Sastavljanje konfiguracije - natjecanje zaključana tema

poruka: 20
|
čitano: 2.633
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Sastavljanje konfiguracije - natjecanje

Prije svega, molio bih sve one koji žele da imaju ikakve veze sa natjecanjem, od sudaca, pa do takmičara, da pročitaju svaku sitnicu od ovoga što sam napisao, da ne bi dolazilo do zabuna.

P.S moderatori, molio bih da se tema zaključa sutra u 12:00, to je rok za pitanja oko natjecanja u ovoj temi, spam brišite. Hvala.

Vidim, na g.ba je naš r3l0aded već digao temu, pa zašto ne bismo i mi to organizirali među nama, tu na informatičkom forumu, gdje je tome i mjesto? Osmijeh

Za natjecanje trebam i suce koji smatraju da znaju čak i više nego dovoljno o sklapanju konfiguracija, i šta je isplativije, a što ne... Neka mi se na PM jave oni koji se smatraju takvima.

Kao što stoji u naslovu, možete zaključiti da se radi o sastavljanju što bolje i isplativije konfiguracije. Naime, natjecanje se sastoji od 3 dijela, to su:

• Sastavljanje konfiguracije do 5000 kn
  • Sastavljanje konfiguracije do 6000 kn
  • Sastavljanje konfiguracije do 7000 kn

Na kraju natjecanja rasporedit ćemo top 5 listu konfiguracija za svaku, znači podijelit ćemo to na 3 dijela, top 5 lista za konfiguraciju od 5000 kn, top 5 lista za konfiguraciju od 6000 kn itd i isto to za konfiguraciju od 7000 kn.

Oni koji se odluče da učestvuju u ovom contestu morat će se pridržavati nekih pravila:

• Konfiguraciju sastavljate isključivo preko ADM-a
  •   Mogućnost odstupanja od navedenih cijena je 300 kn (Ako se takmičite za konfiguraciju do 5000 kn, vaša konfiguracija ne smije imati cijenu manju od 4700 kn, odnosno višu od 5300 kn. Isto važi i za konfiguraciju od 6000 kn +/- 300 kn, pa možemo zaključiti da isto vrijedi i za konfiguraciju od 7000 kn)
  • Jedan učesnik može učestvovati u natjecanju za samo jednu od navedene 3 konfiguracije.
  • Da bi se izbjegao spam, i nepotrebni postovi, konfiguracije šaljete na e-mail adresu: bolnatjecanje@hotmail.com, i isključivo tu šaljete konfiguracije sa naslovom/subjectom npr. ako ste sklapali konfiguraciju od 5000 kn subject će biti "nicknaforumu - Konfiguracija od 5000 kn". Nakon slanja konfiguracije na e-mail adresu potrebna je i potvrda preko PM-a tu na forumu u slučaju da mail ne stigne na adresu.

Konfiguraciju šaljete u slijedećem obliku:

MATIČNA PLOČA:
PROCESOR:
RAM:
GRAFIČKA:
HDD:
KUĆIŠTE:
NAPAJANJE:
DVD-RW:

Dakle, ova tema ne služi za postavljanje vaših konfiguracija zbog opravdane sumnje da će biti "prepisivanja".

Što se biranja najboljih konfiguracija tiče, ono će teći ovako:

• Nakon završetka natjecanja izložit će se sve konfiguracije u ovoj temi, odabrani suci (koji bi mi se trebali javiti na PM ukoliko to žele) će ocijeniti konfiguracije.
  • 5 konfiguracija iz svakog natjecanja (ukupno 15) će ući u finale, nakon čega će stručne osobe/suci koji se razumiju oko konfiguracija birati pobjednike, gledajući prvenstveno kompatibilnost komponenti konfiguracije
  • U svakom natjecanju će biti po jedan pobjednik, kao i po jedno drugo mjesto (trećeg mjesta nema)

Što se nagrada tiče, ukoliko ovo natjecanje bude imalo dobrog ugleda, budu li se suci prijavili za pomoć, i moderatori/administratori pratili sve obavijesti (posebno stavljanje teme kao sticky da bude uočljiva) vjerovatno čemo naći i nagrade, koje će najvjerovatnije biti: pozivnice za privatne trackere.

