Govorim o briljantnoj ideji koje se nedavno dosjetila Hrvatska Pošta da napuni svoje riznice i dodatno udeblja lijene uhljebe koji je vode, a to je da naplaćuju 4.5 kn na SVAKI HEBENI PAKETIĆ iako je na njega VEĆ PLAĆENA FAKIN POŠTARINA !? Npr. ja pošteno zarađenim novcem platim item u nekom webshopu i platim shipping cost tako da taj webshop ili ebay seller može platiti poštarinu u zemlji porijekla da bi meni poslao neki item, i onda meni dođe poštar na vrata i ucjenjuje me za 4.5 kn !? Prije su naplaćivali "ležarinu" kao tobožnji trošak ako neki paket stoji par dana kod njih dok ga ja dođem pokupiti (jer se njima uopće ne da dostavljati išta veće od kutije čaja na vrata) ali ovo je stvarno bezobrazluk. Ne pari velika stvar ako naručuješ 1 komad hardvera od 350 € recimo, ali ako naručuješ npr. 5-10 sitnica sa eBay-a po 1-2$ svaka onda je ovo i značajan dodatni trošak i značajna gnjavaža... I šta je najbolje, danas mi još dođe na vrata i onda kaže odma iz vedra neba da on ne nosi sitniš pa da mu moram dat tačno 4.50 kn (skoro vrijednost paketa u ovom slučaju !). A ja naravno uopće ne držim kod sebe takav sitniš nego ga se riješim što prije. Ma nek se gone u tri p.m. !
Da ne govorim da ništa veće od najmanjeg paketića uopće neće da mi donose nego samo ostave žuti papirić u sandučiću pa ja moram tratit vrijeme i benzin da idem do njihovog skladišta i šta je najgore svaki put tamo čekati red iza hrpe penzića i studenata, a par puta sam još nakon vječnosti čekanja u redu morao čekati još pola sata dok su oni kopali da pronađu moj paket jer nemaju pojma gdje su ga stavili... Kakva zemlja takva pošta - sve u neredu i ništa ne funkcionira ali zato se plaćaju besmisleni nameti !