WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.972.873
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Jel se još kome dešava da mu sve aplikacije crsahaju uključujući sistemske ? 

Podrži podsticanje developing aplikacija na Windows 10 : http://wishapplist.com/en
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: WindowsPhone - Općenito
Neznam neda mi se previše prčkat, a tu piše da ću morati pričekat
16 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Potajno sam se nadao da ce na desetki problem sa pushup notifikacijama bit rijesen ali racku, isti problemi kao i prije. Mcrosoft i dalje vuce ljude za nos da je problem rijesen i daje besmislene upute za "popravak"

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

esko kaže...

Potajno sam se nadao da ce na desetki problem sa pushup notifikacijama bit rijesen ali racku, isti problemi kao i prije. Mcrosoft i dalje vuce ljude za nos da je problem rijesen i daje besmislene upute za "popravak"

To su notifikacije za grudnjak?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 20:05 (Sum_of_all_fears).
16 godina
neaktivan

Pa moze se wp kasnjenje notifikacija poredit i sa grudnjakom. Skines joj grudnjak i jos svasta nesto i jos zapalis cigaru nakon svega a onda ona uzvikne "jao pa ti meni skide grudnjak!"

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 20:51 (esko).
14 godina
WindowsPhone - Općenito

de nek se neko nasmije, da ne propadne fora

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Gestures-touch

Kako instalirati tu apk na lumiju 535 sa windows 10 ?

https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/gestures-touch/9nblggh319dm

Uredno ju vidim u trgovini ali stoji natpis da je nedostupna.

Najsmjesnije mi je kaj mi kcer ima isto lumiju 535 sa win 10 i uredno joj se ta apk instalirala kroz win trgovinu. Vec vuru vremena trazim razlike izmedju ta dva moba ali sve ostalo je identicno,od hard revizije do softvera...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koji su ovo appovi za bateriju i sot?

10 godina
neaktivan
bunkermax kaže...
Gestures-touch

Kako instalirati tu apk na lumiju 535 sa windows 10 ?

https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/gestures-touch/9nblggh319dm

Uredno ju vidim u trgovini ali stoji natpis da je nedostupna.

Najsmjesnije mi je kaj mi kcer ima isto lumiju 535 sa win 10 i uredno joj se ta apk instalirala kroz win trgovinu. Vec vuru vremena trazim razlike izmedju ta dva moba ali sve ostalo je identicno,od hard revizije do softvera...

to nije apk, već XAP, a xap sa trgovine ne možeš instalirati jer su enkriptirani i zaštćeni... da je appx bila bi druga priča, jer za njih se samo uključi način za razvojne inženjere u postavkama i instalira ih se sa telefona ili sd kartice

10 godina
neaktivan
bunkermax kaže...

nisu ti svi mobiteli istog modela isti... pogledaj ispod poklopca kod koji počinje 059xxxx. svaki operator ili retail izdanje ima drugačiji kod proizvoda (product code) i prema tome drugačije softvere i firmvare... 

npr

059X2M1 je Tmobile
059X2D9 i 059W9N2 su VIP

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 23:20 (dadn).
12 godina
protjeran
Kompa,svi brojevi na te obje lumije su isti osim imei-a, oba su kupljena kao simpa paket u ht-u. I sve verzije osa, firmwera,softvera ...su identicne na oba modela...

Jedino kaj mi pada na pamet je to da je na njenoj lumiji i na win 8.1 bila instalirana ta aplikacija a kod mene nije...no nevidim kakvu bi to igralo ulogu jer je na oba moba vrsen hard reset vise puta nakon nadogradnje na desetku...

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

onda sa WDRT vrati nazad i instaliraj to na 8.1, pa onda diži na W10...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
A nepada mi napamet... Pa telefon odlicno radi, a ta apk bi mi trebala samo zato da dvoklikom budim ekran. Radi te sitnice mi se neda par sati gnjaviti jer telefon dela ko metak brzo i bez ikakvih gresaka...

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
bunkermax kaže...
A nepada mi napamet... Pa telefon odlicno radi, a ta apk bi mi trebala samo zato da dvoklikom budim ekran. Radi te sitnice mi se neda par sati gnjaviti jer telefon dela ko metak brzo i bez ikakvih gresaka...

nećeš imati drugog načina... nemoj krivo zvati apk.. apk je android aplikacija i to nema veze sa WP, xap su WP7 i WP8 aplikacije, appx i appxbundle novije... problem sa XAP aplikacijama su što su sve na trgovini enkriptirane i jedini način instalacije je preko SD kartice na WP8.1... na W10M instalacija ne radi XAP-a...

12 godina
protjeran
I to je aplikacija, jer tako pise i u trgovini i na ms stranici sa linka koji sam gore postao... No eto, na jednoj lumiji smo instalirali bez beda iz trgovine a za drugu lumiju pise da je aplikacija nedostupna ... Srecom nije nikaj pre bitnoga. 😆

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
bunkermax kaže...
I to je aplikacija, jer tako pise i u trgovini i na ms stranici sa linka koji sam gore postao... No eto, na jednoj lumiji smo instalirali bez beda iz trgovine a za drugu lumiju pise da je aplikacija nedostupna ... Srecom nije nikaj pre bitnoga. 😆

zato što je najvjerojatnije nema na popisu instaliranih (nije instalirana na 8.1) pa ju onda na W10 ne stavlja na popis za instaliranje (u vlasništvu)... zato ti kažem da vratiš sa WDRT... e sad jedino možda potražiti na XDA forumu da li ima patchirani XAP za Gestures and Touch...

12 godina
protjeran
A neznam. Na ms webu pise da je aplikacija i da radi i za win 10..

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

može pisat da radi ali ako ju je microsoft iz nekod razloga (privremeno) suspendirao, onda ju ne možeš instalirati ako ju nisi imao instaliranu

vidiš i sam da ide na drugoj lumiji...

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
protjeran
Pa eto, jedina je razlika ta da je na jednoj lumiji i prije bila instalirana. No gle, to je fakat sitnica i ne mijenja kvalitetu koristenja ili funkcionalnost telefona, tako da zasad to ostavljam tako.

Tebi idem rundu za trud i pomaganje 👌

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Pade mi napamet ideja ali neznam jel bi sljakalo : kaj ako na svoj fon uz moj account privremeno dodam i kcerin ms account, da li bi mi tada trgovina nudila i njene aplikacije ?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
bunkermax kaže...
Pade mi napamet ideja ali neznam jel bi sljakalo : kaj ako na svoj fon uz moj account privremeno dodam i kcerin ms account, da li bi mi tada trgovina nudila i njene aplikacije ?

mislim da samo jedan osobni račun možeš koristiti u trgovini. slijedeći koji se dodaje je račun tvrtke

10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

da samo jedan. sad sam pogledao ali možeš se prvo odjaviti sa svojim računom i onda možeš se prijaviti sa drugim računom (samo prije u postavkama - računi dodaš drugi račun)

i probao sam i da učitao je aplikacije s drugog računa...

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 0:23 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
protjeran
Ali bojim se da su aplikacije povezane sa racunom pa neznam da li bi u mom racunu bile instalirane i upotrebljive aplikacije instalirane u drugom racunu na istom deviceu.. Na laptopima imamo isto vise racuna na istom uredaju ali u svakom racunu su vidljive aplikacije iz trgovine instalirane bas u tom accountu...

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
bunkermax kaže...
Ali bojim se da su aplikacije povezane sa racunom pa neznam da li bi u mom racunu bile instalirane i upotrebljive aplikacije instalirane u drugom racunu na istom deviceu.. Na laptopima imamo isto vise racuna na istom uredaju ali u svakom racunu su vidljive aplikacije iz trgovine instalirane bas u tom accountu...

koliko vidim rade mi aplikacije bez obzira što sam sad promjenio račun za test... 

btw nevezano uz našu raspravu...

Analog Clock Tile izašao je iz beta faze i dostupan je u trgovini kao verzija za W10M

https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/analog-clock-tile/9wzdncrdkjv0

i Times Zones je trenutno besplatna kupnja u trgovini... kad dodate sat kao pločicu samo kliknite na nju za editiranje i kliknite na lokot da otključate podršku za vremenske zone...

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 0:41 (dadn).
12 godina
protjeran
I kad se vratis u svoj stari racun, ostaju ti vidljive i upotrebljive aplikacije koje si instalirao dok si bio ulogiran u taj drugi racun ?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Što više radim sa ovim UWP (aplikacije za Win10M, ukratko), to mi je jasnije zašto ima relativno malo aplikacija za WP.

MS se stvarno je8eno potrudio da zakomplicira stvar. Tko nije radio sa WPFom i XAMLom te .Net4.x, naći će se na takvom čudu da je to strašno. Radim kao .Net developer (WinForms, T-SQL) već koju godinu (uglavnom održavanje i nadograđivanje stvari koje vuku korijene još iz .Net 1.0) i sad sam se našao u situaciji da doslovce moram sjesti i doslovce proučavati sampleove (kojih ima brdo, hvala bogu) da bi shvatio kako to sve radi. Da nema sampleova, Win10M (i Win8/8.1 mobile) bi propali drugi dan nakon predstavljanja. UWP je s*anje, bez daljnjeg objašnjavanja.

I naravno da se ne može raditi u ničem drugom osim u UWP. Može se u Cordovi (HTML5) ali za išta naprednije (push notifikacije i sl.) treba baš .Net. To je na Windows Mobile 7 i starijima bilo predivno riješeno, sa srezanom verzijom običnog .Neta i radilo je. Ovo sada je... Fuj.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 0:43 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
1 2 hvala 0
10 godina
neaktivan
bunkermax kaže...
I kad se vratis u svoj stari racun, ostaju ti vidljive i upotrebljive aplikacije koje si instalirao dok si bio ulogiran u taj drugi racun ?

vidljive su i rade ali sad nisam nešto opširnije isprobavao

10 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Što više radim sa ovim UWP (aplikacije za Win10M, ukratko), to mi je jasnije zašto ima relativno malo aplikacija za WP.

MS se stvarno je8eno potrudio da zakomplicira stvar. Tko nije radio sa WPFom i XAMLom te .Net4.x, naći će se na takvom čudu da je to strašno. Radim kao .Net developer (WinForms, T-SQL) već koju godinu (uglavnom održavanje i nadograđivanje stvari koje vuku korijene još iz .Net 1.0) i sad sam se našao u situaciji da doslovce moram sjesti i doslovce proučavati sampleove (kojih ima brdo, hvala bogu) da bi shvatio kako to sve radi. Da nema sampleova, Win10M (i Win8/8.1 mobile) bi propali drugi dan nakon predstavljanja. UWP je s*anje, bez daljnjeg objašnjavanja.

I naravno da se ne može raditi u ničem drugom osim u UWP. Može se u Cordovi (HTML5) ali za išta naprednije (push notifikacije i sl.) treba baš .Net. To je na Windows Mobile 7 i starijima bilo predivno riješeno, sa srezanom verzijom običnog .Neta i radilo je. Ovo sada je... Fuj.

ma da treba nam java, malweri i druge gluposti sa androida i onda bi bili presretni...

koliko mi se čini peviše microsoft mazi svoje developere pa su i zato takvi i ništa koristi... trenao bi ih vieše pritegnuti i biti maćeha

12 godina
protjeran
Ockej kompa... Hvala za savjete i trud. Runda ostaje na snazi do susreta... ☺

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Tko priča o javi

Samo kažem da je UWP u banani i to žešćoj. Previše forsiranja MVCa, previše apstrakcije i nebuloznih bindanja gdje im stvarno nije mjesto (tipa u Hub kontroli).

BTW, nije ni android SDK ništa bolji po tom pitanju. Tamo isto jako fantaziraju sa MVCom. Da, to je ispravan pristup ali oduzima puno vremena za upitne rezultate (ionako svi imaju neke wrappere/servise između DALa i UIja). Ponašaju se kao da se UI od aplikacija mijenja na dnevnoj bazi a back dobiva nove fičere isto valjda svakih pola sata.

U osnovi, ciljali su na konzinstenciju (da useru jednako izgleda na telefonu, desktopu i xboxu) a developerima su samo napravili više posla. U igri je skoro pa cijeli novi framework koji gura mobilne gluposti na desktop (scroll view, zaštooooo, šta fali tabovima???), na mobitele trpa nepotrebnu MVC logiku (ionako skoro nikad ne želiš prikazivati sve informacije koje su na desktopu, trebaš drugačiji format i drugu logiku navigacije/rada) jer valjda više nitko nema desktop/ne provodi puno vremena na desktopu (bar oni tako misle) i još uguraju tu xbox koji ima manje smisla nego ovo prije.

I daj mi objasni to "maženje" developera, molim te.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 1:03 (Sum_of_all_fears).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice