Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.204.777
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
AMD Ryzen CPU

Dobro je sumirao 1800X

i5 in Gaming, i7 in Production

Gameri ništa, renderi presretni.

I dalje omjer cijene vs perf je "bum". 

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 15:15 (DarthMarkus).
14 godina
AMD Ryzen CPU

Benchmark.

16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU
14 godina
AMD Ryzen CPU

Jedino što me zanimalo:

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
13 godina
Re: AMD Ryzen CPU
CyberDemonVZ kaže...

Jedino što me zanimalo:

I mene .

No, zato renderi svršavaju od sreće.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 15:18 (DarthMarkus).
16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU
prodajem jednu od mašina (onu za veš)
17 godina

Nije to još gotov posel, čekaj još dok stigne ovaj jeftiniji dvostruki mač i totalno demolira cjenovnu Intel CPU ponudu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 15:23 (rambox).
16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ukupno: za 1920x1080 igranje Ryzen je so-so, za 4K je skoro pa jednako dobar. Za rendering, encoding i sl. jako dobar. Dobro je što ipak Intel neće morati na drastično rezanje cijena jer su i dalje bolji, ali rezanje ide svakako... barem 20%.

14 godina
AMD Ryzen CPU

Poanta ove priče...

Gameri čekajte 4/8 i 6/12 modele koji će ići sigurno više od 8/16 modela što znači još više perfomanse u igrama, fizički su clockabilniji kao i modeli u Intela...

Perfomanse bomba, cijena bomba, čekamo još te modele i to je to.

Opće je poznato da je bolje imati masno clockana 4 ili 8 threadova nego octo ili deca core na 4GHZ, tu je razlika.

Tonči,  za 1080P je bitan što viši clock a to nemožemo očekivati od octo core modela, 6950X i 6900K u prosjeku idu na 4.2GHZ pod vodom, sve više traži prevelik napon i radi se o ogromnoj disipaciji topline...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 15:26 (zoharbizo).
17 godina
odjavljen

Znaci moj majoneza-i7 je bolji od najboljeg ryzena sto se tice igara?

Freak Show Inc.
14 godina
AMD Ryzen CPU

Tvoj majoneza je bolji i od 6950X, u igrama, malo bolji IPC i osjetno viši core clock i eto...

Zato i nije realno gledati sad ovo kad takav čip nikako nemože visoko, 4.4 max pod vodom, možda 4.5, al otom potom, mislim na 1700/X/1800X.

17 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...

Tvoj majoneza je bolji i od 6950X, u igrama, malo bolji IPC i osjetno viši core clock i eto...

Zato i nije realno gledati sad ovo kad takav čip nikako nemože visoko, 4.4 max pod vodom, možda 4.5, al otom potom, mislim na 1700/X/1800X.

Onda se znaci ipak vracamo na najbitni faktor od svih - TDP?

Freak Show Inc.
14 godina
AMD Ryzen CPU

Pogledajte od Linusa video, pogotovo dio na 13:03

17 godina
Tonči kaže...

Ukupno: za 1920x1080 igranje Ryzen je so-so, za 4K je skoro pa jednako dobar. Za rendering, encoding i sl. jako dobar. Dobro je što ipak Intel neće morati na drastično rezanje cijena jer su i dalje bolji, ali rezanje ide svakako... barem 20%.

Tonček totalno si nerealan, ili čitaš neke krive testove treče opcije nema to sigurno.i7 6900K minimalno 40% jefitniji, sve niže od toga nema nikakvog smisla bez greške.

Ponovit ču opet i7 6900K je torpediran, a kolko če zapravo brzo potonut na dno ovisi samo o Intelu.

17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Kao sto sam i ocekivao, AMD je sa razlogom odabrao samo specificke benchmarke da podijeli sa narodom, jer bi bilo manje preordera da su sve pustili van...

Ipak 350$ za 16 threads nije los deal.

14 godina
AMD Ryzen CPU

Sudeći po svemu dosada viđenom 4/8 verzija Ryzena bi mogla na kakvih 4.8GHZ okvirno što su perfomanse 6700K/7700K 4.5-4.6GHZ, možda i ode više malo, otom potom, uz manju potrošnju od Intel konkurencije.

Za daleko manje cijenu od one koju je Intel držao, i možda i ostavi nadalje.

A da i Intel ili AMD izbaci još clockaniji i jači CPU oba tabora su i dalje usko grlo u igrama za neke kartice, u nekim igrama.

Software jednostavno optimizacijom ne prati hardwer...

Gameri trebaju gledati trenutno 4/8 modele i da im core clok ide što više ako se cilja lock od 144FPS ili više.

Ja kao gamer trljam ruke :D

16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

A priča je očekivana kod igara: ovisi što testiraš, ali 1800X je samo za neke igre. Za druge će biti bolji brži, a manje-jezgreni Ryzen. Zato Intel ne mora ići niže s cijenom 7600K (zasad). 6900K mora ići dolje, ali ne baš 70% jer ih 1700 ne može ugroziti dovoljno. Imaju ekosustav i ime, edge caseove... Ako 6900K bude $700, bit će dovoljno da Intelu ne umre prodaja. 7700K vjerojatno može bez muke ostati na $300.

17 godina
AMD Ryzen CPU

el gospodin nešto mulja ili je moguće? 

Bok, ja sam sharyn
13 godina
AMD Ryzen CPU

Sere dakako...Biće dobio pinku...

http://www.pcekspert.com/clanak/amd-ryzen-7-1800x-recenzija/

Eo domaČa reca koja se podudara sa ostalima.

Ali i dalje ne razumijem ljude koji su mislili da je ovo gaming proc ....

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 15:50 (DarthMarkus).
14 godina
AMD Ryzen CPU

Da se razumijemo, AMD je odradio posao i pol...

Osobno ću kupiti 1700X, nadam se dobrom overclocku, barem 4.2-4.3GHZ 24/7 pod dobrim zrakom ili vodom...

Žao mi je što nisu izbacili 6/12 model pa da sve poremete, išao bi sigurno na viši takt i u igrama bi se podosta osjetilo, ugrozio bi 7700K za iste ili manje novce, a i 6 core modele, ovako se čeka.

9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Tocno kako sam jucer napisao svoja predviđanja klik, za render odlicni, za gejmanje sa strane dobri ili ako igras na 4k marginalno slabiji tako da... procevi su ok, nista tolko spektakularno kao je ekipa nasjela na hype i one tablice o cmeu sam pricao.

Ipak za cistokrvne gejmere je i dalje 7700k bog i batina, pogotovo za 144Hz monitor i reze ispod 4k.

14 godina
AMD Ryzen CPU

Sve ovo možemo preslikati na Intel, gejma se na 4/8 ili eventualno 6/12 koji su ipak lošiji clockeri, dok octo i deka osjetno slabije idu, bilo zrak ili voda.

7700K je bog do dolaska 1500X koji će biti osjetno jeftiniji i 10% lošiji na istom taktu, što je zanemarivo.

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Sad ce rambox poceti sa spikom "pa ljudi nije drug tito vise ziv, ko se jos igra ispod 4k"

Freak Show Inc.
16 godina
AMD Ryzen CPU

Savjet molim.Uzimati sada 1700X ili čekati Ryzen5 1600x za gaming?

14 godina
Friday kaže...

Sad ce rambox poceti sa spikom "pa ljudi nije drug tito vise ziv, ko se jos igra ispod 4k"

Ovaj ti post vrijedi ako imaš 144HZ 1080/1440P monitor i 1080/TXP...

U suprotnom ti je isti qurac imao Ryzen ili 7700K :)

17 godina
AMD Ryzen CPU

Ja ne znam na kaj tu imas "nasjest". Za manje para dobijes brzi procesor - generalno. U igrama je solidan i sve vrti iznad 60 slicica ,plus nosi se sa svim grafickim karticama danas. Ako nekome bas treba 144 slicica to nece dobiti s nijednim procesorom osim 6700/7700k.

FX je prespor, svi zaboravili na AMD, sada kada imaju performanse i sa svim se nose super - ne valja. *ebo vas Intel vise koji nam je godinama vazelinom podmazival guzu, a u zadnje vrijeme i bez vazelina.

Budite sretni zbog konkurencije.

GG AMD.

14 godina
Point-X kaže...

Dok čekaš 1600X izaći će vjerojatno nova revizija MBO, bubneš vodeno i peri deri 4.4GHZ plus koji GPU??

Dakle čekaj :)

13 godina
zoharbizo kaže...
Friday kaže...

Ovaj ti post vrijedi ako imaš 144HZ 1080/1440P monitor i 1080/TXP...

U suprotnom ti je isti qurac imao Ryzen ili 7700K :)

A za 4k proc je od presudnog faktora...

17 godina
DarthMarkus kaže...

Sere dakako...Biće dobio pinku...

http://www.pcekspert.com/clanak/amd-ryzen-7-1800x-recenzija/

Eo domaČa reca koja se podudara sa ostalima.

Ali i dalje ne razumijem ljude koji su mislili da je ovo gaming proc ....

Trolaš kao pijani Vladimir Šeks, as ti gospe pa ne znaš niti trolat ko čovik.Pokušaj opet možda ti uspije, ali realno trebaš ti još pojest puno žganaca da bi naučio smiselno trolat.

zoharbizo kaže...

Da se razumijemo, AMD je odradio posao i pol...

Osobno ću kupiti 1700X, nadam se dobrom overclocku, barem 4.2-4.3GHZ 24/7 pod dobrim zrakom ili vodom...

Žao mi je što nisu izbacili 6/12 model pa da sve poremete, išao bi sigurno na viši takt i u igrama bi se podosta osjetilo, ugrozio bi 7700K za iste ili manje novce, a i 6 core modele, ovako se čeka.

Pa Ryzen 6/12 model dolazi uskoro,samo polako i eto njega ali onda če i7 7700K uloženo-dobiveno završit totalno posran.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=126&jumpto=5317868&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=132&jumpto=5318877&sort=asc&view=flat

16 godina
zoharbizo kaže...
Point-X kaže...

Dok čekaš 1600X izaći će vjerojatno nova revizija MBO, bubneš vodeno i peri deri 4.4GHZ plus koji GPU??

Dakle čekaj :)

GPU je MSI GTX 1070. Trenutni CPU je koma i zato pitam plus sad me mami i PS4 da si uzmem. J****a nedoumica.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice