Ja sam shvatio da je vec danas 7700K trebao bit mrtav?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Štotrolam ?
Što velim da mu namjena nije gaming kao ni 6900, 6950 ?
E Rambox, Rambox drži se ti VA panela i Benqa.
Moj je već krepao...Pipam bilo na kompu jutros, a on mi veli - dovedite mi Ryzena
Dok dođe 1600X opali taj na 1.475V i 4.7-4.8GHZ, ako ti je na stock taktu.
Ryzen će da para hlače, samo neka nastave sa upgradeom IPC-a kao intel nakon SB-a.
Ovo je shut up and take my money, tko kaže drugačije lud je :D
Mislim da je sve jasno, ako nekome nije neka googla price perfomance ratio.
Kad stigne 1500X za 1700HRK pored tvojeg 7700K za 3100HRK...
Tko kupi 7700K po toj cijeni pored 1700X može ravno u ludnicu i da je samo gejmer.
stvar je optimizacije cini mi se
jednostavno su igre bolje optimizirane za Intel i to je sve
pa niste valjda mislili kupovat R7 za igranje?
stvar je optimizacije cini mi se
jednostavno su igre bolje optimizirane za Intel i to je sve
pa niste valjda mislili kupovat R7 za igranje?
Timo brate, ispalio si ćorak u stopalo.
Padobranac, ako igre koriste 4-8 threadova onda gledaš CPU koji ima toliko threadova i opališ na što viši takt, igre ne preferiraju Intel nego dobar IPC, quad ili octo core plus što viši takt...
A 1800X ima odlične gaming rezultate za 4GHZ...
Jel netko izracunao total cost of ownership za 6700k vs 1700( dakle i cijena ok maticne, coller, ne samo CPU)?
Siguran sam da je nekima sada raspoloženje splasnulo.
ćitam malo komentare na recenzije i ima ekipe koji bi rekli da riža nevalja i da je 1800x po single core na stock brži od 7700k klokanog i u isto vrime po multi na stock brži od 6950x.
Šta su obećali to su isporučili, čekam R5 seriju mozda bude nešto za mene :)
U čemu je na kraju razlika između 1700 i 1700X?
Štotrolam ?
Ti ne trolaš nego pišeš gluposti, trolanje još moraš negdje položit ili naučit tu je kvaka fučkaj ga sad.
S obzirom na tvoje godište jel, pisane gluposti su još teže jer očito nemaš poima kaj je omjer uloženo-dobiveno.Niti jedan procesor se ne gleda samo kroz gejming, nego se mjere sve performanse i onda doneseš zaključak.Na bilo kojem Ryzen procu moš gejmat bez frke, ko kaže drukčije taj nema poima di je šuplji i piše teške gluposti na kvadrat.
Ovo kaj sam pozelenil, tipičan primjer gluposti(kupio preskupi Intel proc pa sad lupa glavom po zidu) jer nemaš nikakvih drugih argumenata pa sipaš budalaštine.Dakle upiši večernju školu za Trolanje, pa kad to završiš onda se javi na forum do tada ne pokušavaj trolaj jer se samo sramotiš.
Nemojte maknut sa uma da i za tih 4GHz treba top AIO hlađenje da se to moze drzat stabilnim, plus high end maticna...
Osobno nemam pojma kaj bi sad na kraju, sa jedne strane me privlaci pun kufer jezgri, a sa druge mi razum govori "kaj ce ti sve te jezgre kad ne radis nista gdje ces ih iskoristiti"...
Dok i7 7700K savrseno odgovara mojim potrebama, ali mi je zao davat istu lovu za proc sa duplo manje jezgri, bez obzira kaj je dosta bolji u gejmingu
Očekivani rezultati, nek još srede probleme sa memorijom i možemo reći da amd nudi sasvim solidnu platformu, kom treba 8c/16t naravno. Jedino što je možda pametnije kupiti 1700(x) umjesto 1800x.
AMD procovi koji koštaju hrpu manje novca, imaju manji TDP, bolji su ili isti po performansama skoro od kompletne ponude višestruko skupljih Intel procova za Workstation-Server buildove tj. za ozbiljan rad, te kada počne ubuduće izlaziti sve više igara i aplikacija koje znaju koristiti više jezgri i threadova će jos dodatno otpuhati sve od Intela što trenutno imaju na ponudi.
Delid pokazuje da su Intelu u tom segmentu očitali lekciju kako se to radi, a kada se riješe dječije bolesti sa BIOS-Uefijem sa flashiranjem, i dobrim coolerom vjerovatno će se klokati jos bolje. Ni jedan review do sad sto sam vidio ne koristi Top-end matičnu ploču uključujući Linusov review, pa maksimum sigurno nismo vidjeli.Naravno i kada se usavrši štancanje wafera u prodaji se mogu očekivati još više klokabilni procovi, jer ce se smanjiti što kaze Davor u Bug-tv silikonska lutrija kada kupujes odključani proc, ono što nas danas Intel dere masno i to naziva Tick-Tock a ja nazivam inkrementalnom pljačkom kojoj je AMD napokon stao na kraj.
Malo o gaming rigovima:
Nisam fanboy niti me zanimaju flamewarovi ni najmanje, ali ne kuzim ovu ekipu u topicu koja ima Intel mašine sa kojom mogu sletiti NASA raketu na Mars sa komentarima, ma nije taj Ryzen nešto previše dobar za gaming?!
Dobro jel to neki ganjaju neki stakleni plafon od 300+FPSa u svim modernim igrama na 2K-4K rezi pa da vam ove brojke nisu dovoljne? Ili jednostavno volite obarat bench rekorde što nije neki realan pokazatelj ni potreba u gamingu za uzivanje u igrama. IMO bilo koji stroj koji igre moze pokrenuti na 60-144 fpsa locked na max detaljima je dostatan bilo kome. Sve ostalo je nebuloza koja se plaća skupo.
Pa jedan najobičniji FX 8350 ili neki IvyBridge (npr. kakvog ja imam treutno u svojoj mašini koja ce biti zamijenjena r5 1600X Ryzenom) su dovoljni za 1080p pa čak i na 1440p i mid-end grafičkom tipa RX480-GTX 1060 da POJEDU bilo šta od igara na 60-150 FPSA skoro šta god od igara pokrenuo i to na više manje na ULTRA details mozda uz par sitnica spuštenih na HIGH. Znači bilo kakav jači proc od tih spomenutih ne da je dovoljan da jede sve igre nego je ogromni overkill, s obzirom kakve zahtjeve igre danas imaju.
Vjerovatno dugo niste imali budget mašinu ili slagali istu nekome pa pokretali igre, jer bi skuzili da što se gejminga tiče više od 50% tog novca ulozenog u ploce, proceve i rame za koje vas je intel odrao ko zečeve su bacanje para u vjetar u bilo kojem gaming scenariju.
Taman da ste najzagrizeniji Intelovci, nikada mi nece biti jasno zasto ne izvadite šampanjac i slavite , jer AMDov povratak na kraju krajeva znaci puno manje cijene Intelovih procova u budućnosti.
Kladim se da će u drugom kvartalu uskoro izbaciti uz R5 i R3 procove profinjene R7 nego ovaj prvi batch, te vrlo vjerovatno proceve koji će uklati i ostatak Intelove x99-z270 ponude za puno manje para tipa i7-6950x.
Mislim da je sve jasno, ako nekome nije neka googla price perfomance ratio.
Kad stigne 1500X za 1700HRK pored tvojeg 7700K za 3100HRK...
Tko kupi 7700K po toj cijeni pored 1700X može ravno u ludnicu i da je samo gejmer.
Ja imam 6700K i nije mi zao sto sam ga kupio prosle godine...
Štotrolam ?
Ti ne trolaš nego pišeš gluposti, trolanje još moraš negdje položit ili naučit tu je kvaka fučkaj ga sad.
S obzirom na tvoje godište jel, pisane gluposti su još teže jer očito nemaš poima kaj je omjer uloženo-dobiveno.Niti jedan procesor se ne gleda samo kroz gejming, nego se mjere sve performanse i onda doneseš zaključak.Na bilo kojem Ryzen procu moš gejmat bez frke, ko kaže drukčije taj nema poima di je šuplji i piše teške gluposti na kvadrat.
Ovo kaj sam pozelenil, tipičan primjer gluposti(kupio preskupi Intel proc pa sad lupa glavom po zidu) jer nemaš nikakvih drugih argumenata pa sipaš budalaštine.Dakle upiši večernju školu za Trolanje, pa kad to završiš onda se javi na forum do tada ne pokušavaj trolaj jer se samo sramotiš.
O Bože, dobro ja pišem gluposti ok.
Povlačim glupost da ovo nije gaming proc i da je ovo super PPB radna/render investicija.
De napiši još koji put da pišem gluposti.
P.S. Imao sam k5 proc dok si ti bojao bojanke
Tocno kako sam jucer napisao svoja predviđanja klik, za render odlicni, za gejmanje sa strane dobri ili ako igras na 4k marginalno slabiji tako da... procevi su ok, nista tolko spektakularno kao je ekipa nasjela na hype i one tablice o cmeu sam pricao.
Ipak za cistokrvne gejmere je i dalje 7700k bog i batina, pogotovo za 144Hz monitor i reze ispod 4k.
Zar nisi ti taj koji je nasjeo ? Uzeo si sa ekupi za 3000 1700 a sad se ispostavilo da je u igrama egal sa tim i5 koji posjeduješ ?
Da kupuješ sada siguran sam da bi ti kuckao AMD u kompu, a da ne pričam od 1500X kada dođe, dobiješ isto i sa razlikom napraviš peku za nas sa foruma :D
"Maksimalna zabilježena temperatura od 82°C sa Noctuom D15 je poprilično visoka, pa je za ovaj procesor stvarno potrebno osigurati moćno hlađenje."
Bit ce da je intelova majoneza bolja od ovog lema?
Pa nisam ga uzeo, slabo pratis, otkazao sam narudzbu isti dan.
Pametno.
Pa nisam ga uzeo, slabo pratis, otkazao sam narudzbu isti dan.
Pametno.
E sad ni sam neznam jel pametno zato jer imam ove dileme klik
Imao sam u planu nadogradit monitor na 4k i onda pocetkom 2018te uzet Voltu, al dotle je jos puno vremena a dotle bi mi taj Ryzen mogao kasljucat sa jako klokanom gtx 1080 na 1440p max postavkama, gdje mi je svaki FPS bitan za lock sa V-syncom... Sa i7 7700k@5GHz bi imao taman rijesene sve brige oko toga (al opet samo 4 jezgre )
Po ovome je isti drek imao 1700/1700X ili 1800X.
Ja bodem onda 1700 i bolji MBO, preporuka napona 1.35-1.45V 24/7 i očekivani takt 4.2GHZ max, možda 4.3GHZ.
To je i dalje odlično.
Najpametnije . Jel me to oči varaju ili su izvukli više takta iz 1700 nego iz 1700x/1800x ?
R7 1700 non X koji ima duplo više jezgri i threadova od 7700K će koštati u nas 3300-3400HRK a ide otprilike na isti takt kao i 1700X/1800X i daje otprilke 70-80% više perfomansi od 7700K te košta mizernih 400HRK više.
Ima zanemarivo lošije rezultate trenutno u gamingu iako se ne koristi cijeli, kada bude kompletno u upotrebi imati će daleko bolje rezultate.
Ako to nije dovoljno onda ste ovce, na svoju žalost i Intelovu sreću.
Friday, kupi si 6900K i stavi ga pod Noctuu pa pogledaj temperature...
Imaš kvazi octa core koji se naravno ni nemože grijati kao ovaj CPU...
Ne varaju te oči Darth :)
A sta je sa Digital Foudry-em, bas bi njihov review pogledao sa onim in game benchmarcima gdje vidis usporedbe vise procesora odjednom kako rade?
Matematika ide ovako.Dal uzeo Intel ili neki Ryzen super.Jer u gamingu barem 60fps-a je sasvim dovoljno.Neka mi dodje neki lik sa i7 7700 u CS GO a ja cu sa FX8300 shebat cu ga ko beba zvecku....Tako da dal imao Ryzen 20%slabije performanse ili vece Intel,nahebes u MPu kako ga god okrenes.Tako da ja mogu zadovoljno sjediti sto sam dao za svoj proc 1000kuna i derem sve zive i ne zive u MP igrama.UGL,dal je jaci CPU,jaca grafa,jaci RAM od 20%cine boljim igracem?NOOOP!!!Tako da...Mislim da cu ostati na mom dragom AMDuuuuuuu
Matematika ide ovako.Dal uzeo Intel ili neki Ryzen super.Jer u gamingu barem 60fps-a je sasvim dovoljno.Neka mi dodje neki lik sa i7 7700 u CS GO a ja cu sa FX8300 shebat cu ga ko beba zvecku....Tako da dal imao Ryzen 20%slabije performanse ili vece Intel,nahebes u MPu kako ga god okrenes.Tako da ja mogu zadovoljno sjediti sto sam dao za svoj proc 1000kuna i derem sve zive i ne zive u MP igrama.UGL,dal je jaci CPU,jaca grafa,jaci RAM od 20%cine boljim igracem?NOOOP!!!Tako da...Mislim da cu ostati na mom dragom AMDuuuuuuu
Znaci, ako sam te dobro shvatio - AMD je bolji za CS?