mnogi takvi sitni detalji poput ograda, kablova i sličnih aseta izgleda bolje nego sa "normalnom" rezolucijom monitora

A mislim da se je prije spominjao DSR Smoothness šta je druga stvar naspram forsiranja veće rezolucije...

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.1.2018 13:30 (doktor1).
17 godina
odjavljen

Ma da, al' to je tako besmislen feature. Ljepše je, ali ne vidim smisao za monitore jače od FullHD. Preskupo je. Za downsampling koriste super sampling, iako je Lanczos bolji u svakom slučaju.

Ali Stjepanj ima 4K ekran, fućka mu se za DSR, taj je već zakon. :)

Eto, sam može potvrdit koliko je drastična razlika DSR4K i pravi 4K. :)

Nope.
17 godina
odjavljen
mrsmith kaže...
Stjepanj kaže...

Mrsmith je shvatio, iako je rekao da on piksel na 4k ekranu ne vidi s 20cm  ja ga na 70cm vidim i bode me ta nazubljenost u oci...lp

Ja golim okom ne vidim piksel na 4K 27", jbg mozda sam corav

Ali nisam rekao da ne vidim nazubljenost u igrama :P to se vidi u nekim situacijama iako u 90% slucajeva to bude toliko minorno da mi ne smeta toliko da bi palio AA ili DSR iz razloga sto trenutna grafa jednostavno to ne moze progutat.

Ne vidiš piksel, ali vidiš razliku u oštrini, vidiš aliasing i na 4K pa ti treba na 27" nekih 2X. Na 5K praktički ne trebaš ništa, osim u rijetkim slučajevima, kad npr. trebaš u igrama s puno linija, npr. World of Warships gdje imaš hrpu tih gluposti i ne pomaže ni 8x.

Na nekih 30-50cm oštrinu vidiš veću na 5K i na 8K, s time da je razlika između 4K i 5K znatna, ali između 5K i 8K vrlo suptilna. Pretpostavljam da će bit vidljiva i do 16K, ali zaista u sferi "vidim da je bolje, al' ne mogu reći zašto". :P

Nope.
16 godina

Evo jedna slika novog Della u pogonu (150% desktop scaling) :)

Jako sam zadovoljan s monitorom za sada i definitivno vrijedi razlike od 1000kn naspram LG-a moram priznati - u svim aspektima (čak ima i dosta svjetliju sliku).

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.1.2018 14:41 (mrsmith).
17 godina
odjavljen

Koji je to model?

Nope.
16 godina
Tonči kaže...

Koji je to model?

U2718Q, onaj za koji si pitao na TFTCentral Twitteru uz UP2718Q

17 godina
odjavljen
mrsmith kaže...
Tonči kaže...

Koji je to model?

U2718Q, onaj za koji si pitao na TFTCentral Twitteru uz UP2718Q

Heheh, lurker. :P
Da, šupci iz Della su dali jako slično ime bitno različitim monitorima. "HDR" koji nema uopće mogućnost biti certificiran za HDR10 (1000cdm peak). No, svakako je dobar, vjerujem, a i cijena mu je odlična.

I dalje me šokira zašto LG faila na svojima s retencijom-

Inače, vidim da su razlike očekivane (cijena je 300% veća za ovog drugog).

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/de6524a72

GBr-LED protiv običnog WLED-a gubi malo kontrasta, ali ima superiorne boje i svjetlinu pa postiže pravi HDR. Praktički je to sva razlika. Dok god ne radiš s bojama nešto jako precizno, fućka ti se i možeš kupiti 3 za jednog ovog skupljeg. HDR ionako nije još dostupan sadržajem za manje-više ništa.

I dobro, da, uniformnost GBr-LED-a je avion za WLED, ali hebiga, opet je cijena 1500 vs 500. lol.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.1.2018 15:12 (Tonči).
16 godina
Tonči kaže...

Da, šupci iz Della su dali jako slično ime bitno različitim monitorima. "HDR" koji nema uopće mogućnost biti certificiran za HDR10 (1000cdm peak). No, svakako je dobar, vjerujem, a i cijena mu je odlična.

A nisam baš lurkao :) ali ajde. Tražio sam reviewe (najprije od TFTC-a) pa sam naletio na googleu na post sasvim slučajno. Da super im je marketing

Da LG očito nešto krivo radi. Da stvar bude bolja, isti panel koriste prošli LG koji sam koristio (revizija 3 iz 2014.) i ovaj Dell (revizija 5 iz 2017.)... a oba modela se počela prodavati krajem 2017./početkom 2018. No, očito Dell ima bolju elektroniku i što već ide uz to osim samog panela kojeg radi LG.

Taj Dell HDR je čisti marketing i nema veze s HDR10/Premium HDR certifikatima... samo označava 350 cd/m2 (što je nekih 50ak svjetlije od konkurencije). Ovaj skuplji model ima navodnih 1000 cd/m2, ali samo peak čini mi se. Meni je to neisplativo da budem iskren.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.1.2018 15:23 (mrsmith).
16 godina

Taj DSR imaju svi monitori ili je to feature nekih skupljih monitora?

12 godina
neaktivan

To je do drivera, imaju ih i AMD i Nvidia. Nije do monitora

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
odjavljen
mrsmith ovo kak si slikao ja me vidim nikakvu razliku u odnosu a svoj TN...a gledam ga upravo preko S6 sa OLED-om...+ idem svake godine na sistematski i vid 12/12 😁
16 godina
XXX kaže...
mrsmith ovo kak si slikao ja me vidim nikakvu razliku u odnosu a svoj TN...a gledam ga upravo preko S6 sa OLED-om...+ idem svake godine na sistematski i vid 12/12 😁

A jbg :) ne mogu slikati kvalitetu slike, to se treba očima gledati. A i kompresija na BOL forumu je ubi boze :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.1.2018 15:58 (mrsmith).
17 godina
odjavljen
mrsmith kaže...
Tonči kaže...

A nisam baš lurkao :) ali ajde. Tražio sam reviewe (najprije od TFTC-a) pa sam naletio na googleu na post sasvim slučajno. Da super im je marketing

Da LG očito nešto krivo radi. Da stvar bude bolja, isti panel koriste prošli LG koji sam koristio (revizija 3 iz 2014.) i ovaj Dell (revizija 5 iz 2017.)... a oba modela se počela prodavati krajem 2017./početkom 2018. No, očito Dell ima bolju elektroniku i što već ide uz to osim samog panela kojeg radi LG.

Taj Dell HDR je čisti marketing i nema veze s HDR10/Premium HDR certifikatima... samo označava 350 cd/m2 (što je nekih 50ak svjetlije od konkurencije). Ovaj skuplji model ima navodnih 1000 cd/m2, ali samo peak čini mi se. Meni je to neisplativo da budem iskren.

Ne, ne... 1000 cdm je peak uvijek. Ne postoji ekran s konstantnih 1000 cdm. Za LCD trebaš 1000 cdm peaka da možeš nasvjetliju točku i najtamniju imati dovoljno udaljene. Za OLED ti ne treba toliko, jer je crna na OLED-u beskonačno "duboko". 

XXX kaže...

Razlike su znatne između mog 10-bitnoh GBr-LED-a i WLED-a LG-a, a kamoli između TN-a i IPS-a.

Nažalost, danas ljudi nemaju gdje vidjeti izložene monitore. Nema više takvih trgovina u nas, što je prilično bezveze, jer se monitori itekako razlikuju po modelima, a kamoli velike razlike TN, VA, IPS i OLED panela. Najbliže tome može se doći u trgovinama s TV-ima, ali TV-i su niži rang proizvoda pa je neusporedivo za išta više od kontrasta i svjetline.

TN je smeće. VA ima fenomenalan i impresivan kontrast, a dobar IPS je vidljivo superioran u svemu osim kontrastu. OLED je bog i batina, ali još praktički ne postoji takav monitor u prodaji, a da ne studijski Sony vrlo male dijagonale i abnormalne cijene.

Nope.
10 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Yup... užas. Meni je isto bilo prvi put da sam vidio, odmah RMA i bok - nikakve gluposti i ispravljanja

EDIT: Dell ima puno manji BLB isto naspram prošlog LG-a

Pa sta ti je covjece jesam ti odma rekao, di ces poredit LG i DELL  

Neke stvari su sa razlogom skuplje...

