Problem s matičnom ???

poruka: 10
|
čitano: 1.232
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem s matičnom ?

Pozdrav forumaši,

imam jedan jako čudan problem na jednom računalu. Problem je sljedeći: računalo ne može instaliratit niti jedan program preuzet s interneta ( javlja kako je datoteka oštećena), ne učitava youtube, facebook, flash igrice itd. uglavnom sve što ima veze s flashom. Prvo što sam pokušao je dići druge windowse (reinstalacija win 7) i problem je isti i na friškim windowsima. Za svaki slučaj još sam digao xp i opet isto (formatirao sam hard disk). Posumnjao sam na memoriju, odvrtio memtest i nema errora. Nakon toga sam uzeo drugo računalo i krenuo redom testirati komponente. Hard disk je u redu, u drugom računalu radi normalno bez greške. Ram memorija isto ok ( imam jedan keks ddr2 1GB i u sva četri slota na matičnoj sam probao i uvijek isto, dok na drugom računalu radi.) Clear cmos nije pomogao. Do interneta nije problem jer na drugom računalu sve odlično funkcionira (zvao sam i službu za korisnike i sve je ok). Btw lan kabel sam isto eliminirao. Nakon par sati muke i razmišljanja pomislim da bi mogla biti mrežna kartica na matičnoj i uzmem stick za bežični internet isprobam i dalje sve isto. Vrlo je interesantno da prilikom dizanja windowsa ne izbacuje nikakve greške, sve jedan program sa sticka i cd-a normalno, bez ikakvih problema instalira. Problem je samo dok je računalo na internetu. Ne znam više što da radim. Jedino što mi ostaje je matična ploča (ali opet mi ne ide u glavu zašto problemi samo s internetom)? Flash player, javu itd. sam sve uspio instalirati sa usb-a. Svi driveri su ok. Što da radim? Ne isplati mi se previše ulagati u to računalo.

Konfiguracija je sljedeća:

Matična ploča:  FUJITSU SIEMENS D2164-A1

CPU: Intel pentium 4 3.0GHz

RAM: DDR2 1Gb

GPU: Intergrirana 

PSU: neko noname 300W

Hvala na svakom odgovoru.

Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje. Žalim što nemaju svoje; Čovjek je rođen da radi, da trpi i da se bori; tko tako ne čini, mora propasti; Ljudska je zadaća odreći se nasilja. Nikola Tesla
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem s matičnom ???

Jel imao neko sličan problem?

Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje. Žalim što nemaju svoje; Čovjek je rođen da radi, da trpi i da se bori; tko tako ne čini, mora propasti; Ljudska je zadaća odreći se nasilja. Nikola Tesla
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem s matičnom ?
ilija2010lukic kaže...

Hard disk je u redu, u drugom računalu radi normalno bez greške. 

prošao hd tune? (na tvom kompu)

Eto pyesnya o samom prekrasnom gorodye v mnrye, Moskva!!!! 14
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 9:26 (Mikovic_xD).
17 godina
Problem s matičnom ???

kako si testirao rame i disk?

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Problem s matičnom ???

jel koristis firefox i dal imas najnoviju verziju flasha ako da skini stariju verziju obijeg

bojcha
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Problem s matičnom ?
Mikovic_xD kaže...
ilija2010lukic kaže...

Hard disk je u redu, u drugom računalu radi normalno bez greške. 

prošao hd tune? (na tvom kompu)

Da Luka odvrtio hd tune na mome kompu i nema greške. HD SENTINEL  kaže  100% health. Nema bed sectora.

seth kaže...

kako si testirao rame i disk?

Disk s hd tune i HD SENTINEL, rame mem testom. Prvo u tom računalu, pa te komponente u mome računalu i nema greške.

bojcha kaže...

jel koristis firefox i dal imas najnoviju verziju flasha ako da skini stariju verziju obijeg

Na svim browserima je isto. Probao chrome, firefox, operu te IE. Flash player sam instalirao sa  usb-a (probao s više verzija od v9 do v11)

17 godina
Problem s matičnom ???

Probaj dići neku od linux distri pa onda isprobaj kako radi. Jesi testirao komp sa Prime95 ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 12:30 (Hummer).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Problem s matičnom ???
Hummer kaže...

Probaj dići neku od linux distri pa onda isprobaj kako radi. Jesi testirao komp sa Prime95 ?

Baš sam maloprije bootao  ubuntu 11, ista stvar. Ne učitava youtube... Nisam testirao s Prime95, odvrtio sam furmark i nije se rušio. Temperature su u granicama normale.

17 godina
Problem s matičnom ???

probao više vrsta browsera? hd tune na slow prošao?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem s matičnom ???
seth kaže...

probao više vrsta browsera? hd tune na slow prošao?

Da. Znači onda matična ostaje? Prvi put se susrećem s ovakvim problemom, a dosta godina se bavim računalima. Sve sam živo isprobao i sve testove odvrtio. Softver sam eliminirao, hard disk i memoriju (što može imati veze s problemom) sam eliminirao. Ostaje mi samo matična. Ne shvačam žašto je problem samo u internetu. Offline računalo odlično radi bez greške. Internet je također ok jer na još dva računala sve funkcionira. Hvala na svim odgovorima, ne znam ni sam više što da radim. Ako se neko od iskusnijih servisera u svojoj dugogodišnjoj karijeri susreo sa sličnim problemom, molio bih da nešto napiše. Hvala

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice