Pozdrav forumaši,
imam jedan jako čudan problem na jednom računalu. Problem je sljedeći: računalo ne može instaliratit niti jedan program preuzet s interneta ( javlja kako je datoteka oštećena), ne učitava youtube, facebook, flash igrice itd. uglavnom sve što ima veze s flashom. Prvo što sam pokušao je dići druge windowse (reinstalacija win 7) i problem je isti i na friškim windowsima. Za svaki slučaj još sam digao xp i opet isto (formatirao sam hard disk). Posumnjao sam na memoriju, odvrtio memtest i nema errora. Nakon toga sam uzeo drugo računalo i krenuo redom testirati komponente. Hard disk je u redu, u drugom računalu radi normalno bez greške. Ram memorija isto ok ( imam jedan keks ddr2 1GB i u sva četri slota na matičnoj sam probao i uvijek isto, dok na drugom računalu radi.) Clear cmos nije pomogao. Do interneta nije problem jer na drugom računalu sve odlično funkcionira (zvao sam i službu za korisnike i sve je ok). Btw lan kabel sam isto eliminirao. Nakon par sati muke i razmišljanja pomislim da bi mogla biti mrežna kartica na matičnoj i uzmem stick za bežični internet isprobam i dalje sve isto. Vrlo je interesantno da prilikom dizanja windowsa ne izbacuje nikakve greške, sve jedan program sa sticka i cd-a normalno, bez ikakvih problema instalira. Problem je samo dok je računalo na internetu. Ne znam više što da radim. Jedino što mi ostaje je matična ploča (ali opet mi ne ide u glavu zašto problemi samo s internetom)? Flash player, javu itd. sam sve uspio instalirati sa usb-a. Svi driveri su ok. Što da radim? Ne isplati mi se previše ulagati u to računalo.
Konfiguracija je sljedeća:
Matična ploča: FUJITSU SIEMENS D2164-A1
CPU: Intel pentium 4 3.0GHz
RAM: DDR2 1Gb
GPU: Intergrirana
PSU: neko noname 300W
Hvala na svakom odgovoru.