Izmjena u sistemu takmičenja i nagrada NEĆE BITI.

Contest traje do 11.08, u ponoć.

Na ovoj temi PRIVREMENO, tj do sutra u 12:00 možete napisati SAMOšto vas zanima oko natjecanja, molio bih bez ikakvog spama, samo pitanja.

Pored svake komponente konfiguracije dužni ste napisati njenu cijenu, kao i priložiti link od te komponente kako bismo provjerili cijene, jer ne želimo nikakve malverzacije.

Napomena: U subotu, 07.08 neću biti tu, tako da su za postavljanje top liste i pobjednika te uručivanja nagrada biti zaslužni najvjerovatnije suci ili par dobrovoljaca. Svi dobrovoljci za suce/koorganizatore da se jave na PM. Dvojici koorganizatora dat ću pw od e-maila da mogu provjeravati konfiguracije dok ja nisam tu.

Hvala svima na razumijevanju.

-BannedOnThisForum

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.8.2010 20:26 (BannedOnThisForum).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
odjavljen

Nerazumijem cilj teme? Neka nagrada postoji ili? Batista je vec napravio temu sa svim konfama, od one do 2000kn, do one do 20000kn....

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians ] Fake_Alert se neslaze s ovim postom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Sastavljanje konfiguracije - natjecanje
Weky kaže...

Nerazumijem cilj teme? Neka nagrada postoji ili? Batista je vec napravio temu sa svim konfama, od one do 2000kn, do one do 20000kn....

Kao što vidiš molba je bila "bez spama molim" mogao si to pitati i preko PM, ali evo, Batista je digao temu gdje će oni sklapati konfiguracije i ocjenjivati se međusobno, ovo je jednosedmični natječaj ko će možda - 60%-40% dobiti ugled na forumu, radi se o natjecanju među nama, ocjenjivanju najboljih konfiguracija podijeljenih u 5000, 6000 i 7000 kn. A ne od 2000 do 20000. Konfiguracije imaju limit novca, a ne kao u batistinoj temi, P.S ovo traje 7 dana, dok batistino traje infinite.

Nagrada vjerovatno, ne sigurno biti će biti ako moderatori posvete malo pažnje i ako shvate da je krajnje vrijeme da počnemo organizirati i tu kod nas nešto.

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.8.2010 19:48 (BannedOnThisForum).
16 godina
neaktivan

Po kojem ćeš kriteriju odabirati suce?Sigurno će se prijaviti neki koji misle da sve znaju.Kako ćete testirati kompatibilnost komponenti?

alrighty then

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dncrmt kaže...

Po kojem ćeš kriteriju odabirati suce?Sigurno će se prijaviti neki koji misle da sve znaju.Kako ćete testirati kompatibilnost komponenti?

Siguran sam u jednog, drugi mi je Batista ukoliko on bude raspoložen za to.

15 godina

Što će se dogoditi ako sa pojave dvije potpuno jednake konfiguracije?

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
captain_soap_McTawish kaže...

Kraj svijeta ofc....

Oprostite, morao sam.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto
16 godina
neaktivan

Mala je vjerovatnost, ali AKO se desi, sigurno ćemo nešto pravedno smisliti.

Mentalist kaže...

Kraj svijeta ofc....

Oprostite, morao sam.

Nemoj OT Belji seSmijeh

16 godina
neaktivan

Nisi mi odgovorio na pitanje kako mislite testirati kompatibilnost komponenti.Osmijeh

alrighty then

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dncrmt kaže...

Nisi mi odgovorio na pitanje kako mislite testirati kompatibilnost komponenti.Osmijeh

U to se ne razumijem, ali vjerovatno oni koji već imaju dosta znanja mogu otprilike znati kompatibilnost, a i nije to toliko komplicirano Belji se Tvoja briga je samo da sklopiš konfiguraciju za koju mislip da je ok i pošalješ ju na mail, na kraju će sve biti jasno. Nemaš što izgubiti, a možeš učestvovati Osmijeh

16 godina
neaktivan

Nisam ni mislio suidjelovati,samo me ovako čisto informativno zanima.Nisam baš pratio hardver scenu u zadnje vrijeme.Ali sretno i nadam se da će natjecanje zaživiti.

alrighty then

0 0 hvala 1
15 godina

Nakon što se konfiguracije sastave one će potrajati neko vrijeme kao najisplativije. Stoga nećete moći održavati natjecanje prečesto. Kako to planirate riješiti tj. hoćete li mijenjati cijenovne grupe za svako slijedeće natjecanje pa tako ići u krug npr. 1god, pa onda sve ispočetka? Ili ćete održavati najecanja u većim vremenskim razlikama?

Hoće li suci uvijek ostati isti ili ćete ih mijenjati?

Imate li ikakve kriterije kojima ćete birati suce jer se može dogoditi da de prijavi netko tko nezna ništa konfiguracijama pa onda izbiju problemi?

Hoćete li moći pružiti ikakve dokaze da je određena konfiguracija nečija? Npr. Dogodi se da neki forumaš tvrdi da objavljena konfiguracija nije njegova. Moj prijedlog je da tu uvedete da svaki forumaš uslika svoju knfiguraciju negdje napisanu(u browseru, wordu..) onda na nju stavi svoj vodeni žig pa je pošalje vama. I onda vi tu sliku na zahtjev objavite.

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nakon što se konfiguracije sastave one će potrajati neko vrijeme kao najisplativije. Stoga nećete moći održavati natjecanje prečesto. Kako to planirate riješiti tj. hoćete li mijenjati cijenovne grupe za svako slijedeće natjecanje pa tako ići u krug npr. 1god, pa onda sve ispočetka? Ili ćete održavati najecanja u većim vremenskim razlikama?

Hoće li suci uvijek ostati isti ili ćete ih mijenjati?

Imate li ikakve kriterije kojima ćete birati suce jer se može dogoditi da de prijavi netko tko nezna ništa konfiguracijama pa onda izbiju problemi?

Hoćete li moći pružiti ikakve dokaze da je određena konfiguracija nečija? Npr. Dogodi se da neki forumaš tvrdi da objavljena konfiguracija nije njegova. Moj prijedlog je da tu uvedete da svaki forumaš uslika svoju knfiguraciju negdje napisanu(u browseru, wordu..) onda na nju stavi svoj vodeni žig pa je pošalje vama. I onda vi tu sliku na zahtjev objavite.

1. Ako ovo natjecanje bude imalo dosta učesnika, i ako bude podržano, vjerovatno ćemo sve razmisliti za osnivanje idučeg, ne skoro, jer bi to bilo besmisleno, iste komponente itd... Najmanje 7-8 mjeseci do idućeg, ako ga bude.

2. Sve zavisi, od mogućnosti, do raspoloženja.

3. Imaju kriteriji, to je često učestvovanje u hardverskim temama oko sklapanja konfiguracija, da bi bio sudac, mora imati dosta odabranih konfiguracija (osnivači teme da odaberu baš tu...)

4. Rečeno je pravac www.adm.hr i sklapanje konfiguracije tamo, pisanje samo u mail (da ne bi došlo do prepisivanja preko foruma) te uz svaku zasebnu komponentu link do nje u ADM-u (zbog cijene) te cijenu čitave konfiguracije u mailu.

16 godina
neaktivan

Bump :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Znaci ti hoces ovo:

1. Da ti sastavimo gotove sve tri konfiguracije u odredenom cjenovnom rangu i to ti posaljemo na mail?

2. Dali moraju pored svake komponente kao npr. GPU stajati cijena i link gdje se doticni GPU moze kupit?

3. Dali moram stavljat link i kompletne specifikacije od svakog djela hardveraja?

4. Isto tako ne vidim zasto bi sve islo preko ADM-a posto evo osobno ne volim ADM te bi bilo ok da mozemo sastavit konfiguracije iz vise ducana kao npr. GPU iz Linksa, PSU iz ADM-a i sl jer ADM NIJE najjeftiniji i NIJE nikakvo mjerilo.

5. Nema smisla da bude sve iz ADM-a ker ponavljam.....neke trgovine imaju veci izbor hardveraja te odes na nabava.net i nadas hardveraj gdje je najjeftiniji i stavis link do njega (mora biti naravno dostupan)

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
neaktivan
ideja je ok,samo u tim pc-evima će se gledat samo preformanse,a buku,garanciju i izgled neće nitko ni spomenuti

Bilo bi puno bolje da je uvijet-sve iz jednog shopa,a ne samo adm
16 godina
neaktivan
win32 kaže...

Znaci ti hoces ovo:

1. Da ti sastavimo gotove sve tri konfiguracije u odredenom cjenovnom rangu i to ti posaljemo na mail?

2. Dali moraju pored svake komponente kao npr. GPU stajati cijena i link gdje se doticni GPU moze kupit?

3. Dali moram stavljat link i kompletne specifikacije od svakog djela hardveraja?

4. Isto tako ne vidim zasto bi sve islo preko ADM-a posto evo osobno ne volim ADM te bi bilo ok da mozemo sastavit konfiguracije iz vise ducana kao npr. GPU iz Linksa, PSU iz ADM-a i sl jer ADM NIJE najjeftiniji i NIJE nikakvo mjerilo.

5. Nema smisla da bude sve iz ADM-a ker ponavljam.....neke trgovine imaju veci izbor hardveraja te odes na nabava.net i nadas hardveraj gdje je najjeftiniji i stavis link do njega (mora biti naravno dostupan)

1. Jedan učesnik može učestvovati samo u sklapanju jedne od konfiguracija. Na mail linkove od komponenti u ADM-u i konfiguraciju + cijenu.

2. Da.

3. Samo link koji vodi do te komponente u ADM-u.

4. Nisam ni rekao neki poseban razlog zašto ADM, tako je kako je.

5. Konfiguracija se sklapa na samo jednom sajtu, ne više njih, odabran je ADM.

16 godina
neaktivan

1. Na osnovi čega se utvrđuje da je neka konfiguracija najbolja? Neki članovi su pristrani određenim proizvođačima. Na tim konfiguracijama nemreš vritit PCMark.

2. Ideja ti baš nije orginalna. Imaš brdo složenih konfiguracija za neki limit tu na forumu, a bome i po netu.

3. Nagrade ti nisu baš motivirajuće.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

" Vjerovatno čemo naći i nagrade, koje će najvjerovatnije biti: pozivnice za privatne trackere "

A za koji privatni tracker ako smijem znati ?

Dompa
17 godina
neaktivan

Ako se nekome slaže konfiguracija ima Batistinu temu i nek tamo posta naj konfiguraciju do toliko i toliko love.

Postoji hrpetina tema o konfama i pametnije je da pomažete onima koji nisu u mogućnosti sami sastavit nego organizirat nekakva kvazi natjecanja.

˝Nagrada vjerovatno, ne sigurno biti će biti ako moderatori posvete malo pažnje i ako shvate da je krajnje vrijeme da počnemo organizirati i tu kod nas nešto.˝

Evo posvetio sam pažnju na ovu temu i zaključavam jer je besmislena.

Da je nagrada Baotian skuter ili turbo kosilica onda mi već nešto bilo. Ovako je samo još jedna tema u kojoj je samo pitanje dana kad će izbit prepucavanje tko je složio bolju.

Razmislite o pomaganju forumašima i pisanju nečeg konstruktivnog da zaradite te zvjezdice koje vas toliko bodu.

World Championships: 7, GP started: 259, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,403

9 1 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice