Problemi sa satom računala

poruka: 6
|
čitano: 1.777
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Čudno

Moram priznati da nisam nikada naisao na nesto ovakvo...

Radi  se  o  racunalu  (istina malo starije)  na  poslu.  Naime,  kad  sam  ga  upalio,  dolje  mi  stoji  da  je  00:01,  1.rujna  2001.  Ha??

Nista,  napravim  reset  i  opet  isto.

Rucno mogu promijeniti, stavim trenutno vrijeme i ispravim datum i godinu. Sve ok. Resetiram i sve je u redu.

Ali,  kad  zavrsim  s  poslom,  ugasim  komp  i  sutradan  ga  ponovo  palim.  Kad  ono  ista  stvar?!

Nista  mi  nije  jasno...

TrustNo1

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Čudno

Mislim da je osla baterija na maticnoj ploci (tako je meni bilo).

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina

I ja sam na to pomislio...

Probao  sam  izcaditi  bateriju  da  vidim  sta  ce  se  dogoditi  kad  ju  vratim,  ali  nista  nije  bilo.

Ne  gine  nova  ploca.

TrustNo1
17 godina
neaktivan

Kad si izvadio bateriju trebao bi staviti novu a ne vratiti istu.

17 godina
moderator
Perica kaže...

Kad si izvadio bateriju trebao bi staviti novu a ne vratiti istu.

Da, upravo sam to htio reci, da se ispraznila. Zamjeni bateriju.
Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan
Problemi sa satom računala

Ili nisi dugo palio računalo pa se baterija toliko ispraznila da bi trebao ostaviti računalo s podešenim satom uključeno na malo dulje vrijeme tako da se baterija dovoljno oporavi da nakon gašenja računala može zadržati sat, ili je jednostavno preslaba da bi se mogla napuniti te ju je u tom slučaju potrebno zamijeniti novom. Obično se u slučaju potpunog pražnjenja CMOS baterije poremete postavke u BIOS-u pa ih je potrebno vraćati na tvorničke postavke pri svakom uključivanju računala jer se sadržaj CMOS čipa gubi pri gubitku napajanja. Je li to i ovdje slučaj? Zamijeni staru CMOS bateriju novom, uđi u BIOS i stavi sve na tvorničke postavke te postavi vrijeme. Nakon toga će sve biti u redu.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice