Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.552.205
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
CPU chat tema

Kakva jebena cijena silikona pa to je obicni procisceni pijesak. Veca cijena dolazi zbog litografije koja je vec blizu svojih granica i koja zahtijeva sve skuplju masineriju da se spusti na manji node.

13 godina
odjavljen
Re: CPU chat tema
Gorstak79 kaže...

...silikona...

ivanzu kaže...

...silikona...

Silicija ;)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran
CPU chat tema

evo odvrtio 15 min aida fpu....65°C, na prime95 i IBT udaram u power limit moram to isključiti, naravno odletit će temp. u nebo

12 godina
@Almin94
Ne vjerujem da je qualcomm u problemima pa makar. Ipak opskrbljuje bar 50% danasnjih mobitela, mozda I vise.
18 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
Gorstak79 kaže...

...silikona...

ivanzu kaže...

...silikona...

Silicija ;)

Chico12 kaže...
@Almin94 
Ne vjerujem da je qualcomm u problemima pa makar. Ipak opskrbljuje bar 50% danasnjih mobitela, mozda I vise.

Sa monopolom na mobilnom tržištu, sad napadaju i servere. Evo samo što nisu propali, ubio ih Atom ;)

https://www.extremetech.com/computing/259036-early-qualcomm-server-cpu-benchmarks-mean-big-trouble-intel

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.11.2017 22:29 (hrvooje).
14 godina
protjeran
toxic kaže...

sve krenulo pricom da je 8400 bn za gtx 1060 zbog nekih random scena, a dobro se vidi na videima oboje padaju do nekih 90 fps ovisno o sceni.

pa sta nije u pm?

prvi video zakacim gdje se usporedno vidi da u istoj sceni ryzen daje vise slicica..

u bf1 taj i5 8400 je bn i to s gtx 1060.

u drugom videu i tebi i stjepku pokazem da pogledaju i objasne.

treci video zakacim opet ne valja.

zatim uzmem gtx 1070 gdje je ovaj i5 8400 konstatno na 100% i opet ne valja..

a nist zabi lijepo glavu u pijesak i to je to.

ja sam ukazao na krzljavost tog i5 8400, ne velim da je r5 1600 bolji ali uocio sam odredene problem koje mene osobono smetaju..

ako pogledas gameplay s r5 1600 i tim i5 8400 uocit ces da i58400 ima te sitne mikrotrzaje...

Imas pravo sry(zabrijo sam nesto totalno drugo), sad sam gledao s gtx 970+8600k@5ghz@bf4mp

i cpu je na 95-100% cijelo vrijeme, sve ultra, 1070 ili 1080ti necu niti ubacivati..kao ni bf1 koji trebam instalirati koji je jos zahtjevniji od bf4

oce netko kupiti 8600K? moze na pm.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.11.2017 22:36 (Stjepanj).
10 godina
protjeran
CPU chat tema

Tonci sta brises komentare jel nije ovo birtijaska tema? 

16 godina
neaktivan
CPU chat tema

Bottleneck na 100+ fps ili ne, i5-8400 se i dalje barem u bf1 čini boljim izborom.

8 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

HAHAHAHA

Nemoj ga prodavat, kupi još jedan isti takav i upari ih, ima da strgaju svaku igru bez da se oznoje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.11.2017 23:21 (honor8).
9 godina
protjeran

Pa nista cudno i meni ryzu zakucavalo na preko 90% bf1 mp, cak i na 4k 60hz lock... posebno na amiensu...

Napadas teskim topnistvom pa ides na 8700k ili u mirnije vode na 8400?

17 godina
Stjepanj kaže...
 Imas pravo sry(zabrijo sam nesto totalno drugo), sad sam gledao s gtx 970+8600k@5ghz@bf4mp  i cpu je na 95-100% cijelo vrijeme, sve ultra, 1070 ili 1080ti necu niti ubacivati..kao ni bf1 koji trebam instalirati koji je jos zahtjevniji od bf4

Pa šta te briga ako radi dobro, radit će i bf1 iako je 100% opterečen neka stoji do zena+. Onda uzmi njega i bf5 će vozit bez greške, a za ove je pitanje.

kradem mine iz minskog polja
14 godina
protjeran
CPU chat tema

bas sam se zbediro, moram priznati 4770 i 6700k mi rade bolje od ovog 6core-a, mislio sam da cu s cistih i visoko klokanih 6 jezgri imati nesto bolje perfomanse nego s 4c/8t i7, kad ono truba pa jbte koji je k tim igrama?

jbga malo sam pozurio s kupnjom privukli su me visoki megaherci..

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.11.2017 23:52 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

bas sam se zbediro, moram priznati 4770 i 6700k mi rade bolje od ovog 6core-a, mislio sam da cu s cistih i visoko klokanih 6 jezgri imati nesto bolje perfomanse nego s 4c/8t i7, kad ono truba pa jbte koji je k tim igrama?

6 jezgara daje 600 bodova, 4 jezgre daju 400 i još 120 bodova u idealnom slučaju. Tu negdje si na istome.

Lucidius kaže...

Tonci sta brises komentare jel nije ovo birtijaska tema? 

Što ti uzimaš? Ništa se ne briše na ovoj temi. Skini se s droga i prijeđi na alkohol.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.11.2017 23:57 (Tonči).
13 godina
odjavljen
CPU chat tema

Iskreno ne razumijem većinu ovdje koja brije na bottleneck spiku kada im je potrebno samo izgurat 60fps-a što mogu sa ryzenom, sa 8400 i masom drugih fakat pristupačnih procesora?! Pogle ovaj gore graf sa ove švabske stranice... Pa jedan i3 gura avg. iznad 60!!! Nejde mi uglavu i gotovo.

Da nemam monitor koji imam, jbalo bi mi se za kave i ryzene. Imam 60fps-a? Imam. Vozi dalje... Sada je gotovo doduše.

Savjet:

Ako oćeš igrat ko čov'k, kupi monitor od 5000-6000kn i nek ti oči uživaju. Bit ćeš rob frejmova, ali ne tek da vidiš brojku od 100+ u kutu... Neće ti trebat brojke, oko će ti bit fps counter. Kad fps padne, oko zakrvari.

Ako oćeš igrat kežual, ne bacaj pare na hw kojem ćeš benefite vidjet jedino u čmarcima. Debilno je, tj. ako nisi pro world record obarač...

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
Stjepanj kaže...

Još jedna potvrda da se intel nije pomakao godinama s mjesta ali neeee vi kažete: muzi me intel evo love samo reci koliko treba. Kad sam vidio da prodaješ ovog zadnjeg rekoh nasjeo je opet. 

kradem mine iz minskog polja
13 godina
odjavljen
dery kaže...
Stjepanj kaže...

Još jedna potvrda da se intel nije pomakao godinama s mjesta ali neeee vi kažete: muzi me intel evo love samo reci koliko treba. Kad sam vidio da prodaješ ovog zadnjeg rekoh nasjeo je opet. 

Evo JA kažem da se JE pomakao s mjesta. Žabljim skokićima, ali se miče. Onome koji skače sa ivy, sandy ili haswella, osjetit će. JA jesam. Onaj tko ide sa 6700k ili 7700k NEĆE u 99.99% vremena, naročito ako se igra na 60hz. Zapravo, ako se igra na 60hz neće vidjet apsolutno NIŠTA benefita dok gleda u igru a ne u brojke u kutu. Nekoga pali i to očito.

ps. Jel ti Lisa Su tetka?

14 godina
protjeran
CPU chat tema

kod mene je problem sto meni ne treba fps brojac, ja mogu(majke mi) vidjeti razlike u windowsima medu ssd-ovimakamoli 20fps-a razlike na ekranu trebao sam biti pilot no eto nisam..problemi s plucima a nepusac

edit.

kad vec blebecem da i pohvalim AC Liquid Freezer 120mm

koji je zvjerski podnio ova mucenjajos samo da skuzim do kud se šarafi zašarafljuju, jer ja vrtim no nikako do krajalp

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.11.2017 0:35 (Stjepanj).
14 godina
CPU chat tema

Kod mene CPU usage ne prijelazi 45%, a jezgra bude max. 90% u BF1.

14 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Kod mene CPU usage ne prijelazi 45%, a jezgra bude max. 90% u BF1.

oces se mijenjat?

14 godina
CPU chat tema

Ne, hvala. Ovo je light workstation.

10 godina
protjeran
Tonči kaže...

Što ti uzimaš? Ništa se ne briše na ovoj temi. Skini se s droga i prijeđi na alkohol.

Pobrisan mi je post gdje sam prokazao stjepkovu "imastinu" gtx 1070 i 1080ti uz tu kilavu gtx 970, neznam sta se pravis blesav ili imas alchajmera 

13 godina
odjavljen

Pa temom moderira više njih, šta ne?

10 godina
protjeran
CPU chat tema

Moguce, al nekako sumnjam da ostali moderatori od miljon bitnijih tema ovdje prate situaciju gdje se dnevno pise po 10 strana...

Uglavnom, ne brisite postove

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Opet pricamo o tome koliko tko ima?

Freak Show Inc.
10 godina
protjeran
Friday kaže...

Opet pricamo o tome koliko tko ima?

Ne, nego tko nema 

14 godina
CPU chat tema

Na Amiens CPU je na 35-40%.

9 godina
protjeran
Lucidius kaže...
Tonči kaže...

Pobrisan mi je post gdje sam prokazao stjepkovu "imastinu" gtx 1070 i 1080ti uz tu kilavu gtx 970, neznam sta se pravis blesav ili imas alchajmera 

Stjepko je cuveni maxwell fanboy, njemu pascali sluze za podbociti nogu od stola, cijepa drva na njima i sl.

18 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Iskreno ne razumijem većinu ovdje koja brije na bottleneck spiku kada im je potrebno samo izgurat 60fps-a što mogu sa ryzenom, sa 8400 i masom drugih fakat pristupačnih procesora?! Pogle ovaj gore graf sa ove švabske stranice... Pa jedan i3 gura avg. iznad 60!!! Nejde mi uglavu i gotovo.

Da nemam monitor koji imam, jbalo bi mi se za kave i ryzene. Imam 60fps-a? Imam. Vozi dalje... Sada je gotovo doduše.

Savjet:

Ako oćeš igrat ko čov'k, kupi monitor od 5000-6000kn i nek ti oči uživaju. Bit ćeš rob frejmova, ali ne tek da vidiš brojku od 100+ u kutu... Neće ti trebat brojke, oko će ti bit fps counter. Kad fps padne, oko zakrvari.

Ako oćeš igrat kežual, ne bacaj pare na hw kojem ćeš benefite vidjet jedino u čmarcima. Debilno je, tj. ako nisi pro world record obarač...

Bez beda se igraš i na Ivy, ako nisi fps-whore. Dok djeca ne nauče uključiti fps brojač u Minecraftu, miran sam :)

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
14 godina
protjeran

Cemu briga Stjepko ako ti je cpu na 95% dok imas bolji fps? Pa i 7700k vristi na 100% u bf1 pa opet daje bolje avrg i minimume od bilo kojeg ryzena iako oni rade na 40-50%. 

18 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Cemu briga Stjepko ako ti je cpu na 95% dok imas bolji fps? Pa i 7700k vristi na 100% u bf1 pa opet daje bolje avrg i minimume od bilo kojeg ryzena iako oni rade na 40-50%. 

Ti jos i dalje ne kuzis?

Sto se dogada kada je cpu usage na visokih 95 i vise posto?

Mozes li igrati malo s takvi cpu usageom?

Ti ces svako malo osjetiti mikrotrzaje (znam to iz iskustva) neces imati fluidan gaming.

svaka iole manja radnja u postprocesima ce ti radit probleme....

Taj proc je udario u beton i to je to, u bf1 jednostavno je Ryzen bolji odabir..

Ako netko ima i5 8400 slobodno nek mi se javi pa cemo jedan vikend odraditi sesiju kako treba..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice