Zanima me kada je dobro jupiti računalo u naredno vrijeme jer su sad komponente poskupile dosta. Mislio sam poslije Nove godine, jer tad dobro kupovati ili kad je najbolje.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kada kupiti racunalo!?!?!? ODMAH!!!! Ili samo ti cekaj iza nove godine mozes cekati i 2010. mozda onda budu i besplatna.
Pa nije ti isto kad da kupiš računalo. Sad su skuplje komponente nego priko ljeta, pa valjda će i one ponovno past. Sad ja pitam kad će past. Znam da je najbolje odma, otkrio si stvarno Ameriku što si mi to rekao.
Zanima me kada je dobro jupiti računalo u naredno vrijeme jer su sad komponente poskupile dosta. Mislio sam poslije Nove godine, jer tad dobro kupovati ili kad je najbolje.
Kad kupis,
tijedan dana kasnije vidis
bolje računalo za
manje kuniča.
pa ja bi reko da nemaš netko određeno vrijeme kad je najbolje... ak čekaš popust kupio oko božiča... al svako malo ti izlaze neke nove matične, proc (neham, il kak več)...
ja bi da sam na tvom mjestu ili sad kupio staro 775 i AM2+, zato jer koliko sam ja pročito i adm i intel će izdat nove sockete i procesore...
al nisam siguran za ovo kaj sam ti reko... tak da molim lijepo da me netko ispravi ako sam krivo napiso!!!
hvala
Ovo je poprilično stara tema ,ali prijatelj mi kupuje novi komp pa ga zanima da li ima kakve razlike kada kupuješ novi komp mislim ima li smisla čekat novu godinu pa neke rabate. Iako kako ja gledam nema neke razlike kod nas nema velikih popusta za Božić i novu godinu ili da ga kupi sad.
Ovo je poprilično stara tema ,ali prijatelj mi kupuje novi komp pa ga zanima da li ima kakve razlike kada kupuješ novi komp mislim ima li smisla čekat novu godinu pa neke rabate. Iako kako ja gledam nema neke razlike kod nas nema velikih popusta za Božić i novu godinu ili da ga kupi sad.
Neka kupuje što prije....
Hm zašto što prije šta cijene idu gore ili ?
Neka kupi sad.Ja svojeg htio kupit za Božić ,ali su cijene lagano išle gore pa ga piknuo u 10 mj.,inače bi popušio kojih 1000-1500 kn.
Čim dođu nove komponente-kupnja (po potrebi,naravno). Tako sam ja u odnosu na trenutno stanje na proc,matičnu i ram uštedio oko 600 kn.
kad kupis pc , cim ti predas novac u ruke prodavacu , odma sekunda nakon toga tebi pc vrijedi 20% manje.
u danasnje vrijeme tehnologija raste iz dana u dan, iz sata u sat,iz minute u minutu, stari moj to je jako tesko reci, kad god da kupia racunalo, nemos falit a ni dobit. ono izmedu je. jedino ako imas 20k kn mjesecno place i uzivljen si u hw i sw. onda mos donekle pratit tehnologiju a mislim da je i to preeeeemalo.
Hvala na odgovorima u 9 mijesecu ide kupit , ak spuha 10% i nije strašno planira dat 6k kuna i bok.
Ovisi kakav comp želiš i koliko si ograničen budžetom. Vrijeme je nebitno ako si "standard" user.
ja sam isto mislia cekat iducu godinu i bulldozere ali kupujem u 9. mjsec, ko ga hebe :).
Ja bi pricekao do atijeve 6xxx serije. Kad je izasla 5xxx ja sam odma ugrabio racunar :)
Ali sad nebi odmah uzeo jer su komponente poskupile. Ja sam npr Intel i5 (750) platio 1300 kn, a sad dođe prek 1500. Isto tako sam platil ati 5870 2700 kn a sad dođe 3000kn...
Preporucujem oko nove godine i Bozica - jer su tad ogromna snizenja, ne samo racunara i racunarske opreme vec svega sto postoji :) I naravno potrudi se naci najjeftiniju prodavnicu, nemoj odmah u prvoj kupiti :)