17 godina

Ovak se koristi 21:9 monitor :)

zanemrite samu cistocu slike taman kad sam slikao ekipa krenula jurit s tenkovima  a meni ocito nije bila mirna ruka

17 godina
Luci jer ti znaš da taj dell ima LG panel? Tak da tvoja tvrdnja je smijes a, vjerojatno dobio los primjerak sta nije nikakvo čudo u današnje doba kada je jeftinije zamijeniti nego testirati svaki panel zasebno.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
toxic kaže...

Ovak se koristi 21:9 monitor :)

zanemrite samu cistocu slike taman kad sam slikao ekipa krenula jurit s tenkovima  a meni ocito nije bila mirna ruka

Jbg, ja sa 29" se moram igrat preko cijelog ekrana 

10 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
Luci jer ti znaš da taj dell ima LG panel? Tak da tvoja tvrdnja je smijes a, vjerojatno dobio los primjerak sta nije nikakvo čudo u današnje doba kada je jeftinije zamijeniti nego testirati svaki panel zasebno.

Neznam, ali Dell definitivno ima ostale karakteristike sem samog panela na vecem nivou

17 godina
odjavljen

Ne znam za vas ali meni je poćeo vikend i ne namjeravm sjedit na stolcu i igrati se na zaslonu mobitela

10 godina
protjeran
XXX kaže...

Ne znam za vas ali meni je poćeo vikend i ne namjeravm sjedit na stolcu i igrati se na zaslonu mobitela

Pa sa tvoje udaljenosti taj TV i ne lici na nista drugo nego zaslon od mobitela, gdje si nasao uspoređivati velicinu ekrana onome koji sjedi ispred monitora i onoga tko lezi 2 metra od TV-a 

17 godina
odjavljen

Tak izgleda kad slikaš mobom, 50" na 3.5 metara. Baš taman za 1080p rezu a da ne vidiš pixele i da ti je sve prostorno. pokušaj, nije ti to mobitel

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.1.2018 20:44 (XXX).
11 godina
neaktivan

Ima netko ideju kako napraviti factory reset na s view w2206S monitoru? Google ne pomaze. 

17 godina
odjavljen

Ima i LG monitor 43UD79-B za $699 i "identični" monitor 43MU79-B za $2123.

Tako ima Dell monitor za U2718Q za $569 i UP2718Q za $1579.

Obično je razlika kao kod Della, u GBr-LED, naprednijoj verziji pozadinskog WLED osvijetljenja, koje daje bolju uniformnost i boje.

E sad. To što je on u istoj klasi naletio na loš primjerak, ne čini LG lošijim. LG proizvodi taj panel.

Tako da, sud o monitoru se ne može donijeti ako naletiš na loš primjerak ili čak lošu seriju kao što se dogodilo Aceru Z34 i navodno Asusu PG279Q ili Dellovom UP3214Q.

Nope.
14 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ima i LG monitor 43UD79-B za $699 i "identični" monitor 43MU79-B za $2123.

Tako ima Dell monitor za U2718Q za $569 i UP2718Q za $1579.

Obično je razlika kao kod Della, u GBr-LED, naprednijoj verziji pozadinskog WLED osvijetljenja, koje daje bolju uniformnost i boje.

E sad. To što je on u istoj klasi naletio na loš primjerak, ne čini LG lošijim. LG proizvodi taj panel.

Tako da, sud o monitoru se ne može donijeti ako naletiš na loš primjerak ili čak lošu seriju kao što se dogodilo Aceru Z34 i navodno Asusu PG279Q ili Dellovom UP3214Q.

koja je razlika, imao desnog?  takoder kao i ovaj lg  koji je 2x jeftiniji od prvog della, meni jedino vidljiva razlika je bila da je dell bio dosta svijetliji, za ostalo nisam imao prigovora monitor za pozeljeti ak imas barem gtx 1080 kao minimum!lp

17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

koja je razlika, imao desnog?  takoder kao i ovaj lg  koji je 2x jeftiniji od prvog della, meni jedino vidljiva razlika je bila da je dell bio dosta svijetliji, za ostalo nisam imao prigovora monitor za pozeljeti ak imas barem gtx 1080 kao minimum!lp

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/712c448e2

Drugi je panel, očito. Dell ima mnogo veće pokrivanje boja i svjetlina mu je 40% viša. 250cd/m2 je prilično slabo. Ova druga dva su 1ms brža, a to je 20%. :) Za igre je Adobe gamut ionako nebitan, oba su 99% sRGB.

Nope.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice