Jel se još kome dešava da mu sve aplikacije crsahaju uključujući sistemske ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Potajno sam se nadao da ce na desetki problem sa pushup notifikacijama bit rijesen ali racku, isti problemi kao i prije. Mcrosoft i dalje vuce ljude za nos da je problem rijesen i daje besmislene upute za "popravak"
esko kaže...
Potajno sam se nadao da ce na desetki problem sa pushup notifikacijama bit rijesen ali racku, isti problemi kao i prije. Mcrosoft i dalje vuce ljude za nos da je problem rijesen i daje besmislene upute za "popravak"
To su notifikacije za grudnjak?
Pa moze se wp kasnjenje notifikacija poredit i sa grudnjakom. Skines joj grudnjak i jos svasta nesto i jos zapalis cigaru nakon svega a onda ona uzvikne "jao pa ti meni skide grudnjak!"
de nek se neko nasmije, da ne propadne fora
Kako instalirati tu apk na lumiju 535 sa windows 10 ?
https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/gestures-touch/9nblggh319dm
Uredno ju vidim u trgovini ali stoji natpis da je nedostupna.
Najsmjesnije mi je kaj mi kcer ima isto lumiju 535 sa win 10 i uredno joj se ta apk instalirala kroz win trgovinu. Vec vuru vremena trazim razlike izmedju ta dva moba ali sve ostalo je identicno,od hard revizije do softvera...
Koji su ovo appovi za bateriju i sot?
Kako instalirati tu apk na lumiju 535 sa windows 10 ?
https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/gestures-touch/9nblggh319dm
Uredno ju vidim u trgovini ali stoji natpis da je nedostupna.
Najsmjesnije mi je kaj mi kcer ima isto lumiju 535 sa win 10 i uredno joj se ta apk instalirala kroz win trgovinu. Vec vuru vremena trazim razlike izmedju ta dva moba ali sve ostalo je identicno,od hard revizije do softvera...
to nije apk, već XAP, a xap sa trgovine ne možeš instalirati jer su enkriptirani i zaštćeni... da je appx bila bi druga priča, jer za njih se samo uključi način za razvojne inženjere u postavkama i instalira ih se sa telefona ili sd kartice
nisu ti svi mobiteli istog modela isti... pogledaj ispod poklopca kod koji počinje 059xxxx. svaki operator ili retail izdanje ima drugačiji kod proizvoda (product code) i prema tome drugačije softvere i firmvare...
npr
059X2M1 je Tmobile
059X2D9 i 059W9N2 su VIP
Jedino kaj mi pada na pamet je to da je na njenoj lumiji i na win 8.1 bila instalirana ta aplikacija a kod mene nije...no nevidim kakvu bi to igralo ulogu jer je na oba moba vrsen hard reset vise puta nakon nadogradnje na desetku...
onda sa WDRT vrati nazad i instaliraj to na 8.1, pa onda diži na W10...
nećeš imati drugog načina... nemoj krivo zvati apk.. apk je android aplikacija i to nema veze sa WP, xap su WP7 i WP8 aplikacije, appx i appxbundle novije... problem sa XAP aplikacijama su što su sve na trgovini enkriptirane i jedini način instalacije je preko SD kartice na WP8.1... na W10M instalacija ne radi XAP-a...
zato što je najvjerojatnije nema na popisu instaliranih (nije instalirana na 8.1) pa ju onda na W10 ne stavlja na popis za instaliranje (u vlasništvu)... zato ti kažem da vratiš sa WDRT... e sad jedino možda potražiti na XDA forumu da li ima patchirani XAP za Gestures and Touch...
može pisat da radi ali ako ju je microsoft iz nekod razloga (privremeno) suspendirao, onda ju ne možeš instalirati ako ju nisi imao instaliranu
vidiš i sam da ide na drugoj lumiji...
Tebi idem rundu za trud i pomaganje 👌
mislim da samo jedan osobni račun možeš koristiti u trgovini. slijedeći koji se dodaje je račun tvrtke
da samo jedan. sad sam pogledao ali možeš se prvo odjaviti sa svojim računom i onda možeš se prijaviti sa drugim računom (samo prije u postavkama - računi dodaš drugi račun)
i probao sam i da učitao je aplikacije s drugog računa...
koliko vidim rade mi aplikacije bez obzira što sam sad promjenio račun za test...
btw nevezano uz našu raspravu...
Analog Clock Tile izašao je iz beta faze i dostupan je u trgovini kao verzija za W10M
https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/analog-clock-tile/9wzdncrdkjv0
i Times Zones je trenutno besplatna kupnja u trgovini... kad dodate sat kao pločicu samo kliknite na nju za editiranje i kliknite na lokot da otključate podršku za vremenske zone...
Što više radim sa ovim UWP (aplikacije za Win10M, ukratko), to mi je jasnije zašto ima relativno malo aplikacija za WP.
MS se stvarno je8eno potrudio da zakomplicira stvar. Tko nije radio sa WPFom i XAMLom te .Net4.x, naći će se na takvom čudu da je to strašno. Radim kao .Net developer (WinForms, T-SQL) već koju godinu (uglavnom održavanje i nadograđivanje stvari koje vuku korijene još iz .Net 1.0) i sad sam se našao u situaciji da doslovce moram sjesti i doslovce proučavati sampleove (kojih ima brdo, hvala bogu) da bi shvatio kako to sve radi. Da nema sampleova, Win10M (i Win8/8.1 mobile) bi propali drugi dan nakon predstavljanja. UWP je s*anje, bez daljnjeg objašnjavanja.
I naravno da se ne može raditi u ničem drugom osim u UWP. Može se u Cordovi (HTML5) ali za išta naprednije (push notifikacije i sl.) treba baš .Net. To je na Windows Mobile 7 i starijima bilo predivno riješeno, sa srezanom verzijom običnog .Neta i radilo je. Ovo sada je... Fuj.
vidljive su i rade ali sad nisam nešto opširnije isprobavao
Što više radim sa ovim UWP (aplikacije za Win10M, ukratko), to mi je jasnije zašto ima relativno malo aplikacija za WP.
MS se stvarno je8eno potrudio da zakomplicira stvar. Tko nije radio sa WPFom i XAMLom te .Net4.x, naći će se na takvom čudu da je to strašno. Radim kao .Net developer (WinForms, T-SQL) već koju godinu (uglavnom održavanje i nadograđivanje stvari koje vuku korijene još iz .Net 1.0) i sad sam se našao u situaciji da doslovce moram sjesti i doslovce proučavati sampleove (kojih ima brdo, hvala bogu) da bi shvatio kako to sve radi. Da nema sampleova, Win10M (i Win8/8.1 mobile) bi propali drugi dan nakon predstavljanja. UWP je s*anje, bez daljnjeg objašnjavanja.
I naravno da se ne može raditi u ničem drugom osim u UWP. Može se u Cordovi (HTML5) ali za išta naprednije (push notifikacije i sl.) treba baš .Net. To je na Windows Mobile 7 i starijima bilo predivno riješeno, sa srezanom verzijom običnog .Neta i radilo je. Ovo sada je... Fuj.
ma da treba nam java, malweri i druge gluposti sa androida i onda bi bili presretni...
koliko mi se čini peviše microsoft mazi svoje developere pa su i zato takvi i ništa koristi... trenao bi ih vieše pritegnuti i biti maćeha
Tko priča o javi
Samo kažem da je UWP u banani i to žešćoj. Previše forsiranja MVCa, previše apstrakcije i nebuloznih bindanja gdje im stvarno nije mjesto (tipa u Hub kontroli).
BTW, nije ni android SDK ništa bolji po tom pitanju. Tamo isto jako fantaziraju sa MVCom. Da, to je ispravan pristup ali oduzima puno vremena za upitne rezultate (ionako svi imaju neke wrappere/servise između DALa i UIja). Ponašaju se kao da se UI od aplikacija mijenja na dnevnoj bazi a back dobiva nove fičere isto valjda svakih pola sata.
U osnovi, ciljali su na konzinstenciju (da useru jednako izgleda na telefonu, desktopu i xboxu) a developerima su samo napravili više posla. U igri je skoro pa cijeli novi framework koji gura mobilne gluposti na desktop (scroll view, zaštooooo, šta fali tabovima???), na mobitele trpa nepotrebnu MVC logiku (ionako skoro nikad ne želiš prikazivati sve informacije koje su na desktopu, trebaš drugačiji format i drugu logiku navigacije/rada) jer valjda više nitko nema desktop/ne provodi puno vremena na desktopu (bar oni tako misle) i još uguraju tu xbox koji ima manje smisla nego ovo prije.
I daj mi objasni to "maženje" developera, molim te.