Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.282.334
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: AMD Ryzen CPU
dreadmoore kaže...

Jel tko nasao koji benchmark recimo r5 1600 ili 1500 far cry primal u kombinaciji sa gtx 1070

U kombinaciji sa gtx1080, to ti je tu negdje nečemo cjepidlačit.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 12:35 (dery).
15 godina

Ma ti grafovi su karina zesca sa bilo koji procesorom ili grafickom da radis samo dobar video ako ga znas napraviti moze proci za moje uvjerenje

14 godina
protjeran
Kakavi su to grafovi? Pa to se ne poklapa s nicim do sad videnim, al ajmo se sad svi uhvatiti tog jednog koji ide u korist ryzena... Aj budimo na trenutak realni.
10 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Jedno od ovo dvoje je laž.

Cijenite više pitku vodu.
15 godina
AMD Ryzen CPU

pa 80% videa na youtube je laz

14 godina
AMD Ryzen CPU

Za jedno 2-3mj cu uzeti R5 1600 pa ce onda biti bench.

13 godina
protjeran
Za jedno 2-3mj moze biti smak svijeta..😎lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
AMD Ryzen CPU

Evo sinoc sam namjerno jedan test iz radoznalosti htio uraditi  pa sam ga i snimio

sto se tice tog far cry-a

17 godina
AMD Ryzen CPU

pa to je najveći zajeb, di god pogledaš različiti rezultati.

bar da bug odradi i 1600 review samo mi to još fali

16 godina
Lucidius kaže...

I gdje je taj ultra mega OC koji ste napominjali i nagovjescavali prije 2 mjeseca, kolko vidim nista od tih 4.5GHz, OC je kako sma rekao isti kao i na 8core modelima.

klik 

Čestitam, bio si u pravu, mi ostali se radujemo tome da je ryzen uklo intela na svim poljima, osim na 2 proca 6950x (workload horse) i i7 7700k (gaming) koji su toliko skuplji a ne daju nikakve značajne bolje performanse za pare, a moras dati svetog petra kajganu posoljenu zlatnom prašinom i mrvljenim dijamantima usporedbo sa cijenama i performansama ryzena.

Ali, zajebanciju na stranu nebih se čudio kad popeglaju sve u biosu, da će na nekim primjercima biti sigurno moguće dignuti ih preko r7 limita, iako sam gledao sinoc u nekom videu objašnjenje da procovi izgleda imaju tvorničku blokadu jer je mikrokod chipa napravljen tako da neda daljnje klokanje-dizanje voltaze preko ovih maksimuma koje vidimo sad.

Ali , ako ćeš već bit bukvalan i dick about it:

Tonči  s obzirom da lik u koju god temu uleti širi otrov i arogantnost bez pokrića, za onaj trolling :)

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 13:13 (Colossus7).
16 godina
Glavas_ZG kaže...

Ne vidi se koje grafe su u i pitanju. 

16 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Instar informatika prodaje Ryzen 5 1600 za 2360kn...

Gospe blazena

16 godina
Glavas_ZG kaže...

može u toj igri imat 150 fps ako igra na 800x600 rezoluciji tako da bi ova na tech-u bila realnija

nije teško zaključit šta je laž

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 13:25 (dery).
9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Opet se ljepe testovi koji nemaju veze sa vezom, a kaj se tice onog o klokanju Ryzena na 4.5, samo ste dokazali koliko nemate pojma o arhitekturama, proizvodnji i funkcioniranju nekih osnova pa se sad kao provlacite sa time joj pa ryzen je ispao ok, dobar je za ovo dobar je za ono, sta me uopce ne interesira, drljavili ste gluposti i to je to, ni prvi ni zadnji put.

Vidi se sve ljepo iz video recenzija i usporedbi koliko se taj Ryzen mlako vuce pored intela, ove pisane testove gdje neznas tko pije ko placa mozes spremit u dzep 

Ja i dalje nudim da istestira netko protiv mene sa tim Ryzenom par igara, ali su svi podvukli rep među noge i zavijaju sa sigurne udaljenosti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 13:47 (Lucidius).
16 godina
neaktivan
s_zlikovski kaže...

Instar informatika prodaje Ryzen 5 1600 za 2360kn...

Gospe blazena

Dobro, smanjili su 

17 godina
DaShip kaže...

Izgleda da je ovo jedini benchmark r5 1400.

EDIT: link

Eto da realno ipak sam bio u pravu, možda ne do kraja ali 4ghz/FX-8350 fakat nema šta tražit pokraj najeftinijeg 4/8 Ryzen 3.2ghz proca.Dakle vezano za ovaj Poljski test, u 50% testiranih igrica Ryzen je bolji proc.Kaj se tiče video ili kreativnih poslova, dakle rendering tu fejk FX 8 Core proc izgleda ko očerupana kokoš.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=14&jumpto=5244690&sort=asc&view=flat

Sad se tek vidi kolko je smeče stara promašena krampina FX-8150. Vrlo je lako procjenit šta bi se dogodilo, da je umjesto njega AMD izbacio "opet samo pravi 6 Core CPU+ minimalno 30% viši IPC u odnosu an Phenom II".

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 13:54 (rambox).
13 godina
AMD Ryzen CPU

ljudi se ovdje i dalje prepiru koji je procesor bolji na osnovu 10% razlike u gejmingu? lol

svjesni ste da se ti benchmarci rade na cistim instalacijama windowsa sa friskim driverima i igrama? a ne na kantama koje 3g nisu pociscene, sa bar 10 pozadinskih servisa, tj procesor osim igre mora se bavit sa jos hrpom drugih stvari

a u takvim situacijama bolje je imati ryzena sa vise jezgri nego i5 kojem je domet dostici 5GHz na jednoj jezgri i koji briljira u trenutnim igrama na starom DX11 engineu koji ce izaci izvan upotrebe u potpunosti iduce godine (i tu onda nastupaju DX12 i Vulkan koji iskoristavaju sve jezgre - sretno sa 4 jezgrenim procesorima onda)

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 14:03 (Fanu).
17 godina
Lucidius kaže...

Opet se ljepe testovi koji nemaju veze sa vezom, a kaj se tice onog o klokanju Ryzena na 4.5, samo ste dokazali koliko nemate pojma o arhitekturama, proizvodnji i funkcioniranju nekih osnova pa se sad kao provlacite sa time joj pa ryzen je ispao ok, dobar je za ovo dobar je za ono, sta me uopce ne interesira, drljavili ste gluposti i to je to, ni prvi ni zadnji put.

Vidi se sve ljepo iz video recenzija i usporedbi koliko se taj Ryzen mlako vuce pored intela, ove pisane testove gdje neznas tko pije ko placa mozes spremit u dzep 

Ja i dalje nudim da istestira netko protiv mene sa tim Ryzenom par igara, ali su svi podvukli rep među noge i zavijaju sa sigurne udaljenosti.

ti hoćeš reći da ti nešto znaš o arhitekturi, proizvodnj i osnovim naredbama

toliko sam se nasmija, da mi je dan odma bolji

9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Pa ja sam to i dokazao, idi trolaj negdje drugdje samo se zakopavas 

17 godina
neaktivan
Makić kaže...

Pa naravno da zna. Ima pristup youtubeu :)

Nego, i5-7600K praktički više ne treba postojati. Molim Intel da gase proizvodnju

Ryzen 1600x 4GHZ Vs. i5-7600k 5GHz 

*Inače, zanimljivo, Mafia 3 je zakrpana da koristi manje niti. Sad bolje radi s 4 pa je brža na i5 :)) koji carevi

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 14:14 (hrvooje).
15 godina
neaktivan
Luci moras shvatit da se nitko nema tebi namjeru dokazivat nit ima zasto. Svako zna kolko je love spreman dat za nesto i zna kad ga se sisa jel..

Za taj 7700k kupim dva ryzena i slozim i sebi i boljoj polovici po jedan slozenac neg da dam za 7700 tolku lovu. I lijepo se oboje igramo na high sa rx470 i stvaramo lijepa sjecanja. A tebi nek je lijepo sjecanje kak si 2017te imao 127fpsa u witcheru u jednoj sceni lol...

Poanta svega je ta da ce i ti slabiji procesori iskoristit grafu koju kupis 100% i dalje od toga ljudima ne treba.

Iskoristenost ryzena i intela u igrama necu ni spominjat..

Amd je napravio odlican posao i trebas bit zmaj da to ne vidis jbte...

------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
13 godina
neaktivan
Makić kaže...

pa gdje ti zivis, normalno da zna, nekoliko postova prije je srusio 2. zakon termodinamike

17 godina
Timo kaže...
Makić kaže...

pa gdje ti zivis, normalno da zna, nekoliko postova prije je srusio 2. zakon termodinamike

srednje ime mu je ansembler

9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Moze se tu sad spamat i trolat al tata je sve pogodio debelo prije izlaska i R7 i R5 procesora, također i za Vegu sam odavno napisao prognoze samo cekam da vise dođe da si jos jedan plusic stavim u notes, dok ce ostali neznalci ovdje cupat kosu od muke i gluposti koje su ranije pisali. 

EDIT:

Vecina ovdje ni maticnu nije u stanju odabrat da nema foruma, a kao pokusavaju meni pricat o znanjnu i neznanju, prvi Makić ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 14:19 (Lucidius).
16 godina
hrvooje kaže...
Makić kaže...

Pa naravno da zna. Ima pristup youtubeu :)

Nego, i5-7600K praktički više ne treba postojati. Molim Intel da gase proizvodnju

*Inače, zanimljivo, Mafia 3 je zakrpana da koristi manje niti. Sad bolje radi s 4 pa je brža na i5 :)) koji carevi

Kolega ne prihvaća se argument, nema dovoljno stazica i neide preko 4.0 ghz 

https://petapixel.com/2017/04/08/5660-mac-pro-crushed-photoshop-test-1530-pc-amd-ryzen/

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 14:23 (Colossus7).
17 godina
Lucidius kaže...

Moze se tu sad spamat i trolat al tata je sve pogodio debelo prije izlaska i R7 i R5 procesora, također i za Vegu sam odavno napisao prognoze samo cekam da vise dođe da si jos jedan plusic stavim u notes, dok ce ostali neznalci ovdje cupat kosu od muke i gluposti koje su ranije pisali. 

EDIT:

Vecina ovdje ni maticnu nije u stanju odabrat da nema foruma, a kao pokusavaju meni pricat o znanjnu i neznanju, prvi Makić ;)

ahahh, da pita sam tebe da mi kažeš koju ću odabrat

9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

jel bitno kog si pitao, ajde poklopi se usima samo se sramotis

17 godina
Lucidius kaže...

jel bitno kog si pitao, ajde poklopi se usima samo se sramotis

ni tebe ni nikoga nisam pita ako te zanima, kupia sam je jer je bila 200E,

sad laganini odjebi u skokovima jer nikad ni argument ne znaš potrkijepit

a kamoli nešto dokazat. najbolje malo u teretanu dizat tegove, jer možda te tamo neko može shvatit ozbiljno

17 godina
ansha kaže...
DaShip kaže...

Izgleda da je ovo jedini benchmark r5 1400.

EDIT: link

Iz tog linkanog Lucidus moze primjetit koliko 6900K gazi 7700K....

da, trostruka cijena za 30% boost

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
protjeran
hrvooje kaže...

Ono sta ja vidim da u tih par igara sto je testirano i5 svugdje vodi, a cak i stock i5 je podjednak i u nekim slucajevima bolji od klokanog ryzena ili nesto propustam? Ako se misli na adobe, excel itd neznam samo tko bi pametan uzeo i5 za neki rad.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice