Kontroler PCI

poruka: 4
|
čitano: 3.165
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Kontroler PCI

Imam jedno pitanje. Nemam baš iskustva s kontrolerima pa da pitam. :)

Imam stari hard koji ima IDE port. Novu ploču koja ima SATA konektore. Imam DVD i DVD pržilicu. Dakle fali mi jedan IDE port na ploči.

Mislio sam kupiti u Linksu Kontroler PCI, SATA x2, Ultra ATA x1, eSATA x1

( http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=0532&id_artikl=053.200.035 ) pa spojiti hard preko tog PCI kontrolera na matičnu.

Pitanje je, hoće li Windowsi XP kod nove instalacije prepoznati hard makar je on spojen preko kontrolera, a ne IDE porta? Dakle, ne želim spojiti plus još jedan hard disk na ploču, nego spojiti taj jedan i na njega staviti Windowse.

Hoće li biti problema ili će biti isto kao da je disk spojen preko IDE konektora?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Kontroler PCI

Macro Micro adapter obični stari ATA na SATA oko 130Kn

To  radi  bez  problema  ponaša  se  obično  i  normalno  i  ne  trebas  nikakav  dodatni  kontroler  ako  ti  ne  fali  SATA  konektora.

Dodatni  kontroleri  nisu  neka  sreca,  poglavito  ako  su  iz  jeftilen  klase, a taj kojeg spominješ je pitanje koliko bi ti problema stvorio ako pozelis "bootati" sa njega.

17 godina
Kontroler PCI

Da vidio sam taj adapter u Linksu za kojih 140 kn.

A opet, Bugovci su taj kontroler imali u ovome broju Buga (veljača). Taj za 77 kn. Tema "uradi sam".

Pitam se samo bi li bilo problema s bootom diska preko toga kontrolera?

Ili je ipak pametnije uzeti taj adapter?

0 0 hvala 0
17 godina
Kontroler PCI

Uzeo sam taj adapter u Linksu. Adapter ATA disk na SATA konektor. Skupa stvar, al najsigurnija i najpraktičnija.

Može lock.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice