Bezobrazni protupravni nameti

poruka: 12
|
čitano: 1.048
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan

Govorim o briljantnoj ideji koje se nedavno dosjetila Hrvatska Pošta da napuni svoje riznice i dodatno udeblja lijene uhljebe koji je vode, a to je da naplaćuju 4.5 kn na SVAKI HEBENI PAKETIĆ iako je na njega VEĆ PLAĆENA FAKIN POŠTARINA !? Npr. ja pošteno zarađenim novcem platim item u nekom webshopu i platim shipping cost tako da taj webshop ili ebay seller može platiti poštarinu u zemlji porijekla da bi meni poslao neki item, i onda meni dođe poštar na vrata i ucjenjuje me za 4.5 kn !? Prije su naplaćivali "ležarinu" kao tobožnji trošak ako neki paket stoji par dana kod njih dok ga ja dođem pokupiti (jer se njima uopće ne da dostavljati išta veće od kutije čaja na vrata) ali ovo je stvarno bezobrazluk. Ne pari velika stvar ako naručuješ 1 komad hardvera od 350 € recimo, ali ako naručuješ npr. 5-10 sitnica sa eBay-a po 1-2$ svaka onda je ovo i značajan dodatni trošak i značajna gnjavaža... I šta je najbolje, danas mi još dođe na vrata i onda kaže odma iz vedra neba da on ne nosi sitniš pa da mu moram dat tačno 4.50 kn (skoro vrijednost paketa u ovom slučaju !). A ja naravno uopće ne držim kod sebe takav sitniš nego ga se riješim što prije. Ma nek se gone u tri p.m. !

Da ne govorim da ništa veće od najmanjeg paketića uopće neće da mi donose nego samo ostave žuti papirić u sandučiću pa ja moram tratit vrijeme i benzin da idem do njihovog skladišta i šta je najgore svaki put tamo čekati red iza hrpe penzića i studenata, a par puta sam još nakon vječnosti čekanja u redu morao čekati još pola sata dok su oni kopali da pronađu moj paket jer nemaju pojma gdje su ga stavili... Kakva zemlja takva pošta - sve u neredu i ništa ne funkcionira ali zato se plaćaju besmisleni nameti !

18 godina
Re: Bezobrazni protupravni nameti
Enkidu kaže...

Govorim o briljantnoj ideji koje se nedavno dosjetila Hrvatska Pošta da napuni svoje riznice i dodatno udeblja lijene uhljebe koji je vode, a to je da naplaćuju 4.5 kn na SVAKI HEBENI PAKETIĆ iako je na njega VEĆ PLAĆENA FAKIN POŠTARINA !?

Niti je novo niti nepoznato, godinama je tako i na cjeniku, svaki paket s međunarodnom "Small parcel" oznakom se tako naplaćuje.

Nemoj ga prihvatiti na dostavi, odi po njega na poštu i nećeš platiti.

14 godina

Meni danas stigle varalice i nisam ništa platio!

18 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Niti je novo niti nepoznato, godinama je tako i na cjeniku, svaki paket s međunarodnom "Small parcel" oznakom se tako naplaćuje.

Pa, ne znam otkad je to tačno ali meni pari od relativno nedavno, mislim da nema više od godinu-dvi. Odavno naručujem stvari preko neta iz inozemstva i prije mi nisu krali 4.5 kn svaki put...

A to rješenje ti je sjajno... 

14 godina

Plaćanje tih 4.5kn ovisi o tome da li je paket posla preporučeno ili ne. Kako forumaš kaže većina ovih malih paketića nije poslana preporučeno pa onda oni to naplaćuju dok preporučeni paketi uredno idu bez ikakvog plaćanja.

18 godina
Enkidu kaže...
Old Iggy kaže...

Pa, ne znam otkad je to tačno ali meni pari od relativno nedavno, mislim da nema više od godinu-dvi. Odavno naručujem stvari preko neta iz inozemstva i prije mi nisu krali 4.5 kn svaki put...

A to rješenje ti je sjajno... 

Nije nedavno, ima tome poprilično godina, samo se nisu slali tako (ipak su međunarodni standardi u pitanju).

Ako ne želiš platiti, ideš po njih na poštu. Niti je to moje rješenje niti je sjajno ili "sjajno".

18 godina

Dakle čekam s ebaya jedno 5 stvarčica koje koštaju 2-3 dolara. Dakle da ih ne uzimam od poštara ako ne želim platiti? Jeste sigurni da to tak funkcionira i da se u pošti ne plaća ništa? Najmanji problem mi je otići u poštu po to, a poštarovo lice će mi biti zanimljivo vidjeti kad mu kažem da mi ostavi žuti papirić i da ću paket primiti u pošti 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2015 22:17 (lllnuclearlll).
17 godina
neaktivan

Ako odes u postu po njih, sigurno neces nista platit. Moj lokalni postar nikad ne zvoni vec samo ostavi listic ( nije ga briga dal jesi il nisi doma ) , i nakon mali miljon narucivanja, nikad placanje tih 4,5kn. Jednom sam to morao platit i to bas kad se odlucio donjet mi paket doma.

17 godina
odjavljen

Osim kod plaćanja pouzećem, nikad nisam morao platiti. Dok sam bio (neprijavljeni) podstanar sam naručivao kod svojih kako ne bi bilo komplikacija zbog adrese na osobnoj, pa je prvi put stara pitala poštara treba li što platiti, a on odgovorio da nema pojma jer prvi put uopće vidi paket iz Kine od kad radi kao poštar.

U svom stanu sam i nalazio žuti papirić i preuzima na pošti, nalazio manje pošiljke u sandučiću, a prije nego sam se uselio mi je uredno ostavio veći paket na pragu (valjda je zaključio da u 5 dana neću skužit papirić).

Da te poštar ne reketari? Inzistiraj na potvrdi o plaćanju.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
18 godina
neaktivan
tino13 kaže...

Moj lokalni postar nikad ne zvoni 

Pa zar poštar ne bi trebao uvijek zvoniti dvaput ? 

Ma hebo ih takve, pa za šta su plaćeni...

17 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

Pa zar poštar ne bi trebao uvijek zvoniti dvaput ? 

Ma hebo ih takve, pa za šta su plaćeni...

Bolje da neznas , nisam jednom bio u posti i dizo halabuku radi takvih stvari, al na kraju odusto jer nema pomaka. Vrh je bio kad mi je frend narucio igru koja je trebala doc na njegovo prezime ali moju adresu, i stavim ja lijepo naljepnicu s frendovim prezimenom na kaslic, al igra ne dolazi.Pogledam pracenje posiljke, u mom gradu je, odem pitat na postu , ma jok, niceg nema, drugi dan pogledam opet, igra vracena u Englesku. Nakon price s voditeljicom smjene, postar je vratio paket jer eto , ne sjeca se da je ikad zivil tu neko s takvim prezimenom pa nije ni uso u zgradu da provjeri po kaslicima. I za to mu je isla opomena pred otkaz (bar po rijecima voditeljice, sad dal je lagala nebih znao). Nasa posta je stvarno sprdacina. Ili kad mi postar zamjeni jedno slovo u imenu pa ispadne zensko ime, nebitno sta ja imam papir s brojem posiljke (prodavo sam knjigu pa su mi stigli novci) , radnica mora ic pitat seficu koja joj je, gle cuda, rekla da je sve ok dok got je broj dobar. Dajem ruku u vatru da imam najgoru mogucu postu.

18 godina
neaktivan

Kad već spominjemo poštarske dogodovštine, meni je nedavno došla kutija sa big tower kućištem iz Njemačke (krenulo preko UPS-a, Overseas Express dostavio u Hrvatskoj) sa RUPOM u kartonskoj kutiji od nekakvog udarca ili je netko pogrešno uhvatio kutiju pa malo zgnječio na tom mjestu.

Nije bio neki problem jer je kućište čelično i čvrsto, ali da je u pitanju bio monitor jao majko...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice