Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.203.384
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen CPU
Stjepanj kaže...

steta sto u tablici nema Barton XP, cisto za usporedbu koliko je Amd napredovaolp

Clock to clock CPU usporedba, to ti fino pokazuje kaj če se uloženo-dobiveno dogodit sa svim 4/4 i5 procovima koje ne moš kloknut.Recimo ovaj dole budalaš, njega če i najeftiniji "4/4 R3 Ryzen recimo dignut na 3.8ghz" zgazit ko Slon malog Ježeka fučkaj ga sad.

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819117731

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 1:36 (rambox).
13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

@mark0_69

Dobro nigdje se ne pise i ne govori da 7700k mora biti na 5ghz pod normalno..ali ono s AMD-ovih tesko dostignutih 4ghz na 7xxx seriji kod Intela imas sigurno hladnih i laganih 4.8ljudi vole velike brojke i sumnjam da ce se omjer ista znacajno promjeniti a toj statistici nepomazu poprilicno skupe ploce za AMD-a!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 1:34 (Stjepanj).
13 godina
protjeran
rambox kaže...

Clock to clock CPU usporedba, to ti fino pokazuje kaj če se uloženo-dobiveno dogodit sa svim 4/4 i5 procovima koje ne moš kloknut.Recimo ovaj dole budalaš, njega če i najeftiniji "4/4 R3 Ryzen recimo dignut na 3.8ghz" zgazit ko Slon ježa fučkaj ga sad.

da bas ce 300mhz razlike ciniti slonovska cudesa(zamisli 3.5 vs 3.8ghz?), i kao da intel nebude smanjio cijenu doticnog AKO ce trebati, i ploce za taj cpu imas od 370kn...AMD-ov odgovor jos neznamo pa niti ne mogu ista fino vidjeti, a sudeci po trenutnoj klokabilnosti zaboravi i na taj overklok kao neku "vau presudnu" beneficiju!LP

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 1:40 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Ma čisto je bila opaska za jokerov video 1700 3.9ghz vs 7700k 5ghz.

14 godina
Stjepanj kaže...

Dobro nigdje se ne pise i ne govori da 7700k mora biti na 5ghz pod normalno..ali ono s AMD-ovih tesko dostignutih 4ghz na 7xxx seriji kod Intela imas sigurno hladnih i laganih 4.8ljudi vole velike brojke i sumnjam da ce se omjer ista znacajno promjeniti a toj statistici nepomazu poprilicno skupe ploce za AMD-a!lp

Da, sigurno ga je moguće držati 24h dnevno na 4.8 bez delidanja i to po ljeti još igrajući neku igru?

I to još na žnj ploči sa običnim hladnjakom?

Poprilično sam siguran da se cijela prašina sa Intelom baš i digla jer temperature odoše u nebesa bez delidanja.

Btw. zašto bi morao držati proc na max oc-u ako ionako debelo prelaziš 100 fps-a normalno? Meni se to čini više kao neki kompleks nego potreba

Battlelog: [G] pijana_carapa
17 godina
AMD Ryzen CPU

Iako čak više ni rambox ne rugobori protiv Cinebencha :), rezultati za V-Ray 3.4, aktualna verzija za većinu 3D softvera (3DSMax, Cinema4D, Maya ... )

http://www.hardware.fr/articles/956-16/rendu-3d-mental-ray-v-ray.html

13 godina
protjeran
Granzon kaže...

Da, sigurno ga je moguće držati 24h dnevno na 4.8 bez delidanja i to po ljeti još igrajući neku igru?

I to još na žnj ploči sa običnim hladnjakom?

Poprilično sam siguran da se cijela prašina sa Intelom baš i digla jer temperature odoše u nebesa bez delidanja.

Btw. zašto bi morao držati proc na max oc-u ako ionako debelo prelaziš 100 fps-a normalno? Meni se to čini više kao neki kompleks nego potreba

ti ocigledno nisi upucen sta doticni i7 radi i na kojem taktu i s kojim temperaturama ali ono totalno, "Žnj" ploci? od kud si izvukao obični hladnjak? sta ti to znaci? daj nam malo pojasni molim te?..

a ovo s kompleksima necu komentirati jer ocigledno u zivotu nisi vidio vise od tih 100fps-aLP

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 1:57 (Stjepanj).
17 godina
Stjepanj kaže...
rambox kaže...

Clock to clock CPU usporedba, to ti fino pokazuje kaj če se uloženo-dobiveno dogodit sa svim 4/4 i5 procovima koje ne moš kloknut.Recimo ovaj dole budalaš, njega če i najeftiniji "4/4 R3 Ryzen recimo dignut na 3.8ghz" zgazit ko Slon ježa fučkaj ga sad.

da bas ce 300mhz razlike ciniti slonovska cudesa(zamisli 3.5 vs 3.8ghz?),i kao da intel nebude smanjio cijenu doticnog AKO ce trebati, i ploce za taj cpu imas od 370kn...AMD-ov odgovor jos neznamo pa niti ne mogu ista fino vidjeti, a sudeci po trenutnoj klokabilnosti zaboravi i na taj overklok kao neku "vau presudnu" beneficiju!LP

Štefina opet si pijan, i7 7400 je 3ghz stock frekvencija 3.5ghz je SingleCore Turbocore.Samo ti guraj glavu u pijesak, ja ti odma kažem i to si zabilježi kaj sam napisal kao buduči dokaz.Meni ne trebaju testovi za to kaj sam rekel, ja koristim informacije+logiku čisto i jednostavno.To je ista priča kao i za najači Ryzen proc, pa znalo se več odavno da je na razini i7 6900K.

i5 7400 bi če pregažen i to debelo, tako ti to bude kad zaključaš "jeftini-preskupi procesor" onda te nova konkurencija pregazi.Intel mora spusti cijenu, i to ispod razine R3 4/4 Ryzen proca od 130dolara da bi uopče bio konkurentan.Ponavljam opet Intel dominacija je gotova, zaključani 4/4 i5 procovi nemaju nikakve šanse protiv bilo kojeg Ryzen 4/4 proca, a ovaj 4/8 Ryzen da ne spominjemo.

To sam več rekel i ponavljam, Intel nije firma koja drastično spušta cijene procesora ne ide to tak kak si ti zamislil.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=135&jumpto=5319540&sort=asc&view=flat

13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

PA nema veze sto su zakljucani, vecina ljudi se time ne bavi...(oc)LP

14 godina
Stjepanj kaže...

ti ocigledno nisi upucen sta doticni i7 radi i na kojem taktu i s kojim temperaturama ali ono totalno, "Žnj" ploci? od kud si izvukao obični hladnjak? sta ti to znaci? daj nam malo pojasni molim te?..

a ovo s kompleksima necu komentirati jer ocigledno u zivotu nisi vidio vise od tih 100fps-aLP

Čuj, ti govoriš da na tom i7 + ploči od 700-800 kn vučeš 5 ghz ko od šale...ne ja

A ako si se uvrijedio na ovo o kompleksima? Jbga očito se sam vidiš u tom svijetlu tako da ti ja tu ne mogu pomoći

Battlelog: [G] pijana_carapa
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 2:19 (Granzon).
17 godina
Stjepanj kaže...

PA nema veze sto su zakljucani, vecina ljudi se time ne bavi...(oc)LP

E vidiš tu si se zeznul, itekako če se bavit klokanjem=kupit če najeftiniju AM4 350 matičnu za klokanje/100dolara i eto nema frke.To če ti sve pokazat testeri, kad im u ruke padne najeftiniji 4/4 Ryzen+jeftina 350 Am4 matična za solidno klokanje.

Moja Asrock jeftinjara matična je fini primjer, itekako se može klokat na jeftinoj matičnoj samo daj proc koji se može kloknut.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=94&jumpto=5310675&sort=asc&view=flat

Mladen kaže...

Iako čak više ni rambox ne rugobori protiv Cinebencha :), rezultati za V-Ray 3.4, aktualna verzija za većinu 3D softvera (3DSMax, Cinema4D, Maya ... )

http://www.hardware.fr/articles/956-16/rendu-3d-mental-ray-v-ray.html

Kaj se tiče Cinebench, sve ostaje kao i prije nema tu nikakvih promjena dakle Intel Powered.Pošto je Ryzen CPU arhitekturom sličan Intelu, tu je sve jasno i da za 50% manje love nudi istu količinu konja.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=42&jumpto=5253787&sort=asc&view=flat

Kaj se tiče Ryzen 6/12 R5 1600X, i on isto tako tuče i7 7700K u Cinebench pa nema frke.Za kraj opet ista fotka to je realnost, inače fotku sam ja složil i več puno puta okačil na ovaj i razne druge forume.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 2:22 (rambox).
16 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Pogledao sam raznorazne testove...

Mogu reći da je AMD napravio super posao

Ono što neki steška shvaćaju je da i dalje nije najbolji za trenutni gaming sa toliko jezgara ali manjim IPCom

7700k je za sada još okrunjeni kralj za gaming

Ali to će se promijeniti kad tad

Ukoliko bih sada kupovao

Mislim da bih išao u smjeru AMDa bez pretjeranog i znojnog razmišljanja

Zašto ?

Nudi više performansi po mom plitkom džepu

Platforma bi trebala biti duže "živa" (a ne kao intel svake 2 generacije proceva nova platforma...)

Višejezgrenost bude došla do izražaja u budućnosti = dugovječnija kupnja

Oni koji smatraju da je nepotrebno imati toliko jezgri koje se trenutno ne iskorištavaju 100% samo vam mogu poručiti.. Čekajte i bude

Sjećam se kako kako me je pred 10g. Prije kupnje kompa brat uvjeravao da kupim dual umjesto quad zbog brzine (2x3.0 vs 4x2.4)

Nisam ga posluhnuo i nikad požalio 

8 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Nisam vidio da je itko spomenuo već legendarno dugotrajni život AMDovih socketa, što znači da će AM4 biti baza za hrpetinu procesora u budućnosti. S druge strane već iduća generacija Intelovih procesora će vjerojatno biti novi socket pa će tako MBO za 6XXX i 7XXX seriju za koju godinu opet biti rijetka roba.

Također, što nije za očekivati da će Ryzeni 4C/8T imati osjetno više taktove nego Ryzeni 8C/16T, jer je ista stvar i kod Intela?

My pleasure darlin
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 7:23 (Jim Raynor).
15 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

A da Ramboxa ne placa AMD? Ovakav angazman je nevjerojatan za nekog ko za to nije placen..

15 godina

Ma da forum nije pun intelasa onda ga nebi ni čuli ovako ima jedan veći razlog da promovira proizvod bez obzira jel' on dobar ili ne.

15 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Ova slika mi govori da je nekih 3,8ghz maksimum na kojem ces drzat proc za dugotrajne rendere, 84° sa custom loopom! A i na nasem pcekspertu su rekli da je noctua d15 nemocna za hladit procesor na 4ghz.. 

I naravno, 95W Ryzen trosi vise od 140W intela, isto sasvim ocekivano...

14 godina
ansha kaže...

Što ti to znači ?? Nigdje nisam vidio da Ryzen troši više od i7 6900K s kojim ga trebaš uspoređivati. Pogotovo ne R7 1700.

15 godina
protjeran
itomic009 kaže...
ansha kaže...

Što ti to znači ?? Nigdje nisam vidio da Ryzen troši više od i7 6900K s kojim ga trebaš uspoređivati. Pogotovo ne R7 1700.

Trosi vise od 6800K u svim testovima sta sam ja vidio, a 6800K je 140W intel procesor..

Al overclocking na Ryzenu je skoro nepostojeci, moras imat skupu plocu i onda je nekih 4ghz do 4,1ghz maksimum, a za ozbiljnu upotrebu i manje...

14 godina

Pa uspoređuj 8c/16t vs 8c/16t. Možeš ga usporedit i sa Pentiumom valjda. Overclock je slab ali to je nešto drugo. I s takvim jadnim overclock kapacitetima i dalje stoji sve dobro a to je puno performansi za one koji koriste programe koji mogu iskoristiti kapacitete procesora po osjetno manjoj cijeni nego Intel. Pogotovo kad gledaš samo R7 1700 vs Intel.

15 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Pa uspoređuj 8c/16t vs 8c/16t. Možeš ga usporedit i sa Pentiumom valjda. Overclock je slab ali to je nešto drugo. I s takvim jadnim overclock kapacitetima i dalje stoji sve dobro a to je puno performansi za one koji koriste programe koji mogu iskoristiti kapacitete procesora po osjetno manjoj cijeni nego Intel. Pogotovo kad gledaš samo R7 1700 vs Intel.

Pa usporedjujem ga sa procesorom sa skoro 50% visim tdp-om koji em manje trosi em je hladniji.

Ne dovodim u pitanje performanse u profesionalnom okruzenju, al 99% ljudi koji su bildali hype su ipak gameri, a u igrama su mi performanse vrlo cudne s obzirom na ipc u drugim programima..

14 godina
AMD Ryzen CPU

Po onome sto sam ja vidio Ryzen ima identican fps kao i7 6800k.

14 godina

Pa iskreno ni meni nisu jasne neke recenzije što se tiče gaming rezultata. Neću reć da su neke teorije zavjere u pitanju ali mi to ne izgleda 1/1, da u svemu što zapravo pošteno koristi procesora sabija jače i7 ili im parira (da ne spominjem quad core i7) a u gamingu zaostaje za tim istim i7-micama koji imaju sličan core clock a i IPC im je sličan. A onda ima i recenzija gdje je Ryzen uz bok i s clockanim i7 7700K. Ne kontam baš. Što se potrošnje tiče mislim da je to i više nego ok. Potraži mali Ryzen i7 1700. A gdje su te matične u ponudi kod nas ???

17 godina
lazicki88 kaže...

E frende moj ideš u neke rasprave a ne "poznaješ" ni hardweraj kako treba 

p.s kako možeš lupati x99 i i7 7700k?eto vidiš ljudi ni neznaju,znaju samo da je "INTEL skuplji i ploče za isti preskupee",a pojma o pojmovima nemaju,kad sve to pogledaš i staviš na papir taj RYZEN uopće nije jeftin!

Tko bi upamtio sva ta tri socketa ;) Tri procesora i7-5950HQ, i7-6900K, i7-7700K tri različita utora u par godina. 

Al očito da nema 'jedan-da-vlada-svima' cpu. AMD je napravio dobar posao za poslovnjake. I nije baš da se svi igraju, samo se svi na ovom forumu igraju. Npr. za CAD potrebe Ryzen je 'no-brainer'. 

Al super mi je ona izjava da s pločom od 800 kn i pastom lako do 5GHz :) 

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 9:00 (hrvooje).
14 godina
neaktivan
_mark0_69 kaže...

Treba uzeti u obzir da se 7700k treba delidat da bi išao na 5ghz, što je još nekih 500kn + gubitak gare

Ne to nego trebas hladnjak od bar 500kn da ga ohladis.

xfact
12 godina

i7 5950HQ je mobilni cpu oliti za laptope

ništa mi se neda
16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Mene jedino "buni" da je skoro svaki revju različit i to oho ho ho...   http://imgur.com/a/NU4bw Valjda dječje bolesti https://i.imgur.com/v5GFX9Tl.png

Onda, dosta njih se slaže da je min FPS u skoro svim slučajevima više kod ryzena, što je dobro i to mnogo dobro...

Ja (nisam nikakav hardver expert) sam zadovoljan kad vidim da je i ekipa zadovoljna - barem smo dobili dostojnu konkurenciju. Nisam ni očekivao da će AMD zasjesti na tron (gejmanja). Ova r7 serija me ionako ne zanima tako da sam malo tužan što se još mora čekat r5 koji mjesec.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
14 godina
AMD Ryzen CPU

Moram priznat da mi je ipak malo drago što moj i5 6600K nije za mirovinu kako su neki mislili a u drugu ruku mi je drago što je AMD u globalu napravio dobar posao!!

BF1 me jedino zanimao,uglavnom jedan i7 7700K sljedi ali moram priznat da ne moram mijenjat socket jedan 1700X bih ljepo sijeo u moj folding machine sa svojih 8/16!!

AUDIOFIL
9 godina

Stjepanj kaže...
XXX kaže...

Tko ne misli niš mijenjati 5-6 godina, tu je AMD 

ja da nisam mijenjao sandy bridge cpu(3930k) prije 5g sad bi jos uvjek bio na 90 a ne 220 u bf..a nije voltitko pogodi cega dajem 6600k!

fps

sta se tice ovih razlicitih rezultata,s obzirom da i bugovci imaju problema , vjerovatno svi imaju probleme . neko se potrudi pa pokuša sve namjestit kako treba a neko konzervativno uspori ram i ugasi boost opcije od cpu.

zato treba cekat da neka ćunka s foruma kupi i testira .

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 9:18 (dabar_solta_V2).
12 godina
AMD Ryzen CPU

Prvi utisci ljudi kojima vjerujem govore da taj Ryzen i nije toliko dobar koliko neki govore.

http://www.bug.hr/komentari/testiramo-amd-ryzen-evo-prvih-dojmova-i-prvih-p/158991.aspx

ništa mi se neda
14 godina
AMD Ryzen CPU

Nisam fanboy ni jednog ni drugoga, samo mi je drago da ćemo, kao kupci, imati izbora izabrati procesor koji najbolje odgovara našim potrebama.

Evo usporedni test benchmarka clockanih AMD Ryzena 1700 na 3.9GHz protiv i7 7700K na 5GHz sa GTX 1080.

www.crohq.org ~ www.toxicwaste.space ~ www.cloudfactory.store ~ www.bk-bor.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 9:35 (vrba5).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice