Xperia P- nemogu je upalit- pomoć

poruka: 19
|
čitano: 41.818
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav

Igrao sam neku igru na Xperiji P, igra je zablokirala, i nakon toga sam stisnuo ono dugme "lock screen" sa strane i nakon toga mobitel ne reagira.

Mrtav.Spojim punjač ništa, pokušam ga ostavit neko vrijeme ništa.Mobitel mi se čini da je topao malo.

Neznam šta da radim, garanciju imam ali za dućan u Zagrebu, a to mi je daleko.

Da li ste imali sličan problem.Jednom sam ja na Iphoneu 3gs imao sličnu stvar, pa sam jedno dugme držao 5 secundi drugo 10 i tako nekako.

Molim za pomoć

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 20:06 (x man 001).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako vec nisi, probaj izvadit bateriju na par minuta pa onda vrati i probaj ga upalit

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

al ne možeš vadit na njoj bateriju, kao ni na iphoneu.

evo sad mi crvena lampica gori

to je već pomak

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Iskreno, taj mobitel nisam nikad ni imao u rukama pa nisam ni znao da se baterija ne moze vadit.
Nisam ni znao da je i sony poceo radit takve mobitele, stvarno glupo je to sto se baterija ne moze vadit

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ako se mobitel neće upaliti, instaliraj pc companion http://tiny.cc/zpwfjw , nakon instalacije program ce se otvoriti,klikneš na support zone (start),phone software update,(start), repair phone, dalje ti se pojavi izbornik pažljivo procitaj (sve postavke sa telefona se brišu),pricekaj da se skine update, izaberi model, nakon toga sljedi upute (50 % puna baterija, itd) prikljuci mobitel ,istovremeno drži tipku za uključivane te tipku za stišavanje, tako drzi sve ,progarm ce ti dati znak kad vise netrebas drzati ,update pocinje (moze potrajati do 20 minuta) ,

ako mobitel ne mozes napuniti najbolje bi ga bilo odnjeti u servis. (ako je pod garancijom)

ako nešto od ovoga ne razumiješ javi se u inbox

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Rjesenje sa updejtovanjem/ repariranjem softvera preko pc companinona mislim da je najbolje, posto se vise puta desavalo da se tim putrm rjesi problem ovog tipa.

Naravno ako imas garanciju uopce se ne zezaj sam, nego ga odnesi u servis :)

1 0 hvala 0
16 godina

Čovjeku se 'smrznuo' mobitel, a vi mu preporučate reinstalaciju OS-a ili vađenje naterije iz zatvorenog kućišta?!!

Nekad je nikakav odgovor puno bolji od pogrešnog.

Iako pretpostavljam da si problem do sada riješio (ako ništa, istrošila se baterija pa se mobitel restartao), riješenje je prisilni restart, na način da se stisnu tipke Power i Volume Up na 5 sekundi, nakon čega će mobitel zavibrirati i restartati se.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Xperia P- nemogu je upalit- pomoć
maxym kaže...

Čovjeku se 'smrznuo' mobitel, a vi mu preporučate reinstalaciju OS-a ili vađenje naterije iz zatvorenog kućišta?!!

Iako pretpostavljam da si problem do sada riješio (ako ništa, istrošila se baterija pa se mobitel restartao), riješenje je prisilni restart, na način da se stisnu tipke Power i Volume Up na 5 sekundi, nakon čega će mobitel zavibrirati i restartati se.

Kada se pritisne tipka power i volume up na 5 sekundi  mobitel se ne resetira nego se prebaci u Flash mode.

16 godina
Hmmm, baš čudno... Kod mene Power + Volume Up na 5 sekundi restartava mobitel, a u Flash mode ulazim držeći Volum Down dok priključujem USB kabel na kompjuter.
13 godina
neaktivan
Da a koji mobitel je u pitanju ? Koja verzija androida ?

Tipke ne bi trebale imati veze s resetom

Ovo je uobičanji postupak reseta
Reset Settings>Select Privacy and then Factory data reset.

16 godina
Radi se o modelu za koji je i postavljeno pitanje (Xperia P), a OS je ICS (isti načim reseta je i na GB pa je to nebitno).

Prije bih rekao da način resetiranja mobitela nema veze sa verzijom androida, i može se razlikovati od modela do modela.

Kada kažem reset mislim na ponovno podizanje OS-a nakon što se "zaglavi") zbog nekog razloga, a ne na formatiranje memorije aparata.
13 godina
neaktivan
U tri godine koliko se bavim servisom mobitela nisam se susreo s tim
imam Sonyev mobitel , možda su uveli tu opciju nakon izlaska NXT serije (U,P,Sola,)

Prije bih rekao da ti misliš na reset postavka bez brisanja aplikacija.

BTW svi Sony mobiteli poslje NXT serije su za otpad premale perfomanse za veliku cijenu
13 godina
neaktivan

Reset svi znamo što znaći, a potreban je restart( ponovno pokretanje uređaja i OS-a) bez reseta (vraćanje tvorničkih postavki).

Verzija OS-a ne određuje ulaz u Recovery ili Fastboot ili Download mod mobitela nego to ovisi o modelu mobitela.

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ne znam koji smo to svi, ali reset može imati više značenja, ovisno o kontekstu (iz pitanja koje je postavljeno jasno je da se ovdje radi o resetu uređaja, a ne postavki).

Kod svih uređaja koji se mogu resetirati (restartati) tipkom, pored tipke uvijek piše: RESET, a ne RESTART.

Sve u svemu, čovjeka je interesiralo kako će ponovo pokrenuti uređaj koji se ne ponaša normalno, dobio je ispravan odgovor, a sve drugo je nepotrebno filozofiranje.
15 godina
neaktivan
raz0r1ty kaže...
maxym kaže...

Kada se pritisne tipka power i volume up na 5 sekundi  mobitel se ne resetira nego se prebaci u Flash mode.

Evo i sa službene stranice potvrda onog što maxym govori: http://www.sonymobile.com/gb/support/faq/xperia-p/system/how-do-i-restart-my-phone-when-it-does-not-respond-2/

13 godina
neaktivan
Iggx kaže...
raz0r1ty kaže...
maxym kaže...

Evo i sa službene stranice potvrda onog što maxym govori: http://www.sonymobile.com/gb/support/faq/xperia-p/system/how-do-i-restart-my-phone-when-it-does-not-respond-2/

To je nova opcija vjerovatno došla sa izlaskom NXT serije (U,P,Sola)

13 godina
neaktivan
maxym kaže...
Ne znam koji smo to svi, ali reset može imati više značenja, ovisno o kontekstu (iz pitanja koje je postavljeno jasno je da se ovdje radi o resetu uređaja, a ne postavki).

Kod svih uređaja koji se mogu resetirati (restartati) tipkom, pored tipke uvijek piše: RESET, a ne RESTART.

Sve u svemu, čovjeka je interesiralo kako će ponovo pokrenuti uređaj koji se ne ponaša normalno, dobio je ispravan odgovor, a sve drugo je nepotrebno filozofiranje.

Ma u pravu si ne treba filozofirati.

Reset(tvornički) - vraćanje na početne postavke uređaja.

Restart-ponovno pokretanje sa svim nariktanim postavkama kako smo i odredili.

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 15:39 (Fero).
9 godina
neaktivan
Samsung galaxy s4 se restartira

Pozdrav!

Imam samsunfg galaxy s4 i neki dan mi se sam počeo restartirati. Ja ga idem upaliti i nece da se upali vec se kad se samsung prikaze nakon 5 sekundi opet restartira  ali nikako da mi pokaze početni zaslon ako je ko imao sličan problem molim vas da pomognete.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Samsung galaxy s4 se restartira

Ošla matična.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice