Bok, evo zanimaju me brushless motori, a čačkajući po HobbyKingu ostao sam totalno zbunjen pa imam par pitanja za one koji se kuže u to.
1. Koliko sam dosad naučio ti motori ne rade direktno na plus i minus. Da bi se pokrenuli potreban im je ESC, jel tako?
Pošto nailazim samo na ove motore za modelarstvo uglavnom se brzina kontrolira preko bežičnog kontrolera... Zanima me kako se zove ova kutijica iz videa i di se može nabaviti da bi se brzina mogla kontrolirati ručno:
2. Kakav je okretni moment ovih motora na nižim brzinama (100-200 RPM-a) u odnosu na brusshed motore, jer ovako dok ih gledam izgledaju mi totalno neuvjerljivo i imam osjećaj da ne mogu pomakniti papir na niskoj brzini.
3. Ostao sam zbunjen jer nema podataka o voltaži i snazi ?!?!? Samo neki KV... Što ako ga želim spojiti na 12V DC, i kako da nađem neki od 10W?
Ispada kao ih se može spojiti na bilo koju voltažu od npr. 0-11 V ???
4. Kolika je trajnost seta (motor, ESC, i ova kutijica) - mogu li izdržati 2 godine svakodnevnog rada na ujednačenoj niskoj brzini? Koji je onako "jači" i kvalitetniji brand od kojeg bi se isplatilo kupiti?